- 11 Eylül 2019
- 754
- 706
- 53
Kaç yaşındasınız bir de daha önce tutan ve düşen bir bebeğiniz, kimyasal gebelik, kalbi atmayan embriyonuz oldu muHanımlar bende hep 1 veya 2 yumurta ultrasonda gözükürdü .1 tane dondurulurdu.Bu tedavimde 4 tane toplandı 4 u de döllenmiş tekrar arayacaklar. Hep 1 embriyom old için pgt talep edilmedi sizce pgt şart mi benim gibi rezervi tükenmekte olan bir kadın için. Birde havuz uygulaması yapıyoruz topla dondur ekim de başladım 2.tedavim bitti 3.tedavime 1 regl bekleyip 2.reglimde gideceğim. Sizce Bu kadar sık olmasının bana bir zararı olur mu eğer 4 u de dondurulacak kaliteye gelirse toplamda 5 tane olmuş olacak 3.tedaviye gerek var mı. Hastane beni hiç yormadı git gellerden hiç bunalmadım ama işin hem maddi boyutu hemde bedenime zarar kısmı var .Daha ameliyet da olacağım siz ne düşünürsünüz. Biz eşimle karar veremedik. Tabi varsayım şuan sadece döllenmiş benim için mucize çok sevindim 4 tane old duyunca
Kaç yaşındasınız bir de daha önce tutan ve düşen bir bebeğiniz, kimyasal gebelik, kalbi atmayan embriyonuz oldu mu
Yumurta ve sperm kalitesinde sıkıntınız yoksa ve gençseniz bence pgt ye gerek yok. Tabii doktorların ne önerdiği daha önemli .. onlar ne önerdiler sizin için
Ama benim mesela 3 transferden ikisi tuttu. İkisinin de kalbi atmadı, o yüzden yeni bir tedaviye başlayınca kesinlikle pgt ngs ne gerekiyorsa yaptıracağım. Birimde ben 35 yaşımdayım..
Canım bu konuda fikir belirtmek çok riskli kimse rahat bir şey yazabilir mi bilmiyorum.. ama iki türlüde düşünülebilir.. pgt yapmanı önerirlerse ne güzel o beş embriyodan en temizini yerleştirecekler gebelik sürecinde de aklın çok rahat olur..30 yaşındayım hayır hiç hamile kalmadım rahim le ilgili sıkıntılarım var zaten yumurtam da oluşmuyordu yada merkezle alakalıydı bilmiyorum. Düşük kimsayal vs hiç olmadı. Amh düşük.Doktorum 1.tedavimde 2 toplanıp 1 i dondurulduğu için pgt gerek yok dedi sanırım zor elde ettiğimiz için demis olabilir 2.tedavim henüz embriyo sayım sonuçlanmadı netleşince arayıp fikrini alacağım bilmiyorum belki hiç kalmayacak. Eşim 5 tane embriyomuz olsa elbet biri tutar diyor ama işin diğer ucunda bitmekten olan rezerv menepoz ve zaman kavramı var.Yillar geçip gidiyor yıllardır aktif bir şekilde tedavi sürecinden de açıkçası yoruldum. Artık anne olmak istiyorum
O bi tane sağlıklı tuttu di miEvet 5 taneden 1 tane sağlıklı geldi ama benim yaşım 41 ☺
Hatta aslında toplamda 12 embriyodan bir tane sağlıklı geldi.
1. Opu 5’de 0
2. Opu 2’de 1 mozaik
3. Opu’da 5’de 1 sağlıklı
Bizim yaşlarda zor bu işler gençliğinizin kıymetini bilin gençler
Sonra noldu? Bi tanesi tuttu inşallahEvet 5 taneden 1 tane sağlıklı geldi ama benim yaşım 41 ☺
Hatta aslında toplamda 12 embriyodan bir tane sağlıklı geldi.
1. Opu 5’de 0
2. Opu 2’de 1 mozaik
3. Opu’da 5’de 1 sağlıklı
Bizim yaşlarda zor bu işler gençliğinizin kıymetini bilin gençler
O bi tane sağlıklı tuttu di mi
Sonra noldu? Bi tanesi tuttu inşallah
ayy harikaİnşallah tutmuştur
4 Aralık ‘ta transfer oldum Cuma günü test günüm ☺
İnşallah tutmuştur
4 Aralık ‘ta transfer oldum Cuma günü test
Canım bu konuda fikir belirtmek çok riskli kimse rahat bir şey yazabilir mi bilmiyorum.. ama iki türlüde düşünülebilir.. pgt yapmanı önerirlerse ne güzel o beş embriyodan en temizini yerleştirecekler gebelik sürecinde de aklın çok rahat olur..
Ama PGt önermezlerse, pgtli olup tutmayan embriyoları düşün ,, Allah kısmet edince ne durumda ne gebelikler gerçekleşiyor. Eğer senin sıkıntı rahimdeyse yaşın da daha genç bence pgtsiz de çok mantıklı..
İnşallah tutmuştur
4 Aralık ‘ta transfer oldum Cuma günü test günüm ☺
aradaslar ilaçsız transfer surecını detaylı anlatabilecek olan var mı
ay cuma günü lütfen sonucu paylaşın olur mu?Kendi sürecimi anlatayım, kişiden kişiye değişebilir.
15.11 - Regl oldum
16.11 - 1. kontrol (sadece muayene)
24.11 - 2. kontrol (sadece muayene)
27.11 - 3. kontrol (muayene + kan verme) : Bu muayenede reçetemi verip “yumurta çatlatma iğnesini alın, tekrar muayeneye de çağırabiliriz veya iğneyi yapacağınız tarihi de söyleyebiliriz bizden SMS bekleyin” dediler. Birkaç saat sonra SMS geldi çatlatma iğnesini 28.11’de yapın diye
28.11 - Çatlatma iğnemi yaptım
30.11 - Rulid ve Prednol haplara + Crinone jel’e başladım.
04.12 - Transfer oldum.
Sadece Crinone Jel’e devam ediyorum.
Tabi bir de folik asit.
Yeterince detaylı oldu mu bilemedim
ay cuma günü lütfen sonucu paylaşın olur mu?
bende pgt li 1 transfer oldum , pozitifi gördüm.
inşallah sizde görürsünüz , benimde içimden tuttu gibi geldi okuyunca nedense, en güzeliyle sağlıklısıyla olsun
2 ay önce İdil eczanesi de 380 e aldıkkızlar yakın zaman da gonal f alan varmı kaçtan aldınız
Deniz Eczanesi 380 TL canım geçen cuma aldim en sonkızlar yakın zaman da gonal f alan varmı kaçtan aldınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?