İnşallahAy inşallah öyledir şimdi akşam jelini uyguladım temiz cıktı biraz rahatladım. Senin de hayırlısıyla olur inşallah :)
Bende az su içmiştim ama çok bekledik ya o yüzden ama yine de dayanabildim yarım saat daha hayırlısı olsun Rabbim korusun olacağı varsa her halükarda olurCanım ben geçenli transferde çok aşırı sıkışmıştım çok rahatsız olmuştum. Çok içmedim bu sefer. Sonra 3 bardak daha iç dediler. Ben bi 2 bardak daha içtim yetti, yaklaşık 1.5 saat sonra tuvalete gittim
İyi çok şükür canım tahriş olmuştur belkide benimde kahverengi olarak geri geliyordu o kadar çok kötü geçiyordu ki benim hiç jele bakacak halim olmuyırdu :) inşâAllah siz rahat bi hamilelik geçirirsiniz bulantısız ve ağrısızAy inşallah öyledir şimdi akşam jelini uyguladım temiz cıktı biraz rahatladım. Senin de hayırlısıyla olur inşallah :)
Bana folicade verdiler canımKızlar bir şey sormak istiyorum, hangi folik asisti kullanıyorsunuz? Bitti benim önceki tedaviden bu hastanede ne öneriyorlar ?
Amin canım işallahAllah razı olsun canım bende tanımıyorum ama hepinizi çok seviyorum bak konuşa konuşa arkadaşlarım oldu ablalrım kardeşlerim sizlerin desteğiyle bu yola başladım gene sizlerin dedikleri yaparak yol katettim . benimde öyle eskiden okurdum çok üzülürdüm ama şimdi her okudukça kendim kadar seviniyorum rabbim şimdi nasip etti inşallah miniğimde annesini bırakmaz hep artar da sağlıkla alırım kucagıma . inşallah sizlerinde en güzel haberleribni alıcam bende :)isteyen herkese rabbim versin kucagını boş bırakmasın .
folidoce de 20 tl ama 28 tablet, solgar en son 40 lira civarıydı ama 100 tablet. Ama tabii folidoce e b12 de olduğu için biraz fark ediyor. Bu ilaçlara bari devletten hiö para vermememiz lazım aslındaBenim de solgardı önceki yerde, bitti sanki pahalı gibi. Folidoce ne kadar ? Bu arada sadece bilgi için paylaşayım. Kullandığımız crionel jeli allianz sigorta ödüyor. 2 kutu için 40 kira fark ödedim sadece bilginize .
Teşekkür ederim inşallah olur artar bu bir mucize bence herkese nasip etsin inşallah
Aminnn canımm çokkk teşekkür ederim .çok düşükte değil değilmi ? bende çok okudum sayfada evet sonradan artan çok kişi var .hayırlısıysa hep dediğim gibi olsun ..
Öylemi çokk güzel bişey o zaman benimde artabilir inşallah ezan okunuyor şuan dua ediyorum inşallah Allah sesimizi duyar. inşallah aminnn ne güzel insanlarsınız siz öyle
Teşekkür ederim cok ne güzel bir grubumuz var birlikte üzülüp birlikte seviniyoruz Allah hepimize tez vakitte sağlıklı gebelikler, gebelere sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallahİyi çok şükür canım tahriş olmuştur belkide benimde kahverengi olarak geri geliyordu o kadar çok kötü geçiyordu ki benim hiç jele bakacak halim olmuyırdu :) inşâAllah siz rahat bi hamilelik geçirirsiniz bulantısız ve ağrısız
bisey sormak istiyorum.benimde transfer gunune kadar en iyi ihtimalle 3 bilemediniz 2 embriyom kaliyo.neden pgt yaptirayimki saglikliysa tutar zaten.sagliksizsada vucut kendi atiyorEvet ilaçları başladılar her ihtimale karşı transfer yapılabilir diye.fakat benim kafamı kurcalayan şu ki; semra hanımın pgt istemesinin sebebe doğal yolla yaşadığım düşükle sonuçlanan 2 gebelik ve sonrasındaki 2 tüp bebek denemesindeki pgt sonuçları 1 i kedi gözü sendromu diğeri down sendromlu çıkmıştı. Bu durumda biyopsi alınamayan embriyoyu transfer etmeleri riskli değil mi? Benim 3 aylık bebeğimin kalbi durdu kürtaj oldum. Yaşadığım acıyı anlatamam. O bu riske girmeyi göze alınca ben de kaliteli olursa yaptırmasak mı diye geçirdim aklımdan. Neyseki gerçek hayata döndüm. Acılarımı hatırlayınca. Biyopsi alınabilecek tüm emnriyoların pgt sini yaptıracağım..
Hepimiz birimiz için birimiz hepimiz için... Yaşasın kadınlar kulubuTeşekkür ederim cok ne güzel bir grubumuz var birlikte üzülüp birlikte seviniyoruz Allah hepimize tez vakitte sağlıklı gebelikler, gebelere sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
Hepimiz birimiz için birimiz hepimiz için... Yaşasın kadınlar kulubu
Senin bence de genetik vs başka sıkıntın yoksa pgt ne gerek var? Zaten embriyo az ise sanki pgt ile tekrar embriyoyu yormaya gerek var mı? Doktor yaptıralım mı diyordu sana?bisey sormak istiyorum.benimde transfer gunune kadar en iyi ihtimalle 3 bilemediniz 2 embriyom kaliyo.neden pgt yaptirayimki saglikliysa tutar zaten.sagliksizsada vucut kendi atiyor
Az embriyo kalanlara zaten pek önermiyorlar her sağlıksız olan da atılmıyor mesela trizomi 21 yani down sendromu.bisey sormak istiyorum.benimde transfer gunune kadar en iyi ihtimalle 3 bilemediniz 2 embriyom kaliyo.neden pgt yaptirayimki saglikliysa tutar zaten.sagliksizsada vucut kendi atiyor
Bende de mthfr c677t heterozigot cıktı diğerleri normal tıbbi genetikteki doktor coraspin içersin dedi ama memorialda gönül hanıma sorabildim bu durumu hiçbirşey içme dedi doktorum yücel bey ama ona sorma fırsatım olmadı. Folik asit olarak da folidoce vermişlerdi ona devam ediyorum sadece senin dediğin formda olanlardan mı folidoce sence yeterli olurmu transferim yarın muhtemelen günseli hanım yada umut bey yapcakFolik asit konusu açılmışken özellikle MTHFR gen mutasyonu olan arkadaşlar için yazmak istedim. Metilfolat formunda folik asit araştırıp kullanmanızı tavsiye ederim. B vitamini olarak da metilkobalamin formunu tercih etmek daha doğal ve sağlıklı. Genelde piyasadaki ürünler siyanokobalamin formunda yani sentetik.
Sağlıksız olsa da tutunma ihtimali hatta canlı doğuma kadar ulaşma ihtimali bile var. İlk hamileliğimde kromozom bozukluğu vardı ve 9.haftada kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım. İlk denememde keşke pgt yaptırmayı önerselerdi dedim sonra..bisey sormak istiyorum.benimde transfer gunune kadar en iyi ihtimalle 3 bilemediniz 2 embriyom kaliyo.neden pgt yaptirayimki saglikliysa tutar zaten.sagliksizsada vucut kendi atiyor
Memorial herkese folidoce veriyor. Mthfr için de kan sulandırıcı iğne veya coraspin vermiyor. Benim de araştırmalarımın sonucu bunun doğru olduğu. Ama bu konuya doktorların yaklaşımı farklı farklı. Burda zaman zaman arkadaşlarla da bu konuda yazıştık uzun. Etrafımda da bazı örneklerle karşılaşınca daha derinlemesine araştırdım. Mthfr mutasyonu Homosistein değeri yükseltebiliyor. Benimki normal referans aralığında idi ama daha düşük olması gerektiğini de geç öğrenmiş oldum. Bu durumlarda folik asiti yüksek doz verebiliyor doktorlar folbiol gibi. Ama bunun da çok doğru olmadığını gördüm. Metilfolat kullanmak gerekiyor homosisteini düşürmek için. Defalarca düşük yapan sonra mthfr mutasyonu çıktığı için iğne kullanıp yine düşük yapan kişileri okudum. Ankarada üniversitede bir hoca bu konuda uzman sanırım şimdi ismini hatırlamıyorum. Metionin diyeti veriyor önce homosisteinı belli bir seviyenin altına getirmek için zamana kadar da korunma öneriyor. Bu tedaviden sonra artık sağlıklı gebelik yaşayanlar vardı o sayfada. Başka uygulayan bi kaç doktor daha gördüm. Yani yumurtanın kromozomlarini da etkiliyor muhtemelen. O nedenle ben kendim için o formda ikisi bi arada bi tablet aldım kullanıyorum. Belki sizin durumunuzda şu vakitten sonra çok gerekli değildir. Çok fazla değil ama bi kaç firmada var.Bende de mthfr c677t heterozigot cıktı diğerleri normal tıbbi genetikteki doktor coraspin içersin dedi ama memorialda gönül hanıma sorabildim bu durumu hiçbirşey içme dedi doktorum yücel bey ama ona sorma fırsatım olmadı. Folik asit olarak da folidoce vermişlerdi ona devam ediyorum sadece senin dediğin formda olanlardan mı folidoce sence yeterli olurmu transferim yarın muhtemelen günseli hanım yada umut bey yapcak
Benim de ilk tedavimde 5.güne 7 embriyo geldi ama 2si blast oldu sadece. O tedavide hiç pgt den bahsedilmemisti. Bu kadar elendigine göre bunlar da sağlıklıdır heralde dedim. İlki negatif oldu 2. 6 haftalık düştü. %80 genetik anomali dedi doktorlar. Tabi bunu hiç bir zaman bilme ihtimalim yok. Ama yeni bir tedaviye geçmem için 9 ay geçmiş oldu. Pgt yaptırsaydik yeni bir tedaviye 2-3 ay sonra başlayabilirdim. Maddi olarak ekstra verdiğim transfer ücreti pgt maliyetini fazlası ile karşılayacaktı. Çıkan sonuca göre olabilecek farklı nedenlerin üzerinde daha fazlyoğunlasilabilecekti. B BiYesilBiKahve nin dediği gibi o tedavide kendim talep etmediğime pişmanım ben de.bisey sormak istiyorum.benimde transfer gunune kadar en iyi ihtimalle 3 bilemediniz 2 embriyom kaliyo.neden pgt yaptirayimki saglikliysa tutar zaten.sagliksizsada vucut kendi atiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?