- 8 Ekim 2022
- 729
- 560
- 33
Merhaba bende şişli Memorial da tedavi gördüm ama inan akşam eve gidip sakin kafa ile süreci bir hatırlamaya çalışayım benden de 2 kere kan alındı hatırlıyorum ama süreci net hatırlayamadım şuanHerkese selamlar,
Şişli Memorial'da tedavi görüp, çatlatma iğnesi olarak Gonapeptyl kullananlar var mı aranızda?
Başka klinikteki önceki tüp bebek denememde Ovitrelle ile OHSS oluştuğu için bu akşam onun yerine Gonapeptyl kullanacağım. Cumartesi günü OPU olacak. Ancak yarın da gidip kan vermemi istediler. Hemşireye nedenini sorunca Gonapeptyl'in işe yarayıp yaramadığını görmek içindir dediSu an LH'im normal değerin çok altında ve biraz endişe ediyorum. Aranızda çatlatma iğnesi olarak Gonapeptyl kullanıp, OPU'dan önceki gün tekrar kan değerlerine bakılan biri var mı? Umarım bu standart bir işlemdir. Açıkçası ilk defa LH bu kadar düştüğü için ve Gonapeptyl'i daha önce kullanmadığım için strese girdim
Sayin kullanmaniz gereken ilac, 30.01.2023 tarihinde(bu gece) Saat 22:40de 1 adet Ovitrelle 250 mcqyi cilt altina gobekten uygulayiniz.. Yarin kan verme ve muayene isleminiz icin saatHerkese selamlar,
Şişli Memorial'da tedavi görüp, çatlatma iğnesi olarak Gonapeptyl kullananlar var mı aranızda?
Başka klinikteki önceki tüp bebek denememde Ovitrelle ile OHSS oluştuğu için bu akşam onun yerine Gonapeptyl kullanacağım. Cumartesi günü OPU olacak. Ancak yarın da gidip kan vermemi istediler. Hemşireye nedenini sorunca Gonapeptyl'in işe yarayıp yaramadığını görmek içindir dediSu an LH'im normal değerin çok altında ve biraz endişe ediyorum. Aranızda çatlatma iğnesi olarak Gonapeptyl kullanıp, OPU'dan önceki gün tekrar kan değerlerine bakılan biri var mı? Umarım bu standart bir işlemdir. Açıkçası ilk defa LH bu kadar düştüğü için ve Gonapeptyl'i daha önce kullanmadığım için strese girdim
Merhaba bende gonapeptil kullandım opu öncesi hatta ovitrelle aldırmışlardı son gün son dk bi mesaj geldi ki gonapeptil 2 adet diye. Şok oldum allahtan o zaman ilaç bulma sorunu yaşamadık da gittik aldık. Yani sıkıntıya girmeyin benimde e2 yüksekti PCos değilim ama 2500 felandı son değerim o yüzden verdiklerini düşünüyorum.Herkese selamlar,
Ben bu iğneyi e2 değerinin yüksekliği ile ilgili olduğunu okumuştum bi yerde sanırım yani ovitrelle yerine bhnu kullanmalarına sebep. Bende 11 yumurta toplanmıştı.Ikinize de teşekkür ederim D deniizzzzz-kuzeyildizi- . O zaman benim LH düşüklüğüne bağlı değil galiba. Bazı hastalarda OPU öncesi ekstra test istiyorlar anladığım kadarıyla... Muhtemelen toplanacak yumurta sayısı ile alakalı. Sizden kaç yumurta toplanmıştı, hatırlıyor musunuz?
Bu arada işlemlerin sırasını düşündüm, öncelikle çatlatma iğnesi olarak kullanılan iğne ovitrelle aslında. Gonapeptyl yumurta gelişimini baskılama, gonal f ise yumurta büyümesini sağlayan iğne. Yumurta toplama aşaması öncesinde ilk önce gonal ve gonapeptyl birlikte kullanmıştım ben, bunlar bir kaç gün belli dozlarda kullanıldıktan sonra kan testi alınıyor. Bu tahlilde LH FSH gibi hormonlar takip ediliyor. Seviyelerine göre iğnelerin dozları değiştiriliyor. Ondan dolayı kan testi alımı OPU öncesine doğru artıyor. En sonunda da 19mm olmasına doğru çatlatma iğnesi ovitrelle yapılıyor. Ve ardından 36saat sonrasına doğru OPU işlemi yapılıyor.Ikinize de teşekkür ederim D deniizzzzz-kuzeyildizi- . O zaman benim LH düşüklüğüne bağlı değil galiba. Bazı hastalarda OPU öncesi ekstra test istiyorlar anladığım kadarıyla... Muhtemelen toplanacak yumurta sayısı ile alakalı. Sizden kaç yumurta toplanmıştı, hatırlıyor musunuz?
Bende ovitrelle ile ohss olmuştum ilk tedavide o yüzden memorialde gonapeptyl kullanmıştım sıkıntı olmamıştı ama öncesi tahlil vs oldu mu hatırlamıyorumHerkese selamlar,
Bugün değerinize baktırdınız mı acaba inşallah annesine
Maalesef değerim çok az artmış.Hemsire ilaçları birakmami söyledi.Bugün değerinize baktırdınız mı acaba inşallah annesine sımsıkı tutunmuştur
Hiç pes etme ummadığın bir anda Rabbim ol der oluverir hep pozitif ol inan diyorum sonucu mükemmel oluyorMaalesef değerim çok az artmış.Hemsire ilaçları birakmami söyledi.
Hiç iyi değilim, Allah kimseye bunu yaşatmasın.
Herkes pozitif sonuç alıp, sağlıkla ilerleyisinler umarim.
Ben çok yıprandım gücüm kalmadı,Allah hepinizin yardımcısı olsun .
Hayır yok.1 tane embriyom sağlıklı gelmişti o da olmadı. Çok inanmıştım ama olmadıRabbim hayırlısını nasip etsin canım hep iyi düşün iyi olsun var mı başka embriyon
Çok teşekkür ederim.Birbirimizi tanımadan burda bunları yazmanız beni çok mutlu etti.Hiç pes etme ummadığın bir anda Rabbim ol der oluverir hep pozitif ol inan diyorum sonucu mükemmel oluyor
Amin inşallah Rabbim size de hayırlı evlat nasip etsinÇok teşekkür ederim.Birbirimizi tanımadan burda bunları yazmanız beni çok mutlu etti.
İnşallah her şey gönlümüzce olur
Teşekkürler. Benim doktorum Yücel Şahin ama son iki gün izinliydi, bu nedenle Gönül Özer'e muayene oldum. Başka merkezdeki iki tüp bebek denememde stimülasyon iğnesi olarak Pergoveris, yumurtlamayı önleyici olarak Orgalutran (Cetrotide yerine) ve yumurta çatlatma (olgunlaştırma) için Ovitrelle kullanmıştım. Sonuncusunda OHSS olunca, bunu önlemek için Memorial'da Gonapeptyl kullanabileceğimi söylediler. Bende PCOS yok, ama yumurtalıklarımda PCO benzeri bir görüntü var. Yani çok folikül olunca ve estrojen artınca OHSS yaşandı. Ovitrelle kullandığım ilk iki tedavide iğneyi yaptığım günle OPU günü arasındaki gün başka hormon kullanmadım ve kan tahlili yapılmadı.Bu arada işlemlerin sırasını düşündüm, öncelikle çatlatma iğnesi olarak kullanılan iğne ovitrelle aslında. Gonapeptyl yumurta gelişimini baskılama, gonal f ise yumurta büyümesini sağlayan iğne. Yumurta toplama aşaması öncesinde ilk önce gonal ve gonapeptyl birlikte kullanmıştım ben, bunlar bir kaç gün belli dozlarda kullanıldıktan sonra kan testi alınıyor. Bu tahlilde LH FSH gibi hormonlar takip ediliyor. Seviyelerine göre iğnelerin dozları değiştiriliyor. Ondan dolayı kan testi alımı OPU öncesine doğru artıyor. En sonunda da 19mm olmasına doğru çatlatma iğnesi ovitrelle yapılıyor. Ve ardından 36saat sonrasına doğru OPU işlemi yapılıyor.
Aslında kan testleri yumurta sayısıyla ilgili değil. LH FSH ve E2 hormonlarını takip edip dozları ayarlayıp çatlama evresinin gelip gelmediğini anlamak için diyebilirim.
Bu arada benden 2 tane yumurta toplandı pgt testi yaptırmaya karar verdik biri sağlıklı biri sağlıksız çıktı tek kalan embriyo ile transfer için şuan beklemekteyim.
Bunu yapmak çok zor ama stres bu aşamada en olumsuz etkileyen faktöro yüzden stresin faydası yok zararı olduğunun farkında olarak hareket etmemiz lazım.
Bu arada senin doktorun kim? İnşallah herşey çok güzel olur..
Hayır yokDondurulmuş embriyonuz var mı
En son bana 37.5 a çıkarmayı düşünüyorlar demişlerdi muhasebeden Ocak başında ama şuan kaç yaptılar bilmiyorm ama hemen hemen o fiyatlardadır muhtemelen 3 aşa 5 yukarı.Hayır yok
Ya masallah cok sevindim Rabbim anali babali saglikla buyümesini nasip etsin.Cabımm iyiyiz cok sukur 17 şubatta doğum yaptım. Bebekte bende iyiyizSen nasılsın bebişler nasıl cinsiyetleri belli oldu mu
Merhabalar bana çatlatma iğnesi gonapeptly kullanıldı 2 tane olarak uyguladım. Ama kan tahlili alınmamıştı.Herkese selamlar,
çok geçmiş olsun canım , pgtli embrıyo muydu?Çok teşekkür ederim.Birbirimizi tanımadan burda bunları yazmanız beni çok mutlu etti.
İnşallah her şey gönlümüzce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?