- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum bilgiler için. Kaç kişide 10 canlı Doğum acaba?Gözün aydın hayırlı olsun. Mozaik embriyo deniyor bu duruma. Benim başıma geldi. Bizimki %40 dı ama biz transfer istemedik. Zaten öncelikle sağlıklı varsa onun transferini yoksa da yeni tedavi öneriyorlardı. Mozaiklik %20-40 arasi olup transfer edilen 10 canlı sağlıklı dogum varmış son verilere göre. Sitede bununla ilgili bir ayın konusu dosyası var.
Hoca hastanede olduğu günlerde ameliyati falan yoksa muayenelere de giriyor ama her muayeneye girmesi imkansız. Özel durumu olup gerekli görülen durumlarda hocanın görmesi gereken hastaların muayenesine girebiliyor. Benim toplam 4 tedavi 4 transfer sürecimde sadece 1 defa kontrolüme girdi.Merhaba. Tedaviye başlanışdığı gün yani adetin 2. Günü muayeneye Semra hoca da giriyor mu?
Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum bilgiler için. Kaç kişide 10 canlı Doğum acaba?
Benim pgtye gitmeyen 6ab embriyom da var hayırlısı inşallah biri veya ikisi bana evlat olur.
Hayırlısı olsun canim inşallah bir sonrakinde güzel sonuçlar alırsınız ben nedense yaşi genç olanlari daha olumlu düşünüyorum belki kendi yaşımdan kaynaklı bilmiyorumEşimde sperm azlığı ve ileri hareketlilik yavaştı canım tüp bebek denedik evet ilk denememiz. 6 tane yumurta toplandı 5 i döllendi 4. günde 1 tanesi kaldı ve hücre bölündüğünden direkt taze transfer ile kondu. ama kimyasal gebelik oldu sebebini araştırıyoruz sımdıde bende de trmbofilin analizi yapıldı ve kan pıhtılaşması çıktı sebebi bu da olabilir bilemiyoruz bu arada benim yaşım 25 eşim 32
hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah. yaşa takılmıyorum bende yaşım gereği herşey normal cok guzel denmişti ama olmadıHayırlısı olsun canim inşallah bir sonrakinde güzel sonuçlar alırsınız ben nedense yaşi genç olanlari daha olumlu düşünüyorum belki kendi yaşımdan kaynaklı bilmiyorum
Güzel sonuçlar alırsın inşallah.bugün tedaviye başladım ben de arkadaşlar.
Canim hayirli olsun. Tez zamanda sana evlat olarak donsun insallah.Yol arkadaşlarım 4 embriyomdan 2 tane sağlıklı geldi. Maaşallah benim minnoşlarıma inşallah tutarlar. Fakat birşey daha dedi 1 tane de %50 sağlıklı olan varmış. Bunu da transfer ediyorlarmış sağlıklı Doğum olduğuda oluyormuş. Hasta tercihine bırakıyorlarmış. Bu durumu yaşayan var mı?Jalapenoo sen hiç karşılaştın mı böyle bir hastayla.
Hayirli olsun canim.bugün tedaviye başladım ben de arkadaşlar.
Gözünaydın canım inşallah hamileyim dediğimiz günler de gelecek.Yol arkadaşlarım 4 embriyomdan 2 tane sağlıklı geldi. Maaşallah benim minnoşlarıma inşallah tutarlar. Fakat birşey daha dedi 1 tane de %50 sağlıklı olan varmış. Bunu da transfer ediyorlarmış sağlıklı Doğum olduğuda oluyormuş. Hasta tercihine bırakıyorlarmış. Bu durumu yaşayan var mı?Jalapenoo sen hiç karşılaştın mı böyle bir hastayla.
Kısaca anlatayım:Daha beler öğreneceğim acaba. Embriyolarda mozaik demek ne demek? 4 embriyomun ikisi sağlıklı birinde %65 mozaik diğerinde de %40 mozaik varmış. Bunlar neyse artık. Sanırım kromozomal bir sorun değil. Gönül hanım önermiyorum onlara transfer dedi bende tamam dedim. Zaten ne demek olduğunu bile bilmiyorum.
Teşekkür ederim. Linkteki tüm bilgileri okudum ve onları işleme koydurmayacağım. Birsürü sorunlara neden olabiliyormuş. Zaten zar zor gebe kalabiliyoruz. Hamile kalabilecekmiyim o da henüz belli değil. Eğer olursa ki inşallah olur. Stressiz bir hamilelik geçirmek istiyorum. Belki bir daha yaşayamam kim bilir. Keyfini çıkarmak istiyorum. İnşallah sağlıklı olanlar yeter. Allah onlara can versin.Kısaca anlatayım:
Bir embriyodan incelemek için 5-6 hücre alınıyor. Bu hücrelerin tamamı normal olması gerektiği gibi 46 kromozoma sahipse öploid yani sağlıklı oluyor. Kromozomlarda artma (trizomi) veya azalma (momozomi) varsa ve bu incelenen her hücre için aynı ise anöploid yani sağlıksız oluyor. Mozaik demek de incelenen hücrelerin bir kısmı sağlıklı bir kısmı sağlıksız olması demek. Mesela %40 mozaiklik bir embriyodan 5 hücre alınmış bunun 2si anormal biri 3ü normal demek. %65 mozaik demek 6 hücre alınmış 4ü anormal 2si normal demek.
Daha fazlası önceki verdiğim linkte var.
Sen stresten uzak duramıyorsun. 2 tane sağlıklı embriyon var mozaiklere kafayı taktın. Onlara sıra gelene kadar zaten ooo... sakın olursan onlara hiç ihtiyacın bile kalmayacak.Teşekkür ederim. Linkteki tüm bilgileri okudum ve onları işleme koydurmayacağım. Birsürü sorunlara neden olabiliyormuş. Zaten zar zor gebe kalabiliyoruz. Hamile kalabilecekmiyim o da henüz belli değil. Eğer olursa ki inşallah olur. Stressiz bir hamilelik geçirmek istiyorum. Belki bir daha yaşayamam kim bilir. Keyfini çıkarmak istiyorum. İnşallah sağlıklı olanlar yeter. Allah onlara can versin.
Doğru söylüyorsun çok haklısın ama şuan elimde değil. Bende kendime anlam veremiyorum sürekli düşünecek birşey buluyorum. Bende polip var rabmin alt kısmında Semra hoca sorun olmaz dedi kafana takma dedi. Ama yine de düşünüyorum. Bende pco hastasıyım. Bazen adetlerim sarkıyor ama genel anlamda düzenli. Ya tedavinin olacağı ay yumurta olgunlaştıramazsam yanlış günde transfer olursa bir terslik olursa vs vs biraz akışına bırakmam lazım. Genel yaşantımda da hep kontrol bende olsun isterim bunun zorluğunu yaşıyorum. Rabbim yardım etsin. Tevekkül etmeyi öğrenmeliyim.Sen stresten uzak duramıyorsun. 2 tane sağlıklı embriyon var mozaiklere kafayı taktın. Onlara sıra gelene kadar zaten ooo... sakın olursan onlara hiç ihtiyacın bile kalmayacak.
Bizim geçen yıl tek embriyomuz mozaik geldi. O zaman elde şimdiki kadar veri de yok. Ngs 2016 sonunda uygulanmaya başlandı ve mozaisizm daha net tespit edilebiliyor önceki uygulamalara göre. Eğer sorunlu hücrelerdeki anomali hayatla bağdaşmayan anomalilerse şans verilebilir sağlıksıza dönüşürse zaten tutmayacak ya da düşecektir. Ancak bizim embriyoda cinsiyet kromozomunda sorun vardı. Yani gebeliğin devam etme ihtimali sağlıksız olduğu durumda da mevcut hatta bu tür anomaliler mozaik olarak da bulunabiliyor yetişkinlerde. Yani hangi kromozomlarda sorun olduğu önemli. Ama sen şimdi buna da kafayı takma. Sağlıklı embriyolarının keyfini yaşa.
Seninle defalarca konuştuk ama bana şimdi bunları sormana çok şaşırıyorum. Ben yazmaktan yoruldum üzgünüm...Doğru söylüyorsun çok haklısın ama şuan elimde değil. Bende kendime anlam veremiyorum sürekli düşünecek birşey buluyorum. Bende polip var rabmin alt kısmında Semra hoca sorun olmaz dedi kafana takma dedi. Ama yine de düşünüyorum. Bende pco hastasıyım. Bazen adetlerim sarkıyor ama genel anlamda düzenli. Ya tedavinin olacağı ay yumurta olgunlaştıramazsam yanlış günde transfer olursa bir terslik olursa vs vs biraz akışına bırakmam lazım. Genel yaşantımda da hep kontrol bende olsun isterim bunun zorluğunu yaşıyorum. Rabbim yardım etsin. Tevekkül etmeyi öğrenmeliyim.
Sizde eş sorunu varmıydı hatırlayamadım. Senin operasyonlarını hatırlıyorum sadece. Bu tedavinde daha çok kaliteli embriyon oldu sanırım. Ekstra birşey yaptınız mı?
Önemli değil ben üzgünüm kusura bakma lütfen. O kadar çok özel mesaj geliyor o kadar çok kişiyle konuşuyorum ki bazen hepsinin bilgileri birbirine karışıyor. Geçen yıl tek embriyom mozaik geldi dedin ben tek kaliteli embriyon oluştu ve genetiğe gitti olumsuz geldi olarak algıladım. bu tedavindeki başarının kaynağını öğrenmek istemiştim. Belkide söyledin. Tekrar kusura bakma fazlaca tekrarlamışım sanırım.Seninle defalarca konuştuk ama bana şimdi bunları sormana çok şaşırıyorum. Ben yazmaktan yoruldum üzgünüm...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?