Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

İnşallah canım. En önemlisi o. Bize 1 sağlıklı yeter. Belki de 2 olur. Bugün aradılar mı? Benim o 7. Durmuş. 6’sı devam ediyor. Bakalım 5. Güne kaç minnoş kalacak? İnşallah hepsi kalır
Beni ancak aradılar canım, malesef 2 tanesi orta sadece biri iyi kaliteymiş. Yücel bey 5.güne gitsin 3ü de demiş ama hiç mutlu değilim bu durumdan.. orta kaliteler bende malesef 5.günde gelişimini durduruyor.. hastanenin 5.güne ve pgtye götürmeye çalışması bana doğru gelmiyor kendim için.. sanırım bir daha denersem başka yerde tedaviye devam edeceğim..

Ben bunu sormuştum benimde ilk denememde 3. Gün 4 tane çok iyi durumdaydı ama 5. Güne kadar yavaşladı bi tanesi orta olarak donduruldu tam bilmiyordum bende nasıl olduğunu ama blast aşaması değilmiş Grade aşamasında kalmış. Bende öncesinde sormuştum hani 3. Gün neden dondurmuyorsunuz diye onlar da şöyle dediler 3. Gün dondurmuyoruz çünkğ olabildiğince zorluyoruz yani 3. Gün dondursakta sonrasında rahimde de devam etmeyecekse başta hani anlayalım gibisinden konuştular. Diğer merkezlerde 3. Gün donduruyorlar ama 3. 4. Transferde başarı yakalanıyor maddi manevi zor süreç. Bende mantıklı bulmuştum aslında dedikleri gibi şans arttırmanın peşindeler. Bildiklerimi paylaşmak istedim gene de siz de sorarsınız zaten

Canım hiç olumsuz düşünme, o orta kaliteler 5. Veya 6.güne gelebilir . Hiç belli olmuyor.Yarina kadar güzel düşünelim, güzel Olsun

Merhabalar
Sizlerin sorunları nelerdir?
Her ambriyonun kalitesi değişiyor farklı merkezde farklı işlemler yaptırmış biri olarak çok fazla bu yolda insan yeni bilgiler öğreniyor denemek istiyor.
Bildiğim kadarıyla morfoloji sorunu olan yumurtasında kaliteli yumurtlar oluşmadan yapılan embriyolar, şansı farklı oluyor.
Kendi tecrübelerimden doktorumun söylemesi embriyolar döllendikten sonraki 3. günden sonra spremler aktifleşmeye başlayıp bebeği oluşturacak hücreler oluşturuyormuş.
Eğer 5. güne giden bir embriyonuz varsa Allah izin verirse daha iyi embriyolar elde ediliyormuş.
Benim tedavilerim de 3. gün transfer edilenlerin hiç biri tutmamıştı yıllarca erkek faktörü sorunun var diye bilgi verildi. Eğer bir embriyo 5. güne gidiyorsa sağlıklı olgun yumurta ve kaliteli spremlerle ayrıştırma yapılıp sağlıklı kaliteli embriyo oluşabiliyor.
Rabbim inşallah sağlıklı bir şekildetransfer olup tutunmayı ve sağlıklı gebeliklerimiz olup kucağımıza almak nasip olsun.

Hepimizin umutları yeşersin şu mübarek üç aylarda. Dualarımız kabul olsun.

Benim çikolata kistim var 5.5 cm kadar. Rezervim buna bağlı düşük. Şimdi ilk denemede de işte 7 taneden 1 adet embriyo oluşunca yumurta kalitesine bağladılar yani dönemlik de bi sorun olabileceğini düşünüyorlar. Eşimle ilgili bi sorunumuz yok çok şükür işte sorun şuan yumurtamın kalitesi ve sayımızın ona bağlı olarak az olması. Lab güveniyorum ama bakalım 2. De nasıl olacak. Mart gibi düşünüyorum yeniden başlamayı ocakta negatif aldık. Yeniden baştan başlayacağız opu vs o yüzden bi 2 ay ara verelim dedik bu şekilde. İnşallah hayırlısıyla güzel sonuçlar elde ederiz

inşallah hayırlısı olur.Sizin hikayenize göre havuz protokolu yapmak daha doğru olur ve daha fazla yumurta eldeedebilirler.
yada uzun protokolla temkinli giderek olabildiğinde yavaş vücudu yormadan bir yol olabiliren iyisini dotorlar bilir tabi ki .Hayırlısı olsun ben 2. sene de durmadan bütün yolu denemiş biri olarak Rabbim hakkımızda en doğru en hayırlısını nasip etsin.

Evet yani sanki ilkinde bunu önerseler daha iyi olacaktı benim içinde ben çok vakıf olmadığım için bilemedim müdahil olamadım ama onlarda embriyo varsa şans veririz diye düşünüyorlar. Neyse artık yapacak bişey yok hayırlısıyla bidahakinr gizel olur inşallah herşey. Sizin ne sıkıntınız vardı ? Olumlu sonuç alabildiniz mi.

Şuan süreç devam ediyor inşallah hayırlısı olur.

Benim ilk tecrübelerim de kötü embriyolar elde edildiği halde verildi malesef hepsi olumsuzlukla sonuçlandı.
kötü kalitede embriyolar elde edilmişti ve o zaman da 12 tane ambriyolarım oluyor yumurtalarım yani ama zaman denilen bizim her geçen gün alehimize işliyor. en son ki işlemde rezervim düşüyordu.
en son 5 adet embriyo vardı 4 tanesi olgun çıktı 6. güne giden 2 adet iyi kalite embriyolarım oluştu.Donduruldu.

Belki doğru tedavi belki nasip ama sonucuma göre öneride bulanacaklarım olacak.

Anladım inşallah hayırlısı olur güzel sonuçlar elde edersiniz

Sağlıklı olsunlar yeterki
İnşallah canım. En önemlisi o. Bize 1 sağlıklı yeter. Belki de 2 olur. Bugün aradılar mı? Benim o
Canım seni çok iyi anlıyorum. Geçen tedavide benim de 2 embiryoyu 6. Güne beklettiler. 5. Gün işlem yapılmayınca ben de stres olmuştum. Aslında burada amaçlar pgt için daha çok hücre alabilmek. Bildiğim kadarıyla 3.gün embiryosundan alınan hücre yapılan pgt yi çok da sağlıklı bulmuyorlar. Pgt yapılmasa bile mümkün olduğunca 5. Güne bekletiyorlar. 5. Güne gelen embiryonun hem kromozom olarak sağlıklı olma hem de tutunma şansını yüksek görüyorlar. Tabii senin düşüncen de doğru. Bazen 3.gün embiryosu anne karnında daha iyi gelişiyor ve tutunuyor. Ama 40 yaş üstü pgt’siz transfer yaptırmak da zor karar. Kromozom bozuksa zaten tutmuyor ya da tutsa da düşük oluyor. Bu da hem vakit hem para kaybı hem de işin psikolojik yıkım boyutu var. Hele bir de yaşamla bağdaşan bir bozukluk olur tutarsa bu daha da zor. Sen kendini üzme. 5. Güne giden tek embiryon bile olsa belki de o altın yumurtandır. Allah nasip ettiyse gelir seni bulur.

-kuzeyildizi- bebekokusuuu Sağolun kızlar fikirleriniz içgüzel dilekleriniz için.. Yücel beyle görüştüm, yarınki duruma bakalım dedi.. onlar pgt için blastokist olmalarını bekliyor benim embriyolarda, eğer olamayacak gibiyse gözümüzü kapatıp taze transfer yaparız iatiyorsan dedi..
42 yaşına gidiyorum ve hiç transfer olmadan geçen 6 ay var.. içimden bir geriden gelen embriyoları pgt için zorlamamayı söylüyor.. yarın karar vereceğiz bakalım

Hadi hayırlısı olsun inşallah. Pgt işlemi konusunda pek bilgim yok yaşımdan ve öyle bir kaybım felan olmadığından Dolayı istemediler benden ama inşallah sizin için hayırla sonuçlanır

Çok çok haklısın.. tüm yazdıkların kafamda dönen düşünceler geriden gelenler yarın 5.güne gider ama pgt için uygun olmazsa taze transfer olmayı istiyorum.. ama inşallah tabiki yeterli hücre sayısına ulaşmaları ve pgtye gitmeleri.. bakalım yarın yücel hoca sabahtan haber verecek..

Kalbinden ne geçiyorsa öyle yap bence. Hislerimiz bizi pek yanıltmıyor. Hakkında en hayırlısı olsun inşallah

Güzel haberlerini bekliyoruz canım, umuyorum herşey güzel olacak

Benim de 3’ü iyi 2’si orta 1’i yavaşlamış. İleri yaş grubunda 4. Günden sonra embiryolar bir anda durabiliyor o nedenle temkinli konuşuyoruz dediler. Hakkımızda hayırlısı

Benim de 3’ü iyi 2’si orta 1’i yavaşlamış. İleri yaş grubunda 4. Günden sonra embiryolar bir anda durabiliyor o nedenle temkinli konuşuyoruz dediler. Hakkımızda hayırlısı
Bence yaşınıza göre gayet iyi şu anki rakamlar.İnsallah sağ Salim ulaşırlar 5.güne .Siz bu ay bant tedavisi mi uygulamıştınıž , fark etti mi folikül boyutlarında merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…