Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

bende de bantı kullandıktan sonra normalde kontrollerde 7-8 adet görünen yumurta sayısı 2 ye düştü, bunun sebebini araştırıyordum sanırım bu banddan dolayı düştü sayısı. önümüzdeki hafta tekrar kontrole gideceğim bakalım ne olacak, bir de şöyle bi şey okudum, bunu soracağım doktora; "çifte yumurtalık uyarımı" aynı adet döngüsü içerisinde 2 kez yumurta toplanıyor. adetin ikinci günü iğnelere vs yine başlanıyor ve ilk opu 10-12 gün sonra yapılıyor, ikinci opu da ilk toplamadan 3-4 gün sonra yapılıyor. arkada gelişmeyen yumurtalar geliştiği dönem alınmış oluyor

Arkadaşlar Ya ben mozaikler den birini transferini düşünüyorum ama tek bir korkum var bebeğin engelli olma ihtimali var dimi ben öyle bişey olursa aldıramam iki seçenek olsa ya düşük yada sağlıklı doğum risk Alcam ama ilk anlattigim ihtimalden korkuyorum ( mozaiklik bir emb 4 kromozomda biri 9 kromozomda ve biri %45 biri %50)

Ah canim bunun net cevabini keske bilebilsek. Memorialde mozaik embriyoyla saglikli dogan bebek sayisi 200-300 gibi bir sey okumustum. Saglikli dogma olasiligi cok yuksek diye dusunuyorum. Doktorlar ne dedi bu konuda? 4. kromozom bozuklugu sanki daha masum gibi duruyor, arastirdin mi? Daha az riskli siralamasi muhakkak vardir.

Araştırdım canım hatta yabancı majalekeri bile okudum senin dediğin gibi 4 de bir şans verilebilir diyor Murat hoca riskleri var karar sizin dedi ipek hanıma msj attım semra hocam ve sizle görüşmek istiyorum son kez diye dönüş yok kızmaya da başladım açıkçası yoğun olabilirle ama ben de o hastanenin hastasıyım neyse peki kaç kişide 200_300 doğum onu biliyormusun yani ipek hanım doğanlarda anomali görülmedi diyor ama acaba sıkıntılı olanlar baştan aldirdiklari için mi gorulemiyor kusura bakmayın çok uzun oldu kafayı yemek üzereyim dusunmekten

Estagfurullah Aylacim, seni anliyorum ve inan yardimci olabilmeyi, icini rahatlatmayi cok isterim Ben bu 200-300 rakamini muhtemelen burada okudum, forumda yazilanlara koru korune inanmamak lazim, simdi Memorialin sitesinden baktim ve esas bilgiyi aynen buraya kopyaliyorum:

Mozaik embriyo transferiyle oluşan gebeliklerin takibi nasıl yapılır?

Literatürde mozaik embriyo transferi sonucu rapor edilen gebeliklerde bebeklerde anomali olmadığı bildirilmiştir. Merkezimizde Ocak 2021 sonuna kadar yapılan 162 mozaik embriyo transferi sonuçları incelendiğinde doğan bebeklerin sadece bir tanesinde bebekte %2 oranında çok düşük mozaiklik saptanmış, ancak takiplerde ve doğum sonrasında bebeğin sağlığının ve gelişiminin tamamen normal olduğu görülmüştür. Ancak doğan bebek sayısı henüz yeterli olmadığından mozaik embriyo transferi sonrası gebelik oluştuğunda takiplerin perinatalog tarafından yapılması ve tarama testleri, ileri düzey ultrasonografik incelemeler, non-invaziv prenatal test (NIPT) ve mozaiklik yönünden asıl tanımlayıcı olan amniyosentez işleminin yapılması önerilmektedir. Eğer amniosentez yapılmamış ise bebeklerden doğum sonrası kan örneği alınarak periferik karyotip incelemesi önerilmelidir.
-----

Bence cok iyi bir orandan bahsediyor burada Google a "mozaik embriyo memorial" yaz, ilk cikan sayfada goreceksin bu bilgileri.

Bu arada gercekten cok gec geri donmeye basladilar. Dun Murat hoca aradi bizi, genetik sonuclarini bildirmek icin. Biz gecen hafta Carsamba gunu zaten kendimiz arayip.ogrenmistik. Aramamis olsak demekki tam bir hafta elimiz yuregimizde bekleyecekmisiz sen cekinmeden aramaya devam et

Yaaa senden Allah razı olsun rabbim yüzünü güldürsün bende yadimamabu bilgileri bulamamıştım dediğin gibi sanki para bitti aşk bitti gibi oldu Memorial e yakistiramadim

Çifte uyarımı ben de sormuştum tercih etmiyoruz dediler bana, daha önce denedik ama sonradan toplanan yumurtalardan verim alamadık gb bi şeyler söylediler. Ben bi sonraki denemeyi farklı merkezde yaptım ve orda bandın bana yaramadığını söyledim, o zaman uzun protokol deneyelim dediler bu sefer de bant yerine gonapeptly ile yumurtaları baskıladılar. Yumurta sayısı düşmedi ama bu sefer de yumurtalarım iğnelere cevap vermedi. Ben artık kesinlikle baskılama yöntemini kabul etmeyeceğim çünkü her şekilde bana ağır geldiğini anladım. Allah kısmet ederse ben artık mini tüp denemek istiyorum.

Yaaa senden Allah razı olsun rabbim yüzünü güldürsün bende yadimamabu bilgileri bulamamıştım dediğin gibi sanki para bitti aşk bitti gibi oldu Memorial e yakistiramadim
Allah hepimizin yuzunu guldursun insallah canim, Amin

Ben oyle dusunmek istemiyorum Muhtemelen cok kalabalik olmaya basladi merkez, ulkeye turist de gelmeye basladi, saniyorum ki yabanci hastalarin da sayisi artmistir.

Teşekkür ederim biz baktırmadık ama ilk gebeliğim bozulmuş gebelikti . İkinci de yurtdışına kan göndermiştin bazı genetik hastalıklara bakmışlardı. Pıhtılaşma ile sıkıntı yoktu. Benim tek isteğim sağlıklı embriyo elde edilmesi . Gerekli incelemelerin yapılması . İnşallah bakalım bu ay merkeze başvuracağım umarım kabul ederler .

Kabul ederler tabiiki, hic kuskun olmasin.

benim dünyaya gelen oğlumda 9 Kromozomda % 50 mozaik vardı genetikle görüştüğümde hakan bey sakatlık olmaz ama sürekli perinatoloji tarafından takip edileceksin amniyo sentez yaptıracaksın dediler. Pandemide amniyo yaptıramadım üniversite hastanesi iptal etmişti randevuları. Diğer mozaik embriyomda 3 kromozomda hasar vardı. Genetik size bunları anlatmadımı ben özellikle sormuştum .sakatlık olur mu diye

Hatta bana Beril Hanım sıfırdan başlayalım diye çok diretti korkuttu beni aslında, Hakan beyle görüşünce rahatlamıştım, semra hanıma dedim ben tekrar baştan başlamak istemiyorum dedim bence iyi karar verdin demişti. Sadece düşükle sonuçlanır demişlerdi

Daha 11.gun ve 17nin üstünde sans azalıyormus. En iyisi orta karar. Keşke transfer zamanı böyle olsaydı ama hayırlısı diyelim.
Merhaba, rahim kalınlığı sürekli artmıyor. Gün geçtikçe belli hormonlar yükselmeye başladığı için rahim kalınlığı da sabitleniyor gibi düşünebilirsiniz. İçinizi sıkmayın, hastane en doğru şekilde yönlendirecektir. Zaten transfer günü uzaktan takip edilen hastaları önden muayane ediyorlar diye biliyorum.

Sordum canım engelli olma ihtimali varmı diye ihtimal var dediler ya sadece şuan sonuçlarımi tel gorusmesiyle öğrenmek bile sıkıntı meal olarak gondermiyorlar zaten İstanbul'da yaşamıyorum sonuçlar için illa İstanbul'a mi gitmem lazım uzduler beni sadece bir telefon ve sonuçları şöyle çekil kenara olmuyo böyle cidden

Bide siz hangi hastanede yaptirdinz

Canim tekrar toplama ve genetik tani yaptırmayı düşünmüyor musun , aklında cok soru var ve icin rahat degilya ..

şişli memorial de yaptırdım 3. kromozomdaki %35 l,k mozaik tutmadı, ama 9. Kromozomdaki %50 mozaik tuttu. 16 haftalık amniyo sentez yaptırdığında çıkar zaten bebeğin durumu ortaya bende araştırdığımda kötü veri ile karşılaşmamıştım .

Daha 11.gun ve 17nin üstünde sans azalıyormus. En iyisi orta karar. Keşke transfer zamanı böyle olsaydı ama hayırlısı diyelim.
Valla işte dediğin gibi belli olmuyor hiçbirşey eeee ne olacak peki şimdi fazla kalınlaştı ise sordun mu? Ne gibi bir yol izleyeceklermiş.

Acikcasi ben de tutunursa 14. Haftada yapilacak amniyosenteze guvenmistim orada riskler taramada gorulebilir diye icim rahat transfere karar vermistim . Sen mesaj yazma ara bence mutlaka gorusursun. En son hastaneye gittigimde sanki orda birseylerin yolunda olmadigini dusunmustum ben de , ayrilan doktorlardan dolayi yogunluk ve kargasa vardi yetisemiyorlardi o bir gecikme yratiyor olabilir yada biaska bir sey de olabilir bilemiyorum ..

İnşallah dediğin gibidir canım, rahatlattı bu beni biz zaten dayanamadık bilet aldık gidiyoruz bugün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…