Olay şu hani beni etiketleyip veya özel mesajla soru soruyorsun sürekli uzun zamandır. Hikayemi az çok bilmen lazım diye düşünüyorum. Ha şu an anlatsam iki gün sonra yine soracaksın. O yüzden boşver önemli değil :)Önemli değil ben üzgünüm kusura bakma lütfen. O kadar çok özel mesaj geliyor o kadar çok kişiyle konuşuyorum ki bazen hepsinin bilgileri birbirine karışıyor. Geçen yıl tek embriyom mozaik geldi dedin ben tek kaliteli embriyon oluştu ve genetiğe gitti olumsuz geldi olarak algıladım. bu tedavindeki başarının kaynağını öğrenmek istemiştim. Belkide söyledin. Tekrar kusura bakma fazlaca tekrarlamışım sanırım.
Merhba gonul hocayi neden onermiyosunuzDaha beler öğreneceğim acaba. Embriyolarda mozaik demek ne demek? 4 embriyomun ikisi sağlıklı birinde %65 mozaik diğerinde de %40 mozaik varmış. Bunlar neyse artık. Sanırım kromozomal bir sorun değil. Gönül hanım önermiyorum onlara transfer dedi bende tamam dedim. Zaten ne demek olduğunu bile bilmiyorum.
Çoğu kişi bir alana yoğunlaşmış ve belli konularda bilgi sahibi olmuşlar. Sizin de Memorial hakkında ve kadın hastalıkları hormonlar vs hakkında bilgilerinize güvendiğim için etiketleyip sorular sordum veya arkadaşlara yardımcı olmanızı istedim. Erkek infertilitesi hakkında soru sordum mu? Bence sormamışımdır? Eşinizde problem olup olmadığını bir an hatırlayamadım sadece. Pgtden sonucunuz gelmiş söylediğiniz halde tekrar sordum sonrasında üzüldüm zaten yazışmamıza baksam görecektim. Paylaşımlarınız arasında zaman aşımı olunca bilgilerimi güncelleyemiyorum. Neyse uzatmayayım.Olay şu hani beni etiketleyip veya özel mesajla soru soruyorsun sürekli uzun zamandır. Hikayemi az çok bilmen lazım diye düşünüyorum. Ha şu an anlatsam iki gün sonra yine soracaksın. O yüzden boşver önemli değil :)
Yanlış anlaşılmasın gönül hanım, önermiyorum onlara(embriyolara) transfer dedi. Embriyolarıma transfer önermiyormuş.Merhba gonul hocayi neden onermiyosunuz
malesef embriyo yok. tekrar denersek baştan başlamış olacağız.
[/QUOTE
Bu
buna bende çok üzüldüm. Özelikle seninle ilgili gelişmeleri merak ettiğim için sayfaya girdim. Tabi çok üzücü bir durum, Allah'dan sabırlar ve en yakın zamanda sağlıklı bir hamilelelik nasip etmesini diliyorum.Malesef canim kanamam geldii
He anladim canim hayirlisiYanlış anlaşılmasın gönül hanım, önermiyorum onlara(embriyolara) transfer dedi. Embriyolarıma transfer önermiyormuş.
Amin iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Insallah hepimiz icin hauirlisi olurbuna bende çok üzüldüm. Özelikle seninle ilgili gelişmeleri merak ettiğim için sayfaya girdim. Tabi çok üzücü bir durum, Allah'dan sabırlar ve en yakın zamanda sağlıklı bir hamilelelik nasip etmesini diliyorum.
Hastane rapor vermiyor, ben yıllık izin kullanmıştım hepRapor olayını bilen yok mu, bir süre işe gitmek istemiyorum.
İzin günlerin varsa kullanmalısın bence bu durumda işi bi kenara bırak derim benceRapor olayını bilen yok mu, bir süre işe gitmek istemiyorum.
Merhaba,hikayeniz gerçekten çok acıklı ama bir okadar da ümit verici. 1 yıllık normal yolla hamilelik denemelerimiz başarılı olmayınca Ocak ayında ilk aşılamamızı yaptırdık. Ne şanslıydık ki ilk aşılamada tuttu ve hamile kaldım doktorum bile şaşırdı ama gerçi görüntüüde hiçbir sıkıntımızda yoktu hsg-rahim filmi çekilmişti kan hormon testleri temizdi. Herşey yolunda gidiyor dediğimiz anda bebeğimizin kalp atışını dinlemek üzere gitmiş olduğumuz doktor kontrolünzden apar topar kürtaj olarak çıkmak zorunda kaldım. Bebeğimizin kalbi atmıyor ve gelişimi durmuştu 8.haftasında gebelik bu cumartesi günü sonlandırıldıBir gün buraya bu mesajı yazacağım diye hep inandım, ve o gün geldi artık.. Benim de umut olma vaktim geldi..
2015 Mart ta başladığım evlat sahibi olma girişimlerim 2019 Mart ta nihayet sona erdi.
Beni tanımayanlar için hikayemi paylaşayım kısaca.
Çikolata kisti dışında bir sebebimiz yoktu. Gittiğim kadın doktoru normal yolla da olur deneyelim dedi ve bir süre klomen vs denedik. 6 ay bu şekilde geçince aşılama mı yapsak dedi ve farklı bir merkezde Ocak 2016 da aşılama yaptırdık, sonuç negatif..
Aşılama ile oyalanmak istemedim çok, bize uygun olduğunu düşünmüyordum nedense. Yine İstanbul da farklı bir merkezde tüp bebek için bir doktorla görüşmeye başladım. İstediği rahim filminde bir tüpte sıvı birikimi gördü ve tüpün alınması gerektiğini söyledi, çocuk olmaması farklı bir histi ama bir de tüplerin bağlanma ihtimali söz konusu olunca daha da depresifleşmiştim. Bayram yaklaşıyordu, bayram sonrası temmuzda ameliyatım yapılacaktı, öncesinde eşimin memleketine ziyarete gittik ve o hafta görüştüğüm tüp bebek merkezi kapatıldı.. Tam bir şeye karar vermişken ve bi doktorla yola devam ediyorken yeniden başa sarmıştık. Bir arkadaşımın tavsiyesi sonra bu sayfayı yalayıp yutmuş olmanın da etkisiyle Semra Hoca dan randevu aldık.. Rahim filmine bakıp bu tabloda ameliyat yersiz, boş yere bağlanacaktı tüpünüz dedi ve ameliyatı iptal etti, o an içim ekstra ısınmıştı zaten:) sonrası tedaviler başladı. Eylül 2016 ilk tedavi, ilk transfer ve pozitif.. Ama 9 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj.. Kromozom bozukluğu çıktı embriyoda. Kalan embriyolarıma pgt yaptırıp sağlıklı gelen bir taneyi transfer ettirdik, Şubat 2017.. Sonuç pozitif, hem de tek embriyo ikiye bölündü tek yumurta ikizi hamilelik, ama 13.haftada kalpleri durdu, kürtaj.. İkizlikle alakalı birtakım riskler var diyorlardı hep, sebep de o dediler.. Bunu da kabullenip yola devam ettik.
2.tüp bebek tedavisi, 2.opu. Yasımız çok değil, kromozomlarımız normal ama sağlıklı embriyo bulunmadı. Bu epey sarsmıştı ama yine devam dedik..
3.tedavi, 3 sağlıklı embriyo bulundu. Şubat 2018, histereskopi sonrası transfer, sonuç pozitif, ama 5bucuk haftalıkken pgt li embriyo sebepsiz düşükle sonuçlandı, yine kürtaj..
Mayıs 2018, ikinci histereskopi sonrası 4.transfer, sonuç pozitif..
Korkuyla geçen 9 ay sonrası oğlum kucağımda bu kez, Rabbim nasip etti, benim de anne olma vaktim gelmişti..
Çok yoruldum, zorlu şeyler yaşadım. Semra Hoca üç hamilelik ve üç farklı sebepten kayıp, bu çok normal bir tesadüf değil dedi, nasip dedim. Bir daha böyle olmayacağını düşünüyorum o yüzden yine deneyeceğiz dedi, inşallah dedim. Ve merkezden vazgeçmeyerek nihayet mutlu sona ulaştım.
Şimdi oğlumuza bakarken eşim pes ettiğim, denemesek mi artık zaten olmuyor işte dediğim günleri hatırlatıyor.. Pişman olmayacak mıydın diyor.. Ağlamadan, kendime kızmadan edemiyorum..
Yaşadığınız şeyler ne kadar zor olursa olsun, bir gün olacağına inanın.. O bir gün hepimiz için gelecek, dualarımda buradaki herkes..
Merhaba arkadaşım,Merhaba,hikayeniz gerçekten çok acıklı ama bir okadar da ümit verici. 1 yıllık normal yolla hamilelik denemelerimiz başarılı olmayınca Ocak ayında ilk aşılamamızı yaptırdık. Ne şanslıydık ki ilk aşılamada tuttu ve hamile kaldım doktorum bile şaşırdı ama gerçi görüntüüde hiçbir sıkıntımızda yoktu hsg-rahim filmi çekilmişti kan hormon testleri temizdi. Herşey yolunda gidiyor dediğimiz anda bebeğimizin kalp atışını dinlemek üzere gitmiş olduğumuz doktor kontrolünzden apar topar kürtaj olarak çıkmak zorunda kaldım. Bebeğimizin kalbi atmıyor ve gelişimi durmuştu 8.haftasında gebelik bu cumartesi günü sonlandırıldıböyle bir üzüntü acı yok cidden. Kendimi ağlama krizlerinden alıkoymak ve bir ümit ışığı aramak için bu foruma üye oldum ve 3 günde kaçtane yazıyı büyük bir telaşla okudum anlatamam. Şimdi sonucumuz generik-kromozom incelemeye gitti 1 ay sonra sonucu çıkacak. Eğer herşey yolundaysa 2 aylık bekleme sonunda tekrar deneyebilirsnz dedi doktorum ama tekrar bukadar çabuk olurmu yada olursa yine aynı şeyi yaşarmıyım diye düşünmeden edemiyorum. Zaten aşılamayla çk zor hamile kalmıştım şuan dünya başıma yıkılmış bir halde bomboşum
Hastane rapor vermiyor, ben yıllık izin kullanmıştım hep
Üzüldüm sizin için, çok geçmiş olsun. Benzer şeyleri 3kez yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum sizi. Moralinizi şu an yüksek tutmanız zor tabi ama zamanla gececek acısı hafifleyecek yeni denemeler için güç toplayacaksınız inşallah. Ben o kadar ağladım o kadar üzüldüm ki ama sonra elimde olanlara sarılmaya çalıştım. Çok şükür çok sevdiğim bir eşim var, onun varlığıyla güç buldum. Henüz olmayan bir şeyi kaybetmekten daha beterdir elindekini yitirmek. Allah beni bu şekilde sınadı elimdekileri kaybetmedim diye şükrettim öyle motive oldum.Merhaba,hikayeniz gerçekten çok acıklı ama bir okadar da ümit verici. 1 yıllık normal yolla hamilelik denemelerimiz başarılı olmayınca Ocak ayında ilk aşılamamızı yaptırdık. Ne şanslıydık ki ilk aşılamada tuttu ve hamile kaldım doktorum bile şaşırdı ama gerçi görüntüüde hiçbir sıkıntımızda yoktu hsg-rahim filmi çekilmişti kan hormon testleri temizdi. Herşey yolunda gidiyor dediğimiz anda bebeğimizin kalp atışını dinlemek üzere gitmiş olduğumuz doktor kontrolünzden apar topar kürtaj olarak çıkmak zorunda kaldım. Bebeğimizin kalbi atmıyor ve gelişimi durmuştu 8.haftasında gebelik bu cumartesi günü sonlandırıldıböyle bir üzüntü acı yok cidden. Kendimi ağlama krizlerinden alıkoymak ve bir ümit ışığı aramak için bu foruma üye oldum ve 3 günde kaçtane yazıyı büyük bir telaşla okudum anlatamam. Şimdi sonucumuz generik-kromozom incelemeye gitti 1 ay sonra sonucu çıkacak. Eğer herşey yolundaysa 2 aylık bekleme sonunda tekrar deneyebilirsnz dedi doktorum ama tekrar bukadar çabuk olurmu yada olursa yine aynı şeyi yaşarmıyım diye düşünmeden edemiyorum. Zaten aşılamayla çk zor hamile kalmıştım şuan dünya başıma yıkılmış bir halde bomboşum
Sadece opu günü rapor almıştım ben 1 gün için. Belki transfer günü için de verirler ama yine 1i geçmez. Sağlık ocağındaki aile hekiminiz yardımcı olabilir belki, bi görüşün isterseniz. Ya da önden memorial a sorun ki ona göre plan yaparsınız.Ya neden vermiyorlar? Ben öğretmenim izin alamam sanırım. Hergün 100 km yol yapıyorum. Kötü oldu bu.
Merhaba, güzel mesajınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Şuan bu anlamda bir destek, tek bir olumlu “evet olacak” kelimesini duymak bile öyle büyük bir umut ışığıki anlatamam. Allah en kısa zamanda nasip eder umarımÜzüldüm sizin için, çok geçmiş olsun. Benzer şeyleri 3kez yaşamış biri olarak çok iyi anlıyorum sizi. Moralinizi şu an yüksek tutmanız zor tabi ama zamanla gececek acısı hafifleyecek yeni denemeler için güç toplayacaksınız inşallah. Ben o kadar ağladım o kadar üzüldüm ki ama sonra elimde olanlara sarılmaya çalıştım. Çok şükür çok sevdiğim bir eşim var, onun varlığıyla güç buldum. Henüz olmayan bir şeyi kaybetmekten daha beterdir elindekini yitirmek. Allah beni bu şekilde sınadı elimdekileri kaybetmedim diye şükrettim öyle motive oldum.
Ve yılmadan hep denedim, peş peşe çok da ara vermeden. Şimdi kucağımda çok şükür, inanın sizin de olacak bir gün. Belki zor belki çok zor olacak ama olacak inşallah. Yitirmeyin ümidinizi, hayal kurmayı dua etmeyi bırakmayın..
Geçmiş olsun , sizi çok iyi anlıyorum ben de yaşadım. ancak bu kadar kendinizi harap etmeyin Tevekkül edin lütfen ağlamak yerine hayırlısını dileyin, hasta bir bebek olarak doğmasından ya da ileriki haftalarda kaybetmek daha zor emin olun. Aşılama çok zor hamile kalma yöntemi değil. Defalarca tüp bebek denedik hepimiz, onun yanında şanslısınız bu yönden bakın. Ben de 4. Transferimde hamile kaldım o da kalp atışını duyamayıp kürtajla aldılar. Ancak 1 kere renk olduktan sonra kendiliğinden hamie kaldım. 12. Haftamızdayız, rabbim bizler için daha iyisini bilir. En kısa zamanda isteyen herkesin kucağı dolsun hamile olanlar sağlıkla kucaklarına alsın.Merhaba,hikayeniz gerçekten çok acıklı ama bir okadar da ümit verici. 1 yıllık normal yolla hamilelik denemelerimiz başarılı olmayınca Ocak ayında ilk aşılamamızı yaptırdık. Ne şanslıydık ki ilk aşılamada tuttu ve hamile kaldım doktorum bile şaşırdı ama gerçi görüntüüde hiçbir sıkıntımızda yoktu hsg-rahim filmi çekilmişti kan hormon testleri temizdi. Herşey yolunda gidiyor dediğimiz anda bebeğimizin kalp atışını dinlemek üzere gitmiş olduğumuz doktor kontrolünzden apar topar kürtaj olarak çıkmak zorunda kaldım. Bebeğimizin kalbi atmıyor ve gelişimi durmuştu 8.haftasında gebelik bu cumartesi günü sonlandırıldıböyle bir üzüntü acı yok cidden. Kendimi ağlama krizlerinden alıkoymak ve bir ümit ışığı aramak için bu foruma üye oldum ve 3 günde kaçtane yazıyı büyük bir telaşla okudum anlatamam. Şimdi sonucumuz generik-kromozom incelemeye gitti 1 ay sonra sonucu çıkacak. Eğer herşey yolundaysa 2 aylık bekleme sonunda tekrar deneyebilirsnz dedi doktorum ama tekrar bukadar çabuk olurmu yada olursa yine aynı şeyi yaşarmıyım diye düşünmeden edemiyorum. Zaten aşılamayla çk zor hamile kalmıştım şuan dünya başıma yıkılmış bir halde bomboşum
Malesef canim kanamam geldii
merhaba hastane bana 2 gün yazmıştım ama farklı hastanede tanıdık dokturun varsa daha fazla alabilirsin canımKızlar transfer sonrası kaç gün rapor alabiliyoruz ben Maximum kaç alabilirsem alacam çünkü işim zor ve stresli hatta beni deli ediyor, bilen yazarsa sevinirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?