Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Kızlar merhaba bugün tatil öncesi ağrılarım yüzünden her zaman gittiğim özel hastaneye gittim takip doktorum yoktu başka nöbetçi bi dr vardı zaten bilenler bilir takip doktorumu bırakmak istiyordum 2-3 senedir beni tanıyan iki ameliyat ve kürtajımı yapan...
bugün ki gittiğim doktorda çok tatlı aynı hastanede dosyamı inceledi bilgisayardan ameliyatlarımı gördü benim miyom ameliyatım sırasında sağ tüpüm alınmıştı solu almaya gerek Yok demişti doktor umutlanmıştık ama 1 sene sonda tekrar ameliyat oldum hemde ikiside açık ameliyat...
Bu dr öyle bi sinirlendi ki neden iki kere ameliyat olmuşsun sen bu ne saçmalık dedi sağlammış o sırada o yüzden almamış dedim öyle bir prosedür Yok dedi birinde sıkıntı varsa öbürü de sıkıntılıdır dedi çok üzüldü benim için çok enfeksiyon varmış şuanda iyi gelmişsin dedi fitil ve üç tane ayrı antibiyotik ve bi tane de krem yazdı inşâAllah iyi gelir takip doktorum çok yoğun çalışıyordu hakkını yemek istemiyorum işini aşkla yapıyor ama ama ama...
beni bi kaç kez terslemişti çok zoruma gitmişti en son ne dedi biliyor musunuz artık bana gelme ben sana Uğur getirmedim ne diyeceğimi bilmiyorum çok zor bi karar ama eşimde artık o doktora gitmek istemiyor çok seviyordum doktorumu elide hafif ama takip zamanı onun dediği bulantı ilacını içmedim diye beni muayene etmemişti bi sonraki hafta çağırdı üzdüm mü seni dedi özür diledi bide böyle yanı var

Doktora güven cok önemli gercekten. Ne yazıkki zor bir karar sizinkisi. Ben hiçbir doktoru sevemedim işin doğrusu kalben. Ama güven duydum .Benimde sağ tüpümü semra hoca aldı sol tüpümün sağlam olduğunu söyledi ona dokunmadı. Şüphe etmelimiyim bende acaba?

"Birinde sıkıntı varsa öbürü de sıkıntılıdır" bu gerçekten böyle mi acaba? Bu doktorun tavrı da bilmiyorum direk diğerini gömmüş gibi geldi bana.
Benim hsgde bir sorun yoktu. Hatta dış gebelik şüphelenince direk filmi çıkarıp baktılar ki "hm geçiş biraz zor olmuş"dediler. İlaçla sonlandirilabilecek bir değer olduğu halde miyomlarım da olduğu için laparoskopi önerdi Semra hoca. Biz de kabul ettik. Ameliyatı yapan hoca sağı aldı ama solun çok iyi durumda olduğunu söyledi. Hatta sol yumurtalık yakınında rahim dışında irice bir miyom kalmış özellikle dokunmamış ona yumurtalık ve besleyen damarlara yakın diye rezerv zarar görmesin diye. İçeriye de bir etkisi yokmuş. Yoksa bu tür operasyonlar rezervi de olumsuz etkiliyor malesef.
Benim miyom arada ağrı yapıyor ben burdayım diyor. Bugün ağrıdan bahsedince acaba miyomun mu var yine diye gelmişti aklıma neyseki değilmiş. Geçmiş olsun inşallah transfere kadar bi sorun kalmaz dikkat et kendine.

Gerçekten şuan çok şaşırdım bana yücel bey dedi ki neden ikisini de aldırmadın hatta hsg çekilmemiştim ameliyat sonrası tüpü sağlam gördüğü halde sizin dış gebelik falan mı oldu öyle olunca tek tüp alınıyormuş

Bende öyle oldu maalesef ilk rahim filmimin raporunda herşey normal yazıyordu o filmle ben İstanbul'da ki bütün hastaneleri gezdim desem yalan olmaz toplam 15 dr görmüştür o filmi ve ben 4 yumurta takibi 1 aşılama 1 tüp denedim olmadı bahçeci de Aylin hanıma gittim kadın filme baktı şüphe etti sonra ultrasona aldı düşün ki orada bile apaçık ortada bir tüp hemen tekrar hsg... ve sonuç sağda hidrosalpenks
Ve büyüyen miyomlar(ilk başta küçüktüler doğal yolla gebe kalayım diye uygulanmayan tüp tedavileri yüzünden büyüyen) sonra bu ameliyatı yapan dr bizi Euro fertile yolladı ilk tedavim Süleymaniye de negatif ohss olmuştum üstelik :/ neyse biz gittik SGK geçiyor diye taze transfer yapıldı oda negatif tam bi fiyasko bi merkez ben yine memorialde geldim Euro fertil öncesi ön görüşme yapmıştık yücel beyle devam ettik çok şükür pozitifte aldım ameliyat eden doktoruma güvendim takipler için ona gittim çok bulantı yaşadım öyle böyle değil çok önemsedi sanki olur çekeceksin dedi zofer diye bi ilaç önerdi zararı olmaz mı diye sordum ki ilk defa duyduğum bi ilaçtı sana zarar verecek bişey vermem ben dedi bende içtim iyi de geldi amaç güven vermek aslında ilk başlarda almıştım o güveni şuan yok tekrar gebe kalırsam bugün ki tevafuk olarak tanıştığım doktora gitmek isterim inşâAllah hepimize nasip olur

Benimde pai heterozigot ve beta fibrinojen homozigot.bunlar hakkinda bilginiz varsa yardimci olur musunux.tskler

Aaa çok şaşırdım kim bu doktor , azarlamak falan neden bu kadar egolular anlam veremiyorum gerçekten. Muayene etmemek ne demek. Bence de devam etme arkadaşım. Kendini güvende hissedecek Emin’im başka doktor da bulursun. Nerede oturuyorsun?

Dış gebelik olunca mı tek tüp alınıyormuş

Günaydın arkadaşlar. Bu tüp olayıyla ilgili çok araştırdım. Şimdi şöyle eğer dış gebelik gibi bir durum varsa tek tüp alınıyor çünkü sadece dış gebelik geçirilen tüp zarar görüyor diğer tüple hiçbir bağlantısı yok. Fakat hidrosalpenks çok farklı bir durum. Tüpün içinde enfeksiyonlu bir sıvı birikiyor ve rahime sızıntı yapıyor. Doktorlarda bir tüpte varsa muhakkak diğerinde de olma ihtimalini göz önünde bulunduruyorlar ama buna ancak laparoskopi esnasında çıplak gözle karar verebiliyorlar. Benim sağ tüpüm felaket durumda olmasına rağmen Semra Hanım diğer tüp için ameliyat esnasında kesin teşhis koyulur ama bir tüp bu kadar hasarlıyken diğeri tertemiz pürü pak diyemeyiz diye söylemişti. Sonra ben ameliyatı cem demirel’de oldum. O da ameliyattan sonra şunu söyledi ; Çiğdem sağ tüp felaketti aldık böbreklerin ve uterusuna kadar ulaşmış yapışıklıkların vardı açtık. Sol tüp hidrosalpenks çok hafif vardı yapışıktı düzelttim sıvı verdim sıvı geçişide tamamlandı ama sol yumurtalığın olmadığı için ( benim sol yumurtalığım yok) o tüp orada ilerisi için risk oluşturuyordu aldım. Çünkü zaten o tarafta yumurta yok benim doğal gebelik şansım sağ tüpten sonra yok olmuştu zaten. Cem demirel’de tüp bebekçi. Tüp bebekçiler biraz daha bu konuda katı tüp bebekte tüpe ihtiyacımız yok tüm risk faktörlerini yok edelim mantığındalar eğer bir risk oluşturuyorsa tabi ! Ama yinede eğer bir tüpte bir problem yoksa almamayı tercih ediyorlad Semra hocada ha keza öyle. Fakat normal kadın doğumcular daha hassas tek tüp alma taraftıralar o riske girmek istemiyorlar bence ama tecrübeli doktor çok çok önemli. Doktorun karar verebileceği bir dırum. Ama şu bir gerçek ki bir tüpte ileri boyutta bir hidrosalpenks varsa ya diğer tüpte de hasar vardır ya da ileride olması Tırnak içinde söylüyorum muhtemeldir. Kesin diyemeyiz tabii.

Çok iyi anlıyorum. Allah katında hepimiz aciz kullarız bütün insanlar. Ama insanlr arasında acizlik yoktur. Bende hissettim kimi zaman hatta acırdım bazen kendime. Ama hayır Allah dermansız dert vermemiş bize güçlü olmayı öğretmiş. Sabredebilmeyi. Bak hala yaşıyoruz yaşayacağız ve kazananlardan olacağız inanıyorum. Bizler özel kadınlarız doğacak çocuklarımızda çok güçlü olacaklar :)

çok detaylı ve mantıklı bir açıklama olmuş arkadaşım. saolasın. Allah hepimizin derdine derman olsun inşallah.

Merhaba arkadaşım, çok şey yalamış çok üzülüşsün. belliki yorulmuşsun. ama unutma derman Allah'tan vesile de doktorlar. onlara güvenmekten başka çaremizde yok. hangisi iyi derken tecrübe ile öğreniyoruz maalesef. bu konuda elimizdeki doktorlar kısıtlı. hepsi ticari kaygıyla yaklaşıyor. birde onlarda öğrenmek için deneme yanılma yapıyorlar derken denek durumuna düşüyoruz. birine iyi gelen doktor diğerine iyi gelmiyor maalesef. ama şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Memorial ekibi daha mantığa yatkın daha bilimseller ve herşeyin para gözüyle bakılmadığı bir yer. kendi tecrübeme göre Allah düşürmesin ama Bahçeci'nin önünden bile geçmek istemem. Acıbadem tam bir reklam ve para tuzağı. ama Memorial ekip ve lab konusunda çok başarılı şeyler duyuyorum ama hepsiden öte NASİP işte her şey.. buranın en güzel yanı, hangi arkadaşımıza hangi doktor ne yapmış, hangi protokolu uygulamış herşeyi paylaşıyoruz bu da yaşamadan tecrübe olarak dönüyor bizlere. sevgiyle umutla kal.

Benim sorunum hidrosalpenksti , acıbademdeki ile tedavimde transfere yarım saat kala son ultrasonumda açıkça görülmüştü. yinede transferim yapıldı. memorialda istenen 2. hsg mdede acık olarak teşhis kondu. semra hoca narkozdan hemen önce biliyorsun degilmi diğer tüpündede sorun varsa alacagız dedi. bende evet biliyorum dedim. narkozdan cıkar çıkmaz diğer tüpümün alınmadığını sıvı verdiklerini ve rahat geçiş olduğunu söylediler. Aslında bende bir tüpte bu sorun varsa diğeri sağlam olamaz tezini okumuştum internette. biyopsi yapıldı fakat ben doktorlarıma o kadar güvendiğim için biyopsimin sonucunu bile öğrenmedim. aramadım sormadım ve takip etmedim. belkide 3 embriyonun tutunamamasının nedeni bu olabilir.

Merhaba arkadaşım , umuyorum sizinde dilekleriniz bir bir gercek olur. Sizlerle konuşmak paylaşmak gercekten çok güzel. Memorialı sizin sayenizde sizin yorumlarınızı okuyarak seçtim. Ama biraz kızgınım oraya galiba kendi psikolojimden dolayı :) Destek için teşekkürler gerçekten dediğiniz gibi nasip , kısmet...

Canım geçmiş olsun enfeksiyonu hemen atlatırsın inşallah merak etme. Her doktor farklı bir şey söylüyor insan kime inanacağını şaşırıyor. Hep diyorum Allah işini doğru yapan doktorlarla karşılaştırsın hepimizi .

Canım benim de uzun süren 2 gebeliğimde de çok çıkardım, serum aldım sürekli, kilo verdim ama hiç biri çekilmeyecek şeyler değildi keşke minnoşlarım sağlıkla benimke olsaydılar şimdi. Senin de öyle biliyorum o kadar çıkarma vs çektin ama ellerin bomboş. Bu çok üzücü. Allah sağlıklı gebelikler yaşamayı sağlıklı minnoşlar almayı nasip etsin inşallah en kısa zamanda sana da.

Sağol canım bir inceleyeyim. İnşallah sağlıkla ilerlerse onlara geçerim belki.
Bu ayrıntıları doktorların bize araştırıp söylemesi lazım değil mi aslında. Hiç Memorial'de sordun mu bu konuyu? Yorumları ne acaba?

Dök canım içini rahatla. Burada herkes dertli, sıkıntıda. En azından bir şeyler öğreniyoruz, soruyoruz, sorulara cevap vermeye çalışıyoruz. En önemlisi birbirimizi anlıyoruz. Sana da sabır, esenlik diliyorum. Üzülme herşey yoluna girer Allah'ın izniyle.

Canım bunu asla başarısızlık olarak algılama. Bilakis bu herkese nasip olmayan bir imtihan. Önemli olan burada Allah'ın verdiği bu imtihanı hakkı ile geçebilmek. Allah sevdiği kulunu sınavlara sokarmış. Bize burda düşen aciz bir kul olup ah vah edip isyana düşmemek. Ha bu kolay mı ? Hiç değil! Ama başaracağız, başka çaremiz, başka gidecek kapımız yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…