Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Anlıyorum size de çok çok geçmiş olsun ... Kayıplar çok zor hatta hiç gecmiyor. Bir sebep de bulunamadı bizde . Testlerin hepsi normal yine de önlem olarak kan sulandırıcı vs kullandirmislardi . Sonuç değişmedi. Pgt konusunda bende sizin gbi düşünüyorum .

Eş kaynaklı olduğu için ne kadarı gider bilmiyorum.Daha birde genetiğe gidecek.Daha öncekilerde olgunların %80-90 ı döllenirdi bu sefer neden böyle oldu anlamadım
Merhabalar ben eskilerdenim mesajınızı görünce yazmak istedim. Döllenme oranı düşük değil moralinizi bozmayın. Süreç uzun yorucu ve psikolojik yıpratıcı fakat inanın 6-7 tane 5. Gün embriyonuz olsa bile garntisi yok size evlat olacak 1 embriyonuz olsun yeterli. Sabırla 5. Günü bekleyin.

Çok teşekkür ederim Embriyolog da döllenme oranı beklediğimiz gibi dedi.Peki bilginiz var mı bu döllenmeme yumurtadan mı kaynaklı, spermden mi ?Esımden taneyle hareketli sperm çıkıyor, sperm kalitesinden olabilir mi ?Başka merkezde 6 olgun yumurtanın 6 sı da döllenmiştı sonuçta 2 embriyo 5.güne geldi tabi sonuç olarak negatif oldu.Dediginiz gibi sağlıklı embriyoyu bulmak gerekiyor

Yumurtayı sperm döllüyor. 3. Günden sonra elemeler olur mutlaka. Memorial da ilk denemeniz mi? Diğeri hangi merkezdi? Bizde de erkek faktör var diğer merkezde 6nın 6sıda döllenip 5. Güne gitmesi çok iyi bir ortalama fakat. Kötü kaliteleride 5. Gün embriyosu olarak saymadıysalar eğer. Çünkü düşük kaliteli embriyoyu bir çok merkez 5. Gün olarak değerlendirip transfer dahi edebiliyor ama her merkez bir değil tabi.

Oda Memorial Ankara hastanesi.Burda ikinci denemem öncekinde ilaç dozunu düşük tuttukları için sadece 2 olgun yumurta oldu ve 1 tanesi 5aa kalitede ama Turner sendromu geldi.Acıkcasi bu sefer kontrolde semra hocayı da istedim 150 dozun bana çok az geldiğini, hatta 225 le başlamıstikk 300 le başlayabilirdiniz dedi ipek hanima .Aklımda soru işaretleri oluştu, semra hocanın benim dosyadan, ilaç dozlarımdan hiç haberi yoktu, kurulun felan toplandığına da pek inanmıyorum.Bir şeylerin yanlış yapıldığı ortada.8 olgun yumurta Nerde 2 nerde?Daha önce 2 kere Ankara Memorial de denedim, tek doktor ilgileniyor, ne kadar yoğun olsa da tek tek ayarlıyordu ilaç dozlarinı , böyle sorun yaşamadım hiç.Zaten bu da olmazsa Şişli yi bırakacağım

Saklicennet

Aslında dozları semra hoca ayarlıyor. Ben 2 kere opu oldum ikisinde de dozları semra hoca ayarladı. Bende birkaç kez hemşirelere dosyaları semra hoca görüyor mu dedim mutlaka görüyor içiniz rahat olsun falan dedi. Eğer semra hocanın bu durumdan haberi yoksa mutlaka dile getirim. Ben buraya hoca için geliyorum o zaman gelmemin ne anlamı kalıyor deyin. Düşük doz kullanıyorlar ellerinden geldiğince çünkü yüksek doz yumurtanın dnasını bozuyor sağlıklı olması için en düşük dozla ilerliyoruz diyor hoca bana da hep düşük doz verildi ama ben de pcos var o yüzden normal rezervleri ne yapıyorlar tam hatırlamıyorum. Bu arada 2 yumurtanın 1 tanesinin 5. Güne gitmesi iyi bir şey erkek faktörü biraz zorlayıcı oluyor maalesef.

Progestan dex ve fitil kullanmaya başladıktan sonra adet sancısı gibi sancısı olan var mı aranızda. Ben kullanmaya başladım hafif hafif sancı gelip gidiyordu. Transfer sonrası 6. 7. Günden sonra daha keskin bıçak gibi rahime giren ağrılarım olmuştu drlar normal diyor ama hep aklımda hiç normal gibi gelmiyor. O kasılmaya embriyom nasıl tutunacak. Adetim sökülmeden önceki ağrıyı yaşadım. Şimdi tekrar başlamaya korkuyorum. Yaşayan varsa cevap verirse çok memnun olurum.

Normalde transfer öncesinden başlayıp transfer olduktan sonra ve eğer tutarsa 12. Haftaya kadar kullanım diyorlsr size bıraktırmışlar mıydı tekrar başlamaya korkuyorum dediğiniz için sordum
Ve kasılmalara gelince bende yaşamıştım o şekilde normalmiş o ağrılar tutunmadan kaynaklı da olabildiğini söylüyorlar pozitif sonuç alan arkadaşlarda da vardı o ağrılar tedirgin olmayın hayırlısı olsun inşallah pozitif sonuç alırsınız .

Normal dedikleri için bırakmadım. Kimyasal oldu aslında ben ona kimyasal da diyemiyorum 15 çıktı değerim yükselmedi ilaçları bıraktım. Keskin olan ağrılar kafamı çok karıştırdı. Uykumdan uyandım o ağrıyla günde 1-2 kez oldu çoğu kişi bu durumla karşılaşıyor mu merak ettim.

O ağrılar normal ya herkes bu tarz kasık ağrılarını normal hamilelikte de yaşıyorlar ki tam tersi o ilaçlar tutunmayı kolaylaştırıyor yani gebelik hormonunu arttırıyor o şekilde. bizler normal yoldan gebe kalmayıp o hormonlar geç salgılanacağı yada az salgılanacağı için ilk zamanlar kullanmak zorundayız yani. Çoğu okuduğum kişi de bu şekilde ağrılar çekmiş zaten.

Kızlar 4.gün neden özellikle pgt ye kaç tane göndereceksiniz diye soruyorlar , embriyolog embriyoların ceperine birşey yapılması gerekiyor 4.guň pgt için dedi ama ben tam anlamadım, bilen var mı

Kızlar 4.gün neden özellikle pgt ye kaç tane göndereceksiniz diye soruyorlar , embriyolog embriyoların ceperine birşey yapılması gerekiyor 4.guň pgt için dedi ama ben tam anlamadım, bilen var mı
3. gün embriyoların dışına lazerle delik açılıyor. 5. gün blastocyst aşamasına gelenlerden dışarıya hücre dökülüyor. O hücreleri toplayıp, pgt'ye gönderiyorlar. Bir nevi biyopsi yani. O yüzden, 3. gün (OPU gününü de sayarsak 4. gün oluyor) kaç tanesini göndereceğinizi soruyorlar ve ona göre lazerle derliyorlar.

Bugün opu hariç 4.gün dünde sordular bugünde sordular, ama kaç tane kalacağı belli olmuyor ki 4.günden

Bugün opu hariç 4.gün dünde sordular bugünde sordular, ama kaç tane kalacağı belli olmuyor ki 4.günden
Bana da sordular. Bugün 5. günüm, 4'ü pgt'ye gitti, 2sinin biraz daha büyümesini bekliyorlar. 4. gün aşağı yukarı kaç tanesi kalır, kaçı 5. güne ulaşmaz belli oluyor. Benim dün 5 tane iyi kalite ve morula aşamasına ulaşmıştı. Bugun blastocyste dönüşen 6 tane var, 5'i iyi kalite mesela. Dün 3 tane orta kalite vardi ve 3 tane gelişimi geri olan. O gruptan sadece 1i kalmış ve o da 2cd.

Bence hergün teyit etmelerinin nedeni biraz da maddi kaynaklı. Sonuçta mesela 6 tane embriyo pgtye giderse 1770$ maliyeti var. Bunu herkes ödeyemeyebilir. Kendinizi hazırlayıp, ona göre karar verin diye soruyorlardır. Ona göre biyopsi için malzeme vs gerekiyor. Son dakikada vazgeçilmesin diye.

Benimde bugün 5 tane iyi kalite 1 tane orta kalite var .Zaten 8 olgun yumurta vardı ilk başta 5 döllendi dediler sonra 6 ya çıktı 3.gün .Ben zaten en fazla 3 tane gönderebilirim dedim maddi olarak yani . Bilmiyorum benim hep 4.günden sonra bozuluyor embriyolar erkek sorunlu olduğu için.3 tane gider diye düşünüyorum ben

Içinizi ferah tutun. Beni az önce aradılar, bir tane daha eklendi pgt'ye mesela. Hiç belli olmuyor. Bütün iyi kalite olanlar pgt'ye gitti sonunda. Umarim sizin de iyi kalite olanlar 5. veya 6. gün blastocyst aşamasına gelir ve tedaviyi tekrar etmek zorunda kalmazsınız

Bu arada bizim spermde de morfoloji sorunu var. Siz PICSI yaptırdınız bu sefer?

PICSı nedir, onu bilmiyorum.Benim eşimde taneyle canlı ve hareketli sperm çıkışı oluyor.Bu sebeple imsi yapılıyor sanırım.Cok sevindim 1 embriyonun daha katıldığına , inşallah sağlıklı olanlar size can olur

Evet sizin sorununuz farklıymış. Sayı iyiyse ama DNA hasarı varsa PICSI kullanılıyor ama eşinizin durumunda bu gereksiz olabilir.

Yarın güzel haberlerinizi bekliyorum

Selamlar ,aranızda transferden önce bagisiklik serumu önerilen var mı ? Ben henüz doktora sormadım . Embriyoların genetik tanıdan gelmesini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…