Sağol canim darısı sizlere. Pgt'li değildi bol su içtim ağır kaldırmadım bol bol dinlendim kendimi hiç yormadım. Zaten ağrılarım oluyordu. Günlük işleri yaptım sadece.Maaşallah çok güzel çok sevindim. Sizin sonucunuzu bekliyordum. Gözünüz aydın darısı bizlere inşallah. :)
Benim de ilk denemem olacak ve çok heyecanlıyım.
Sizin dikkat ettiğiniz birşeyler oldu mu transferden sonra. Bir de pgtlimiydi embriyonuz? :)
Çok sevindim
Çok teşekkür ederim bilgi için. Saçma mı bilmiyorum ama kafama takılan bişey daha var. Yumurta catlatiliyosa ya transfer öncesi çatlama sebebiyle doğal gebelik olursa? Benim imkansız sperm sorunumuz var ama şunun için soruyorum normal yoldan gebe kaldıysa bi kişi transfer işlemi sakıncalı olmaz mı buna karşı dr lar yine ilaç mı veriyolar acabaTransfer şekli naturel siklus da olsa ilaçlı da olsa adetin 2.günü takip süreci başlıyor. Naturelde o ay kendi halinde gelişecek yumurta takip edilip yeterli büyüklüğe geldiğinde hormon kontrolü de yapılarak çatlatma iğnesi veriliyor. Çatlatma iğnesinden 6 gün sonra transfer günü veriliyor. Transferden önceki 4gün rulid(antibiyotik) ve prednol(bağışıklığı baskılamak için kortizon) kullanılıyor. Progesteron da aynı gün başlanıyor jel veya hap olarak ama ona devam ediliyor test gününe kadar diğerleri gibi bırakılmıyor.
O ihtimale karşı uyarıyorlar. İlişki olmasın bu günlerde diyerek. Ama yine bu günleri değerlendirmek isteyen sonra pişmanlık yaşayan arkadaşlar da olmuştu. Ama maceraya gerek yok hele bi de pgtli transfer olacaksa.Çok teşekkür ederim bilgi için. Saçma mı bilmiyorum ama kafama takılan bişey daha var. Yumurta catlatiliyosa ya transfer öncesi çatlama sebebiyle doğal gebelik olursa? Benim imkansız sperm sorunumuz var ama şunun için soruyorum normal yoldan gebe kaldıysa bi kişi transfer işlemi sakıncalı olmaz mı buna karşı dr lar yine ilaç mı veriyolar acaba
Heyecanım kat ve kat artıyor.
Yumurta geliştirme ve opuya kadar olan takip sürecini kendileri yapıyor dışardan kabul etmiyorlar. Dondurulmuş embriyo transfer sürecindeki takipler dışarda olabiliyor sadece transfer için merkeze gelmek yeterli oluyor.Merhaba arkadaşlar, daha önce de sorularım olmuştu ve sabırla cevapladınız ama hala netleştiremediğim birkaç şey var. Daha önce de bahsetmiştim hatırlayanlar olabilir, İstanbul dışında yaşıyorum ve memorialı çok istiyorum aslında ama 2 hafta kadar İstanbul’da kalmak gerektiği söylenmişti bu sebeple vazgeçmiştim. Ancak birkaç yorumda merkez dışında da yumurta takibi kabul ettiklerini okudum yanlış mı anladım bilmiyorum, bugün merkezi arayıp bunu öğrenmek istedim. Ancak görüştüğüm kişi tedaviye başlanırsa başka biyerde bi işlem yapılamaz, kanama vs. Bi durum olursariski kabul edemeyiz gibi bi açıklama yaptı. Sorumu tam anladığından da emin değilim aslında. Beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.
Yumurta geliştirme ve opuya kadar olan takip sürecini kendileri yapıyor dışardan kabul etmiyorlar. Dondurulmuş embriyo transfer sürecindeki takipler dışarda olabiliyor sadece transfer için merkeze gelmek yeterli oluyor.
Çok net anlattınız çok teşekkürler, gayet iyi anladımYumurta geliştirme ve opuya kadar olan takip sürecini kendileri yapıyor dışardan kabul etmiyorlar. Dondurulmuş embriyo transfer sürecindeki takipler dışarda olabiliyor sadece transfer için merkeze gelmek yeterli oluyor.
❤Çok sevindim❤❤
Bu sebepten vazgeçmemenizi şartları zorlamanızı tavsiye ederim. İğne süreci 9-10 gün sürüyor. 8 veya 11 de olabiliyor. 9 olsa 11.gün ,10 gün olsa 12.gün, maksimum 11 bile olsa 13.gün opu oluyor yani 15i bulmuyor. Tabi taze transfer ihtimali varsa o zaman 5.güne kadar transfer olabiliyor.Çok net anlattınız çok teşekkürler, gayet iyi anladım
Canım hayırlı olsun sizdeki sorun neydiSağol canim darısı sizlere. Pgt'li değildi bol su içtim ağır kaldırmadım bol bol dinlendim kendimi hiç yormadım. Zaten ağrılarım oluyordu. Günlük işleri yaptım sadece.
Ay çok mutlu oldum ya hayırlı olsun.ne güzel sonuçlar aldık böyle peşpeşe .. rabbim burda bekleyen herkese nasip etsin inşallah
Haklısınız aslında. Eşimin iş durumu benim regl tarihim vs şuan bir planlama yapmaya çalışıyorum. Öncelikle bir öngörüşme için gitmem gerekicek ardından tedavi şekli oluşturup reglinin 2. Günü tedaviye başlamak üzere yeniden gidicem böylelikle süreç başlamış olacak ve yumurta takibi için tahmini 3-4 güne bir çağrılacağım. Durum bu galiba..Ben 5 ay içinde 2 kez kapalı miyom ameliyatı olarak toplamda zaten ikibuçuk ay raporluydum, tedavi için yeniden rapor almam gerekicek bu durum çalıştığım okulda idare bakımından nasıl karşılanır bilemiyorum. Bişeyler ayarlamaya çalışıcam..Bu sebepten vazgeçmemenizi şartları zorlamanızı tavsiye ederim. İğne süreci 9-10 gün sürüyor. 8 veya 11 de olabiliyor. 9 olsa 11.gün ,10 gün olsa 12.gün, maksimum 11 bile olsa 13.gün opu oluyor yani 15i bulmuyor. Tabi taze transfer ihtimali varsa o zaman 5.güne kadar transfer olabiliyor.
Masaallah. Gozunuz aydin. Rabbim tamamina erdirsin.
İlk kontrol adetin 2.günü oluyor sonra 5.gün çağırıyorlar yani 3gün sonra. Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama bu arada gidip tekrar gelebilirsin. Ilk iki kontrol fiks ama sonraki kontrol yumurtaların cevabına göre değişiyor. 2-3-4 gün sonra olabiliyor. Sonrasında yine yumurtaların durumuna göre ard arda günlerde de çağrılma durumu olabiliyor. Öğretmenseniz yaz tatilini değerlendirebilirsiniz. Hayırlısı olsun Allah rast getirsin.Haklısınız aslında. Eşimin iş durumu benim regl tarihim vs şuan bir planlama yapmaya çalışıyorum. Öncelikle bir öngörüşme için gitmem gerekicek ardından tedavi şekli oluşturup reglinin 2. Günü tedaviye başlamak üzere yeniden gidicem böylelikle süreç başlamış olacak ve yumurta takibi için tahmini 3-4 güne bir çağrılacağım. Durum bu galiba..Ben 5 ay içinde 2 kez kapalı miyom ameliyatı olarak toplamda zaten ikibuçuk ay raporluydum, tedavi için yeniden rapor almam gerekicek bu durum çalıştığım okulda idare bakımından nasıl karşılanır bilemiyorum. Bişeyler ayarlamaya çalışıcam..
Ah o baaaazı doktorlar!... Bişey bulamayınca yaşa takıyorlar. 2.44 çok iyi bir değer. Hele 37 yaş için süper ötesi. Benim tecrübem o tip operasyonlar sonrası vücudun hamileliğe kendini hazır hissetmesi gerekiyor. Yumurtaliklar bile ona göre tepki veriyor. Ben de bir ameliyat geçirdim ve 6 ay bekleme süresi verilmişti. 4 ay sonra tedavi olup embriyo oluşturalım pgt yapılacak transfere kadar 6 ay dolar diye düşünmüştük. Folikül başta çok az göründü. Yüksel doz uyguladılar bu defa arkadan sürekli yeni foliküller büyüdü. En çok yumurta toplanan tedavim olduğu halde en kötü sonuç aldığımız tedavimiz oldu. Buna benzer bi kaç örnek daha var aklımda. Yani acele etmemekte fayda var.Evet öğretmenimbirkaç ay bekleyip tatilde sürece başlamayı ben de düşündüm, amh 2.44 çok kötü değil birkaç ay beklersem çok büyük bi düşüş olmaz diye düşünüyorum ama yaşım 37 bu sebeple doktorlar gözümü korkuttu açıkçası, hatta birtanesi ameliyattan 1 ay sonra hemen tüp bebek yapalım demişti yaştan dolayı ki iyileşme süreci için enaz 3-6 ay beklenmeli denir. Amin hepimizin işleri rastgider inşallah bir an önce bebeklerinize kavuşuruz. İlginiz için teşekkür ederim.
Çok sevindim canım maşAllah sırayla geliyor güzel haberler Rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı da nasip etsin isteyen herkese inşAllah
Teşekkürler canim. Morfoloji de sıkıntı vardı benim 1 tüpüm kapalı ve karin için de yapışıklık var. Rezervim düşük ayrıca endometriozis dendi. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.❤Canım hayırlı olsun sizdeki sorun neydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?