Tamam canım Perşembe sabahı bırakırımKan verme odasına bırakabilirsin. Ordan alabiliriz
aaa çok ilginç gerçekten .. İlk kez böyle farklı bir olgu duydum .Kromozomda bir parçanın 180derece ters dönerek tekrar ayni kromozoma bağlanması şeklinde açıklanıyor, benim 6.kromozmda var. Eşininki yapışıklik diye mi geçiyor yoksa farklı tıbbi bir ismi var mi ?
"Peki translokasyonu %100 görebiliyorsan mi pgt de?" bunu anlayamadım ama ksr bakmayın ...Hmm sizinki translokasyon. Peki translokasyonu %100 görebiliyorsan mi pgt de?
Inversiyonu %100göremiyoruz yapılan ngs sonucunda demişlerdi, yani genetikten "saglikli " olarak gelse bile inversion olma ihtimali var embriyomun, sizin genetik sonucunda translokasyonun olup olmadığını %100görebiliyorlarmıymış."Peki translokasyonu %100 görebiliyorsan mi pgt de?" bunu anlayamadım ama ksr bakmayın ...
Walla bu konu o kadar ince bir durum ki ..Inversiyonu %100göremiyoruz yapılan ngs sonucunda demişlerdi, yani genetikten "saglikli " olarak gelse bile inversion olma ihtimali var embriyomun, sizin genetik sonucunda translokasyonun olup olmadığını %100görebiliyorlarmıymış.
Genetik raporda olan bir durum değil zaten , memoriale ait bir durum benim embriyomun %100 inversiyon olup olmadığının bilinememesi. Siz tedaviye başladınız mı yada ne aşamadasiniz tedavide?Walla bu konu o kadar ince bir durum ki ..
Açıkcası bu bilgiyi de ilk kez sizden öğreniyorum ,üstelik şaşırmadım desem yalan olur .
Yani genetik raporda böyle bir bilgi yok .
Bize söylenen "tüp bebekten başka çareniz yok , oluşan embriyoların pgt ye mecbur gidecek "
Yani halilyle ngs ,zaten pgt sisteminde diğer bi inceleme ..
Açıkcası şaştım kaldım
Yok malesef başlayamadım .Genetik raporda olan bir durum değil zaten , memoriale ait bir durum benim embriyomun %100 inversiyon olup olmadığının bilinememesi. Siz tedaviye başladınız mı yada ne aşamadasiniz tedavide?
TamamdırTamam canım Perşembe sabahı bırakırım
Tamam canim başlamadığını anlamıştım çünkü genetik sorunu olanları genetik uzmanı murat beye yönlendiriyorlar ve süreç ile ilgili bilgilendiriyorlar. Detayli bilgi verirler sizede , sizin sorununuz benimkinden farklı, translokasyonda belki net bisey söyleyebiliyorlardırYok malesef başlayamadım .
Normal şartlarda bu ay orda olacaktım ama eşimde varikosel çıkınca Ağustos’a erteledik
peki sizde sorun neydi ?
Adetin ikinci günü gel dedi. Umarım dediğiniz gibidirYapılacak ameliyat sonrasi mevcut yumurta rezervimiz düşeceği icim öncesinde biriktirme yapılıyor, gerci senin yumurta rezervn iyi ise buna ihtiyaç kalmayabilir, bende rezerv azlığı da olduğu için havuz uygulanıyor. Bu ay başladınız mı tedaviye ?
Evet canım Perşembe inşallahTamamdırbu arada sizin yumurta toplama durumuna mi geçildi?
Amin ...Tamam canim başlamadığını anlamıştım çünkü genetik sorunu olanları genetik uzmanı murat beye yönlendiriyorlar ve süreç ile ilgili bilgilendiriyorlar. Detayli bilgi verirler sizede , sizin sorununuz benimkinden farklı, translokasyonda belki net bisey söyleyebiliyorlardırbenim sorunum 6.kromozom inversion, hidrosalpenks,düşük amh ve düşük rezerv , rabbim yardımcımız olsun
Hayirlisi olsun hakkinizda , rabbim yardımcınız olsunAdetin ikinci günü gel dedi. Umarım dediğiniz gibidir
Insallh canim , rabbim hepimizin yardımcısı olsunAmin ...
Sizde moralinizi bozmayın Allah'ın izni , hocaların başarısıyla güzel sonuçlar alırsınız inş ..
Herşey bizler için , iyi düşünelim inş
Kızlar merhaba ;Amin ...
Sizde moralinizi bozmayın Allah'ın izni , hocaların başarısıyla güzel sonuçlar alırsınız inş ..
Herşey bizler için , iyi düşünelim inş
Öyle bir durumu aklınıza getirmeyin lütfen ..Kızlar merhaba ;
Birşey sormak istiyorum tüp bebek te genetik konuşuluyor grupta sürekli bize hiç öyle bişey demedi ama şimdi bir korkmadım değil.Bu genetik de sıkıntı olabilecek olması ne zman anlaşılıyor?Neye istinaden o testler isteniyor ilk tüp bebek basvurusunda
Ailemizde genetik hastalıgı olan yok doktorlar da ilk goruşmede onu sordu bizim bildiğimiz yok bizde de1.5 senedir gebelik hiç oluşmaddı ancak probem bende düşük amh ve tüpler .doktora da sorduk oda sizde hic gebelik oluşmamış genetiğe gondermeye gerek yok dedi ilk etapta ama bilemeyiz ki acaba oncesinde kontrol ettirmek gerekir mi yoksa kan degerlerinde ya da eşimin sperm degerlerinden falan anlaşılma sansı olur mu ?Öyle bir durumu aklınıza getirmeyin lütfen ..
ailenizde genetik hastalığı olan ,veya çocuğu uzun zamnalı olmayan ,keza düşük yapan veya yaş olarak +35 yaş üstü olan varsa bunu yaptırabilirsiniz.
Benim eşimin ailesinde hiç yoktu ama nasıl olmuşsa kayınvalidemden almışlar iki kardeş...
Normalde üniversite hastanelerin de kadın doğumcu veya üroloji sevk etmesi gerekiyor ama artık Araştırma Hastanelerinde "Tıbbı Genetik " bölümüne direk randevü alabiliyorsunuz , keza doktor da iyiyse her türlü istek yapar ve kan tahlilinizi verirsiniz . Bu sonuç ortalama 1-2 ayda çıkıyor ..
Aklınıza bu şekilde kötü bişey getirmeyin
Bizde de translokasyon var robetsonian ama bizi hiç Murat hoca ya yonlendirmediler.. bizim de aklımıza gelmedi genetik dr u ile gorusmek..Enteresan..unutmuş olabilirler mi acaba..Tamam canim başlamadığını anlamıştım çünkü genetik sorunu olanları genetik uzmanı murat beye yönlendiriyorlar ve süreç ile ilgili bilgilendiriyorlar. Detayli bilgi verirler sizede , sizin sorununuz benimkinden farklı, translokasyonda belki net bisey söyleyebiliyorlardırbenim sorunum 6.kromozom inversion, hidrosalpenks,düşük amh ve düşük rezerv , rabbim yardımcımız olsun
Ya beni yönlendirdiler murat beye, görüştüm , genel olarak oyle olduğunu düşünüyorum. Sizin tedavi hangi aşamada, genetige gitti mi hiç embriyonuz?Bizde de translokasyon var robetsonian ama bizi hiç Murat hoca ya yonlendirmediler.. bizim de aklımıza gelmedi genetik dr u ile gorusmek..Enteresan..unutmuş olabilirler mi acaba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?