Bende aynı durumdayım çok zor bir durum gerçekten elimiz kolumuz bağlıOmepa q10 kullanan varmı? Eşimde northvital kullanıyor? Embriyolar sıkıntılı oluyor bizde tutmuyo. Yumurta kalitesi için bana omepa q10 eşime north vital verdi iyi gelen varmı kullanıp
Mozaik olup sağlıklı bebek sahibi olanlar varmış.Ben geçende yazmıştım. 3 tane tek gen genetiğe gitti. Tek 1 tane geldi oda pgt ye gitti.%35 mozaik geldi.
İnşallah sağlıklı bir şekilde tutunup evlat olsun.İlk seferde 7 tane gitti 3 sağlıklı geldi, ikinci seferde 6 tane gitti hic sağlıklı gelmedi. 3. seferde 8 tane gitti 1 tane sağlıklı geldi. Oranlar kişiden kişiye ve genetik problem olup olmamasına göre değişiyor ama. Bende translokasyon olduğu için az sayıda çıkıyor.
Bırakmak değil de. Sen en son dr a folik asit değerine filan baktırdın mi. Eğer çok değilse devam et. Bn 4 5 gündür bir gün içip bı gün içmiyorum. Kan pıhtı degerim yüksek çıktığından beri. Folik asit kullananlarin o değeri yüksek çıkarmış. Birde bnim daha önce kullandığım folik asit in mg çok yüksekti. Bu dusuk. Ve bn onu baya kullandım. Onun için korktum. Her şeyin fazlası zarar olayı.valla ben böyle: ) folik asiti 12. haftada değerlerin iyiyse bıraktırıyorlar. daha önce bırakmam gerekir mi diye sorayım ben de en kısa zamanda.
Ya fazlasını idrarla atılıyor diyolar. Ama bnde araştırınca çıktı biseyler. Gerci dediğim gibi folidice deki doz çok düşük. Bn folbiol kullandım uzun süre. Onda çok yüksekmiş mesela.yalnız işkillendirdin beni, bir saattir otizm-folik asit ilişkisini okuyorum: ) 10. haftaya kadar alın diyor doktorların büyük çoğunluğu. benim geçen aile hekiminde verdiğim kanda bakmışlardı, üst sınırdaymış şimdi baktım da, tırstım..
%35 düşük mozaik o sebeple kendini düzeltme ihtimali oldukça yüksek. İnşallah tutar ve sağlıkla ilerler.Evet mozaik embriyo ama genetik doktoru aıkıntı yok transfer yaptır dedi. En kötü tutmaz yada tutar 5-6 haftalık düşer dedi. Yani engelli bebek doğmaz dedi. Hayırlısı diyorum bakalımhafta başı belli olacak
Burda tedavisi olan eskilerdenEvet arkadaşlar kim genetik incelemeye kaç embriyo gönderdi kaçı sağlıklı geldi. Kendi çapımda istatistik inceleme yapıyorum.. Umutlanmak İçin umut arıyorum.
Canim 20. Kromozom %30 mozaiklik vardi benim.Birde sizin eski bir mesajı okudum. İlki %100 sağlıklı embriyo naturel transfer tutmamış. Bunu ilaçlı yapmışsınız. Benim naturel oldu. Peki sizi naturelden ilaçlıya hangi sebepten geçirdiler. Bende hep ilaçlı olsun istedim olmadı.
Uzun zamandır girmiyordum siteye benim 3 yumurta vardı birisi gelişmedi birisi boş çıktı tek yumurta tek embriyo oluştu pgt den sağlıklı geldi şükürler olsun ikizlerim 3 yaşına girecekler bu arada 42 yaşında doğum yaptım yeterki rabbim ol desin.siz nasılsınız sizde durum nasıl kuzunuz nasılBurda tedavisi olan eskilerdenMrvnur vardı. 3 yumurtadan pgt ye tek embriyosu kalmıştı. Sağlıklı geldi ve tek yumurta ikizleri oldu. Nasipte varsa Allah dilerse olur. İstatistiklerin bir önemi yok.
Maşallah sana da kuzulara daUzun zamandır girmiyordum siteye benim 3 yumurta vardı birisi gelişmedi birisi boş çıktı tek yumurta tek embriyo oluştu pgt den sağlıklı geldi şükürler olsun ikizlerim 3 yaşına girecekler bu arada 42 yaşında doğum yaptım yeterki rabbim ol desin.siz nasılsınız sizde durum nasıl kuzunuz nasıl
hemen olsun cuma zaten niye olmuyo: )
Oooo süper maşallah minik mucizen tutunmuş bile annecigine çok şükür değerin de gayet güzelKızlarrrrr şoku yeni atlatiyorumtutmuş minik:) değerim 99 biraz düşük ama inş artarak devam edecek Sonuca telden bakarken adımı bile iki kez okudum sukurler olsun son embriyomdu
merhaba bende hiç korunmuyorum. bnede 1 kez hamile kaldım ve düştü birde tüp bebek yaptık sağlıklı embriyo çıkmadıMerhehaba benimde durumum sizinkiyle aynı. Ne zamandır korunmuyorsunuz ben hiç korunmamama rağmen sadece bir kez hamile kaldım. Trasnlokasyonu olanlar sık düşük yaşıyor normalde bende o bile olmuyorHangi keomozomlarda sizin translokasyon?
Canim benim cok cok gecmis olsun, yasadiklarini anlayabiliyorum.Memorialda ilk denememde de kalbi atmadigindan kurtaj olmustum sonra denedigimde kimyasal oldu oyle olunca pgt yaptirmaliyiz kesinlikle dediler maddi masrafi sineye cekip tum sartlari zorlayip genetige gonderdik saglikli embriyoyu transfer ettik bu seferde 5.haftada evde dusuk yaptim bir anda pat diye hala inanamiyorum hani pgt yapilmaliydi demekki pgt nin bi anlami yokmus bunda kese bile cok küçüktü hemen düşürdüm hersey bosa gitti artik neye inanacam napacagim bilmiyorum bide sehir disindayiz ha diyince istanbula gidilmiyor aciklamalarini cok merak ediyorum ne diyecekler bu durumu ayrıca ben 3yildir bu hastaneye gidip geliyorum semra hanim bir kez muayeneme girmedi semra hanimin dosyalari inceledigini falan artik düşünmüyorum
sizede maşallahMaşallah sana da kuzulara daBizim ufaklık da 14 aylık oldu iyiyiz çok şükür. Zor günler geçirdik burda dertleştik destek olduk birbirimize. Umut veren örneklere odaklandım ben hep. 3 yıl tedavinin sonunda nasibimde kırkımda anne olmak varmış.
Allahım emekleriniz boşa çıkarmasın. Bizlerinde emeklerini boşa çıkarmasın. Maddi manevi çok zor. Hele birde arkada embriyo yoksa çok daha zor. İnşallah bebeğiniz sağlıkla doğar. Sağlıkla kucağınıza alırsınız.Canim benim cok cok gecmis olsun, yasadiklarini anlayabiliyorum.
Aslinda soyle Semra hanimla randevuyu ilk ben talep ettim, ektopik gebelikten sonra hem muayene olmak istedim, hem de ne yapabiliriz hocam diye konusmak icin. Gonul hanimla Semra hanim ayni anda geldiler ikiside muayene etti, dondurulmus mozaik embriyo riskli mi ne yapalim dedim? Ben 0’dan baslamak istiyordum acikcasi, mozaikten korkuyordum. Semra hanim muayenede adenomiyozis gordu, ve rahim filminde sol tupun dagilimini begenmedi belki sivi birikmis olabilir bu tutunmayi engelleyebilir dedi.
Ne yapalim hocam dedik?
2 ay lucrin igne vuruldum, gecici menopoza girdim, adenomiyozis gerilerse transferini yapalim dedi, eger bu da ektopik gebelik olursa laparoskopi olucaksin sol tupunu kapaticaz dedi, tedaviye 0dan baslariz dedi.
Ben hatta dedimki hocam boyle bi risk varsa hemen ameliyat olayim dedim vakot kaybetmek istemiyorum dedim, hoca da acele etme sabretceksin biraz dedi, embriyonun mozaiklik orani dusuk, saglikli dogum bekliyoruz bu embriyodan dedi..
Neyse gunler gunleri kovaladi, menopoz donemim gecti, kontrole gittim, rahim cok iyi toparlamis transfere hazirsin dediler, ilacli transfere hazirlandim, ve transfer oldum.
Benim transfer oldugum gun 6 kisi da transfer oldu, son transfer bendim.
Embriyolog hakan bey odasindan cikto, kizim hic kafana takma mozaikligi dedi, bugunun en guzel embriyosunu sana verdik dedi, guzel haberler bekliyoruz senden dedi, o kadar sicak pozitif konustu ki unutamiyorum
Gunseli hoca yapmisyi transferimi Allah ondan da razi olsun, transferi yaparken insAllah senin gibi guzel gozlu bi kizin olur dedi, ya bu konusmalar gercekten onemli cok mutlu ayrildim transfer odasindan.
Daha once Bulent Tiras da 2 transfer olmustum, memorial da da Gonul hanim 1 transferimi olmustum, sanki o odadan hic bu kadar rahat ayrilmamistim.
Kizlar suna cok gonulden inaniyorum, gercekten bu isler biraz nasip kismet isi..
Hani 5aa %100 saglikli embriyo bi sekilde tutmuyo, vazgececegin korktugun embriyo tutuyo, bi sekilde nasip oliyor, bazi konularda aciklanamayan seyler var gercekten..
He bu arada asla oldu bitti kafasinda degilim, halaa kaybetmekten cok korkuyorum
Hala her an bisey olacak, kalbi duracak diye cok korkuyorum
Rabbim insAllah hakkimizda hayirlisi neyse onu versin, biz mucadele etmeye devam ediyoruz bi sekilde
Rabbim herkese hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsinKimsenin kucagini bos koymasin
Mozaik olup sağlıklı bebek sahibi olanlar varmış.
Canim 20. Kromozom %30 mozaiklik vardi benim.
Aynen mart transferim ektopik gebelikle sonuclandi malesef, %100 saglikli embriyomdu.
Aslinda hocalar bu seferde naturel transfer yapicakti, ama transfer oncesi 2 ay gecici menopoza soktular beni, cunku kontrolumde rahimde adenomiyozis gorulmustu. Semra hanim boyle karar verdi bizde ne dediysel yaptik.
Elhamdulillah simdilik bi skinti yok, icini ferah tut.
Hocalarimiz oldukca tecrubeli ve ne yaptiklarini biliyorlar bence,
Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun insAllah
İnşallah. Genetik doktoruda öyle dedi. Biyopsi sırasında bile olmuş olabilir dendi. Bende sil baştan yapacakdım. Genetik doktoru bence bu embriyoya bir şans vermelisin dedi. Bakalım inşallah bu kısmetimizdir.%35 düşük mozaik o sebeple kendini düzeltme ihtimali oldukça yüksek. İnşallah tutar ve sağlıkla ilerler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?