Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Ya başka ilacın üzerini tipex ile silip duphaston yazmışlar ama kullanım şeklini değiştirmemişler,ağızdan alınıyormuş, teşekkürler
Progesteron için genelde crinone jel veriyorlardı. Vajinal kullanıldığı için ciddi sorun yaşayanlar oluyordu. İlaçlıda günde 2 tane naturelde günde 1 tane. Günde 1 tane jel yerine 3 tablet ağızdan duphaston veriyorlar. İlaçlıda 6 tane sıkıntı olacağı için tercih edilmiyordu belki de. Jel fiyat olarak da pahalı yazdırsan bile. yazdırmak da ayrı macera oluyor o da ayrı.
Böyle hatalar yapmasalar iyi olurmuş. Hele bir de ilk tedavisi olanlara daha dikkatli davranmaları lazım.

Ya ne güzel MâşâAllah Allah bağışlasın bende güzel düşünmek istiyorum İnşâAllah sağlıklıdır bunca sene bekledik 8. Yılımızdayız bu 4. Denememiz Rabbim sağlıkla nasip etsin İnşâAllah hepimize
Çok sağol canım. 26 haftalık olduk. Amniyosentez zamanı geçti ki zaten riskli bişey biliyosun hiç yoktan riske girmek istemedim. Tevekkül ettik İnşâAllah sağlıkla nasip etsin Rabbim. Doktor ikili testini görmeseydim kalpteki parlaklığı önemsemeyecektim dedi. Ama ikisi bir arada olunca acaba diyorum dedi. Sonrada görünürde başka bi sıkıntı yok ama ikili testim baya yüksek riskte 1:50
Canım bu amh değişmez diyorlar ama değişiyor. Ben ilk testi gelişim laboratuvarında yaptırdım 1,48 çıkmıştı. Hemen tüp bebek denmişti. Sonra devlet hastanesinde yaptırdım 5,5 civarı çıktı. Sonraki sene tekrar yapıldı devlette 5,33 ve en son 2 sene önce 4,3 falan çıktı. Laboratuvara göre değişiyor değerler. Tabi opUlar oldu değer düşmüştür şimdi. Senin değerinde bence ideal bi değer 0.1 olanlara bile nasip ediyor Rabbim ol dedikten sonra herşey olur sıkma canını. Ve gönül hanım bu amhya göre yumurtalıkların iyi görünmüyor demişti ki ilk tedavide ohss olmuştum yüksek dozdan. İğnelere geçmeden hiç bişey anlaşılmıyor. Semra hanım iğne dozlarımı ön görüşmede ayarlamıştı.

Sizce opu neden amh ı düşürüyor? Saracoğlu da hep diyor ki toplanan yumurta sayısı kadar ay sayısı hesaplayın o kadar daha erken menopoz olursunuz diyor. Ben şunu anlamıyorum her ay bir yumurta oluyorsa kadın doğumcular nasıl muayenede birden fazla sayıyorlar. Onlar bir sonraki aylar için mi bekliyor. Gerçekten son günlerde bunu merak ettim siz de böyle deyince belki bilirsiniz diye sormak istedim

Evet opu rezervi düşürüyor canım maalesef. Her ay bi tane büyüyor çatlıyor doktorların gördükleri arkadan gelenler ilaç kullanırsak onlarda o ay büyüyor yoksa bi dahaki aya kalıyor

Evet opu rezervi düşürüyor canım maalesef. Her ay bi tane büyüyor çatlıyor doktorların gördükleri arkadan gelenler ilaç kullanırsak onlarda o ay büyüyor yoksa bi dahaki aya kalıyor
Bu konuda doktorlar böyle düşünmüyor. Her kız çocuğu doğarken belli sayıda yumurtaya sahip. Ergenliğe gelince aşağı yukarı belli bir değere düşüyor. Yani adet olmaya başlamadan sayının azaldığını söylüyor doktorlar. Sonra her ay bir miktar yumurta seçiliyor. O adetli iken görülen aday folikül afler.3-5-8-10. Sonra bir tanesi olgunlaşıyor. Ama diğerleri de yok oluyor. Yani tüp bebekcilerin dediği biz o (AF)leri büyütüyoruz. Tüp bebek tedavisi rezervi etkilemez diyorlar.

Hanimlar bu catlatma igneleri lucrin ve ovitrelle neye gore tercih ediliyor biliyor musunuz? Ikisinin yumurta kalitesini bozma veya basariya ulasma konusunda bi farki etkisi var mi acaba?

Hanimlar bu catlatma igneleri lucrin ve ovitrelle neye gore tercih ediliyor biliyor musunuz? Ikisinin yumurta kalitesini bozma veya basariya ulasma konusunda bi farki etkisi var mi acaba?
Yumurta sayısı çok veya e2 değeri yumurta sayısına göre fazla yükselmişse ohss riski olacağından lucrin veriliyor. Lucrinde e2 değeri hızlı düşüyor. Erken adet olunuyor. Taze transfer ihtimali olmuyor.
Eger hormon değerlerı kontrollü artmışsa ve taze transfer olma ihtimali söz konusu ise Ovitrelle ile çatlatma yapılıyor. Daha doğrusu lucrin kullanma zarureti yoksa ovitrelle kullanılıyor.

Tesekkur ederim valla hekim gibisiniz kimisinde lucrinle yanit alamayip ovitrelle baska tedavi planlandigini duydum yumurta kalitesini bozduguna dair ondan icime kurt dustu..

Her doktor farklı bişey söylüyor canım kime inanacağımızı şaşırdık valla

Tesekkur ederim valla hekim gibisiniz kimisinde lucrinle yanit alamayip ovitrelle baska tedavi planlandigini duydum yumurta kalitesini bozduguna dair ondan icime kurt dustu..
Lucrini başka yerlerde tüp bebek tedavisinde farklı amaçlarla kullanıyorlar. Tam bilmiyorum ayrıntısını. Baskılayıcı gibi falan olabilir. Burdaki kullanımda öyle bir durum söz konusu değil.

Her doktor farklı bişey söylüyor canım kime inanacağımızı şaşırdık valla
Benim bu konudaki fikrim eğer sadece görünen AF ler büyüyor onlar toplanıyorsa sorun yok ama çok daha fazlası büyüyor toplanıyorsa o zaman fazladan harcama yapılıyor. Yani aslında iki görüşün de kısmen haklı olduğu sonucuna ulaşıyorum. Ben en kritik yaşlarda tedavi gördüğüm halde rezervde azalma görülmüyor. Tekrar amh bakılma ihtiyacı da duyulmadı. Nerdeyse 3 yıl önce bakılmıştı.

Ben bunu araştırdım ama benden 30 tane toplandı 25i çöp oldu yazık değil mi?
Normalde kadın her ay yumurtluyormuş ama 1 tanesini olgunlaştırıyormuş. Tüp bebekte ilaçla olanların hepsi olgunlaşıyormuş amhyi erken menopozu tetiklemiyormuş. Yanlış mı araştırdım ben şimdi.

Malesef canim kanamam geldii
Rabbim sana hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Her şerde bir hayır varmış ya. Sen derde değil ardındaki dermana sığın. İnşallah o derman yeni bir gebeliktir. Pes etmemek üzere çıktık biz bu yola. İnşallah güzel olanlar bizlerle olacaktır. Allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…