Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Tedavi öncesi kan pıhtılaşmasına bakılmıyor sanirim ve aklıma takıldı? Bu kadar çok tahlil gerektiğini bilmiyordum.
Bu benimde aklıma takılıyordu kan pıhtılaşmasını kendimmi yaptırsam diye transfer aşamasına gelmeden hani aile geçmişi soruldu bildiğim bi pıhtı atma durumu yok.. bir belirtisi var mı acaba günlük hayatta..

Hiç bilgim yok canim benim de aklıma takıldı yaptırmak istiyorum. Aslında babam da pıhtı atma oldu ve felç geçirdi ama benden bu tahlil istenmedi.

Hiç bilgim yok canim benim de aklıma takıldı yaptırmak istiyorum. Aslında babam da pıhtı atma oldu ve felç geçirdi ama benden bu tahlil istenmedi.
Geçmiş olsun öncelikle, bunu sormuşlar mıydı? Gerçi siz gebe kalmışsınız Allah bağışlasın yanlış hatırlamıyorsam hemen çıkan bir sonuçta değil

Ben yaptırdım sonuçları aldım gebe kaldığında birşey kullanacaksın dedi ama ne olduğunu unuttum yani yaptırmakta fayda var. Faktör olanları memorialda yaptırdım 10 güne sonuç çıktı diğerlerini araştırma da yaptırdım.

Sizde herhangi bir belirti varmiydi neden bu tahlili istediler?

Kan pıhtılaşması tahlilini neye istinaden istiyorlar bilgisi olan varmi??

Kan pıhtılaşması tahlilini neye istinaden istiyorlar bilgisi olan varmi??
Pıhtılaşma testi tekrarlayan düşükler var ise isteniyor. Bende son tedavime başlarken 4 negatif sonuç üzerine gidip kendi kendime özel bir genetik merkezinde yaptırmıştım. Ayrıca eşim ve benim içinde kromozom testide yaptırmıştım. Sonuçlar 7-8 gün içinde elimdeydi. Kromozon sonuçlarımız temiz geldi Pıhtılaşma testinde ise mtfhr ct677 genimde mutasyon saptandı. %25 çoğu insanda varmış. Doktorum pek önemsemedi durumu düşük oluşturmaz iğne ve kan sulandırıcıya ihtiyac yok dedi. Ben yinede derinlemesine bir sürü test yaptırdım bir hematoloğa gidip onlarda temiz geldi. Pıhtılaşma testinde düşükleri tetikleyen gen faktör 2 ve faktör 5 genleri. Bu genlerde mutasyonu olanlar hamilelikleri boyunca sadece son 10-15 gün hariç sürekli kan sulandırıcı iğneler kullanıyorlar. Bence kesinlikle tüp bebeğe başlanırken yapılması gereken testler arasında. Özeliklede 1. Derece yakın akrabasında yaşanan sebepsiz düşük öyküleri varsa. Sonuç olarak bu gen ile ilgili bir konu.

Arkadaşlar merhaba benim de yakında Günseli hoca tarafindan yumurtalarım toplanacak. Yanımıza eksra pijama falan almamız gerekiyor mu? Bir de deodorant parfüm falan kullanmadan mı gitmeliyiz nette okudum ama bilgilendirirken beni hemşire böyle bir şeyden bahsetmedi hiç.

Yumurta toplama öncesi aradıklarında söylerler, evet kullanmamak gerekiyor kokulu şeyler. Pijamaya gerek yok, zaten sonrasında 2saat kalıp kahvaltı yapılıyor ve çıkılıyor , ben götürmemiştim. Tabi yumurtanız çoksa ve ekstea takip gerekirse bilemedim belki gerekir.

Hastanesen yeni çıktım çok şükür ağrularım dindi. 15 yumurta toplanmış. Anesteziden ayılırken bile on kere sormuşum kaç tane tıplandı diye ultrasyonda 40a yakın yumurta gözüküyordu ama 15inin içi dolu çıkmış. Bugün için istanbulda kalacakmışım yolculuk yasakmış çok yumurta toplandıpı için. Çok yumurtası olanlara da bilgi olsun. Ayrıyettin 3 defa ağrı kesici serum takmışlar bana. Ona rağmen 1 saat ağrım oldu ama sonra geçti çok şükür. İlaç olarak da ohss riskim hala devam ettipi için 5 kutu daha cetrodide yazdı doktorum bunu duyunca baya ağladım tabi. İğne vurunmak artık canımı yakıyor. Ama daha kötüsü olmasın diye vurulmam gerekiyormuş. Embriyolar hakkında da her gün arayıp bilgi vereceklermil saadece 2. Günü bilgi verilmiyormuş.bakalım 15ten kaçı 5.güne kadar gidecek sonra onları donduracaklar pgt yapıp 2 ya da 3 tanesine. Haziran gibi de transfer olacakmış ohssden dolayı taze transfer olamıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…