Amin canim inşallah. Hepimiz için dua ediyorumCanim ne guzel transferin olacakmis. Beklemesi zor olacak . insallah mutlu sonla biter. Rabbim yardimcin olsun. Guzel dusun sonucunda guzel olsun insallah.
Cok tesekkur ederim canim dualarin icin. Rabbim dualarimizi kabul etsin. Yuzumuzu guldursun insallah.Amin canim inşallah. Hepimiz için dua ediyorum
Ya başka ilacın üzerini tipex ile silip duphaston yazmışlar ama kullanım şeklini değiştirmemişler,ağızdan alınıyormuş, teşekkürlerDuphaston ağızdan kullanılıyor diye biliyorum. Hemşire anlatmadı mi size
Progesteron için genelde crinone jel veriyorlardı. Vajinal kullanıldığı için ciddi sorun yaşayanlar oluyordu. İlaçlıda günde 2 tane naturelde günde 1 tane. Günde 1 tane jel yerine 3 tablet ağızdan duphaston veriyorlar. İlaçlıda 6 tane sıkıntı olacağı için tercih edilmiyordu belki de. Jel fiyat olarak da pahalı yazdırsan bile. yazdırmak da ayrı macera oluyor o da ayrı.Ya başka ilacın üzerini tipex ile silip duphaston yazmışlar ama kullanım şeklini değiştirmemişler,ağızdan alınıyormuş, teşekkürler
Ya ne güzel MâşâAllah Allah bağışlasın bende güzel düşünmek istiyorum İnşâAllah sağlıklıdır bunca sene bekledik 8. Yılımızdayız bu 4. Denememiz Rabbim sağlıkla nasip etsin İnşâAllah hepimizeRabbim bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah muhakkak zor bir dönem ama Rabbim güzellikleri getirsin arkadaşımın embriyolarına pgt yapıldığı halde 2'li test istenmişti bebeğine down sendromlu denildi arkadasim hiç umursamadı 15 yil beklemisti o bebek icin gerçekten bebeği oldu şimdi 1 yaşlarına geldi rabbim sağlıklı güzel uzun ömürler versin inşallah çok tatlı birde o kadar zeki bir çocuk ki anlatamam Cumanın hürmetine Rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah Allahın izniyle bir problem cikmaz içinizi ferah tutun kendinizi de bebisininizi de üzmeyin ❤❤
Çok sağol canım. 26 haftalık olduk. Amniyosentez zamanı geçti ki zaten riskli bişey biliyosun hiç yoktan riske girmek istemedim. Tevekkül ettik İnşâAllah sağlıkla nasip etsin Rabbim. Doktor ikili testini görmeseydim kalpteki parlaklığı önemsemeyecektim dedi. Ama ikisi bir arada olunca acaba diyorum dedi. Sonrada görünürde başka bi sıkıntı yok ama ikili testim baya yüksek riskte 1:50Cnm slm geçmiş olsun çok inşşallah sağlıkla kucağına alırsın. Kaç hafta oldun sen? Dün ne dedi doktor, neden amnio sentez yaptırmadın. En azından şu keyifle geçireceğin zamanları kafan rahat geçirirdin endişe etmeden.
Canım bu amh değişmez diyorlar ama değişiyor. Ben ilk testi gelişim laboratuvarında yaptırdım 1,48 çıkmıştı. Hemen tüp bebek denmişti. Sonra devlet hastanesinde yaptırdım 5,5 civarı çıktı. Sonraki sene tekrar yapıldı devlette 5,33 ve en son 2 sene önce 4,3 falan çıktı. Laboratuvara göre değişiyor değerler. Tabi opUlar oldu değer düşmüştür şimdi. Senin değerinde bence ideal bi değer 0.1 olanlara bile nasip ediyor Rabbim ol dedikten sonra herşey olur sıkma canını. Ve gönül hanım bu amhya göre yumurtalıkların iyi görünmüyor demişti ki ilk tedavide ohss olmuştum yüksek dozdan. İğnelere geçmeden hiç bişey anlaşılmıyor. Semra hanım iğne dozlarımı ön görüşmede ayarlamıştı.merhaba biz amh ve sperm analizini yapmıştık bugün yücel beyle sonuç görüşmesi yaptık daha evvel kendisiyle gidemediğim için . Benim amh değerin 5.5 iken 2.7 olmuş çok çok üzüldüm daha önceki o berbat tedavinin soucu mu bilmiyorum. Dr üzüldüğümü görünce bu oran da gayet iyi takılmayın dedi. Eşimin spermler de 15 ml dan 4 ml a düşmüş dedi. Gebe olmama sebebi siz değil spermler dedi dr teselli etmek için. Ama ben en çok amh a üzüldüm spermi zaten biliyoduk. Ha onun için de çok trajik bi düşüş dedi sebebini araştırmak lazım dedi kesin olarak imsi yapacağız dedi sizde genetik de şart dedi . Artık kötü haber almaktan da yoruldum tam bırakayım artık üzülmeyeyim diyorum yine bişey kulağıma fısıldıyor üzül diye. Hastane genel olarak çok iyi diğer yerle hiç ilgisi yok dr tüm sorularımı sabırla cevapladı. Çok az ilaç oacak dedi eski reçetelerime bakti çok yüksek dozlar kullanılmış bunlar irili ufaklı bir sürü kalitesiz yumurtaya sebep olur bizim amacımız iyi yumurta elde etmek dedi. Çok umutlu olmasam da en azından sağlığımı riske atmayacak şekilde emin ellerdeyim. Eşimin acil sigarayı bırakması lazım artık. Bu şekilde bi düşüş kimbilir vücuduna başka ne zararlar veriyordur
Sizce opu neden amh ı düşürüyor? Saracoğlu da hep diyor ki toplanan yumurta sayısı kadar ay sayısı hesaplayın o kadar daha erken menopoz olursunuz diyor. Ben şunu anlamıyorum her ay bir yumurta oluyorsa kadın doğumcular nasıl muayenede birden fazla sayıyorlar. Onlar bir sonraki aylar için mi bekliyor. Gerçekten son günlerde bunu merak ettim siz de böyle deyince belki bilirsiniz diye sormak istedimYa ne güzel MâşâAllah Allah bağışlasın bende güzel düşünmek istiyorum İnşâAllah sağlıklıdır bunca sene bekledik 8. Yılımızdayız bu 4. Denememiz Rabbim sağlıkla nasip etsin İnşâAllah hepimize
Çok sağol canım. 26 haftalık olduk. Amniyosentez zamanı geçti ki zaten riskli bişey biliyosun hiç yoktan riske girmek istemedim. Tevekkül ettik İnşâAllah sağlıkla nasip etsin Rabbim. Doktor ikili testini görmeseydim kalpteki parlaklığı önemsemeyecektim dedi. Ama ikisi bir arada olunca acaba diyorum dedi. Sonrada görünürde başka bi sıkıntı yok ama ikili testim baya yüksek riskte 1:50
Canım bu amh değişmez diyorlar ama değişiyor. Ben ilk testi gelişim laboratuvarında yaptırdım 1,48 çıkmıştı. Hemen tüp bebek denmişti. Sonra devlet hastanesinde yaptırdım 5,5 civarı çıktı. Sonraki sene tekrar yapıldı devlette 5,33 ve en son 2 sene önce 4,3 falan çıktı. Laboratuvara göre değişiyor değerler. Tabi opUlar oldu değer düşmüştür şimdi. Senin değerinde bence ideal bi değer 0.1 olanlara bile nasip ediyor Rabbim ol dedikten sonra herşey olur sıkma canını. Ve gönül hanım bu amhya göre yumurtalıkların iyi görünmüyor demişti ki ilk tedavide ohss olmuştum yüksek dozdan. İğnelere geçmeden hiç bişey anlaşılmıyor. Semra hanım iğne dozlarımı ön görüşmede ayarlamıştı.
Evet opu rezervi düşürüyor canım maalesef. Her ay bi tane büyüyor çatlıyor doktorların gördükleri arkadan gelenler ilaç kullanırsak onlarda o ay büyüyor yoksa bi dahaki aya kalıyorSizce opu neden amh ı düşürüyor? Saracoğlu da hep diyor ki toplanan yumurta sayısı kadar ay sayısı hesaplayın o kadar daha erken menopoz olursunuz diyor. Ben şunu anlamıyorum her ay bir yumurta oluyorsa kadın doğumcular nasıl muayenede birden fazla sayıyorlar. Onlar bir sonraki aylar için mi bekliyor. Gerçekten son günlerde bunu merak ettim siz de böyle deyince belki bilirsiniz diye sormak istedim
Sizce opu neden amh ı düşürüyor? Saracoğlu da hep diyor ki toplanan yumurta sayısı kadar ay sayısı hesaplayın o kadar daha erken menopoz olursunuz diyor. Ben şunu anlamıyorum her ay bir yumurta oluyorsa kadın doğumcular nasıl muayenede birden fazla sayıyorlar. Onlar bir sonraki aylar için mi bekliyor. Gerçekten son günlerde bunu merak ettim siz de böyle deyince belki bilirsiniz diye sormak istedim
Bu konuda doktorlar böyle düşünmüyor. Her kız çocuğu doğarken belli sayıda yumurtaya sahip. Ergenliğe gelince aşağı yukarı belli bir değere düşüyor. Yani adet olmaya başlamadan sayının azaldığını söylüyor doktorlar. Sonra her ay bir miktar yumurta seçiliyor. O adetli iken görülen aday folikül afler.3-5-8-10. Sonra bir tanesi olgunlaşıyor. Ama diğerleri de yok oluyor. Yani tüp bebekcilerin dediği biz o (AF)leri büyütüyoruz. Tüp bebek tedavisi rezervi etkilemez diyorlar.Evet opu rezervi düşürüyor canım maalesef. Her ay bi tane büyüyor çatlıyor doktorların gördükleri arkadan gelenler ilaç kullanırsak onlarda o ay büyüyor yoksa bi dahaki aya kalıyor
Yumurta sayısı çok veya e2 değeri yumurta sayısına göre fazla yükselmişse ohss riski olacağından lucrin veriliyor. Lucrinde e2 değeri hızlı düşüyor. Erken adet olunuyor. Taze transfer ihtimali olmuyor.Hanimlar bu catlatma igneleri lucrin ve ovitrelle neye gore tercih ediliyor biliyor musunuz? Ikisinin yumurta kalitesini bozma veya basariya ulasma konusunda bi farki etkisi var mi acaba?
Tesekkur ederim valla hekim gibisinizYumurta sayısı çok veya e2 değeri yumurta sayısına göre fazla yükselmişse ohss riski olacağından lucrin veriliyor. Lucrinde e2 değeri hızlı düşüyor. Erken adet olunuyor. Taze transfer ihtimali olmuyor.
Eger hormon değerlerı kontrollü artmışsa ve taze transfer olma ihtimali söz konusu ise Ovitrelle ile çatlatma yapılıyor. Daha doğrusu lucrin kullanma zarureti yoksa ovitrelle kullanılıyor.
Her doktor farklı bişey söylüyor canım kime inanacağımızı şaşırdık vallaBu konuda doktorlar böyle düşünmüyor. Her kız çocuğu doğarken belli sayıda yumurtaya sahip. Ergenliğe gelince aşağı yukarı belli bir değere düşüyor. Yani adet olmaya başlamadan sayının azaldığını söylüyor doktorlar. Sonra her ay bir miktar yumurta seçiliyor. O adetli iken görülen aday folikül afler.3-5-8-10. Sonra bir tanesi olgunlaşıyor. Ama diğerleri de yok oluyor. Yani tüp bebekcilerin dediği biz o (AF)leri büyütüyoruz. Tüp bebek tedavisi rezervi etkilemez diyorlar.
Lucrini başka yerlerde tüp bebek tedavisinde farklı amaçlarla kullanıyorlar. Tam bilmiyorum ayrıntısını. Baskılayıcı gibi falan olabilir. Burdaki kullanımda öyle bir durum söz konusu değil.Tesekkur ederim valla hekim gibisinizkimisinde lucrinle yanit alamayip ovitrelle baska tedavi planlandigini duydum yumurta kalitesini bozduguna dair ondan icime kurt dustu..
Benim bu konudaki fikrim eğer sadece görünen AF ler büyüyor onlar toplanıyorsa sorun yok ama çok daha fazlası büyüyor toplanıyorsa o zaman fazladan harcama yapılıyor. Yani aslında iki görüşün de kısmen haklı olduğu sonucuna ulaşıyorum. Ben en kritik yaşlarda tedavi gördüğüm halde rezervde azalma görülmüyor. Tekrar amh bakılma ihtiyacı da duyulmadı. Nerdeyse 3 yıl önce bakılmıştı.Her doktor farklı bişey söylüyor canım kime inanacağımızı şaşırdık valla
Ben bunu araştırdım amaSizce opu neden amh ı düşürüyor? Saracoğlu da hep diyor ki toplanan yumurta sayısı kadar ay sayısı hesaplayın o kadar daha erken menopoz olursunuz diyor. Ben şunu anlamıyorum her ay bir yumurta oluyorsa kadın doğumcular nasıl muayenede birden fazla sayıyorlar. Onlar bir sonraki aylar için mi bekliyor. Gerçekten son günlerde bunu merak ettim siz de böyle deyince belki bilirsiniz diye sormak istedim
Malesef canim kanamam geldiiCanım testi tekrarladın mi inşallah katlanmistir
Ayy üzüldüm kimyasalmis benimde 9.gun 36 11.gun 41 ,13.gun 42 cikmisti hayırlısı olsun inşallah canim Rabbim tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallahMalesef canim kanamam geldii
Amiin canim hepimiziiiiAyy üzüldüm kimyasalmis benimde 9.gun 36 11.gun 41 ,13.gun 42 cikmisti hayırlısı olsun inşallah canim Rabbim tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
Canim cok uzuldum yaaaa. Rabbim en kisa zamanda hamile kalip bebegimizi saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin. Uzulme diyecegim ama insan uzuluyor. Iste o zamanlar tam dua zamani. Rabbim dualarimizi kabul etsin.Malesef canim kanamam geldii
Rabbim sana hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Her şerde bir hayır varmış ya. Sen derde değil ardındaki dermana sığın. İnşallah o derman yeni bir gebeliktir. Pes etmemek üzere çıktık biz bu yola. İnşallah güzel olanlar bizlerle olacaktır. Allah yardımcımız olsun.Malesef canim kanamam geldii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?