Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Kesinlikle çıkamıyoruz çıkamayacağız. Dediğin gibi doktorlar bile kesin tedavisi budur diyemiyor. Deniz2310 vardı onda da bu iğne mi aspirin mi sorunu vardı. İkisini kullandığında fazla demişlerdi sanırım birini kullandığında eksik.. en son transferinde yanlış hatırlamıyorsam 10. Haftaya kadar iğne sonra aspirin eklenecekti. Ne oldu bilemiyorum yazmıyor uzun süredir. Trabzon’da özelde sadece bir tane hematolog var doçent ona gittim sadece o da işte dediğim gibi ya kesin kullanmalısın diyemedi. Kullanman faydalı dedi. Ama bende kanamadan korkuyorum. İşte bayramdan sonra bide üniversite hastanesine gidicem en son onlar ne derse onu yapıcam . Ama tıp dünyası buna bir çözüm bulmalı artık. Memorial’in her ikisini önerdiği durum pek nadir. Burada defnekuzuu sanırım ikisini kullanıyor ama onda da gönül hanımın dediği gibi biyokimyada lupus antikordilopinlerde sanırım sorun vardı. Umarım geç kalmayız ve doğru tedavideyizdir .

Bi çok merkez transfer sürecinde her hastaya kullandırıyor hem iğne hem coraspin. Bunun neticesinde kanama yasayanlar oluyor ve kestiriyolarlar gördüğüm bi çok örnekte. Burda bunu daha kontrollü yapıyorlar risk faktörü varsa kullandırıyorlar. Opu ve transfer yapılan yerde tahtada isimler oluyor yanında pgt clexane coraspin gibi notlar oluyor ve son endometrium durumu. Orda dikkatimi çeken coraspin kullananlar da var. Yine memorial ın yaklaşımı diğerlerine göre çok daha mantıklı.

Buradaki takip doktorum bu kan sulandırıcılar coraspinler sizin sandığınız kadar basit şeyler değil. Kemik erimesi en basiti olmak üzere bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyor o yüzden fütırsuzca kullanamayız diyor. İşte kullandıkları durumlar yine kar zarar ilişkisi. Offf offf umarım sadece iğne yeterlidir ya da coraspin için geç kalmıyorumdur. Kafama göre alıp kullanmaya cesaretim yok.

Şanslı olduğunu düşünüyorum bunları söyleyebilen bir takip doktorun olduğu için :) Bu kadar yaygınlaşmasını da hiç normal ve masum göremiyorum. Nerdeyse her hamileye tedbir amaçlı verecekler o hale geldik. Ayrıca en iyi kan sulandırıcı limon. Salatalarda falan bol bol kullanmak lazım. Omega 3 takviyesi de kalp damar sağlığı için iyi. Ne kadar dogalindan alabilirsen o daha iyi tabi.

Bence bi kaç uzman görüşü almadan kullanma tatlım ne olur be olmaz, yanlış hatırlamıyorsam senin kanaman olmuştu az. Onu çoğaltmasın bunlar kan sulandırıcı ya dikkat edelim
Uzmana gittim ben, dediki coraspin zarar vericek bişey değil pıhtılaşması olmayana bile önlem olarak veriliyor hele seninki gibi riskli varsa ic dedi. Mutlu1anne ile de genlerimiz benziyor o yüzden söyledim :) tabiiki yine görüş al bu işin ucunu bırakma tedbir almak şart

Evet bende öyle yapmaya çalışıyorum zaten limonu çok severim bol bol yiyorum :) işte hareketsiz kalmamaya çalışıyorım falan. Elimden geleni yapıyorum. Biz biraz hassas davranıyoruz haklı olarak ama doğal gebelik yaşayanlar çok rahat belki onlarda bile bu gen mutasyonları vardır ama baktırmadıkları için bilmiyorlar. Neticede her cümlenin sonu şuna varıyor ki Allah nasip ettiyse hiçbir şey engel olamaz.

Haklısın vala cnm , bazen öyle oluyorki birinin yap dediğini diğeri yapma dior allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi:)

Kızlar ya bugün transferimin 5. Günü hiç belirti Yok,, 4. Güne kadar kasık karın bel agrılarım vardı ara ara regl gibi göğüs hassasiyetim devam falan vardı jelim geri gelmesi de temizlendi kahverengilik olmuor , şimdi bir şey hissetmiyorum normal mi tecrübesi alan var mı?

Normal tatlım stres yapma sakın . Bizde naturel transferde jel bile kullanmadık hiç belirti de olmadı ben dahil hamile kalan bi sürü arkadaşta da olmadı yani .

İnan belirtiyle alakası yok her bünye de farklı tezahür ediyor . İyi düşünelim güzel sonuçlar alalım inşallah hepinizden .

Bayram sekerleri gelsin inşallah :)

Alın benden de o kadar hicbir belirtim yok. Bugün biraz açık pembe geldi jel tortusu o da normalmiş. Dün de tahriş etmişim sanırım bir daha gelmedi. Millet diyor göğsüm şiş, kasık ağrım var belim kopuyor bende tık yok :/

Ankarada bir doktor var prof esat orhon. Bir sitesine bak, mail at derim. Bu işin asıl piri o adam. Muhtemelen Jalapenoo nun adını getiremediği prof da o :)

Canım ayrıntılı bilgi için teşekkürler. Açıkçası ben de sadece mthfr c677t ve pai serpine heterozigot çıktı ve tıbbi genetikçi, memorial ve kendi dışarıdaki doktorum coraspin veya clexana önermedi. Pıhtılaşma yok dediler zaten. Ama söylediğin gibi mthfr mutasyonu olan metil folat ve mutlaka yanında ya da birlikte olan varsa metilkobalamin olarak b12 kullanılması yönünfe çokça bilgi var. Bu ikisini içeren tablet ne kullanıyorsun acaba? Piyasada pek göremedim ben. 2 hiç bilmediğim marka gördüm ki bi tanesi biraz pahalı idi, bi de solgarın ayrı ayrı var.
Mthfr c677t heterozigot olunca gen mutasyonu olmuş mu oluyor? Ama bu pıhtılaşma konusuna yol açmıyor anladığım kadarıyla. Zaten benim 4 doğal gebeliğim oldu, yzun süren 2 gebeliğim olmuştu, buradan gerçekten de bunların bende pıhtılaşmaya neden olmadığını anlıyorum sanki.
Faktör V gibi genlerde mutasyon olanlar dediğin homosistein düşürmeye ve metil türevi folik ve b12 kullanmayla ilgili dietler yapmış. Sonuç alan var mı net bilemiyorum

Anne babada genetik taşıyıcılık vs yoksa pgt de bi dert arkadaşlar. Benim embriyolara dobdur çöz dondur çöz parça al vs aa kalite embriyo tutunamadı, bu seferden de çok umutlu değilim. Ama biz pgt mecburuz.
Ama dediğin gibi gebelikte 2li 3 lü testler çok daha belirsiz, yorucu geliyor bi yandan. Onların yerine cvs yaptırmak bile daha mantıklı. Evet düşük riski var çok da az olsa ama diğer 2li 3lü testler soru işareti olan durumlarda bence soru işaretlerini arttırmaktan başka işe yaramıyor sanki.

Canım sağolasın Allah razı olsun destek ve pozitifliğin için.
Ya tabii umut pompalanması iyi değil ama dediğin gibi dosyayı açan önüme çıkan e tabii embriyo hırpalanmış vs söyledi durdu. Transfer anında doktor bile hala söylüyordu ve ama tabii deneyeceğiz elimizdeki embriyoyu diyordu. Şimdi sen söyleyince jetonum dank etti. O anda sanki biraz daha pozitif olunabilinirdi. Ne bileyim işte.. zaten en son artık fenalık geldi ya tamam öyle böyle ne embriyocuma laf atıp duruyorsunuz diyecektim. siz bi koyun bakalım tutunacak o annesine belki de. Teşekkür ederim bana farklı bir bakış açısı kazandırdın, utandırsın inşallah minnoşum hepsini öyle bi sıkı tutunsun inşallah hayırlısı ile.
Transfer öncesi Eyüp Sultan'da cuma kılıp aklıma hepinize dua ettim. Kabul olur inşallah

Merhaba kizlar;
Bende uzun zamandir girmiyordum foruma bende sisli memorialde tup bebek hamilesiyim. Benim doktorum Gonul Hanimdi. Simdi yazdiklarinizi okuyunca valla duygulandim. Test gununu beklemek o cift cizgiyi gormek ne buyuk heyecandi. Beta degeri 2 kat artmis mi? Insallah hepiniz kisa zamanda tadarsiniz. Belirtileri konusmussunuz ben transferden sonra hic belirti yasamadim ne bir bel agrisi ne kasik agrisi ama sonuc olarak bebegim beni birakmamisti. Siz de belirti aramayin her seyi dogalligina birakin insallah her sey gonlunuze gore olur :)

Aynen haklısın, 2 ki 3 lü yerine başka testler çar genetik nıpt diye geçiyor geçen konuşmuştuk panorama adında mesela Memorial de yapılıyor. Dışarda da yapılıyor onlardan yaparım daha iyi 2lilere göre daha net . Hele o safhaya gelelim de Allah’ın izniyle

Dimiii yaaa ben de pusuya yattım belirti bakınıyorum ama yok , şu yönden bakıyorum Artık en azından regl belirtisi de Yok :) yazık eşime demiştim de ağrıdığında , Nası korkup üzülmüştü öyle ağrımasın die

2 li 3 lu testler kafa karisikligindan ve insani paranoyaya suruklemekten baska bir ise yaramiyor benim uclu testim orta deger cikmisti ve bebegin kalbinde parlak nokta vardi bunun icin doktorlar down sendromu bile olabilir demislerdi. Bende nifty yaptirdim onun sonucu %99.7 eger bir daha hamile kalirsam kesinlikle 2 li 3 lu yaptirmam onun yerine genetik nifty yaptiririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…