Merhaba kizlar, benimde transferimi dun yucel bey yapti. Aksaminda ve bugun oglene kadar cok hafif pembemsi lekelenmem oldu normal mi bu sizce yasadiniz mi hic, yoksa tutmadi demek mi acaba. Hemsire transfer sonrasi pempemsi lekelenmeler olabilir dedi ama yinede icim rahat degil. Bir de ben sadece folik asit ve gunde uc kez hap kullaniyorum jel yerine.
Amin canim insallahh... yok kirmizi degildi rengi pembemsi leke seklinde sadece peceteye sildikce geldi minik minik... suanda hic yok insallah bozulmamistir o pembelikle.... allahimdan hayirlisini diliyorum insallah benimledir bebegim... o kadar zor dönem geçiriyoruz biliyosunuz maddi manevi yipratici bir surec... amaa ennn amaaa ennn zoruuuu transfer sonrasi beklemek..... allahim yar ve yardimcimiz olsun....Olabiliyor kırmızı renk değilse sorun yok diyorlar.
Hayırlı olsun müjdeler verirsin inşallah.
Aslında bizim doktorlar diğer merkezlere göre daha az ilaçla ilerlemeyi tercih ediyorlar ki bu çok daha iyi bizim açımızdan çünkü pıhtılaşma yoksa iğne vermiyorlar mesela diğer merkezler öyle değil bu bizim için bir artı. Ama diğer sayfalarda okuduklarımdan etkileniyorum bazen doğru olmadığını bile bile acaba mı diyorum artık hiç düşünmicem doktoruma çok güveniyorum inşallah güzel olucak herşey :)Ben hiçbişey kullanmadım canım bizden bir iki ay sonra hastalar psikolojik olarak rahatlasın diye vermeye başladılar estrofemide. Tabi herkes derken naturele uygun olanları kastettim
Canım merhaba ben de pcos hastasıyım ve iki ay önce dondurulmuş transfer oldum negatif oldu.. Sana kısaca anlatayım süreci muhtemelen pkos olduğun için naturel transfer olmaz ilaçlı olur çünkü naturel olması için yumurta büyümesi ve çatlaması lazım ki ona göre transfer tarihi belirleyebilsinler.. Ben estrofem kullandım adetin 21.günü de rahim kalınlığım yeterli oldu ve transferim gerçekleşti. Sonrasında da crinone jel kullandım buna da transferden beş gün önce başlayıp test gününe kadar devam ettim. Eğer hamile kalsaydım 12.haftaya kadar devam edicektim jele. Progestan iğne değil de jel vermesinin sebebi ise estrofem ile rahmimin hazırlanmış olmasıydı. Naturel ve ilaçlı arasında şans az mı yüksek mi bilgim yok ama bence aynıdır canım önemli olan rahim kalınlaşması çünkü. Şey dikkatimi çekti o kadar embriyodan birer tane sağlıklı gelmiş benim de mi öyle acaba ya 12 tane blast embriyom var ama bana pgt istemediler 26 yaşında olduğum içinMerhaba kızlar,
bende memorialde tedavi görüyorum ve değerli bilgilerinizi takip ediyorum. Sizlere dondurulmuş transferinle ilgili bir sorum olacaktı: PCO hastası olduğum icin benim taze transferim olmadı. İlk denememde 19 yumurta toplanmasına rağmen pgt yapıldıktan sonra sadece bir sağlıklı embriyo geldi (5 tane blastokist gönderildi ve sadece biri sağlıklı geldi) ve ikinci bir denemeden sonra yine sonuç olarak tek bir sağlıklı blast geri kaldı. Yani iki yumurta toplama işleminden sonra şu anda toplam iki dondurulmuş embriyom transferi bekliyor. Ben yurt dışında yaşadığım icin transfer hazırlığım burda (Almanya, Frankfurta) olmak zorunda ve ben sadece 1-2 gün transfer için İstanbul'a gidicem.
Sormak istediğim: Gönül ve Semra hoca sanki naturel transferi biraz daha tercih ediyorlar gibi geldi bana. Yalnız benim adet düzensizliğim var ve naturel icin düzenli adet olmak gerek anladığım kadarıyla. Ben ise 35-40 gün arası adet görüyorum ve bu iki tüp bebek denemeden sonra kanamam eskiye göre çok azaldı. Ayrıca ilaçlı siklusta (yani doğal olmayan) transfer benim icin daha kolay planlanabilir olucak diye düşünüyorum.
Bununla ilgili tecrübelerinizi alabilirsem çok mutlu olurum. Doğal olmayan siklusta transfer olan varmı? Başarı oranları doğala göre çok farklımı? Kafam bununla ilgili karışık ve bende oluşan sağlıklı embriyo sayısı zaten çok az olduğu icin çok tedirginim. Bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Hepinize güzel bir haftasonu ve tabiki hayırlı tedavi süreci diliyorum.
Hayırlı olsun transferin canım hayırlı haberler alırız inşallah :)Amin canim insallahh... yok kirmizi degildi rengi pembemsi leke seklinde sadece peceteye sildikce geldi minik minik... suanda hic yok insallah bozulmamistir o pembelikle.... allahimdan hayirlisini diliyorum insallah benimledir bebegim... o kadar zor dönem geçiriyoruz biliyosunuz maddi manevi yipratici bir surec... amaa ennn amaaa ennn zoruuuu transfer sonrasi beklemek..... allahim yar ve yardimcimiz olsun....
Bende seni hatırladım canım, eskilerden çok kimse kalmadı.Yaaa çok sevindim hatırlıyorum sizi bizimde 8 aya girdik bende ayakta sallıyorummm
Aminn canim seninde 7 subat yazmissin transfere senin icinde hayirlisi olsunn :)) benim test gunum pazar gunu. Insallah guzel haberi veririmHayırlı olsun transferin canım hayırlı haberler alırız inşallah :)
Evet 7si benimki de sağol canım hayırlısıyla inşallah güzel olacak herşeyAminn canim seninde 7 subat yazmissin transfere senin icinde hayirlisi olsunn :)) benim test gunum pazar gunu. Insallah guzel haberi veririm
Doktor naturel deyince bende sevindim açıkçası.ama transfer sonrası için de ilaç vs olmayacak mı onu bilmiyorum..sonu güzel Olur inşallah
Canım merhaba ben de pcos hastasıyım ve iki ay önce dondurulmuş transfer oldum negatif oldu.. Sana kısaca anlatayım süreci muhtemelen pkos olduğun için naturel transfer olmaz ilaçlı olur çünkü naturel olması için yumurta büyümesi ve çatlaması lazım ki ona göre transfer tarihi belirleyebilsinler.. Ben estrofem kullandım adetin 21.günü de rahim kalınlığım yeterli oldu ve transferim gerçekleşti. Sonrasında da crinone jel kullandım buna da transferden beş gün önce başlayıp test gününe kadar devam ettim. Eğer hamile kalsaydım 12.haftaya kadar devam edicektim jele. Progestan iğne değil de jel vermesinin sebebi ise estrofem ile rahmimin hazırlanmış olmasıydı. Naturel ve ilaçlı arasında şans az mı yüksek mi bilgim yok ama bence aynıdır canım önemli olan rahim kalınlaşması çünkü. Şey dikkatimi çekti o kadar embriyodan birer tane sağlıklı gelmiş benim de mi öyle acaba ya 12 tane blast embriyom var ama bana pgt istemediler 26 yaşında olduğum için
Merhaba, peki rahimde ki tüm sorunlar hsg ile ortaya cikiyormu, dediginiz polip miyom v.s.Slmm cnm transfere mı karar verdin? Otopark için o kartlar 1 aylık. Süresi dolmuştur. Şimdi geldiğinde iade ediyorsun 20 liralık paranı veriyorlar. Tekrar menekşe hanımdan kağıt alıp otoparka veriyorsun 20 lira alıp yine 1 aylık kart verirler sana. Sperm analizi için ödeme alırlar. Embriyon varsa neden sperm analizi istiyorsun? Muayene ücretine gelince Transfer etmek için randevu aldıysan ödeme almazlar. Transfer süreci için de adetli gitmen gerek 2. Gün bakıp öyle karar veriyorlar transfer edelim mi diye . Düşük sebebini konuşup naturel mi ilaçlı mı ona karar verirler. Düşük sebebine kromozomal bozukluk diyebilirler. Ama bence rahim sebebiyetini de gözardı etme derim. Gerekiyorsa konuş histereskopi ile çizik falan atıyorlar, düşük sebeplerinden biri de polis miyom vs varlığı. Onda histereskopi de belli oluyor. Hsg çektirmişmiydin? Ona da bak. Bu kez tüm yolları garantiler derim bol şans tatlım :)
Yaaa nasıl sevindim olsun dediğin gibi çok şükür allah sağlık versinde büyüyeceklerBende seni hatırladım canım, eskilerden çok kimse kalmadı.
Oyy senin büyümüş maşallah. Bizimki daha 2.5 aylık. Gece uyuturken epey zorlanıyorum ama çok şükür
Evet bu kadar embriyo olöası beni avutan zaten ikinci transferim de bu perşembe inşallah güzel haber veririm burdan rabbim hepimizin yüzünü güldürsün inşallah :)Cevabın için teşekkürler canım. Negatifine üzüldüm ama maşallah daha cok blastın var transfer için. Evet, bende maalesef toplanan o kadar yumurtadan sadece birer sağlıklı geldi iki denememde. Bu pko dan ziyade yaşımla ilgili olduğunu düşünüyorum (37 yaşındayım). O yüzdende pgt istediler, iyikide istemişler, çünkü sonuç malum. Zaten Almanya'da pgt yasak olduğu icin TRde yaptırıyorum, gel gitler çalıştığım icin zor olsada. Senin yaşın daha çok genç ve blastların çok fazla (benim ikinci denememde 17 yumurtadan sadece ikisi blast oldu ve bundan biri pgtyi geçti). Şansın yani çok iyi. Benim blastım az olduğu icin transfer için böyle endişeliyim. İkisinden biri tutar inşallah. Hakkımızda hayırlısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?