Çok teşekkür ederim canım destek mesajın için 2 gün önce aldım son negatif haberi bu yuzden bu yılmışlığım. Henüz sindiremedim en kötüsüde kimseyle konuşamak galiba. Buraya içimi dökmek iyi geldi sağolun gercekten . Dileklerimiz gercek olsun inşallah...Canım çok geçmiş olsun. Kötü şeyler geçmişte kalmış olsun. Evet zor şeyler, yıpratıcı şeyler yaşamışsın sen de. Ama işte zamanı gelmeyince olmuyor. Pes etme lütfen. Azcık yapabiliyorsan bi tatil yap, kafanı dağıt. Sonra yine kararını ver ve bence bi yerde yine başla. Israrla deneyenlerin oluyor Allah'ın izniyle bir gün. Senin de olur hayırlısı ile inşallah.
Kendini hırpalama lütfen. Allah'ın takdirine karşı gelemeyiz ki, vardır bi hayır elbet buna emin ol.
Arkadaşlarım birşey soracağım. Transfer sonrası bir gün oruç tutmak sakıncalı mı? Hiç doktorlara soran oldu mu? Su içme anlamında özellikle tedirginim.
Canım jelin oruca bi etkisi varmıdır? Bi nevi damar içi ilaç gibi orucu bozar mı diyorsun? Öyle ise tutmam zaten. Arefe günü çok değerliymiş yarın oruç tutmak istiyorum ama emin olamadımCanım benim transfer ramazana denk gelmişti biliyorsun. Yücel bey jelin sabah yapılması daha uygun demişti. Transfer öncesi akşam yapmama izin vermişti. Ama transferden sonra sabahları yapsan daha iyi demişti. İstersen sor sende bi. Susuzluk açısından bir sakınca olur mu bilemiyorum .
Canım jelin oruca bi etkisi varmıdır? Bi nevi damar içi ilaç gibi orucu bozar mı diyorsun? Öyle ise tutmam zaten. Arefe günü çok değerliymiş yarın oruç tutmak istiyorum ama emin olamadım
Çok tesekkurler bayram sonu hemen spora tekrar başlıycam bir önceki transferdede aynısını yapmıştım.Zor günler geçirmişsin arkadaşım aramıza hoşgeldin burdan yazışmak kendimizi bizim gibi olan insanlara anlatmak inan cok iyi geliyor başka hiçkimseden aynı anlayışı göremiyorsun malesef bu işi sadece çeken bilir...başkalarından duyduğun haberlerde acımasızca zamanın nasıl gectiğini vuruyor insanın yüzüne..ama napalım bizimde bugünleri görmemiz gerekiyormuş vardır allahın bizim için de beklettiği bir güzellik..kendini toparlamaya çalış beynini boşalt spor falan cok iyi geliyor bence fırsat buldukça es geçme psikolojik olarakda rahatlatıyor kesinlikle sonra kolları sıva tekrar başla inan inşallah bu sefer hersey cok güzel gider
Zor günler geçirmişsin arkadaşım aramıza hoşgeldin burdan yazışmak kendimizi bizim gibi olan insanlara anlatmak inan cok iyi geliyor başka hiçkimseden aynı anlayışı göremiyorsun malesef bu işi sadece çeken bilir...başkalarından duyduğun haberlerde acımasızca zamanın nasıl gectiğini vuruyor insanın yüzüne..ama napalım bizimde bugünleri görmemiz gerekiyormuş vardır allahın bizim için de beklettiği bir güzellik..kendini toparlamaya çalış beynini boşalt spor falan cok iyi geliyor bence fırsat buldukça es geçme psikolojik olarakda rahatlatıyor kesinlikle sonra kolları sıva tekrar başla inan inşallah bu sefer hersey cok güzel gider
Arkadaşlarım birşey soracağım. Transfer sonrası bir gün oruç tutmak sakıncalı mı? Hiç doktorlara soran oldu mu? Su içme anlamında özellikle tedirginim.
Evet canım muayenedeki jel bile bozuyormuş, bir kaç yerden araştırdım şimdi. Ya sahırda yapacağım jeli ya da tutmayacağım emin olamadım. Tutmak istiyorum ama su açısından falan sıkıntı olur mu riske etmek de istemiyorumJel içeri enjekte edildiği için bozar diye biliyorum canım. Hatta muayene zamanı proba jel döküyorlar ya o bile bozuyormuş muayene günleride tutamamıştım ben
Sağol canım yorumun için. Tutmayı istiyorum ama bilemedim bakalım.Tatlım riske atma lütfen benim dr um en başından beri suya çok dikkat et deyip durdu . Ramazan da kesinlikle izin vermedi.
Günler çok uzun ve o kadar saat susuz kalmamalı bebek diyor hep . Ay olarak fark etmez dedi amniyotik sıvı için ve bebeğin gelişimi için su şart. Doğumdan sonra tutarsın inşallah .
Evet sanırım öyle yapacagım spor ve nefes terapisinin faydasını gördüm bu dönemlerde. En azından hayattan kopmamamı saglıyor. Tesekkur ederim çok konuşmak çok iyi geliyormuş gercekten iyi ki varsınızZor günler geçirmişsin arkadaşım aramıza hoşgeldin burdan yazışmak kendimizi bizim gibi olan insanlara anlatmak inan cok iyi geliyor başka hiçkimseden aynı anlayışı göremiyorsun malesef bu işi sadece çeken bilir...başkalarından duyduğun haberlerde acımasızca zamanın nasıl gectiğini vuruyor insanın yüzüne..ama napalım bizimde bugünleri görmemiz gerekiyormuş vardır allahın bizim için de beklettiği bir güzellik..kendini toparlamaya çalış beynini boşalt spor falan cok iyi geliyor bence fırsat buldukça es geçme psikolojik olarakda rahatlatıyor kesinlikle sonra kolları sıva tekrar başla inan inşallah bu sefer hersey cok güzel gider
Merhaba arkadaşlar. Siteye üye olup sadece yorum okuyanlardanım. SiZleride özellikle takip ediyorum. Tüp bebek olayına ilk mayıs 2017 de başladım. İlk tedavim acıbadem hotelde ( hastane demeye bin şahit) eşimin sprem sayısının düşüklüğü ve yumurta rezervimin azalması nedeniyle başladım. 4 yumurtam toplandı 2 adet 5AA blastokistim oluştu ve donduruldu. Hiç hsg çektirmediğim için doktor bir hsgme bakmak istedi. İlk adet dönemimde acıbadem hotelde hsgm cekildi. Sonuç olarak sıvı önce gecmedi sonra gecti dediler özel sağlık sigorta indiririmle beraber 777.00 tlyi cebe indirdiler. Hsgden sonra cok az regli gördüm. O ay için transfer için uygun degilsin bir ton hap kullan oyle gel dediler. Sonraki ay ağustos 2017de transferimden önceki son andaki ultrason kontrolümdeki sağ tüpümündeki şişkinliği farketti sivri zekalı çok bilmiş doktor. Yani sağ tüpümde hidrosalpenksten şüphelendi. Buna rağmen acıbadem hotel embriyoları geceden çözdüğü için transferimi iptal etmedi. İlk transferim böylelikle gerçekleşmiş oldu. Göz göre göre iki güzel 5aa embriyomu böylelikle harcamış oldular. İlk negatif tecrübemden böylelikle yaşamış oldum. Sanırım en acısıda buydu. İlk negatifi görmek. Yılmadan sorunumun çözümünü akabinde aradım. Araştırma yaptım bu sefer bodoslama bşr tüp bebek merkezine gitmeyecektim. Araştırmalarım sonucu Bahçeci fulya ve memorial şişliyi seçecektim. O zamanlarda tesadüf memorial şişlide tedavi olan biriyle tanıştım. Kararımı vermiştim. Memorialda tedavi olucaktım. İçim oraya sanki bir tık daha ısınmıştım bu arkadaş sayesinde. Gittim görüştüm. Eylül 2017 de hemen tekrar bir hsg istediler. Maalesef sonuc sag tüp hisrosalpenks. Ekim 2017 hemen bir tüp bebek tedavisi daha. İğneler , ilaçlar. 7 yumurta 6 sı döllenen 3 tane blastokist olan. 3. Yumurtam bölünsemi bölünmese mi kararsız. Son anda donduruldu en az hücreli olarak 5. Güne zar zor geldi. Ama başardı dondurulmaya layık görüldü!!! Kasım 2017 de sağ tüpüm ameliyatla alındı. Sonrasında bir ay ara vererek ocak 2018 de binbir umutla ilk 5aa embriyom transfer edildi. Heyecanlı bekleyeşimin beta hcg sonucu ise 0.1 oldu. Yılmadım yine hemen transfer istedim bu ay olmaz dedi yücel bey. Mart 2018 de bir ay ara vererek 2. 5ab embriyomda transfer edildi. Sonuç yine hüsran. Beta hcg 0.1 Yıkıldım toparlanamadım. Dedim biraz daha ara ver. Gel gelelim 1 ay sonra yine istiyorum transferi ama eşim artık yıldı. Eylülden sonra deneyelim kararı aldık. Ama ben yine kaşındım 2018 agustosta yani bu ay son kalan son çaremide hastanede bırakmak istemedim. Transferim gercekleşti 5bb kalitedeydi geçen yıl son anda dondurulmuş embriyomdu. Transfer günü çözüldükten sonra daha bir hücrelenmişti. Sevindim. Belkide bu olucaktı birde sanki içime böyle bir his doğmuştu. Transferden sonra bel agrılarım kasık agrılarım oldu. Mutlu mesut gecirdim günlerimi. Olumlu oldum , olmaya çalıştım. 9. Gün geldi cattı. Test sonucum 8.63 yani olmuş birseyler ama yine olamamış akabinde ise aynı gün reglim yine başladı. Her seferinde görmekten nefret ettiğim durum. Yıkıldım. Yıkıldım. Yıkıldım. Benim hikayem bu... pgt hiç yapılmadı belkide yapılmalıydı. Şimdi ne yapacagımı bilmiyorum hastaneden memnunmuyum değilmiyim onu bile bilmiyorum. Hersey onca emek hepsi çöp. Elde var sıfır. Ne zaman başlamaya cesaret ederim nerde yaparım yada yapabilir miyim? Yine bütün kış eşimin arkadaşlarının karılarının hamilelik hikayelerini , yeni evlilerin hamilelik haberlerini , kaza ile olan ikinci , üçüncü cocuklarının haberlerini alır ve dinler dururuz. Sonuç içim acıyor hemde çok. Beni en iyi sizler anlarsınız. Bu yoldan geçmeyen hiç kimsenin anlayamayacağı hisler... sevgiler dostlar...
Evet canım muayenedeki jel bile bozuyormuş, bir kaç yerden araştırdım şimdi. Ya sahırda yapacağım jeli ya da tutmayacağım emin olamadım. Tutmak istiyorum ama su açısından falan sıkıntı olur mu riske etmek de istemiyorum
Teşekkür ederim ama bana takip doktoru lazım tüp bebek için zaten Memorial Şişli'de tedavim.Bahçeci umut cem çelik bı gidip görüşün derim Altunizade de yer
Teşekkür ederim çokça :) ama bi ayrıntıyı atlamışım ki bana bayan doktor lazım :) senin burda baya çevren var aklında olsun :) Dediğin doktoru da her ihtimale karşı bi kenara not edeyim ben.Benim kuzenim yüksek tansiyon hastası. Gebeliğinde Kadıköy acıbademde melih atahan güven’e girmişti gebelik takibi için. Çok çok memnundu. Çok iyi bir Perinatologmuş. Van’dan bile hastası varmış. Dilersen bir görüşme yapabilirsin. Kuzenim çok çok pimpirikli doktor konusunda ben bile diyorum o güvendiyse gözü kapalı bende giderdim istanbulda olsam :)
Teşekkür ederim çokça :) ama bi ayrıntıyı atlamışım ki bana bayan doktor lazım :) senin burda baya çevren var aklında olsun :) Dediğin doktoru da her ihtimale karşı bi kenara not edeyim ben.
Sağlıklı yaşıyoruz diye bir sayfa var belki biliyorsundur hem facebook hem instagram hesapları var. O sayfanın tavsiye ettiği takviyeler var. Mesela omega3 koenzim q10 d vitamini vs. Özellikle bu üçü benim uzun uzun araştırıp karar verdiğim ve kullandığım markalari tavsiye ediyor. Ciddi kriterleri var ve bazı takviyeleri kriterlerine göre yerli üreticiye ürettiriyor filan. Google a "takviyelerimiz" yazınca çıkıyor ilk sırada. Biraz karışık anlatmış olabilirim. Hatta her ayın belli günlerinde belli eczaneler indirimli veriyor kullandıkları ürünleri. Osendenin de bu ürünü değil ama sanırım sadece b vitamini idi onların listede olan. Folik asit yok tabi onların listede. İşte ordan bi güven verdi. 2 kutu aldım bitirince belki başka bişey de deneyebilirim. Metilkobalamin formda b vitamini bikaç alternatifleri var.Bu arada araştırıp bulduğum iki tableti de yazmışsın:)
Impryl ithal ilaçmış, 260 tl ve sadece 30 tablet, bir de Osende dediğin. Osende Beylikdüzü'nde Vefa İlaç dite bi yer var, orada fason üretiliyormuş. Küçük ama kötü bi firma değil Vefa. Ama şu önemli bunlar hep gıda takviyesi olarak tarım bakanlığı izinli, diğer folidoce vs hep ilaç sınıfında ve sağlık bakanlığı onaylı. Sağlık bakanlığı ve tarım bakanlığı izinleri arasında çok fark var. Tarım bakanlığı izinli ürünlerin etkinliği çok ciddi kontrol edilmiyor maalesef. Analizleri biraz daha kabaca yapılıyor maalesef. Sen nasıl Osende 2m almaya ikna ettin kendini?
Bunların kesin Avrupa'da en iyi hali ile satışı vardır. Giden birileri olsa ısmarlardım belki araştırıp. Çünkü Avrupa'da eczanelerde böyle ürünler maAlesef çok daha güvenilir bizden
Çok zor gercekten film gibi hayatlar yaşıyoruz. Çok geçmiş olsun sizede umuyorum emeklerinizin karşılığını hakkınıyla alırsınız. Okumak çok kolay sizi çok iyi anlıyorum.Çok çok geçmiş olsun aramıza katılmakla iyi etmişsin. İnsan burada dertleştikçe okudukça azalıyor sanki acılsr. Belkide paylaşıldığı için belkide bu kadar anlaşılabildiğimiz için. Hidrosalpenk nedeniyle 2 tüpümüde kaybettim. Semra hanım ilk gördüğünde teşhisi koydu aslında ama yanılması için çok dua ettim doktor doktor gezdim inanmak istemedim. Ama bir tane doktor bile aksini söyleyemedi. 27 yaşında iki tüpümüde kaybettim. Psikolojik olarak inanılmaz zordu nasıl altından kalktım bende anlamadım. Ama rabbim veriyor dermanını sanırım. İnsan başlarda diyor ki işine yaramayacaksa orada durmasının ne önemi var aldır gitsin ama öyle olmuyormuş. Hasarlıda olsa var olması bir umutmuş. Size tavsiyem yeni tedavi için güzel bir hazırlık yapmanız psikolojik olarak. Sonrasında bence yeni bir hsg belki histeroskopi sonra opu ve pgt işlemi yapılarak mutlu sona ulaşacağınıza inanıyorum. Memorial bu konuda gerçekten iyi. Allah hayırlı doktorlarla içinize sinen kişilerle karşılaştırsın inşallah.
Merhaba sevgili arkadaşım aramıza hoş geldin. Arkadaşlar bi çok şeyi söylemişler aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Cidden zor bir yol ve sabır istiyor. Sabırla devam edenler bi şekilde sonuca ulaşıyor. Kimi zor vaka ilk denemede kimi basit vaka defalarca denemeden sonra. İnancını yitirmemen gerekiyor. İlk tedavin talihsizlik olmuş zaten sonuç belliymiş dediğin gibi. Yaşın kaç bilmiyorum ama gençsin ki pgt önerilmemiş. Şimdi yeni bir tedaviye sıfırdan başladığında iyi bir yere gittiğinde başka yere gitsen de sana pgt önerilecek. Önerilmese de senin talep etmen gerekiyor diye düşünüyorum. Memorial'da devam edersen aynı protokol sadece pgt yapılır tabi hsg ve histereskopi gerekebilir o ayrı. Ama farklı bi yerde sana ekstra ciddi külfetli ve bilimsel geçerliliği olmayan başka uygulamalar da önerebilirler era cd56 vs gibi. Bu toplara hiç girme derim. Tedavi öncesi hem eşini hem kendini hazırlayabilirsin beslenme ve vitamin takviyeleri ile. Spor zaten yapıyormuşsun. Allah yardımcın olsun.Merhaba arkadaşlar. Siteye üye olup sadece yorum okuyanlardanım. SiZleride özellikle takip ediyorum. Tüp bebek olayına ilk mayıs 2017 de başladım. İlk tedavim acıbadem hotelde ( hastane demeye bin şahit) eşimin sprem sayısının düşüklüğü ve yumurta rezervimin azalması nedeniyle başladım. 4 yumurtam toplandı 2 adet 5AA blastokistim oluştu ve donduruldu. Hiç hsg çektirmediğim için doktor bir hsgme bakmak istedi. İlk adet dönemimde acıbadem hotelde hsgm cekildi. Sonuç olarak sıvı önce gecmedi sonra gecti dediler özel sağlık sigorta indiririmle beraber 777.00 tlyi cebe indirdiler. Hsgden sonra cok az regli gördüm. O ay için transfer için uygun degilsin bir ton hap kullan oyle gel dediler. Sonraki ay ağustos 2017de transferimden önceki son andaki ultrason kontrolümdeki sağ tüpümündeki şişkinliği farketti sivri zekalı çok bilmiş doktor. Yani sağ tüpümde hidrosalpenksten şüphelendi. Buna rağmen acıbadem hotel embriyoları geceden çözdüğü için transferimi iptal etmedi. İlk transferim böylelikle gerçekleşmiş oldu. Göz göre göre iki güzel 5aa embriyomu böylelikle harcamış oldular. İlk negatif tecrübemden böylelikle yaşamış oldum. Sanırım en acısıda buydu. İlk negatifi görmek. Yılmadan sorunumun çözümünü akabinde aradım. Araştırma yaptım bu sefer bodoslama bşr tüp bebek merkezine gitmeyecektim. Araştırmalarım sonucu Bahçeci fulya ve memorial şişliyi seçecektim. O zamanlarda tesadüf memorial şişlide tedavi olan biriyle tanıştım. Kararımı vermiştim. Memorialda tedavi olucaktım. İçim oraya sanki bir tık daha ısınmıştım bu arkadaş sayesinde. Gittim görüştüm. Eylül 2017 de hemen tekrar bir hsg istediler. Maalesef sonuc sag tüp hisrosalpenks. Ekim 2017 hemen bir tüp bebek tedavisi daha. İğneler , ilaçlar. 7 yumurta 6 sı döllenen 3 tane blastokist olan. 3. Yumurtam bölünsemi bölünmese mi kararsız. Son anda donduruldu en az hücreli olarak 5. Güne zar zor geldi. Ama başardı dondurulmaya layık görüldü!!! Kasım 2017 de sağ tüpüm ameliyatla alındı. Sonrasında bir ay ara vererek ocak 2018 de binbir umutla ilk 5aa embriyom transfer edildi. Heyecanlı bekleyeşimin beta hcg sonucu ise 0.1 oldu. Yılmadım yine hemen transfer istedim bu ay olmaz dedi yücel bey. Mart 2018 de bir ay ara vererek 2. 5ab embriyomda transfer edildi. Sonuç yine hüsran. Beta hcg 0.1 Yıkıldım toparlanamadım. Dedim biraz daha ara ver. Gel gelelim 1 ay sonra yine istiyorum transferi ama eşim artık yıldı. Eylülden sonra deneyelim kararı aldık. Ama ben yine kaşındım 2018 agustosta yani bu ay son kalan son çaremide hastanede bırakmak istemedim. Transferim gercekleşti 5bb kalitedeydi geçen yıl son anda dondurulmuş embriyomdu. Transfer günü çözüldükten sonra daha bir hücrelenmişti. Sevindim. Belkide bu olucaktı birde sanki içime böyle bir his doğmuştu. Transferden sonra bel agrılarım kasık agrılarım oldu. Mutlu mesut gecirdim günlerimi. Olumlu oldum , olmaya çalıştım. 9. Gün geldi cattı. Test sonucum 8.63 yani olmuş birseyler ama yine olamamış akabinde ise aynı gün reglim yine başladı. Her seferinde görmekten nefret ettiğim durum. Yıkıldım. Yıkıldım. Yıkıldım. Benim hikayem bu... pgt hiç yapılmadı belkide yapılmalıydı. Şimdi ne yapacagımı bilmiyorum hastaneden memnunmuyum değilmiyim onu bile bilmiyorum. Hersey onca emek hepsi çöp. Elde var sıfır. Ne zaman başlamaya cesaret ederim nerde yaparım yada yapabilir miyim? Yine bütün kış eşimin arkadaşlarının karılarının hamilelik hikayelerini , yeni evlilerin hamilelik haberlerini , kaza ile olan ikinci , üçüncü cocuklarının haberlerini alır ve dinler dururuz. Sonuç içim acıyor hemde çok. Beni en iyi sizler anlarsınız. Bu yoldan geçmeyen hiç kimsenin anlayamayacağı hisler... sevgiler dostlar...
Hoşbuldum arkadaşım. Yaşım 36 olucak yakında pekte genc degilim maalesef. Bundan sonraki tedavim için pgt dedi yücel doktor. İzleyecegim yol bu. Tavsiye için çok tesekkurler o konulara cok yabancıyım genetik olaylarla ilgili cok bilgi sahibi degilim. Sizin tecrübelerinizi mutlaka dinleyecegim. Çok tesekkurlerMerhaba sevgili arkadaşım aramıza hoş geldin. Arkadaşlar bi çok şeyi söylemişler aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Cidden zor bir yol ve sabır istiyor. Sabırla devam edenler bi şekilde sonuca ulaşıyor. Kimi zor vaka ilk denemede kimi basit vaka defalarca denemeden sonra. İnancını yitirmemen gerekiyor. İlk tedavin talihsizlik olmuş zaten sonuç belliymiş dediğin gibi. Yaşın kaç bilmiyorum ama gençsin ki pgt önerilmemiş. Şimdi yeni bir tedaviye sıfırdan başladığında iyi bir yere gittiğinde başka yere gitsen de sana pgt önerilecek. Önerilmese de senin talep etmen gerekiyor diye düşünüyorum. Memorial'da devam edersen aynı protokol sadece pgt yapılır tabi hsg ve histereskopi gerekebilir o ayrı. Ama farklı bi yerde sana ekstra ciddi külfetli ve bilimsel geçerliliği olmayan başka uygulamalar da önerebilirler era cd56 vs gibi. Bu toplara hiç girme derim. Tedavi öncesi hem eşini hem kendini hazırlayabilirsin beslenme ve vitamin takviyeleri ile. Spor zaten yapıyormuşsun. Allah yardımcın olsun.
Canım jelin oruca bi etkisi varmıdır? Bi nevi damar içi ilaç gibi orucu bozar mı diyorsun? Öyle ise tutmam zaten. Arefe günü çok değerliymiş yarın oruç tutmak istiyorum ama emin olamadım
Canım ben öyle bi bulantı yaşadım ki bırak yemek yemeği sürekli kusup bi yudum su bile içemiyordum oruçtan beterdim doktora gittim ilk 5 ay bebek anneden beslenir dedi hiç bi sakıncası Yok kendini üzme dedi düşünsene günde yarım bardak su bile içemiyordum öyle zor günler yaşadım ki tam 2 ay o yüzden sen kendine güveniyorsan tut benim ramazandan önce başladı bulantılar 1 gün bile tutamadımEvet canım muayenedeki jel bile bozuyormuş, bir kaç yerden araştırdım şimdi. Ya sahırda yapacağım jeli ya da tutmayacağım emin olamadım. Tutmak istiyorum ama su açısından falan sıkıntı olur mu riske etmek de istemiyorum
Benim hikayem de şöyle tam 4 sene sebepsiz dendi hsgye bakarak ama sağ tüpüm ve miyomlar alındı sol tüpüde üçüncü hsg sonucu aldırdım iki ameliyat oldum boşu boşuna tecrübe çok önemli canım çokMerhaba arkadaşlar. Siteye üye olup sadece yorum okuyanlardanım. SiZleride özellikle takip ediyorum. Tüp bebek olayına ilk mayıs 2017 de başladım. İlk tedavim acıbadem hotelde ( hastane demeye bin şahit) eşimin sprem sayısının düşüklüğü ve yumurta rezervimin azalması nedeniyle başladım. 4 yumurtam toplandı 2 adet 5AA blastokistim oluştu ve donduruldu. Hiç hsg çektirmediğim için doktor bir hsgme bakmak istedi. İlk adet dönemimde acıbadem hotelde hsgm cekildi. Sonuç olarak sıvı önce gecmedi sonra gecti dediler özel sağlık sigorta indiririmle beraber 777.00 tlyi cebe indirdiler. Hsgden sonra cok az regli gördüm. O ay için transfer için uygun degilsin bir ton hap kullan oyle gel dediler. Sonraki ay ağustos 2017de transferimden önceki son andaki ultrason kontrolümdeki sağ tüpümündeki şişkinliği farketti sivri zekalı çok bilmiş doktor. Yani sağ tüpümde hidrosalpenksten şüphelendi. Buna rağmen acıbadem hotel embriyoları geceden çözdüğü için transferimi iptal etmedi. İlk transferim böylelikle gerçekleşmiş oldu. Göz göre göre iki güzel 5aa embriyomu böylelikle harcamış oldular. İlk negatif tecrübemden böylelikle yaşamış oldum. Sanırım en acısıda buydu. İlk negatifi görmek. Yılmadan sorunumun çözümünü akabinde aradım. Araştırma yaptım bu sefer bodoslama bşr tüp bebek merkezine gitmeyecektim. Araştırmalarım sonucu Bahçeci fulya ve memorial şişliyi seçecektim. O zamanlarda tesadüf memorial şişlide tedavi olan biriyle tanıştım. Kararımı vermiştim. Memorialda tedavi olucaktım. İçim oraya sanki bir tık daha ısınmıştım bu arkadaş sayesinde. Gittim görüştüm. Eylül 2017 de hemen tekrar bir hsg istediler. Maalesef sonuc sag tüp hisrosalpenks. Ekim 2017 hemen bir tüp bebek tedavisi daha. İğneler , ilaçlar. 7 yumurta 6 sı döllenen 3 tane blastokist olan. 3. Yumurtam bölünsemi bölünmese mi kararsız. Son anda donduruldu en az hücreli olarak 5. Güne zar zor geldi. Ama başardı dondurulmaya layık görüldü!!! Kasım 2017 de sağ tüpüm ameliyatla alındı. Sonrasında bir ay ara vererek ocak 2018 de binbir umutla ilk 5aa embriyom transfer edildi. Heyecanlı bekleyeşimin beta hcg sonucu ise 0.1 oldu. Yılmadım yine hemen transfer istedim bu ay olmaz dedi yücel bey. Mart 2018 de bir ay ara vererek 2. 5ab embriyomda transfer edildi. Sonuç yine hüsran. Beta hcg 0.1 Yıkıldım toparlanamadım. Dedim biraz daha ara ver. Gel gelelim 1 ay sonra yine istiyorum transferi ama eşim artık yıldı. Eylülden sonra deneyelim kararı aldık. Ama ben yine kaşındım 2018 agustosta yani bu ay son kalan son çaremide hastanede bırakmak istemedim. Transferim gercekleşti 5bb kalitedeydi geçen yıl son anda dondurulmuş embriyomdu. Transfer günü çözüldükten sonra daha bir hücrelenmişti. Sevindim. Belkide bu olucaktı birde sanki içime böyle bir his doğmuştu. Transferden sonra bel agrılarım kasık agrılarım oldu. Mutlu mesut gecirdim günlerimi. Olumlu oldum , olmaya çalıştım. 9. Gün geldi cattı. Test sonucum 8.63 yani olmuş birseyler ama yine olamamış akabinde ise aynı gün reglim yine başladı. Her seferinde görmekten nefret ettiğim durum. Yıkıldım. Yıkıldım. Yıkıldım. Benim hikayem bu... pgt hiç yapılmadı belkide yapılmalıydı. Şimdi ne yapacagımı bilmiyorum hastaneden memnunmuyum değilmiyim onu bile bilmiyorum. Hersey onca emek hepsi çöp. Elde var sıfır. Ne zaman başlamaya cesaret ederim nerde yaparım yada yapabilir miyim? Yine bütün kış eşimin arkadaşlarının karılarının hamilelik hikayelerini , yeni evlilerin hamilelik haberlerini , kaza ile olan ikinci , üçüncü cocuklarının haberlerini alır ve dinler dururuz. Sonuç içim acıyor hemde çok. Beni en iyi sizler anlarsınız. Bu yoldan geçmeyen hiç kimsenin anlayamayacağı hisler... sevgiler dostlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?