Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Canım sperm biranda düşüp biranda yükselebiliyor çok fazla değişkenlik gösterebilir strese bağlı daha fazla değişiyor

Kızlar kaç gündürlü koşturup duruyorum bir türlü girip yazamadım romatoloji belli olduğundan beri hastane hastane gezdim ilk yücel bey verdiğimiz kan sonucunu söyledikten sonra çok üzüldüm hatta çok yıprattım kendimi hastalıkla ilgili hiçbir bilgim yok ne yapıcagını bilmiyordum . Hemen bu konuda en iyi nere hangi hoca iyi araştırdım bursada yaşadığım için çok iyi değil hastane ve doktor konusunda neyse ben hemen romatem hastanesinde sadece bu bölümle ilgili olduğunu ögrenice cumartesi günü gittik hoca baya bişler söledi ama bağışıklığı sitemi alakalı bir durum gözüküyor kan sonucuna göre belli olucakmış. Kızlar brnden kan istedi ama bir kan vardı ücretli olduğu için yaptıramadım bunu yapan sadece ünv olabileceğini sölediler ve bende uludağ üniversitesi hastanesi aldım ve bende bugün gittim bütün tetkileri onlar tekrar istedi tekrar 10 tüp kann verdim cumartesi gününde 7 - 8 tüp te orda verdim şubat diye düşünüyordum transferi ama sonuç belli olmadan olmaz dediler ve çok ciddi bir hastalık olabilirmiş bilmiyorum hakkımızda hayırlısı herşeyin inşallah allah daha kötülerin den korusun .

Merhaba arkadaşlar, forumda hep yeni arkadaşlar var ama ben sürekli takip ediyorum ve görüyorum ki sperm konusu kafanıza takılmış.
Kısaca kendi hikayemden bahsedeyim. Evliliğimizden 2 yıl sonrası çocuk sahibi olmayı istedik ve denemelere başladık. 6ay geçtikten sonra hala olmayınca nedenlerini araştırmaya başladık. Eşimin sperm sonuçları berbattı. Sayı, hareketlilik, morfoloji hepsi yerlerde. Yaklaşık 1sene tedavi gördük. Gitmediğimiz ürolog, kullanmadığımız vitamin bitkisel takviye kalmadı ama sonuçlar hiç değişmedi. Hatta gittiğimiz bir ürolog boşuna uğraşmayın bu değerlerle tüp bebek bile olmaz demişti. Çok üzüldük çok ağladık. Ama elden ne gelir. Memorialde tedaviye başladık. 10 yumurtadan sadece 5 tanesi döllendi. 5.güne sadece bir tane kaldı. 6.gün aradıklarında 2 tanesinin sonradan atak yaptığını ve embriyolarımızın 3e çıktığını söylediler. 1 transfer maalesef negatif sonuçlandı. 2. Kez transfer olduğumda hiç umudumuz yoktu 6.gün embriyosu olduğundan doktorlar bile çok ümit vermemişlerdi ama çok şükür o tutmaz denilen embriyomuzu şuan ayağımda sallıyorum uyusun diye. Size tavsiyem sakın umutsuzluğa kapılmayın, kaliteye sayılara falan takılmayın. Yeter ki rabbim nasip etsin olacak olduktan sonra her türlü oluyor. Hep dua ediyorum allahım isteyen herkese nasip et diye. Allahım dualarımızı kabul etsin en kısa zamanda yavrularınıza kavuşursunuz inş.

Canim allah yardimcimiz olsun. Zor ve sikintili bir surec. Rahat olmak ve dua etmek lazim. Rabbim hepimize nasip etsin bir suru bebis

Yavrunuzu rabbim size bağışlasın.
Sayınız ben kadardı?
Ben çok üzülüyorum çok ağlıyorum kendimi harap ettim. Çok korkuyorum hiç olmayacak diye.

Yavrunuzu rabbim size bağışlasın.
Sayınız ben kadardı?
Ben çok üzülüyorum çok ağlıyorum kendimi harap ettim. Çok korkuyorum hiç olmayacak diye.
Amin Allah razı olsun. Sayı 2ile 5milyon arasında değişiyordu. Morfoloji sıfır. Hareketlilik de hatırlamıyorum ama o da öyle düşük bir şeydi. Sakın üzülmeyin. Bende çok üzüldüm ama boşaymış. Nasibinde varsa rabbim mükafatını verecektir.

Tedaviyi ertelemek için değil de sebebini bulmak için yönlendirilmiştir belki, bu ara yeni testler çıkmış infertil testler genetik inceleme yapıyorlar .Birde şöyle düşün hayatta hiçbirşeyin garantisi yol her çocuk istediğinde tüp bebek mi yaptıracaksınız yada tüpün de garantisi yok bak biz 3 kere denedik.Siz birde çok takviye aldınız değişmiyorsa biryerde bir sıkıntı vardır

Zaten bir sıkıntı var o belli ama bizden daha kötü durumda olanların sağlıklı çocukları olmuş buradan okuduklarım kadarıyla. Genetik sorunu olanların genelde sperm üretimleri olmuyor veya çok az oluyor bizde haraket sıkıntısı var ama 0 da değil. Varikoselin eşiminde hasara yol açtığını düşünüyoruz. Bekarken dayanılmayacak ağrıları olmuş ama dr gitmemiş sonuç bu işte. Psikolojik olarak çok yoruldum artık kafamın karışmasını istemiyorum. Yatıyorum sperm yumurta varikosel tüp bebek kalkıyorum aynı. Hayatı yaşamaya unuttum neredeyse. Zevk alamıyorum hiç birşey yapamıyoruz paraları çarçur etmeyelim diye. Düzinelerce çocuk istemiyorum rabbim nasip eder o ayrı. Bir olsun iki için de uğraşırım belki çok isterim iki tane bebeğim olsun diye ama bir tane olsun da allah büyük. Normal yolla olmayacağını kabullendim zaten.

Rabbim yavrunuza sağlıklı uzun ömürler versin inşallah cumanın yüzü suyu hürmetine de bizlere ve tum bebek isteyenlere en kısa sürede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Erkek infertil panelleri var genlere bakıyorlar sperm üretiminde hangi gende sıkıntı var diye .Memorial de çogu kişinin oluyor onda sıkıntı yok ne durumda olanların oluyor yeterki Allah nasip etsin .bizimde haftaya kontrol var merak ediyorum ameliyatın faydası oldu mu diye

Evet yeterki rabbim nasip etsin. Bizim spermlerin %40ı canlıymış. %10 haraketli. Umudum şu ki tek tük spermlerden gebelik elde ediliyor bizdende edilir inşallah.
Sizinde umarım değerleriniz daha da iyileşmiştir. Umudunuza umut kastın.

Canim allah yardimcimiz olsun. Zor ve sikintili bir surec. Rahat olmak ve dua etmek lazim. Rabbim hepimize nasip etsin bir suru bebis

Teşekkür ederim canım allah razı olsun elimden şuan benimde bişey gelmiyor beklemekten başka çarem yok . İnsan üzülüyor evet ama ne yapalım böylemiş bizimde kaderimiz bakıp görücez .. Allah şu mübarek cuma günü suyu hürmetine dualarımızı kabul etsin sağlığımızı versin ne diyim .

Rabbim yavrunuza sağlıklı uzun ömürler versin inşallah cumanın yüzü suyu hürmetine de bizlere ve tum bebek isteyenlere en kısa sürede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Amin canim. Hepimizin bebis sahibi oldugunu duyariz insallah. Ben 11 yillik evliyim. Artik kucagima bebegimi almak istiyorum.

Amin canim. Insallah verir rabbim.

Erkek infertilitesini çok iyi bilmiyorum ama dert etmeyin demek istedim. Çünkü ımcs tekniği ile en sağlıklısını bulup çıkışıyorlar. Üstelik 1 milyon 800 bin varmış bunun içinden biri yeter be güzel kardeşim. O teknikle hiç olmayandan bile 1 tane buluyorlar. Kadın infertilitesi ile ilgili bir durum yoksa herşey daha kolay oluyor merak etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…