Sağol canim amin herkese nasip olsun insallah❤Ay çok mutlu oldum ya hayırlı olsun.ne güzel sonuçlar aldık böyle peşpeşe .. rabbim burda bekleyen herkese nasip etsin inşallah
Amin canim sagol inşallah bol bol güzel haberler almaya devam ederiz❤Masaallah. Gozunuz aydin. Rabbim tamamina erdirsin.
Amin canim inşallah hiç kimsenin kucağı boş kalmasın sağ salim büyütmek nasip etsin hepimizeÇok sevindim canım maşAllah sırayla geliyor güzel haberler Rabbim hepimize sağ salim kucağımıza almayı da nasip etsin isteyen herkese inşAllah
Canım benim uzun zamandır yaşadıklarını takib ediyorum en cok dua ettiğim kişilerden biri de sensin ikizlerini kaybetiğin dönemi cok iyi hatırlıyorum neler yaşadığını biliyorum ama Allahım sana mükafatını vermişBir gün buraya bu mesajı yazacağım diye hep inandım, ve o gün geldi artık.. Benim de umut olma vaktim geldi..
2015 Mart ta başladığım evlat sahibi olma girişimlerim 2019 Mart ta nihayet sona erdi.
Beni tanımayanlar için hikayemi paylaşayım kısaca.
Çikolata kisti dışında bir sebebimiz yoktu. Gittiğim kadın doktoru normal yolla da olur deneyelim dedi ve bir süre klomen vs denedik. 6 ay bu şekilde geçince aşılama mı yapsak dedi ve farklı bir merkezde Ocak 2016 da aşılama yaptırdık, sonuç negatif..
Aşılama ile oyalanmak istemedim çok, bize uygun olduğunu düşünmüyordum nedense. Yine İstanbul da farklı bir merkezde tüp bebek için bir doktorla görüşmeye başladım. İstediği rahim filminde bir tüpte sıvı birikimi gördü ve tüpün alınması gerektiğini söyledi, çocuk olmaması farklı bir histi ama bir de tüplerin bağlanma ihtimali söz konusu olunca daha da depresifleşmiştim. Bayram yaklaşıyordu, bayram sonrası temmuzda ameliyatım yapılacaktı, öncesinde eşimin memleketine ziyarete gittik ve o hafta görüştüğüm tüp bebek merkezi kapatıldı.. Tam bir şeye karar vermişken ve bi doktorla yola devam ediyorken yeniden başa sarmıştık. Bir arkadaşımın tavsiyesi sonra bu sayfayı yalayıp yutmuş olmanın da etkisiyle Semra Hoca dan randevu aldık.. Rahim filmine bakıp bu tabloda ameliyat yersiz, boş yere bağlanacaktı tüpünüz dedi ve ameliyatı iptal etti, o an içim ekstra ısınmıştı zaten:) sonrası tedaviler başladı. Eylül 2016 ilk tedavi, ilk transfer ve pozitif.. Ama 9 haftalıkken kalbi durdu ve kürtaj.. Kromozom bozukluğu çıktı embriyoda. Kalan embriyolarıma pgt yaptırıp sağlıklı gelen bir taneyi transfer ettirdik, Şubat 2017.. Sonuç pozitif, hem de tek embriyo ikiye bölündü tek yumurta ikizi hamilelik, ama 13.haftada kalpleri durdu, kürtaj.. İkizlikle alakalı birtakım riskler var diyorlardı hep, sebep de o dediler.. Bunu da kabullenip yola devam ettik.
2.tüp bebek tedavisi, 2.opu. Yasımız çok değil, kromozomlarımız normal ama sağlıklı embriyo bulunmadı. Bu epey sarsmıştı ama yine devam dedik..
3.tedavi, 3 sağlıklı embriyo bulundu. Şubat 2018, histereskopi sonrası transfer, sonuç pozitif, ama 5bucuk haftalıkken pgt li embriyo sebepsiz düşükle sonuçlandı, yine kürtaj..
Mayıs 2018, ikinci histereskopi sonrası 4.transfer, sonuç pozitif..
Korkuyla geçen 9 ay sonrası oğlum kucağımda bu kez, Rabbim nasip etti, benim de anne olma vaktim gelmişti..
Çok yoruldum, zorlu şeyler yaşadım. Semra Hoca üç hamilelik ve üç farklı sebepten kayıp, bu çok normal bir tesadüf değil dedi, nasip dedim. Bir daha böyle olmayacağını düşünüyorum o yüzden yine deneyeceğiz dedi, inşallah dedim. Ve merkezden vazgeçmeyerek nihayet mutlu sona ulaştım.
Şimdi oğlumuza bakarken eşim pes ettiğim, denemesek mi artık zaten olmuyor işte dediğim günleri hatırlatıyor.. Pişman olmayacak mıydın diyor.. Ağlamadan, kendime kızmadan edemiyorum..
Yaşadığınız şeyler ne kadar zor olursa olsun, bir gün olacağına inanın.. O bir gün hepimiz için gelecek, dualarımda buradaki herkes..
Benimde karın içinde yapışıklık varmış . Endometriozis.bağırsaklarımda ve tüpler bağırsaklara yapışık gözüktü. Önce tüp bebek sonra laporoskopi yapılacak. Bakalım hayırlısı çok heyecanlıyım . Nisan ayında başlayacağızTeşekkürler canim. Morfoloji de sıkıntı vardı benim 1 tüpüm kapalı ve karin için de yapışıklık var. Rezervim düşük ayrıca endometriozis dendi. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.❤
Hayırlı olsun. 5.güne giderler bol bol inşallah. Rulid antibiyotik. Operasyon sonrası herhangi bir enfeksiyon durumu olmasın diye veriyorlar. Aynı şekilde transfer öncesi de kullanılıyor rulid. Yani transfer ihtimali olmasa da rulid veriliyor. Prednol bağışıklık baskılamak için jel de progesteron takviyesi. Yani her ihtimale karşı transfer hazırlığı yapılmış oluyor. Embriyoların gelişiminde sıkıntı olabilir veya dondurulacak kalitede olmayabilirler diye. 5.gün dondurulacak embriyo olduğunda jeli bırakırsınız. Diğer ikisi zaten 4 günlük.Herkese merhaba arkadaşlar bende bugün opu oldum 13 tane yumurta toplandı. İnşallah sağlıklı embriyolarım oluşurBana ohss riski olabilir net değil ama pco gibisin denildi çatlatma iğnesi olarakta ovitrelle verildi. Opu sonrasıda transfer için hazırlık ilaçları verildi jel prednol rulid vs. Duruma göre taze transfer veya dondurulacak dedi. Bu ilaçlar rutin herkese kullandırılıyo mu opu sonrası?
Herkese merhaba arkadaşlar bende bugün opu oldum 13 tane yumurta toplandı. İnşallah sağlıklı embriyolarım oluşurBana ohss riski olabilir net değil ama pco gibisin denildi çatlatma iğnesi olarakta ovitrelle verildi. Opu sonrasıda transfer için hazırlık ilaçları verildi jel prednol rulid vs. Duruma göre taze transfer veya dondurulacak dedi. Bu ilaçlar rutin herkese kullandırılıyo mu opu sonrası?
bana da ohss riski var denildi. Peki iğne vurulduğunu z zaman içinde ağrı şişlik veya rahatsız olduğunuz durumlar oldu mu. Kontrolunüzü hangi doktor yaptıHerkese merhaba arkadaşlar bende bugün opu oldum 13 tane yumurta toplandı. İnşallah sağlıklı embriyolarım oluşurBana ohss riski olabilir net değil ama pco gibisin denildi çatlatma iğnesi olarakta ovitrelle verildi. Opu sonrasıda transfer için hazırlık ilaçları verildi jel prednol rulid vs. Duruma göre taze transfer veya dondurulacak dedi. Bu ilaçlar rutin herkese kullandırılıyo mu opu sonrası?
Teşekkür ederim, saolunHayırlı olsun. 5.güne giderler bol bol inşallah. Rulid antibiyotik. Operasyon sonrası herhangi bir enfeksiyon durumu olmasın diye veriyorlar. Aynı şekilde transfer öncesi de kullanılıyor rulid. Yani transfer ihtimali olmasa da rulid veriliyor. Prednol bağışıklık baskılamak için jel de progesteron takviyesi. Yani her ihtimale karşı transfer hazırlığı yapılmış oluyor. Embriyoların gelişiminde sıkıntı olabilir veya dondurulacak kalitede olmayabilirler diye. 5.gün dondurulacak embriyo olduğunda jeli bırakırsınız. Diğer ikisi zaten 4 günlük.
Yok ağrım sızım olmadı çok şükür. Sadece cetrotide yaptığımda hafif kaşıntı kızarıklık oluyordu o kadar. O da çoğu kişide oluyormuş. Benim biraz canm az iğneleri kendime yapmak zor geldibana da ohss riski var denildi. Peki iğne vurulduğunu z zaman içinde ağrı şişlik veya rahatsız olduğunuz durumlar oldu mu. Kontrolunüzü hangi doktor yaptı
Eylül son ilk laparoskopik miyomektomi ameliyatımı oldum herşey yolunda denildi, 1 ay sonra kontrole gittim yine herşey yolunda denildi, hatta Doktorum İstanbul’da tüp bebek eğitimi aldığı bir merkeze yönlendirmişti tüp bebek için, oraya gidin ameliyat sonrası yine görüşün isterseniz dedi( tüp bebek o merkezde, takibi de bulunduğum şehirde ameliyatı yapan doktorda olacaktı) biz de ameliyattan 4 ay sonra şubat tatili başlangıcıyla tüp bebeğe başlama umuduyla İstanbul’a gittik, neyse muayene vs yine miyom göründü yine aynı riskli yerde, biz şok. Alınmadı mı yeniden mi oluştu ki tam da riskli aynı yerde bu kadar koşa sürede nasıl olur bilemiyoruz, 4-5 doktor görüşünden sonra vakit kaybetmeden yeniden ameliyat olmaya karar verdik, böylelikle 2 ay önce 2. Kez aynı şeyleri yaşadım, bu kez temkinli olmak adına başka doktora da kontrole gittik yeniden miyom görürler mi korkusuyla, şükür bu kez yok.. miyom tekrarlarsa korkusu da oluştu şimdi bizde haliyle, bir de yaş faktörü eklenince kafalar karmakarışık..Ah o baaaazı doktorlar!... Bişey bulamayınca yaşa takıyorlar. 2.44 çok iyi bir değer. Hele 37 yaş için süper ötesi. Benim tecrübem o tip operasyonlar sonrası vücudun hamileliğe kendini hazır hissetmesi gerekiyor. Yumurtaliklar bile ona göre tepki veriyor. Ben de bir ameliyat geçirdim ve 6 ay bekleme süresi verilmişti. 4 ay sonra tedavi olup embriyo oluşturalım pgt yapılacak transfere kadar 6 ay dolar diye düşünmüştük. Folikül başta çok az göründü. Yüksel doz uyguladılar bu defa arkadan sürekli yeni foliküller büyüdü. En çok yumurta toplanan tedavim olduğu halde en kötü sonuç aldığımız tedavimiz oldu. Buna benzer bi kaç örnek daha var aklımda. Yani acele etmemekte fayda var.
Neden 2 defa operasyon yapıldı onu anlayamadım.
Ön görüşme için de cumartesi gelebilirsiniz. İlla Semra hoca olsun demezseniz.
Çok heyecanlı süreç umarım güzel sonuçlanırYok ağrım sızım olmadı çok şükür. Sadece cetrotide yaptığımda hafif kaşıntı kızarıklık oluyordu o kadar. O da çoğu kişide oluyormuş. Benim biraz canm az iğneleri kendime yapmak zor geldiyoksa başka biley olmadı çok şükür. Beril hanım takip etti ama son 4 kontrolümü hep farklı doktor yaptı. Semra hanım yücel bey fulya hanım ve umut bey
Aynen öyleÇok heyecanlı süreç umarım güzel sonuçlanır🏵
Inşallah sen de pozitifi görürsün canim. Sadece tahlil yetmiyor acaba birşey olurmu korkusu her zaman var. Rabbim hepimize sağlıklı kucagimiza almak nasip etsin. Semra hoca en az 2 kez kaliteli transfer yapılır olmazsa operasyon konusu tartışılir demişti. Çok şükür Rabbim nasip etti inşallah güzel ilerler.❤ darısı isteyen herkesin başına.Benimde karın içinde yapışıklık varmış . Endometriozis.bağırsaklarımda ve tüpler bağırsaklara yapışık gözüktü. Önce tüp bebek sonra laporoskopi yapılacak. Bakalım hayırlısı çok heyecanlıyım . Nisan ayında başlayacağız
Canim rabbim emegimizin karsiligini verir insallah. Hepsi bebege kavusmak icin cabalarimizin . rabbim bu yolda yardimcimiz olsun. Sonucu guzel olsun.Eylül son ilk laparoskopik miyomektomi ameliyatımı oldum herşey yolunda denildi, 1 ay sonra kontrole gittim yine herşey yolunda denildi, hatta Doktorum İstanbul’da tüp bebek eğitimi aldığı bir merkeze yönlendirmişti tüp bebek için, oraya gidin ameliyat sonrası yine görüşün isterseniz dedi( tüp bebek o merkezde, takibi de bulunduğum şehirde ameliyatı yapan doktorda olacaktı) biz de ameliyattan 4 ay sonra şubat tatili başlangıcıyla tüp bebeğe başlama umuduyla İstanbul’a gittik, neyse muayene vs yine miyom göründü yine aynı riskli yerde, biz şok. Alınmadı mı yeniden mi oluştu ki tam da riskli aynı yerde bu kadar koşa sürede nasıl olur bilemiyoruz, 4-5 doktor görüşünden sonra vakit kaybetmeden yeniden ameliyat olmaya karar verdik, böylelikle 2 ay önce 2. Kez aynı şeyleri yaşadım, bu kez temkinli olmak adına başka doktora da kontrole gittik yeniden miyom görürler mi korkusuyla, şükür bu kez yok.. miyom tekrarlarsa korkusu da oluştu şimdi bizde haliyle, bir de yaş faktörü eklenince kafalar karmakarışık..
Amin,hepimize inşallah, teşekkür ederimCanim rabbim emegimizin karsiligini verir insallah. Hepsi bebege kavusmak icin cabalarimizin . rabbim bu yolda yardimcimiz olsun. Sonucu guzel olsun.
Merhaba gonal f almak istiyorum yardimci olabilirmisinizKızlar bu arada elimde 450 gonal f kaldı,isteyen olursa ücretsiz verebilirim.
Memorialin yakınlarında İdil eczanesi var ucuz olan, ordan alabilirsinizMerhaba gonal f almak istiyorum yardimci olabilirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?