Canım arkadaşın neslin devamından bahsettiği erkek neslinin giderek tükendiğiyle ilgili sanırım.. bununla ilgili bilimsel araştırmalar da varmış , erkek nesli tükenebilirmiş bu durumda üreme de durma noktasına gelebilir diye duymuştum ben de ..Herkesin farklı cinsiyetde çocuk istemesi ayrı bir şey.Tabi ki çok cocugu olanlar da farklı cinsiyetlerde ister kimi kız kimi erkek kasettiğim bu değil.Semra Hn’ın neslin devamı için erkek çocuğu yaptığını söylemenize istinaden dedim zira pek doğru birsey değil. neslin devamı kismının erkekle özleştirilmesi tamamen ataerkil düzendir ve erkek üzerinden simgelenmiştir hele de bizim gibi toplumlarda cok alakası vardır.benim dediğimi farklı yorumlamışsınız tabiki herkes farklı cinsiyette isteği olabilir ama sizin dediğiniz gibi bir bilim insanının bilerek neslin devamı (ki bu terim zaten yalnış) için erkek çocuk yapması facia olurdu heralde:)
Yok be arkadaşlar bazı toplumlarda belki rakamlarda ufak farklılıklar vardır ama dünyada nesli felan tükenmiyor erkeklerin:) bilimsel kaynak yok kabul gören kurumlardan. Ben kişisel bir çatışma manasında demiyorum.neslin devamı bize öğretilen bu terim erkek üzerinden simgelenmiştir bu terimleri kullanıyoruz ama aslında dogru değil:) birde tabi erkek nesli tükenebilir diye bilerek erkek yapmaz Semra Hoca ona değindim.Antropoloji bölümünde ders veren bir hoca olarak Toplumsal Cinsiyet konulu çalışmalarım olmuştur, bilimsel kaynaklara dayalı :) ben genel subjektif olmayan bir görüş belirttim kişisel bir atışma yada yalnış anlaşılma değil yani:) neyse ister kız,ister erkek herkes bebeğine kovuşsun da :) ama bildiğimiz ve bize empoze edilen o kadar çok şey aslında yalnış ki farklı topik açmak lazım:)Canım arkadaşın neslin devamından bahsettiği erkek neslinin giderek tükendiğiyle ilgili sanırım.. bununla ilgili bilimsel araştırmalar da varmış , erkek nesli tükenebilirmiş bu durumda üreme de durma noktasına gelebilir diye duymuştum ben de ..
Hayır hepsi alınmıyor ücretin.Test ücretini ödersiniz başta size bir işlem uygulanmıyorsa hemen.Mavi dosyayı duymadım.Bol şans.Kızlar eşimde azospermi var. Pazartesi günü memorialdan tüp bebek görüşmesi için ve üroloji için randevu aldık. Mavi dosya dedikleri şey nedir? Bazı arkadaşlar tüp bebek ücretinin hepsi alınıyor demiş. Doğru mu? Sonuçta eşim tedavi olacak, henüz sperm çıkacak mı belli değil?
Hocam saygıyla eğiliyorum önünüzdeYok be arkadaşlar bazı toplumlarda belki rakamlarda ufak farklılıklar vardır ama dünyada nesli felan tükenmiyor erkeklerin:) bilimsel kaynak yok kabul gören kurumlardan. Ben kişisel bir çatışma manasında demiyorum.neslin devamı bize öğretilen bu terim erkek üzerinden simgelenmiştir bu terimleri kullanıyoruz ama aslında dogru değil:) birde tabi erkek nesli tükenebilir diye bilerek erkek yapmaz Semra Hoca ona değindim.Antropoloji bölümünde ders veren bir hoca olarak Toplumsal Cinsiyet konulu çalışmalarım olmuştur, bilimsel kaynaklara dayalı :) ben genel subjektif olmayan bir görüş belirttim kişisel bir atışma yada yalnış anlaşılma değil yani:) neyse ister kız,ister erkek herkes bebeğine kovuşsun da :) ama bildiğimiz ve bize empoze edilen o kadar çok şey aslında yalnış ki farklı topik açmak lazım:)
Çok şekersinHocam saygıyla eğiliyorum önünüzde
Çok şekersin
Maş. Çok sevindimKızlarrrrrraradım genetik lab.sonucum çıkmış ama daha rapor yazılmamış.yarın doktor arayacakmış... 4 embriyomdan 1 tanesi tam sağlıklı 2 tane mozaik 1 tanesi de anormal imiş. O 2 mozaik de dondurulur tam sağlıksız diyemiyoruz dediler.. yarın doktor arayıp net bilgi verir dediler
İnşallah inşallah inşallah canımmMaş. Çok sevindimBizim de bir tam sağlıklı bir mozaiğimiz var donduruldu. İnş tutuncak sana hissediyorum bunu, hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyorum
Yaa çok sevindimKızlar hastaneden aradılar .. 2 tane pgt li embriyonun transfere uygun ve sağlıklı olduğuna karar vermiş doktornasıl mutlu oldum anlatamam Allah a bin şükür yarabbimm
İnşallah canım teşekkür ederimYaa çok sevindimGözünüz aydın Size sımsıkı tutunur inşallah
Teşekkürler canımpastelmom canım hayırlı olsun çok sevindik senin için. Kaç tane yollamıştın arkadaşım
Baciko gozun aydin cok sukur iyi haber bu simdi kac tane transfer olucak sana 2mi?Kızlar hastaneden aradılar .. 2 tane pgt li embriyonun transfere uygun ve sağlıklı olduğuna karar vermiş doktornasıl mutlu oldum anlatamam Allah a bin şükür yarabbimm
PGt değil ama 200 dolar olan embriyoların kromozom testi, pgt farklı diye biliyorum , 2020 nin haziran ayında söylenen ücretti , ama o kısım da karışıklık söz konusu olabiliyor ,Bizimle de Soner Bey çok ilgilendi. Hatta muayeneye Funda hanım başladı iki kere gittik bir daha selam bile vermedi, meğer dosyamızı Soner bey takip ediyormus, baskasına muayene oluyoruz bizi sonra Soner Bey arıyordu. Olayı anlayamamısız. Kendisi çok yardımcı oldu aynen whatsapptan hep cevapladı aradı müsait oldugunda.
Yalnız bu iki ay ara ile bizden pgt ye 300 dolar almalarını anlayamadım 100 dolar fazladan almaları ne demek nasıl bir zam.. aynı yıl içinde iki ay ara ile.. şaşkınım.. totalde zaten 10 bin deyip baslanacak bir süreç değilmis, çok net 20 bini geçiyor..
AYyy okadar çok doktordan tıp merkezinden fiyat biliyorum ki karıstırdım 295 dolarBizimle de Soner Bey çok ilgilendi. Hatta muayeneye Funda hanım başladı iki kere gittik bir daha selam bile vermedi, meğer dosyamızı Soner bey takip ediyormus, baskasına muayene oluyoruz bizi sonra Soner Bey arıyordu. Olayı anlayamamısız. Kendisi çok yardımcı oldu aynen whatsapptan hep cevapladı aradı müsait oldugunda.
Yalnız bu iki ay ara ile bizden pgt ye 300 dolar almalarını anlayamadım 100 dolar fazladan almaları ne demek nasıl bir zam.. aynı yıl içinde iki ay ara ile.. şaşkınım.. totalde zaten 10 bin deyip baslanacak bir süreç değilmis, çok net 20 bini geçiyor..
SüperKızlar hastaneden aradılar .. 2 tane pgt li embriyonun transfere uygun ve sağlıklı olduğuna karar vermiş doktornasıl mutlu oldum anlatamam Allah a bin şükür yarabbimm
Yok canım 1 embriyo yaştan dolayıBaciko gozun aydin cok sukur iyi haber bu simdi kac tane transfer olucak sana 2mi?
İnşallah canım yaa çok teşekkür ederimSüperhadi hayırlısı ile ikiside evlat olsun sana sağlıkla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?