- 25 Şubat 2016
- 6.034
- 10.224
- 248
Çiğdemcim senin burda en çok risk oluşturan faktör 5. Gebeliklerde en çok düşüğe sebep olan da bu genmiş. Homozigot olması daha ciddi ama heterozigot iken de baskın gen olduğu için riskli oluyor ve iğne kullanmayı gerektiriyor. Genetikcinin MTHFR için bana söylediği tek tek heterozigot olarak bulunduğunda hasta sayılmaz çekinik gen ama ikisi birden heterozigot bulunduğunda homozigot gibi olduğu ve Homosistein değerinin önem kazandığı (sonuç raporunda da bu not düşülmüş) yüksek çıkarsa yüksek doz folik asit kullanmak gerektiği. Falan filan...
Bu konuyu çözmek mümkün değil her branşın doktoru olaya kendince yaklaşıyor. Bi çok doktor tek Gende heterozigot görünce bu mthfr bile olsa iğne ve coraspin ikisini bi arada vermeye bile çekinmiyor garanti olsun diye. Ben son görüşmemizde Gönül hanıma sordum. O da doktorlar bu konuda fikir ayrılığı yaşıyorlar dedi. Dedim böyle olduğunu biliyorum siz ne düşünüyorsunuz onu öğrenmek istiyorum. 3 Gende heterozigot olduğu halde mutlaka kullanmalısın diyemedi. Ama zor elde ettiğimiz gebelikler olduğu için kullanmakta fayda var zarar yok dedi iğne için. Gerek sizden kullanınca kanama yapmıyor mu dedim. Yapmaz dedi ama yaptığının örneklerini de gördüm. Ki yapmasa bile hiç masum olduklarını düşünmüyorum bu iğnelerin. Coraspin yeterli olmaz mı dedim. Coraspin ı biyokimya panelinde sorun varsa veriyoruz dedi.
Yine uzattım biliyorum ama bu pek içinden cikilabilecek bi konu değil. İşin uzmanları çıkamıyor biz nasıl çıkalım; ) Yeni doktor görüşmelerinin sonuçlarını buraya da yaz yine.
Bi çok merkez transfer sürecinde her hastaya kullandırıyor hem iğne hem coraspin. Bunun neticesinde kanama yasayanlar oluyor ve kestiriyolarlar gördüğüm bi çok örnekte. Burda bunu daha kontrollü yapıyorlar risk faktörü varsa kullandırıyorlar. Opu ve transfer yapılan yerde tahtada isimler oluyor yanında pgt clexane coraspin gibi notlar oluyor ve son endometrium durumu. Orda dikkatimi çeken coraspin kullananlar da var. Yine memorial ın yaklaşımı diğerlerine göre çok daha mantıklı.Kesinlikle çıkamıyoruz çıkamayacağız. Dediğin gibi doktorlar bile kesin tedavisi budur diyemiyor. Deniz2310 vardı onda da bu iğne mi aspirin mi sorunu vardı. İkisini kullandığında fazla demişlerdi sanırım birini kullandığında eksik.. en son transferinde yanlış hatırlamıyorsam 10. Haftaya kadar iğne sonra aspirin eklenecekti. Ne oldu bilemiyorum yazmıyor uzun süredir. Trabzon’da özelde sadece bir tane hematolog var doçent ona gittim sadece o da işte dediğim gibi ya kesin kullanmalısın diyemedi. Kullanman faydalı dedi. Ama bende kanamadan korkuyorum. İşte bayramdan sonra bide üniversite hastanesine gidicem en son onlar ne derse onu yapıcam . Ama tıp dünyası buna bir çözüm bulmalı artık. Memorial’in her ikisini önerdiği durum pek nadir. Burada defnekuzuu sanırım ikisini kullanıyor ama onda da gönül hanımın dediği gibi biyokimyada lupus antikordilopinlerde sanırım sorun vardı. Umarım geç kalmayız ve doğru tedavideyizdir .
Bi çok merkez transfer sürecinde her hastaya kullandırıyor hem iğne hem coraspin. Bunun neticesinde kanama yasayanlar oluyor ve kestiriyolarlar gördüğüm bi çok örnekte. Burda bunu daha kontrollü yapıyorlar risk faktörü varsa kullandırıyorlar. Opu ve transfer yapılan yerde tahtada isimler oluyor yanında pgt clexane coraspin gibi notlar oluyor ve son endometrium durumu. Orda dikkatimi çeken coraspin kullananlar da var. Yine memorial ın yaklaşımı diğerlerine göre çok daha mantıklı.
Bence ic coraspin
Şanslı olduğunu düşünüyorum bunları söyleyebilen bir takip doktorun olduğu için :) Bu kadar yaygınlaşmasını da hiç normal ve masum göremiyorum. Nerdeyse her hamileye tedbir amaçlı verecekler o hale geldik. Ayrıca en iyi kan sulandırıcı limon. Salatalarda falan bol bol kullanmak lazım. Omega 3 takviyesi de kalp damar sağlığı için iyi. Ne kadar dogalindan alabilirsen o daha iyi tabi.Buradaki takip doktorum bu kan sulandırıcılar coraspinler sizin sandığınız kadar basit şeyler değil. Kemik erimesi en basiti olmak üzere bir sürü hastalığa davetiye çıkarıyor o yüzden fütırsuzca kullanamayız diyor. İşte kullandıkları durumlar yine kar zarar ilişkisi. Offf offf umarım sadece iğne yeterlidir ya da coraspin için geç kalmıyorumdur. Kafama göre alıp kullanmaya cesaretim yok.
Uzmana gittim ben, dediki coraspin zarar vericek bişey değil pıhtılaşması olmayana bile önlem olarak veriliyor hele seninki gibi riskli varsa ic dedi.Bence bi kaç uzman görüşü almadan kullanma tatlım ne olur be olmaz, yanlış hatırlamıyorsam senin kanaman olmuştu az. Onu çoğaltmasın bunlar kan sulandırıcı ya dikkat edelim
Şanslı olduğunu düşünüyorum bunları söyleyebilen bir takip doktorun olduğu için :) Bu kadar yaygınlaşmasını da hiç normal ve masum göremiyorum. Nerdeyse her hamileye tedbir amaçlı verecekler o hale geldik. Ayrıca en iyi kan sulandırıcı limon. Salatalarda falan bol bol kullanmak lazım. Omega 3 takviyesi de kalp damar sağlığı için iyi. Ne kadar dogalindan alabilirsen o daha iyi tabi.
Haklısın vala cnm , bazen öyle oluyorki birinin yap dediğini diğeri yapma dior allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi:)Uzmana gittim ben, dediki coraspin zarar vericek bişey değil pıhtılaşması olmayana bile önlem olarak veriliyor hele seninki gibi riskli varsa ic dedi.Mutlu1anne ile de genlerimiz benziyor o yüzden söyledim :) tabiiki yine görüş al bu işin ucunu bırakma tedbir almak şart
Kızlar ya bugün transferimin 5. Günü hiç belirti Yok,, 4. Güne kadar kasık karın bel agrılarım vardı ara ara regl gibi göğüs hassasiyetim devam falan vardı jelim geri gelmesi de temizlendi kahverengilik olmuor , şimdi bir şey hissetmiyorum normal mi tecrübesi alan var mı?
Alın benden de o kadar hicbir belirtim yok. Bugün biraz açık pembe geldi jel tortusu o da normalmiş. Dün de tahriş etmişim sanırım bir daha gelmedi. Millet diyor göğsüm şiş, kasık ağrım var belim kopuyor bende tık yok :/Normal tatlım stres yapma sakın . Bizde naturel transferde jel bile kullanmadık hiç belirti de olmadı ben dahil hamile kalan bi sürü arkadaşta da olmadı yani .
İnan belirtiyle alakası yok her bünye de farklı tezahür ediyor . İyi düşünelim güzel sonuçlar alalım inşallah hepinizden .
Bayram sekerleri gelsin inşallah :)
Ankarada bir doktor var prof esat orhon. Bir sitesine bak, mail at derim. Bu işin asıl piri o adam. MuhtemelenKesinlikle çıkamıyoruz çıkamayacağız. Dediğin gibi doktorlar bile kesin tedavisi budur diyemiyor. Deniz2310 vardı onda da bu iğne mi aspirin mi sorunu vardı. İkisini kullandığında fazla demişlerdi sanırım birini kullandığında eksik.. en son transferinde yanlış hatırlamıyorsam 10. Haftaya kadar iğne sonra aspirin eklenecekti. Ne oldu bilemiyorum yazmıyor uzun süredir. Trabzon’da özelde sadece bir tane hematolog var doçent ona gittim sadece o da işte dediğim gibi ya kesin kullanmalısın diyemedi. Kullanman faydalı dedi. Ama bende kanamadan korkuyorum. İşte bayramdan sonra bide üniversite hastanesine gidicem en son onlar ne derse onu yapıcam . Ama tıp dünyası buna bir çözüm bulmalı artık. Memorial’in her ikisini önerdiği durum pek nadir. Burada defnekuzuu sanırım ikisini kullanıyor ama onda da gönül hanımın dediği gibi biyokimyada lupus antikordilopinlerde sanırım sorun vardı. Umarım geç kalmayız ve doğru tedavideyizdir .
Canım ayrıntılı bilgi için teşekkürler. Açıkçası ben de sadece mthfr c677t ve pai serpine heterozigot çıktı ve tıbbi genetikçi, memorial ve kendi dışarıdaki doktorum coraspin veya clexana önermedi. Pıhtılaşma yok dediler zaten. Ama söylediğin gibi mthfr mutasyonu olan metil folat ve mutlaka yanında ya da birlikte olan varsa metilkobalamin olarak b12 kullanılması yönünfe çokça bilgi var. Bu ikisini içeren tablet ne kullanıyorsun acaba? Piyasada pek göremedim ben. 2 hiç bilmediğim marka gördüm ki bi tanesi biraz pahalı idi, bi de solgarın ayrı ayrı var.Memorial herkese folidoce veriyor. Mthfr için de kan sulandırıcı iğne veya coraspin vermiyor. Benim de araştırmalarımın sonucu bunun doğru olduğu. Ama bu konuya doktorların yaklaşımı farklı farklı. Burda zaman zaman arkadaşlarla da bu konuda yazıştık uzun. Etrafımda da bazı örneklerle karşılaşınca daha derinlemesine araştırdım. Mthfr mutasyonu Homosistein değeri yükseltebiliyor. Benimki normal referans aralığında idi ama daha düşük olması gerektiğini de geç öğrenmiş oldum. Bu durumlarda folik asiti yüksek doz verebiliyor doktorlar folbiol gibi. Ama bunun da çok doğru olmadığını gördüm. Metilfolat kullanmak gerekiyor homosisteini düşürmek için. Defalarca düşük yapan sonra mthfr mutasyonu çıktığı için iğne kullanıp yine düşük yapan kişileri okudum. Ankarada üniversitede bir hoca bu konuda uzman sanırım şimdi ismini hatırlamıyorum. Metionin diyeti veriyor önce homosisteinı belli bir seviyenin altına getirmek için zamana kadar da korunma öneriyor. Bu tedaviden sonra artık sağlıklı gebelik yaşayanlar vardı o sayfada. Başka uygulayan bi kaç doktor daha gördüm. Yani yumurtanın kromozomlarini da etkiliyor muhtemelen. O nedenle ben kendim için o formda ikisi bi arada bi tablet aldım kullanıyorum. Belki sizin durumunuzda şu vakitten sonra çok gerekli değildir. Çok fazla değil ama bi kaç firmada var.
Anne babada genetik taşıyıcılık vs yoksa pgt de bi dert arkadaşlar. Benim embriyolara dobdur çöz dondur çöz parça al vs aa kalite embriyo tutunamadı, bu seferden de çok umutlu değilim. Ama biz pgt mecburuz.Benim de ilk tedavimde 5.güne 7 embriyo geldi ama 2si blast oldu sadece. O tedavide hiç pgt den bahsedilmemisti. Bu kadar elendigine göre bunlar da sağlıklıdır heralde dedim. İlki negatif oldu 2. 6 haftalık düştü. %80 genetik anomali dedi doktorlar. Tabi bunu hiç bir zaman bilme ihtimalim yok. Ama yeni bir tedaviye geçmem için 9 ay geçmiş oldu. Pgt yaptırsaydik yeni bir tedaviye 2-3 ay sonra başlayabilirdim. Maddi olarak ekstra verdiğim transfer ücreti pgt maliyetini fazlası ile karşılayacaktı. Çıkan sonuca göre olabilecek farklı nedenlerin üzerinde daha fazlyoğunlasilabilecekti. @BiYesilBiKahve nin dediği gibi o tedavide kendim talep etmediğime pişmanım ben de.
Ha genetik baktırmadan sağlıklı çocuğunu dünyaya getiren çok insan var. Ama tarama testleri yanlış çıkan risk analizleri falan gebelikte bunları yaşamak da zor diye düşünüyorum.
Canım sağolasın Allah razı olsun destek ve pozitifliğin için.Bu kadar gerçekçi olmak zorundalar mı bilmiyorum. Sitede okuduğum bazı doktorlar (farklı merkezlerdeki) haddinden fazla umut veriyorlar onu da doğru bulmuyorum ama yani bu kadarı da bilmiyorum...
Sizin durumunuzda zaten başka bir yolu yok. Çok şükür ki böyle bir imkan ve çözüm var. Bi çok kişi bu şekilde evladına kavuştu. Hatta hla tiplemesi ile hasta çocukları da sağlığına kavuştu bunun bi çok örneği var. Hla uyumu tedavisinde memorial dünyada 1 numara vakaların %70 ı burda tedavi görüyor.
Durumu sana yakın olan bi arkadaş da yakın zamanda burda ilk tedavi ve transferinde burda hamile kaldı Defnekuzuu hatırlarsan. Tedavi süreci bi sürü sıkıntılar yaşadığı halde.
Sen neden modunu düşüruyorsun ki? Bu sefer olacak ben inanıyorum. Lütfen o minnakka pozitif enerji gönder annesi. Onun karamsarlığa değil pozitif enerjiye ihtiyacı var. Mübarek günler hürmetine Allah yüzünü güldürsün.
Aynen haklısın, 2 ki 3 lü yerine başka testler çar genetik nıpt diye geçiyor geçen konuşmuştuk panorama adında mesela Memorial de yapılıyor. Dışarda da yapılıyor onlardan yaparım daha iyi 2lilere göre daha net . Hele o safhaya gelelim de Allah’ın izniyleAnne babada genetik taşıyıcılık vs yoksa pgt de bi dert arkadaşlar. Benim embriyolara dobdur çöz dondur çöz parça al vs aa kalite embriyo tutunamadı, bu seferden de çok umutlu değilim. Ama biz pgt mecburuz.
Ama dediğin gibi gebelikte 2li 3 lü testler çok daha belirsiz, yorucu geliyor bi yandan. Onların yerine cvs yaptırmak bile daha mantıklı. Evet düşük riski var çok da az olsa ama diğer 2li 3lü testler soru işareti olan durumlarda bence soru işaretlerini arttırmaktan başka işe yaramıyor sanki.
Dimiii yaaaAlın benden de o kadar hicbir belirtim yok. Bugün biraz açık pembe geldi jel tortusu o da normalmiş. Dün de tahriş etmişim sanırım bir daha gelmedi. Millet diyor göğsüm şiş, kasık ağrım var belim kopuyor bende tık yok :/
2 li 3 lu testler kafa karisikligindan ve insani paranoyaya suruklemekten baska bir ise yaramiyor benim uclu testim orta deger cikmisti ve bebegin kalbinde parlak nokta vardi bunun icin doktorlar down sendromu bile olabilir demislerdi. Bende nifty yaptirdim onun sonucu %99.7 eger bir daha hamile kalirsam kesinlikle 2 li 3 lu yaptirmam onun yerine genetik nifty yaptiririmAynen haklısın, 2 ki 3 lü yerine başka testler çar genetik nıpt diye geçiyor geçen konuşmuştuk panorama adında mesela Memorial de yapılıyor. Dışarda da yapılıyor onlardan yaparım daha iyi 2lilere göre daha net . Hele o safhaya gelelim de Allah’ın izniyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?