Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Çok teşekkür ederim canım destek mesajın için 2 gün önce aldım son negatif haberi bu yuzden bu yılmışlığım. Henüz sindiremedim en kötüsüde kimseyle konuşamak galiba. Buraya içimi dökmek iyi geldi sağolun gercekten . Dileklerimiz gercek olsun inşallah...

Arkadaşlarım birşey soracağım. Transfer sonrası bir gün oruç tutmak sakıncalı mı? Hiç doktorlara soran oldu mu? Su içme anlamında özellikle tedirginim.

Canım benim transfer ramazana denk gelmişti biliyorsun. Yücel bey jelin sabah yapılması daha uygun demişti. Transfer öncesi akşam yapmama izin vermişti. Ama transferden sonra sabahları yapsan daha iyi demişti. İstersen sor sende bi. Susuzluk açısından bir sakınca olur mu bilemiyorum .

Canım jelin oruca bi etkisi varmıdır? Bi nevi damar içi ilaç gibi orucu bozar mı diyorsun? Öyle ise tutmam zaten. Arefe günü çok değerliymiş yarın oruç tutmak istiyorum ama emin olamadım

Canım jelin oruca bi etkisi varmıdır? Bi nevi damar içi ilaç gibi orucu bozar mı diyorsun? Öyle ise tutmam zaten. Arefe günü çok değerliymiş yarın oruç tutmak istiyorum ama emin olamadım

Jel içeri enjekte edildiği için bozar diye biliyorum canım. Hatta muayene zamanı proba jel döküyorlar ya o bile bozuyormuş muayene günleride tutamamıştım ben

Çok tesekkurler bayram sonu hemen spora tekrar başlıycam bir önceki transferdede aynısını yapmıştım.

Arkadaşlarım birşey soracağım. Transfer sonrası bir gün oruç tutmak sakıncalı mı? Hiç doktorlara soran oldu mu? Su içme anlamında özellikle tedirginim.

Tatlım riske atma lütfen benim dr um en başından beri suya çok dikkat et deyip durdu . Ramazan da kesinlikle izin vermedi.
Günler çok uzun ve o kadar saat susuz kalmamalı bebek diyor hep . Ay olarak fark etmez dedi amniyotik sıvı için ve bebeğin gelişimi için su şart. Doğumdan sonra tutarsın inşallah .

Jel içeri enjekte edildiği için bozar diye biliyorum canım. Hatta muayene zamanı proba jel döküyorlar ya o bile bozuyormuş muayene günleride tutamamıştım ben
Evet canım muayenedeki jel bile bozuyormuş, bir kaç yerden araştırdım şimdi. Ya sahırda yapacağım jeli ya da tutmayacağım emin olamadım. Tutmak istiyorum ama su açısından falan sıkıntı olur mu riske etmek de istemiyorum

Sağol canım yorumun için. Tutmayı istiyorum ama bilemedim bakalım.

Evet sanırım öyle yapacagım spor ve nefes terapisinin faydasını gördüm bu dönemlerde. En azından hayattan kopmamamı saglıyor. Tesekkur ederim çok konuşmak çok iyi geliyormuş gercekten iyi ki varsınız

Çok çok geçmiş olsun aramıza katılmakla iyi etmişsin. İnsan burada dertleştikçe okudukça azalıyor sanki acılsr. Belkide paylaşıldığı için belkide bu kadar anlaşılabildiğimiz için. Hidrosalpenk nedeniyle 2 tüpümüde kaybettim. Semra hanım ilk gördüğünde teşhisi koydu aslında ama yanılması için çok dua ettim doktor doktor gezdim inanmak istemedim. Ama bir tane doktor bile aksini söyleyemedi. 27 yaşında iki tüpümüde kaybettim. Psikolojik olarak inanılmaz zordu nasıl altından kalktım bende anlamadım. Ama rabbim veriyor dermanını sanırım. İnsan başlarda diyor ki işine yaramayacaksa orada durmasının ne önemi var aldır gitsin ama öyle olmuyormuş. Hasarlıda olsa var olması bir umutmuş. Size tavsiyem yeni tedavi için güzel bir hazırlık yapmanız psikolojik olarak. Sonrasında bence yeni bir hsg belki histeroskopi sonra opu ve pgt işlemi yapılarak mutlu sona ulaşacağınıza inanıyorum. Memorial bu konuda gerçekten iyi. Allah hayırlı doktorlarla içinize sinen kişilerle karşılaştırsın inşallah.

Aa evet aslında sahur olur. Hatta benim takip doktorum jeli akşam yapsan daha etkili olur demişti bir keresinde. Ama işte su olayını bilemiyorum

Teşekkür ederim çokça :) ama bi ayrıntıyı atlamışım ki bana bayan doktor lazım :) senin burda baya çevren var aklında olsun :) Dediğin doktoru da her ihtimale karşı bi kenara not edeyim ben.

Teşekkür ederim çokça :) ama bi ayrıntıyı atlamışım ki bana bayan doktor lazım :) senin burda baya çevren var aklında olsun :) Dediğin doktoru da her ihtimale karşı bi kenara not edeyim ben.

Aa tamam ben biliyordum bu detayı ama unutmuşum bende mutlaka araştırıcam kuzenlerime arkadaşlarıma sorarım mutlaka seni bilgilendiririm.

Sağlıklı yaşıyoruz diye bir sayfa var belki biliyorsundur hem facebook hem instagram hesapları var. O sayfanın tavsiye ettiği takviyeler var. Mesela omega3 koenzim q10 d vitamini vs. Özellikle bu üçü benim uzun uzun araştırıp karar verdiğim ve kullandığım markalari tavsiye ediyor. Ciddi kriterleri var ve bazı takviyeleri kriterlerine göre yerli üreticiye ürettiriyor filan. Google a "takviyelerimiz" yazınca çıkıyor ilk sırada. Biraz karışık anlatmış olabilirim. Hatta her ayın belli günlerinde belli eczaneler indirimli veriyor kullandıkları ürünleri. Osendenin de bu ürünü değil ama sanırım sadece b vitamini idi onların listede olan. Folik asit yok tabi onların listede. İşte ordan bi güven verdi. 2 kutu aldım bitirince belki başka bişey de deneyebilirim. Metilkobalamin formda b vitamini bikaç alternatifleri var.

Çok zor gercekten film gibi hayatlar yaşıyoruz. Çok geçmiş olsun sizede umuyorum emeklerinizin karşılığını hakkınıyla alırsınız. Okumak çok kolay sizi çok iyi anlıyorum.
Burada Kelimelere dökmek çok rahatlatıyormuş insanın içini. Psikolojimi çok zorladım dışardan çok güçlü görünüyorum herseyi içimde yaşadığım için atlatabilirmişim gibi geliyor. Hep te atlattığımı düşündüm. Ama aslında içimde yaşadığım en büyük sorun bu durumu kişisel bir başarısızlık gibi hissediyorum. Çevremdeki birçok insanda böyle aciz görüyor gibi hissediyorum işte tam anlamıyla bu beni deli ediyor. Hayatta Hep yaptığım gibi çok çalışıpta elde edecegim bir durum degil bu... bunu kabullenmekte güçlük çekiyorum ne yazık ki bunu aşmalıyım. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba sevgili arkadaşım aramıza hoş geldin. Arkadaşlar bi çok şeyi söylemişler aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Cidden zor bir yol ve sabır istiyor. Sabırla devam edenler bi şekilde sonuca ulaşıyor. Kimi zor vaka ilk denemede kimi basit vaka defalarca denemeden sonra. İnancını yitirmemen gerekiyor. İlk tedavin talihsizlik olmuş zaten sonuç belliymiş dediğin gibi. Yaşın kaç bilmiyorum ama gençsin ki pgt önerilmemiş. Şimdi yeni bir tedaviye sıfırdan başladığında iyi bir yere gittiğinde başka yere gitsen de sana pgt önerilecek. Önerilmese de senin talep etmen gerekiyor diye düşünüyorum. Memorial'da devam edersen aynı protokol sadece pgt yapılır tabi hsg ve histereskopi gerekebilir o ayrı. Ama farklı bi yerde sana ekstra ciddi külfetli ve bilimsel geçerliliği olmayan başka uygulamalar da önerebilirler era cd56 vs gibi. Bu toplara hiç girme derim. Tedavi öncesi hem eşini hem kendini hazırlayabilirsin beslenme ve vitamin takviyeleri ile. Spor zaten yapıyormuşsun. Allah yardımcın olsun.

Hoşbuldum arkadaşım. Yaşım 36 olucak yakında pekte genc degilim maalesef. Bundan sonraki tedavim için pgt dedi yücel doktor. İzleyecegim yol bu. Tavsiye için çok tesekkurler o konulara cok yabancıyım genetik olaylarla ilgili cok bilgi sahibi degilim. Sizin tecrübelerinizi mutlaka dinleyecegim. Çok tesekkurler

Canım ben öyle bi bulantı yaşadım ki bırak yemek yemeği sürekli kusup bi yudum su bile içemiyordum oruçtan beterdim doktora gittim ilk 5 ay bebek anneden beslenir dedi hiç bi sakıncası Yok kendini üzme dedi düşünsene günde yarım bardak su bile içemiyordum öyle zor günler yaşadım ki tam 2 ay o yüzden sen kendine güveniyorsan tut benim ramazandan önce başladı bulantılar 1 gün bile tutamadım

Benim hikayem de şöyle tam 4 sene sebepsiz dendi hsgye bakarak ama sağ tüpüm ve miyomlar alındı sol tüpüde üçüncü hsg sonucu aldırdım iki ameliyat oldum boşu boşuna tecrübe çok önemli canım çok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…