- 19 Şubat 2019
- 215
- 180
- 23
- 34
Kızlar merhaba, ben yarın ilk kez tüp bebek için gorusmeye gidecegim. Adetimin 3. Gunu ve bu ay başlayacagız tedaviye. Dr ultrasonla mı bakacak ya da vajinal muayene mi yapacak acaba? Tskler
Canım cook gecmis olsun ben de bu tüp bebek tedavisi sayesinde kanımda pıhtılaşma oldugunu ögrendim. Belki doğal yoldan hamile kalabilsem sürekli düşük yapacaktım... her şerde var bir hayır
Bir gün buraya bu mesajı yazacağım diye hep inandım, ve o gün geldi artık.. Benim de umut olma vaktim geldi..
2015 Mart ta başladığım evlat sahibi olma girişimlerim 2019 Mart ta nihayet sona erdi.
Beni tanımayanlar için hikayemi paylaşayım kısaca.
Çikolata kisti dışında bir sebebimiz yoktu. Gittiğim kadın doktoru normal yolla da olur deneyelim dedi ve bir süre klomen vs denedik. 6 ay bu şekilde geçince aşılama mı yapsak dedi ve farklı bir merkezde Ocak 2016 da aşılama yaptırdık, sonuç negatif..
Aşılama ile oyalanmak istemedim çok, bize uygun olduğunu düşünmüyordum nedense. Yine İstanbul da farklı bir merkezde tüp bebek için bir doktorla görüşmeye başladım. İstediği rahim filminde bir tüpte sıvı birikimi gördü ve tüpün alınması gerektiğini söyledi, çocuk olmaması farklı bir histi ama bir de tüplerin bağlanma ihtimali söz konusu olunca daha da depresifleşmiştim. Bayram yaklaşıyordu, bayram sonrası temmuzda ameliyatım yapılacaktı, öncesinde eşimin memleketine ziyarete gittik ve o hafta görüştüğüm tüp bebek merkezi kapatıldı.. Tam bir şeye karar vermişken ve bi doktorla yola devam ediyorken yeniden başa sarmıştık. Bir arkadaşımın tavsiyesi sonra bu sayfayı yalayıp yutmuş olmanın da etkisiyle Semra Hoca dan randevu aldık.. Rahim filmine bakıp bu tabloda ameliyat yersiz, boş yere bağlanacaktı tüpünüz dedi ve ameliyatı iptal etti, o an içim ekstra ısınmıştı zaten:) sonrası tedaviler başladı. Eylül 2016 ilk tedavi, ilk transfer ve pozitif.. Ama 9 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj.. Kromozom bozukluğu çıktı embriyoda. Kalan embriyolarıma pgt yaptırıp sağlıklı gelen bir taneyi transfer ettirdik, Şubat 2017.. Sonuç pozitif, hem de tek embriyo ikiye bölündü tek yumurta ikizi hamilelik, ama 13.haftada kalpleri durdu, kürtaj.. İkizlikle alakalı birtakım riskler var diyorlardı hep, sebep de o dediler.. Bunu da kabullenip yola devam ettik.
2.tüp bebek tedavisi, 2.opu. Yasımız çok değil, kromozomlarımız normal ama sağlıklı embriyo bulunmadı. Bu epey sarsmıştı ama yine devam dedik..
3.tedavi, 3 sağlıklı embriyo bulundu. Şubat 2018, histereskopi sonrası transfer, sonuç pozitif, ama 5bucuk haftalıkken pgt li embriyo sebepsiz düşükle sonuçlandı, yine kürtaj..
Mayıs 2018, ikinci histereskopi sonrası 4.transfer, sonuç pozitif..
Korkuyla geçen 9 ay sonrası oğlum kucağımda bu kez, Rabbim nasip etti, benim de anne olma vaktim gelmişti..
Çok yoruldum, zorlu şeyler yaşadım. Semra Hoca üç hamilelik ve üç farklı sebepten kayıp, bu çok normal bir tesadüf değil dedi, nasip dedim. Bir daha böyle olmayacağını düşünüyorum o yüzden yine deneyeceğiz dedi, inşallah dedim. Ve merkezden vazgeçmeyerek nihayet mutlu sona ulaştım.
Şimdi oğlumuza bakarken eşim pes ettiğim, denemesek mi artık zaten olmuyor işte dediğim günleri hatırlatıyor.. Pişman olmayacak mıydın diyor.. Ağlamadan, kendime kızmadan edemiyorum..
Yaşadığınız şeyler ne kadar zor olursa olsun, bir gün olacağına inanın.. O bir gün hepimiz için gelecek, dualarımda buradaki herkes..
Eğriçayırdan aldım bn bu ayMehaba ari sutu bal polen karısmini hangi marka aloyosunuz
Arkadaslar sızler tecrubelisiniz napöak gerekıyorKafam çok karıstı kızlar gecen ay hızda artıs vardı bu ay baska yerde yaptırdık düşmüş sperm bakan yerlerde neye dıkkat etmelıyız,ilk olanlar gecen ayın en son yenı daha
İnşallah herşey kolayca başarılı geçer çok sağolunHayır canım ne olup bittigini anlamıyosun bile aşağı müdahale odasına indiken sonra melih beyin iyi uykularından başka hiç birşey hatırlamıyorum saniyeler sürdü uyumam odaya çıktıgımda noldu bana ben hiç bişy hissetmiyorum ne agrı ne sızı dedim hatta sadece narkozun sersemliği bir uyku hali oluyor hiç korkma inan ultrasona girmek ondan daha zor stres yapma herşey güzel olucak inş
Hic korkma melike3499 dedigi gibi hicbişi hissetmiyosun odaya ciktiginda ne agrin oluyor ne bişi kucuk bi operasyon ki hissetmiyosun zaten.İnşallah herşey kolayca başarılı geçer çok sağolun
Çok mu yumurta toplandı bünyeyle alakalı heralde.. bnde arifoğlunun bal propolis polen karışımını alayım diyordumBir tek benim çok ağrım olmuş sanırım opu sonrası. En az üç gün kendime gelemedim. Bu arada arı sütü ve ürünleri alacak arkadaşlar eğriçayırın tüm ürünlerde kadınlar günü dolayısı ile yuzde 15 indirimi var. Kadınlar günümüz de kutlu olsun bu arada
Çok yumurtam yoktu, 9 adetti ama yine de çon ağrılı olmuştu.Çok mu yumurta toplandı bünyeyle alakalı heralde.. bnde arifoğlunun bal propolis polen karışımını alayım diyordum
Bana da 225 mg la başlarız demişlerdi. Normal doz Pco lularda daha düşük tutuyorlar dozu. Günlük hayatına devam edersin ama saatin de yapman ve dolapta muhafaza etmen lazım.Kızlar gonal 225 le başlıyormuşuz..Bu doz çok mu ya yumurtalarımda fena değildibide bu iğneyi vurup günlük hayata devam edebiliyor muyuz etkisi var mı? Neler tavsiye edersiniz?
faydalı olur inşallah.. sağolunBana da 225 mg la başlarız demişlerdi. Normal doz Pco lularda daha düşük tutuyorlar dozu. Günlük hayatına devam edersin ama saatin de yapman ve dolapta muhafaza etmen lazım.
Merhaba,Merhaba
Bende memorial tup bebekte tedavi gordum tedavim boyunca 3 farkli doktorla dosyam takip edildi. Soner Gonul ve Gunseli doktor
Hepsindem cok memnun kaldim cok ilgililer
28.subatta transfer oldum simdi sonucumu bekliyorum pazartesi belli olacak insallah
Arkadaslar sızler tecrubelisiniz napöak gerekıyor
Merhaba arkadaşlar 5 gündür gonal-f kullanıyorum. Bu gün nabzim yükseldi ve halsizlikle beraber mide bulantısı yaşadım. Aranız da bu yan etkileri yasayan oldumu??
Allah bagıslasın ,,, ne guzel uzun uzun yazmışsınız çok tskederım ,, arısutu polen bu ay aldık egrıcayırdan hunnap kecıboynuzu kullanıyoruz bıde dr vıtamın verdı mohut yıyoruz sızın dedıklerınızı de uygularız çok tşkederim , şişli memorıalde netım çok arastırdım bahcecı ve şişli ama şişli bı adım önde bnde sadece ıkı tane embrıyo koymamaları kötu nasıpCanım baktım ben sonuçlara ümitsizliğe kapılma Rabbim büyük vakti saati gelince olur inşallah sizinde.
Her merkez farklı sonuçlar çıkarabiliyor kafa daha çok karışıyor. Benim tavsiyem sen de esin de bal polen arı sütü kullanın beraber sabah aç karnı bi tatlı kaşığı kadar çok dolu değil . Tedaviye başlayana kadar 2 3 ay kullansa çok iyi olur soğuk sıkım keçi boynuzu pekmezi kuru incir ve promotil diye bir takviye var onu da kullansın hatta ocean marka balık yağı . Sağlıklı sperm var sonuçta ileri hareket de sıkıntı var . E vitamini yönünden zengin yiyecekler yesin sağlıklı beslenmeye dikkat edin .
Bizim degerlerimizde çok kötüydü hatta hiç umudumuz yoktu bir ara bu takviyeleri kullandı eşim bende arı sütü bal polen kullandım omepa q10 kullandım faydasını gördüğümüzü düşünüyorum . Belki okumussundur bir kızım var allah bağışlasın.
Yani merkez seçmek bi işine yaramayacak ama bu testlerde de memorial yine açık ara farkla önde bence .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?