Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Sizin çikolata kistiniz kaç cm. Bende de var maalesef çok korkuyorum
5 cm çikolata kistim var aşırı büyük değil ama agrısı baya beni benden alıyor ama kişiye ve bölgeye göre değişiyor canım etkisi memorialde gönül hoca bagırsaklarında yapışıklıklar yaratmış olabilir laparoskopide hepsine bakılacak dedi

Senin pco seviyesine yakın yumurtan vardı diye hatırlıyorum. Çok sayıda da dondurulmuş embriyoların. Senin için çok fazla olumsuz bir durum oluşmamıştır diye düşünüyorum. Benim gördüğüm olumsuz örnekler çoğunlukla rezervi azalmaya başlamış kişilerde idi.

benim altıncı tedavi olacak şiddetli sperm bozuklukğu var, rahim film temiz cıktı, semra hoca bunlardan istemez umarım korkuyorum
Sevgili arkadaşım. Laparoskopi yi genelde müdahale edilmesi gereken bir durumda öneriyorlar. Tanısal amaçlı da yapılan oluyor ama burda Semra hoca nın böyle bir öneride bulunduğuna şahit olmadım. Histeroskopi daha çok uygulanıyor. Zaten daha basit bir işlem anestezi altında. Eğer rahim iç bölgesinde müdahale gereken bir durum varsa polip, yapışıklık, perde gibi o zaman histereskopi ile hallediliyor. Tanısal amaçlı da rahim içine ışıklı kamera ile bakılmış oluyor ve çizik atılıp embriyonun tutunmasina faydası olması düşünülüyor. Daha önce de yazmıştık sana. Eğer rahim filmi çektirirken o kadar sıkıntı yaşıyorsan Semra hoca nın o filmleri görmesinde fayda var. Başkalarının göremediğini sıkıntı olabilir ve o bunu görebilir. Ha illa tekrar film derse de sen yaşadığın sıkıntıyı söylersen belki sana histereskopi önerebilir film yerine. Anestezi altında ve basit bir işlem korkmana gerek yok. Bence korkman gereken bir sorun varsa onun göz ardı edilmesi olmalı.

Bu ay raporu aldım bu regl bitiyo bi dahaki ay eşim de razı olsu kesin başlıyorum inşallah. Sadece korkuyorum ama başlayacağım artık. Senin transfer tahminen ne zamana inşallah? Coksukur zoru geçti senin
Korkma canım İnan diğer tarafta yaşadığın sıkıntıları zorlukları burada yaşamayacaksın. Takip dr yaşadıklarını anlat tekrarlanmasını istemediğinden falan bahset. Tahminin sana taze transfer yapamayacaklar senden de fazla yumurta toplanıyor diye düşünüyorum. Benden 30 yumurta toplanmasına rağmen kötü birşey yaşamadım. Sadece opudan sonra ağrım oldu o kadar. Bu kadar kolay bir tedavi olduğunu bilsem daha önce başlarmışım diyorum. İçin rahat olsun. Burada daha kaliteli embriyoların olacağını düşünüyorum.

Arkadaşlar merkezde neye göre taze ya da donmuş embriyo transferi yapıyorlar? Bilgisi olan paylaşabilir mi?

Olumsuzluklar yaşayınca tedaviye sıfırdan başlamak istemiştim pgtye embriyo göndermek için biliyosun embriyo kalitesi iyiydi ama kürtaj olmuştum. Bu transferimden önce pgt istedim dondur çöz önermediler ikilide Yüksek risk çıkınca ben iyice stres oldum. Pişman oldum baştan pgt yaptırmadığıma. İnşâAllah sağlıklıdır bebeğim

Benim de 2.5cm ama ağrıdan ölüyorum adrt döneminde. Bağırsak hareketliliği de çok fazla oluyor ağrılı bir şekilde. Kistin boyutu küçük bile olsa yaptığı hasarlar fazla olabiliyormuş çiko kistinde. Umatım laparoskopi demezler ya çok pahalı

Arkadaşlar merkezde neye göre taze ya da donmuş embriyo transferi yapıyorlar? Bilgisi olan paylaşabilir mi?
Yumurta sayısına göre. E2 değeri önemli bir faktör. Pgt ye gönderilecekse dondurulmuş transfer yapılıyor.
Benim e2 değerim az doz hormon kullanmama rağmen yükselmişti buna bağlı olarak rahim çok kalınlaşmıştı embriyoları dondurduk. Baştan da böyle olacağını söylemişlerdi.

Malesef canım basit ama maliyetli bir ameliyat Allah hepimize maddi manevi güç versin ama tüplerinde sorun yoksa sadece çikolata kisti için laparoskopi demez diye düşünüyorum

Tek embriyo mu konuluyor biz istesek eğer iki tane koyabiliyorlar mı bu konuyla ilgili çok fazla söylenti var

kızlar bal polen arısütü karışımı kullanmayı düşünüyorum bilginiz varmı ne zamana kadar ne zaman kullanılıyor tüp bebek esnasında
Ben arı sütünü 3 aydır kullanıyorum, etkisi ile ilgili birşey söyleyemeyeceğim şu an. Bir aksilik olmazsa bu ay sonu yumurta toplatacağım. Bir yararı olmuş mu göreceğim. Araştırdığım kadarı ile çok iyi yorumlar var arı sütü ile ilgili. Bu tarz ürünleri en az 2 ay kullanmak gerektiğini söylüyorlar.

Rahimde incelik sorunum var. Kalınlaşma olursa taze transfer yapacağız dedi Semra hoca.

Bende sipariş ettim az önce 21de 2. kez yumurta geliştirici ignelere başlayacagım ama geç kalmışta olsam denemek istiyorum belki faydası olur diye düşündüm

Bir gün buraya bu mesajı yazacağım diye hep inandım, ve o gün geldi artık.. Benim de umut olma vaktim geldi..
2015 Mart ta başladığım evlat sahibi olma girişimlerim 2019 Mart ta nihayet sona erdi.
Beni tanımayanlar için hikayemi paylaşayım kısaca.
Çikolata kisti dışında bir sebebimiz yoktu. Gittiğim kadın doktoru normal yolla da olur deneyelim dedi ve bir süre klomen vs denedik. 6 ay bu şekilde geçince aşılama mı yapsak dedi ve farklı bir merkezde Ocak 2016 da aşılama yaptırdık, sonuç negatif..
Aşılama ile oyalanmak istemedim çok, bize uygun olduğunu düşünmüyordum nedense. Yine İstanbul da farklı bir merkezde tüp bebek için bir doktorla görüşmeye başladım. İstediği rahim filminde bir tüpte sıvı birikimi gördü ve tüpün alınması gerektiğini söyledi, çocuk olmaması farklı bir histi ama bir de tüplerin bağlanma ihtimali söz konusu olunca daha da depresifleşmiştim. Bayram yaklaşıyordu, bayram sonrası temmuzda ameliyatım yapılacaktı, öncesinde eşimin memleketine ziyarete gittik ve o hafta görüştüğüm tüp bebek merkezi kapatıldı.. Tam bir şeye karar vermişken ve bi doktorla yola devam ediyorken yeniden başa sarmıştık. Bir arkadaşımın tavsiyesi sonra bu sayfayı yalayıp yutmuş olmanın da etkisiyle Semra Hoca dan randevu aldık.. Rahim filmine bakıp bu tabloda ameliyat yersiz, boş yere bağlanacaktı tüpünüz dedi ve ameliyatı iptal etti, o an içim ekstra ısınmıştı zaten:) sonrası tedaviler başladı. Eylül 2016 ilk tedavi, ilk transfer ve pozitif.. Ama 9 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj.. Kromozom bozukluğu çıktı embriyoda. Kalan embriyolarıma pgt yaptırıp sağlıklı gelen bir taneyi transfer ettirdik, Şubat 2017.. Sonuç pozitif, hem de tek embriyo ikiye bölündü tek yumurta ikizi hamilelik, ama 13.haftada kalpleri durdu, kürtaj.. İkizlikle alakalı birtakım riskler var diyorlardı hep, sebep de o dediler.. Bunu da kabullenip yola devam ettik.
2.tüp bebek tedavisi, 2.opu. Yasımız çok değil, kromozomlarımız normal ama sağlıklı embriyo bulunmadı. Bu epey sarsmıştı ama yine devam dedik..
3.tedavi, 3 sağlıklı embriyo bulundu. Şubat 2018, histereskopi sonrası transfer, sonuç pozitif, ama 5bucuk haftalıkken pgt li embriyo sebepsiz düşükle sonuçlandı, yine kürtaj..
Mayıs 2018, ikinci histereskopi sonrası 4.transfer, sonuç pozitif..
Korkuyla geçen 9 ay sonrası oğlum kucağımda bu kez, Rabbim nasip etti, benim de anne olma vaktim gelmişti..
Çok yoruldum, zorlu şeyler yaşadım. Semra Hoca üç hamilelik ve üç farklı sebepten kayıp, bu çok normal bir tesadüf değil dedi, nasip dedim. Bir daha böyle olmayacağını düşünüyorum o yüzden yine deneyeceğiz dedi, inşallah dedim. Ve merkezden vazgeçmeyerek nihayet mutlu sona ulaştım.
Şimdi oğlumuza bakarken eşim pes ettiğim, denemesek mi artık zaten olmuyor işte dediğim günleri hatırlatıyor.. Pişman olmayacak mıydın diyor.. Ağlamadan, kendime kızmadan edemiyorum..
Yaşadığınız şeyler ne kadar zor olursa olsun, bir gün olacağına inanın.. O bir gün hepimiz için gelecek, dualarımda buradaki herkes..

Sizin adınıza çok sevindim. Sağlıkla büyütün inşallah. Çok zorlu bir yolculuk, yaşadıklarınızı okuyunca kendi yaşadığım olumsuzluklar aklıma geldi. Darısı başıma.

Hayırlı olsun canım allah uzun ömürler versin sağlıkla büyüsün inşallah..yazılarınızı hep takip ettim mutluluğa ulaşmanıza çok sevindim..bugün bende sizin yazdıklarınız gibi düşündüm..yaklaşık 2016 dan beri uğraşıyorum bu 2.denemem olacak transfer için bekliyorum benim için de çok uzun bir süreç oldu ve hep aksilikler çıksa da şunu dedim..herşeyin bir vakti var ve onu Allah’tan başka kimse bilemez..şuan ki tek hayalim bende bir gün sizin gibi bu sayfalarda yazıp mutluluğumu paylaşabilmek..rabbim bana ve isteyen herkese nasip etsin inşallah..bizleri de dualarınızda unutmayın..

kızlar bal polen arısütü karışımı kullanmayı düşünüyorum bilginiz varmı ne zamana kadar ne zaman kullanılıyor tüp bebek esnasında
[/QUOTE]
Canim tup bebege baslamadan 1 ay once kullanmaya baslayin. Ve tup bebek yaptirirkende kullanin. Ben kullaniyorum ve gercekten hem sayi olarak hemde embriyo kalitesi olarak faydasini gordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…