- 15 Eylül 2012
- 8.430
- 6.896
- 398
Çok geçmiş olsun benim 10.haftada olmuştu ani kanamam ve 4 hafta sürmüştü banada hep düşebilir dikkatli ol ama başka yapacak hiç bir şey yok demişlerdi 14 haftaya kadar iğne kullandım sonra hamdolsun durdu kanamamÇok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için. Umudu kaybetmemekten ve tedavi ne gerektiriyorsa yapmaktan başka bir şansımız yok diye düşünüyorum. Benimde maalesef geçen perşembe birden kanamam oldu ve ani doktora gitmek durumunda kaldım. Embriyonun altında hematom, yani kanama alanı oluşmuş ve bu maalesef düşük riskini yükseltiyor. Dinlenip beklemekten başka yapacak hiç birşey yokmuş ve eli kolu bağlı günlerin geçmesini bekliyorum. İnşallah tutunur ve düşük yapmam diye dua ediyorum. Dicem şu ki hamile kalıncada mücadele maalesef bitmiyorPozitif gördükten sonra hematom sorunu yaşayan oldumu sizden arkadaşlar?
Şükür. İnşallah bizde düşük riskini atlatabiliriz. Elden birşey gelmiyorki beklemekten başka. Peki kanama neden ileri geldiğini söylemişlermiydi sana?Çok geçmiş olsun benim 10.haftada olmuştu ani kanamam ve 4 hafta sürmüştü banada hep düşebilir dikkatli ol ama başka yapacak hiç bir şey yok demişlerdi 14 haftaya kadar iğne kullandım sonra hamdolsun durdu kanamam
Canım yeni duydum hematom sorununu insllh her sey yolunda gider bebişin seninle kalır. Dualarım seninle bol bol dinlen bilirim elin kolun bağlı caresiz beklemenin zorluğunu ama pozitif düsun dua et rabbimize. kac haftaya kadar dusuk riskin olacakmiş bu konuda bi sey söyledi mi doktorun her sey gönlünce olsun cnmÇok teşekkür ederim canım güzel dileklerin için. Umudu kaybetmemekten ve tedavi ne gerektiriyorsa yapmaktan başka bir şansımız yok diye düşünüyorum. Benimde maalesef geçen perşembe birden kanamam oldu ve ani doktora gitmek durumunda kaldım. Embriyonun altında hematom, yani kanama alanı oluşmuş ve bu maalesef düşük riskini yükseltiyor. Dinlenip beklemekten başka yapacak hiç birşey yokmuş ve eli kolu bağlı günlerin geçmesini bekliyorum. İnşallah tutunur ve düşük yapmam diye dua ediyorum. Dicem şu ki hamile kalıncada mücadele maalesef bitmiyorPozitif gördükten sonra hematom sorunu yaşayan oldumu sizden arkadaşlar?
Canım benim elimde hareketsizlik sorunu var fatih bey tesa ameliyatı olması gerekir tüp bebek için başka birşey söylemedi bizde gelip konuştuk herhangi bir tedavisi yok dedi. Evet ben heyet raporu almayı düşünüyorum veriyorlar mı yoksa dişardan mı getirmem gerekiyorEşimde azosperm sorunu var canım. Pazartesi tese ameliyatı olacak, sonuç o zaman belli olur. Heyet raporunu sormuşsun, biz rapor almadık ama bildiğim kadarıyla hastanede heyet raporu geçerli
Tese ve tesa ikisi farklı mımoluyor bize tesa dedi bu pazartesi olacak demi hareket sorunu mu var yoksa sprem saysımı düşük bizde aynı durumdayız da bende bir yerde bir yazı gördüm işinize yarar mı bilmiyorum uygulayanlar olumlu yönde söylüyorlar bende başlıyacam eşim içinEşimde azosperm sorunu var canım. Pazartesi tese ameliyatı olacak, sonuç o zaman belli olur. Heyet raporunu sormuşsun, biz rapor almadık ama bildiğim kadarıyla hastanede heyet raporu geçerli
Tesa; tıkanıklığa bağlı sperm yokluğunda mikroenjeksiyon ile tıkanıklığın olduğu yerden sperm alınması oluyor. Tesa bir ameliyat olmuyor aslında. Tese ameliyatı ise tıkanıklık olmadığı halde menide hiç sperm olmaması durumunda uygulanıyor. Testislerdeki kanallardan ameliyat ile sperm aranıyor. Bulunursa kadından alınan yumrata ile tüp embriyo oluşturuluyor. Burada doktorun tese ameliyatı konusunda tecrübesi çok önemli. Mutlaka çok fazla ameliyat yapmış bir ürolog olmalı diye düşünüyorumTese ve tesa ikisi farklı mımoluyor bize tesa dedi bu pazartesi olacak demi hareket sorunu mu var yoksa sprem saysımı düşük bizde aynı durumdayız da bende bir yerde bir yazı gördüm işinize yarar mı bilmiyorum uygulayanlar olumlu yönde söylüyorlar bende başlıyacam eşim için
Tesa ameliyatı yapmış mı bilmiyorum dahada korkmaya başladım hareket sayısını artıran ilaç ve kür buldum şu saate kadar araştırma yapıyorum bu hareket sayısını artırıyor. İnciri geceden saf zeytinyağında bekletin aç karna tüketin ve proxeed plus çok işe yarıyormuş muhakkak deneyin diyor. Ben yarından başlıyorum en azında. Tüp bebek tedavisi için heyet raporu çıkana kadar bunuda denemiş olurum bi bakmışsın gebe kalmışım ve incir kürü çok etkiliymiş kızlar. 2 hafta denemekten zarar gelmezTesa; tıkanıklığa bağlı sperm yokluğunda mikroenjeksiyon ile tıkanıklığın olduğu yerden sperm alınması oluyor. Tesa bir ameliyat olmuyor aslında. Tese ameliyatı ise tıkanıklık olmadığı halde menide hiç sperm olmaması durumunda uygulanıyor. Testislerdeki kanallardan ameliyat ile sperm aranıyor. Bulunursa kadından alınan yumrata ile tüp embriyo oluşturuluyor. Burada doktorun tese ameliyatı konusunda tecrübesi çok önemli. Mutlaka çok fazla ameliyat yapmış bir ürolog olmalı diye düşünüyorum
Cok sağol canım. haftaya salı tekrar muayene olucam ve gelişmeye bakılacak. Kalp atışı, büyüme vesayre. Hematom geçerse ve kanama dinerse risk normale düşecek tabi ama hematom kaybolurmu ve ne zaman kaybolur kimse bilmiyor. Zaten özellikle ilk aylarda sıkıntı yaratıyormuş bendede olduğu gibi. Mecbur beklicemCanım yeni duydum hematom sorununu insllh her sey yolunda gider bebişin seninle kalır. Dualarım seninle bol bol dinlen bilirim elin kolun bağlı caresiz beklemenin zorluğunu ama pozitif düsun dua et rabbimize. kac haftaya kadar dusuk riskin olacakmiş bu konuda bi sey söyledi mi doktorun her sey gönlünce olsun cnm
Merhaba benim eşime de tesa yapıldı. Tedavimiz devam ederken Murat Bey merkezden ayrıldı yılbaşına 2 gün vardı Fatih Bey e devir edildi dosyamız kendisi yeni gelmişti. Muayene için girdiğimizde iki doktor da odadaydı Fatih Bey çok ilgiliydi en ince ayrıntısına kadar dosyamizi inceleyip sorular sordu .Eşim de operasyondan sonra iyiki dediTesa ameliyatı yapmış mı bilmiyorum dahada korkmaya başladım hareket sayısını artıran ilaç ve kür buldum şu saate kadar araştırma yapıyorum bu hareket sayısını artırıyor. İnciri geceden saf zeytinyağında bekletin aç karna tüketin ve proxeed plus çok işe yarıyormuş muhakkak deneyin diyor. Ben yarından başlıyorum en azında. Tüp bebek tedavisi için heyet raporu çıkana kadar bunuda denemiş olurum bi bakmışsın gebe kalmışım ve incir kürü çok etkiliymiş kızlar. 2 hafta denemekten zarar gelmez
Bu mesaja çok ihtiyacım vardıMerhaba benim eşime de tesa yapıldı. Tedavimiz devam ederken Murat Bey merkezden ayrıldı yılbaşına 2 gün vardı Fatih Bey e devir edildi dosyamız kendisi yeni gelmişti. Muayene için girdiğimizde iki doktor da odadaydı Fatih Bey çok ilgiliydi en ince ayrıntısına kadar dosyamizi inceleyip sorular sordu .Eşim de operasyondan sonra iyiki dediçok sevmiş doktorunu Fatih Bey in ilk hastalarından biriyiz sanırım içiniz rahat olsun 5 dk falan sürmüş işlem iğne ile sperm alındı eşim yürüyerek geldi yanıma
Senin de görüşmen dün olmuştu değil miBu mesaja çok ihtiyacım vardı20 gün sonra üroloji doktoru ile görüşmeye gideceğiz içimi ferahlattiniz doktor bey hakkında bi bilgi görmemiştim teşekkür ederim
Pazartesi görüşme yapıldı yaklaşık 2 saat kadar içeri de durdum. Benim sorunum yumurtaların döllenmeme nedeniydi . Sperm sayısı azlığı ve morfoloji düşüklüğü nedeniyle gittik. Daha çok yumurtanın üzerinde duruldu gibi geldi bana . Gen için poliformizm testi istendi. 20 gün sonra gidicez tekrar o zamanda eşim üroloji ile görüşecek. Aynı şekilde spermin üzerinde de bu kadar durulacak mi merak ediyorum.? Kafam bı karıştı açıkçası.Senin de görüşmen dün olmuştu değil miNasıl geçti? Ne zaman başlayacaksınız?
İlk defa denk geldim kimse sormamıştı ya da ben kaçırdımBu mesaja çok ihtiyacım vardı20 gün sonra üroloji doktoru ile görüşmeye gideceğiz içimi ferahlattiniz doktor bey hakkında bi bilgi görmemiştim teşekkür ederim
Ne güzel siz şanslıymışsınız. Allah hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.İlk defa denk geldim kimse sormamıştı ya da ben kaçırdımyazdım hemen ne mutlu size de faydam olduysa eşim anlata anlata bitiremedi vallahi şansımıza doktor değişti tüh demiştik ama iyi oldu İlk görüştüğümüzde de çok pozitifti çok ilgiliydi. İster istemez korku vardı eşimde normalde kan bile veremez operasyona başlamadan önce çok rahatlatmış hep konuşmuş işlemi anlatmış. Lokal anestezi ile örnek alındı zaten gayet mutlu geldi odaya. İlk örneği alıp laboratuvar dan haber beklemişler yeterli mi diye yeterli denilmiş 1 de 1 bulmuş yani
AmiiinNe güzel siz şanslıymışsınız. Allah hayırla kucağınıza almayı nasip etsin.Tıkanıklık kaynaklı ise mikro enjeksiyon ile bulunma şansı çok yüksek aslında. Benim eşim azosperm idi, fatih bey yaptı eşimin tese ameliyatını. Ama sonuç olumsuz malesef sperm bulunamadı. Ben de boşuna ilaç kullanmış oldum. (
Benim de sayısı 300.000 %1 normal morfolojisi var doğru spermi acaba bu sefer seçebilecek miyiz diye endişeleniyorum korkum oAmiiinBenim eşim oligospermi sayı çok düşük morfoloji sıfır hareket yok. Sadece sol varikosel var başka da birşey bulunamadı. 5 senedir tedavi görüyordum 3 denemem var farkli merkezde. Ne yaptıysak olmadı takviyeler otlar .. hatta daha beter oldu. En son Memorial a gittik nasip dedik .. Azosperm daha farklı bir durum ne dediler peki şu an nasıl bir yol izlenecekmis genetik olarak bir sorun var mı eşinizde
Yani mutlaka vardır bir bildikleri.. bizim de morfoloji falan yerlerde ama benim de ilk tedavimde yumurta kaynaklı diye düşünüyorlar. Embriyoların gidişatından anlıyorlar biraz.. biraz da en sağlıklı sperm zaten illaki seçiliyor diye düşünüyorlar.Pazartesi görüşme yapıldı yaklaşık 2 saat kadar içeri de durdum. Benim sorunum yumurtaların döllenmeme nedeniydi . Sperm sayısı azlığı ve morfoloji düşüklüğü nedeniyle gittik. Daha çok yumurtanın üzerinde duruldu gibi geldi bana . Gen için poliformizm testi istendi. 20 gün sonra gidicez tekrar o zamanda eşim üroloji ile görüşecek. Aynı şekilde spermin üzerinde de bu kadar durulacak mi merak ediyorum.? Kafam bı karıştı açıkçası.
Aaaa öylemi evet evet benim eşimede sorular sordu. Peki tüp bebek tesa ile yapılırsa tutar mı canım sende öyle işlem yapacaksınız.Merhaba benim eşime de tesa yapıldı. Tedavimiz devam ederken Murat Bey merkezden ayrıldı yılbaşına 2 gün vardı Fatih Bey e devir edildi dosyamız kendisi yeni gelmişti. Muayene için girdiğimizde iki doktor da odadaydı Fatih Bey çok ilgiliydi en ince ayrıntısına kadar dosyamizi inceleyip sorular sordu .Eşim de operasyondan sonra iyiki dediçok sevmiş doktorunu Fatih Bey in ilk hastalarından biriyiz sanırım içiniz rahat olsun 5 dk falan sürmüş işlem iğne ile sperm alındı eşim yürüyerek geldi yanıma
Canım bizde salı günü gittik fatih beye dosyamız açıldı bizde önce fatih beyden randevu aldık bize kan tahlili verdi cuma günü tekrar gidecek eşim . Bakalım tesa derse bizde tesa ya başlarız. Allah'ın izniyle inşallah hepimiz gebe oluruz Eylül Anneleri olarakBu mesaja çok ihtiyacım vardı20 gün sonra üroloji doktoru ile görüşmeye gideceğiz içimi ferahlattiniz doktor bey hakkında bi bilgi görmemiştim teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?