Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Ya kızlar artık bu pgt madem bu kadar önemli neden kadın doğum doktorları önemsiz bulup amniyosentez istiyorlar aklım almıyor

Ya kızlar artık bu pgt madem bu kadar önemli neden kadın doğum doktorları önemsiz bulup amniyosentez istiyorlar aklım almıyor
Anladığım kadarıyla risk hep devam ediyor. Embriyo rahim içinde de bölünüp gelişimine devam edebiliyor. Böyle olunca doğru bölünüp ,cogaldigindan emin olamiyorlar. Yine de doktorlar daha iyi bilir.

Anladığım kadarıyla risk hep devam ediyor. Embriyo rahim içinde de bölünüp gelişimine devam edebiliyor. Böyle olunca doğru bölünüp ,cogaldigindan emin olamiyorlar. Yine de doktorlar daha iyi bilir.
bu durum çok tuhaf..
yanı pgt gonderıp sagıklı gelıp trasnfer olup sonra bölünmeye devam ettıgı ıcın sonradan saglıksız olma ıhtımalı var ..
çok aşırı ilginç bir durum ..
o kadar para verip yaptırıp bide bu durumu yaşamak ya da yaşama ihtimalimizin olması tuhaf ..

Bende artık neye inanacağımi şaşırdım.Mesela benim eski doktorum genetk olarak sıkıntı yoksa ve yaş ileri değilse asla önermiyorum diyordu, embriyonun bozulma ihtimali var derdi.Ama üst üste negatif ve kürtaj olunca yaptırmak istedim ki en son 5aa embriyom hasta geldi şimdi 3 embriyomun sonucunu bekliyorum.Eger sağlıklı gelirse ve tutmazsa veya düşük olursa Allah korusun birdaha pgt yaptırmam

ya inan ki bende neye inanacağımı şaşırmıs durumdayım..
benımde aynı 5aa embrıyom tuttu ama mol gebelık oldu .. sımdı aklımda kalan embrıyolarda sorun var mı dıye dusunmekten kendımı alamıyorum..
e sımdı dondurulmuşa ngs yaptırsam dıyorum dondurup çözdürme vs risk alacağım,birde üzerine sağlıklı gelip aa sonradan bölünme oluyor saglıksızda olabilir denince yani ona da güvenmiyorum..
çok karışık ya bilmiyorum bu tüp bebek işini artık çözemiyorum ..
ınsallah hakkımızda en hayırlısı olsunda saglıkla gelsın bebeklerımız

Zaten pgt yaptırmadan önce ilk gorusmelerde bunun yüzde yüz garantili bir yöntem olmadığını anlatıyorlar . Şöyle anlatayım size benim yaşım 32 eşim 37 yaşında ikimizin de ayrı ayrı genetik testleri temiz . Sağlıklı yasariz alkol ,sigara tüketmeyiz. Birçok şeyi doğal ,ilaçsız almaya çalışırım evlendigimden beri ( 3 yıldır) 4 embriyo gönderdik ve ikisi sağlıksız geldi . Bir tanesi trizomi 5li . Yani yaşamla hiç bağdaşmayan bir durummus . Kalitesi 6AA idi ne garip değil mi ?
Bundan önce de hem spontan hem tüp bebek dusugum var
Bir de üzerine negatifim var . Buna sebep olan şey için bilimin bir aciklamasi yok . Bundan önce başka hastanedeydim . Oradaki doktorum tekrarlı transfer ile denemeyi tercih ediyordu . Buradaki de pgt ile ilerlemeyi doğru buluyor . İnanın tek bir doğru yok . Ben tamamen şans olduğuna inanıyorum artık .

Son düzenleme:
tabiii zaten doktorum hıc bırseyın garantısı olmadıgını soyluyor ..
bızde aynı sıgara,alkol hıc kullanmayız, saglıklı beslenırız ama bunlar olunca sorun yok demek degılmıs onu 4 senede gormus oldum ..
yanı vucut saglıklı olsada saglıksız gebelıkler,dusukler olabılıyor ..
benımde 12 tane 5.gun embrıyosu oluştu ama 5aa transferım mol gebelık olunca acaba dıgerlerı nasıl dıye dusunmeden edemıyorum .. o yuzden artık duydugum hıc bırsey garip gelmiyor ..
bu durumda elımızden gelenı yapıp gerırısı tevekkul.. yanı ne ınsanlar var ıckı,sıgara hatta daha başka seyler kullanıyor 6-7 cocukları var .. ama onlarında başka turlu sorunları var ona emınım .
nasip,buda bizim imtihanımız ..
elimizden gelenı yapıyoruz ınsallah bır gun saglıkla kavuşacağız

aslında doktorlarda deneme yanılma yoluna gıdıyor, yoksa bazı durumların açıklamasını bulamıyorlar..
bızım gıbı

Ama o kadar araştırdım pgt ile sağlıksız doğum yapana rastlamadım belki bölünme ilk transfer günlerinde olup tutunmayı veya düşüğe sebep olabilir mi diye düşündüm. Burada varsa pgt ile sağlıksız doğum yapan yazabilirseniz sevinirim. Yücel beye sordum pgtden sonra bölünme olur mu diye asla olmaz hiç Bişey görmedim dedi genetik dru da %97 Lik bir garanti verdi artık nasibinde ne varsa o olacak Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin

sanmıyorum canım ya saglıksız doğum olacagını,
dedıgın gıbı belkı saglıksız ılerleme,dusuk ya da tutunmama olabılır ..
amiiinnn, Rabbım saglıkla hayırlı evlatlar versın ınsallah hepımıze

İlk zamanlar bende çok sorguluyordum. Bu kadar sağlıksız beslenip nasıl böyle sağlıklı çocukları oluyor diye

Dediğiniz gibi bu saatten sonrası tevekkül etmek bizim için Size de çok geçmiş olsun . Bir kez mol gebelik oldu diye diğerleri de sağlıksız demek değildir . Bu arada benim de başka merkezde iyi kalite embriyolarım var . Bana onları buraya taşıyın ,inceleyelim dediler . Açıkçası 1500 dolar da onlara vermek istemedim şu an . Zaten son tedavim maliyetliydi. Demem o ki olumsuz dusunmeyin siz yasiniz da benden gençtir diye tahmin ediyorum .

aslında doktorlarda deneme yanılma yoluna gıdıyor, yoksa bazı durumların açıklamasını bulamıyorlar..
bızım gıbı
Evet evet bu bir deneme yanılma yöntemi . Hatta Semra hanım bana şey demişti . Biz eliminasyon yöntemiyle ilerleyeceğiz. Ama tüm bunların sonunda da düşük olabilir .

Amin inşallah ... Siz içinizi ferah tutmaya çalışın

Bana şey denildi, %2 ile %5 yanılma ihtimali olduğu için garanti olsun istedikleri için istiyorlarmış. Çapadaki genetik Dr dedi bana bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…