Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

E Elifellam sana bu sefer yine folidoce dan başka birsey vermediler dimi hani şu mthfr c677t heterozigot durumu için. Ben gönül hanıma sormustum gerek yok demişti.yücel beye soramadım
Vermediler canım. Sadece folidoce, glifor ve crinone yine. Bu sefer daha da umudum yok, geçenkinden farklı bir dırum yok. Embriyolarım da aa kalite ama iki defa dondur çöz yapılmış tutunma yeteneği biraz daha düşmüş olabilir dedi hepsi defalarca. O yüzden umudum gittikçe azaldı
Sen de yine aynı ilaçlarla mı gideceksin?
Sana da yarın için hayırlar diliyorum canım

Cok teşekkürler acıklaman için. İnşallah birşey kullanmama gerek yoktur gercekten bu işler cok karışık

Hic öyle düsünme ya 3.gün embriyosu tutuyor milletin ki onda henüz hic tutunma kabiliyeti olmuyor

Moralini yüksek tutmaya çalış canım ya cok umutsuz olduğu anda mutluluğu yakalayan cok kişi var Neden dondur çöz yapıldıki sonradan pgt ye mi göndermiştin.banada folidoce ve crinone verdiler sadece inşallah yeterlidir

Teşekkür ederim cok ne güzel bir grubumuz var birlikte üzülüp birlikte seviniyoruz Allah hepimize tez vakitte sağlıklı gebelikler, gebelere sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
Amin canım gerçekten de grubumuz çok güzel mâşâAllah Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin
Bende artık sadece burada sizlere içimi döküyorum hiç kimse ama hiç kimsenin beni anladığını düşünmüyorum senden de Allah razı olsun inşâAllah hayırlısı ile güzel haberlerle gel canım
Benimde heterozigot çıktı hımozigot olunca iğne veriyorlar normalde ama bizde ailesel herkeste kalp krizi kardeşimde düşükler olduğu için ailesel faktör diye clexane kullandım çünkü bi kal tane hetorozigot olunca da pıhtılaşma olasılığı artıyormuş bende bi kaç değerde heterozigot

Çözüldüğünde canlı mıydı bunu belirttiler mi ?birde görüntüsü normal miydi? İnşâAllah tutunacak canım Rabbim büyük şu mübarek günler hürmetine

Kızlar bişey sormak istiyorum benim karnımın alt taraflarında ağrı var ve içerden rahim ağzında sanki yara var acıyor tatilde denize girersem sıkıntı olur mu yoksa bugün bi kadın doğuma gitsem mi? Transfer eylül sonu adetimle başlar büyük bi ihtimalle o zamana kadar bi sorun kalsın istemiyorum

Bence doktora görün cnm gereksiz enfeksiyon oluşmasın eylül ne kaldı ki, dediğin gibi bir yara varsa deniz de kalabalık vs şimdi enfeksiyon riski doğar allah korusun

Kesinlikle haklısın , yaşamayan bilmez çünkü . Buradaki tüm arkadaşlar az çok birşey yaşamış . Yaşadıklarımız hep belirsiz bir süreç ve detaylı anlatmak karşıdakini yorar . Benim 3. Denemem daha önceleri buraya yazmaya bile cekiniordum . Ama hiç de öyle olmuormuş rahatlıyorum destek alıorum sizlerin sayesinde. Mutlu haberlerle umutlanıyorum iyiki varsınız:)

ben de tek gen de cıktı gönül hanım gerek yok dedi birşeye artık inşallah gerek yoktur gercekten

Arkadaşım mübarek Arefe gününde hayırlı transferler dilerim sana inşallah herşey çok güzel geçer

Bu pıhtılaşmayla ilgili bende bir kaç şey söylemek iatiyorum. Hiç anlamadım anlayamayacağımda sanırım . Benim faktör 2 hemozigot normal faktör 5 heterozigot mthfr 677 heterozigot mthfr 1298 heterozigot protein S 39 (referans aralığı 50-131). Diğerleri normal. Banada sadece kan sulandırıcı 6000 ölçü verdiler günde bir kez. Memorialde ki ahmet göçmen cem demirel ‘e sordum yeterli iğne dedi. Onun dışında şuanki takip doktorumda yeterli dedi. Ama içim rahat etmedi hematolojiye gittim. Coraspinde kullanabilirsin olabilir zararı olmaz falan dedi ama kullan mutlaka vs demedi ve beni hiççç tatmin etmedi. Bayramdan sonra eğitim ve araştırma hastanesine gideceğim bunun için. Bakalım onlar ne diyecek.

Bence ic coraspin

Artık birşey olursa eksik kalırsak yanlış birşey yaparsak diye kafayı yemiş durumdayız hepimiz kızlarrr gerek yok diyolar biz zorla belki vardır diyoruz valla nolcak bizim bu halimiz

Bence ic coraspin

Canım buna ancak beni tarmin edecek bir hematolog karar verince uygulayabilirim. Çünkü şuanki takip doktorum fazla kan sulandırıcınında kanama alanı yapacağını ve knamayla beraber düşük yapabileceğimi söylüyor. Bayramdan sonra fakulte hastanesine gideceğim bakalım onlar ne diyecek. Sana atıl bey sadece iğne mi demişti ?

Artık birşey olursa eksik kalırsak yanlış birşey yaparsak diye kafayı yemiş durumdayız hepimiz kızlarrr gerek yok diyolar biz zorla belki vardır diyoruz valla nolcak bizim bu halimiz

Kesinlikle ama şöyle bi durum var doktorlr bizim kdar hssas değil maalesef. Onlar olaya kar zarar dengesiyle bakıyorlar . Eğer kötü bir durum ortaya çıkarsa o zaman düşünürüz diyorlar . Ama biz öyle diyemiyoruz diyemeyiz de maalesef . İnşallah doğru tedaviler uygulanıyordur hepimiz için :)

Aynen öyle bizde o yüzden böyle oluyoruz zaten bir deneyelim böyle mantığı bize gelmiyor o kdar şeyden sonra tabi

Bu kadar gerçekçi olmak zorundalar mı bilmiyorum. Sitede okuduğum bazı doktorlar (farklı merkezlerdeki) haddinden fazla umut veriyorlar onu da doğru bulmuyorum ama yani bu kadarı da bilmiyorum...
Sizin durumunuzda zaten başka bir yolu yok. Çok şükür ki böyle bir imkan ve çözüm var. Bi çok kişi bu şekilde evladına kavuştu. Hatta hla tiplemesi ile hasta çocukları da sağlığına kavuştu bunun bi çok örneği var. Hla uyumu tedavisinde memorial dünyada 1 numara vakaların %70 ı burda tedavi görüyor.
Durumu sana yakın olan bi arkadaş da yakın zamanda burda ilk tedavi ve transferinde burda hamile kaldı Defnekuzuu hatırlarsan. Tedavi süreci bi sürü sıkıntılar yaşadığı halde.
Sen neden modunu düşüruyorsun ki? Bu sefer olacak ben inanıyorum. Lütfen o minnakka pozitif enerji gönder annesi. Onun karamsarlığa değil pozitif enerjiye ihtiyacı var. Mübarek günler hürmetine Allah yüzünü güldürsün.

Çiğdemcim senin burda en çok risk oluşturan faktör 5. Gebeliklerde en çok düşüğe sebep olan da bu genmiş. Homozigot olması daha ciddi ama heterozigot iken de baskın gen olduğu için riskli oluyor ve iğne kullanmayı gerektiriyor. Genetikcinin MTHFR için bana söylediği tek tek heterozigot olarak bulunduğunda hasta sayılmaz çekinik gen ama ikisi birden heterozigot bulunduğunda homozigot gibi olduğu ve Homosistein değerinin önem kazandığı (sonuç raporunda da bu not düşülmüş) yüksek çıkarsa yüksek doz folik asit kullanmak gerektiği. Falan filan...
Bu konuyu çözmek mümkün değil her branşın doktoru olaya kendince yaklaşıyor. Bi çok doktor tek Gende heterozigot görünce bu mthfr bile olsa iğne ve coraspin ikisini bi arada vermeye bile çekinmiyor garanti olsun diye. Ben son görüşmemizde Gönül hanıma sordum. O da doktorlar bu konuda fikir ayrılığı yaşıyorlar dedi. Dedim böyle olduğunu biliyorum siz ne düşünüyorsunuz onu öğrenmek istiyorum. 3 Gende heterozigot olduğu halde mutlaka kullanmalısın diyemedi. Ama zor elde ettiğimiz gebelikler olduğu için kullanmakta fayda var zarar yok dedi iğne için. Gerek sizden kullanınca kanama yapmıyor mu dedim. Yapmaz dedi ama yaptığının örneklerini de gördüm. Ki yapmasa bile hiç masum olduklarını düşünmüyorum bu iğnelerin. Coraspin yeterli olmaz mı dedim. Coraspin ı biyokimya panelinde sorun varsa veriyoruz dedi.
Yine uzattım biliyorum ama bu pek içinden cikilabilecek bi konu değil. İşin uzmanları çıkamıyor biz nasıl çıkalım; ) Yeni doktor görüşmelerinin sonuçlarını buraya da yaz yine.

Bence doktora görün cnm gereksiz enfeksiyon oluşmasın eylül ne kaldı ki, dediğin gibi bir yara varsa deniz de kalabalık vs şimdi enfeksiyon riski doğar allah korusun
Sağol canım şimdi geldim bakalım ne diyecek doktor inşâAllah önemli bişey yoktur denize girme derse girmem artık
ben de tek gen de cıktı gönül hanım gerek yok dedi birşeye artık inşallah gerek yoktur gercekten
İnşâAllah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…