- 10 Ekim 2014
- 427
- 304
- 63
Arkadaslar,
Benim dun Memorial'da on gorusmem vardi. Dr. Semra hanim icin randevu almistim ama kucuk bir kaza gecirdigi icin bu hafta calismiyor. Beni onun ekibinden Dr. Aylin hanim muayene etti. Antral folikul sayisina bakti ve sagda bir sey yok, sol yumurtaliktada sadece 1 kucuk antral folikul var dedi. Moralim cok bozuldu. Yasim 46 oldugu icin sansin %1 dedi, IVF yapamayiz ama donasyon deneyebilirsin dedi.
Antral folikul sayisi aydan aya degisebiliyormus ve bazi doktorlar antral folikulu tek basina fazla dikkate almiyorlarmis. FSH ve AMH degerlerini daha cok onemsiyorlarmis. Aklim cok karisti, degisik bloglarda bir hayli degisik yorumlara rastladim bu antral folikul konusunda.
Aranizda antral folikul ile benim gibi tecrubesi olan oldumu yoksa benimki nadir bir vakami? Malum yas 46.
Tesekkurler
merhaba canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah bende kasım sonunda memorialde tedaviye başlayacagım benim normalde 3. tedavim ama memorialde ilk tedavim olacak..bende tüplerde sorun varmış memorialde laparoskopi oldum.sizde sorun neydi ve kaç yaşındasınız ki tek embriyo transfer edildi.merhabalar bayadır topiği takip ediyorum hamile arkadaşlara hayırlı olsun Rabbim tez zamanda isteyen herkese nasip etsin inşallah bende aranıza katılmak istedim bende memorialde tedavi gördüm ilk denemem negatif şimdi dondurulmuşlarla devam adecem yanlız yaşım gereği tek embriyo konulacakmış aranızda dondurulmuşlarla tek embriyo ile hamile kalanınız varmı?
merhaba canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah bende kasım sonunda memorialde tedaviye başlayacagım benim normalde 3. tedavim ama memorialde ilk tedavim olacak..bende tüplerde sorun varmış memorialde laparoskopi oldum.sizde sorun neydi ve kaç yaşındasınız ki tek embriyo transfer edildi.[/QU
teşekkürler sizede çok geçmiş olsun benim yaşım 25 olduğu için tek embriyo konulmuştu eşimde sperm azlığı olduğu için tüp bebekte karar kıldık ben tekrardan dondurulmuşlarla tedaviye başladım şuan ilaçlara başladım çarşamba günü kontrolüm var ondan sonra trasfer günüm belli olacak.inşallah bu sefer olumlu sonuç alırım Rabbim herkese olumlu sonuçlar nasip etsin inşallah.merhaba canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah bende kasım sonunda memorialde tedaviye başlayacagım benim normalde 3. tedavim ama memorialde ilk tedavim olacak..bende tüplerde sorun varmış memorialde laparoskopi oldum.sizde sorun neydi ve kaç yaşındasınız ki tek embriyo transfer edildi.
anladım canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallahhhh.peki kaç yaş üzerinde hoca çift transfer ediyormuş birsey söylediler mi çift transferin şartları neymiş.inşlallaahhh buradan sevindirici hayırlı haberlerini alırız.teşekkürler sizede çok geçmiş olsun benim yaşım 25 olduğu için tek embriyo konulmuştu eşimde sperm azlığı olduğu için tüp bebekte karar kıldık ben tekrardan dondurulmuşlarla tedaviye başladım şuan ilaçlara başladım çarşamba günü kontrolüm var ondan sonra trasfer günüm belli olacak.inşallah bu sefer olumlu sonuç alırım Rabbim herkese olumlu sonuçlar nasip etsin inşallah.
sanırım 35 yaş üstü için ayrıca 2.denemeden sonraki tedavi için diye biliyorum doktoruma sorduğumda ayrıca dondurulmuşlar için çözüldükten sonra kalite durumuna göre 2 embriyo transfer edilebileceğini söylemişti...anladım canım Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallahhhh.peki kaç yaş üzerinde hoca çift transfer ediyormuş birsey söylediler mi çift transferin şartları neymiş.inşlallaahhh buradan sevindirici hayırlı haberlerini alırız.
Canım bu konuda tecrübem yok ama eğer ilk tedavinse taze embriyoyu test yapmadan transfer etsinler derim. Çünkü diğer türlü donduracaklar ve test sonucu gelicek, çözdürdükten sonra kalitesinin bozulmayacağını bilemessin. Eğer tutmassa ki inşallah tutar canım, diğer tedavinde düşünürsün bnce. O zaman iyice bilgi sahibi de olursun hem.Tedavini boşuna 1 ay erteleme derim ben. Allah neyi nasip ettiyse o olur dua et yeterMerhaba herkese, benim buraya ilk yazisim. Bir sorum var umarim tecrubesi olanlar okur. Ben su anda transfer bekliyorum. OPU dan sonraki 3. gun. 3 yumurta toplanmisti ve 3 u de dollenmis. Bir tanesi yavasti ama onu da izliyorlardi. Bugun lab dan telefon geldi. Genetik test istiyor musunuz diye. Yasim 40, daha dogrusu 3 gun sonra 40 olacagim. Malum genetik test icin folikul basina 250 USD ile 350 USD arasinda bir fiyat isteniyor. Ben de karar veremiyorum, 3 u de mi gitsin yoksa en iyi olan mi gitsin teste diye. Bu konuda tecrubesi, bilgisi olan varsa paylasirsaniz cok sevinirim, sonradan pisman olacagim bir karar vermek istemiyorum. Bu arada yumurta transferini hangi dr un yapacagini biz secebiliyor muyuz?
öncelikle çok geçmiş olsun.ben laporoskopi ile miyom ameliyatı oldum.ama korkulucak bir ameliyat değil.tüp olayını bilmiyorum ama benim ameliyatım çok riskliydi ve çok şükür başarılı geçti.ertesi gün kendi ihtiyaçlarını görebilirsin.bir haftada normale girersin.inan korkulacak birşey yok.tüp için bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.çok geçmiş olsunMerhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum. Hepinizi içten selamlıyorum Rabbim herkesin gönlüne göre versin...
Hikayemi paylaşayım sizinle, şişli memorialde tedavi görüyorum. Yumurta toplama işleminden sonra baya etkilendiğim için hemen transfer yapılmadı, embryolarım donduruldu ve iki ay sonra tek embriyo transfere edildi, sonuç pozitifti ve bebeğimin 11. haftada kalbi durdu. İkinci denemem de dondurulmuş embriyo ile oldu, sonuç yine pozitif ama bu sefer de kendiliğinden düşük oldu. Tüpbebekten önce bir spontan gebeliğim olmuştu o da 8. haftada kalbi durmuştu. Yani arkadaşlar hamile kalıyorum ama düşükle sonuçlanıyor. Son olarak Aylin hn. laparoskopi yapalım dedi belki tüplerini alırız diyince kararsız kaldım ve açıkçası çok korktum. (bu arada daha önce sol tüpümün rahim filmi ile kapalı olduğunu öğrenmiştim, sağ tarafta da çikolata kistim var)
Ne yapacağımı şaşırdım bana bir akıl verin arkadaşlar, daha önce laparoskopi olan var mı, nasıl birşey bu tüplerimi alırlar mı acaba, aklımda sorular...
öncelikle çok geçmiş olsun.ben laporoskopi ile miyom ameliyatı oldum.ama korkulucak bir ameliyat değil.tüp olayını bilmiyorum ama benim ameliyatım çok riskliydi ve çok şükür başarılı geçti.ertesi gün kendi ihtiyaçlarını görebilirsin.bir haftada normale girersin.inan korkulacak birşey yok.tüp için bilen arkadaşlar yardımcı olurlar.çok geçmiş olsun
Canım bu konuda tecrübem yok ama eğer ilk tedavinse taze embriyoyu test yapmadan transfer etsinler derim. Çünkü diğer türlü donduracaklar ve test sonucu gelicek, çözdürdükten sonra kalitesinin bozulmayacağını bilemessin. Eğer tutmassa ki inşallah tutar canım, diğer tedavinde düşünürsün bnce. O zaman iyice bilgi sahibi de olursun hem.Tedavini boşuna 1 ay erteleme derim ben. Allah neyi nasip ettiyse o olur dua et yeter
Selam canim 3 tane embriyo yok mu zaten yaş olarak çift embriyo transferini hakedion zaten e rica et baska deneme sansim da yok de 3unu birlikte koysunlar ne var ki eskiden koyuyorlardi boyle istisna bi durumda belki koyarlar bi sansini deneTesekkurler cevabin icin. Bana soylediklerine gore genetik test sonuclari ayni gun geliyormus ve ayni aksam transfer yapabilirlermis. Soyle de bir ayrinti var biizmle ilgili. Esim ve ben sadece 1 kez deneme karari aldik. Yani bu ilk ve son denememiz. Tabi bunun pek cok nedeni var simde burda yazmakla kafa sisirmek istemedigim. Yani uzun lafin kisasi, baska denemeler olmayacagi icin, herseyi saglama alip hepsini mi gondersek, 2 si mi, yoksa nedir bilemedik. Tecrubesi olanlar varsa paylassa ne guzel olur.
Merhaba, siZinle aynı sorunu bende yaşadım. Toplam 5 kere tüp bebek tedavısı gördum 2 taze 3 dondurulmuş olmak üzere tazelerde hiç tutunma olmadı. Dondurulmuşların da biri kımyasal gebelik biri 7. Hafta düşük biri de 8. Hafta kalp atışlarının yavaşlaması sonucu bebğın gelişimi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. Artık laparoskopi yapalım dedıler rahim filmlerimde bi sorun görülmemesine rağmen, çünkü yapıcak başka birşey kalmadı. Ben de çok düşündüm yaptırmak istemedım ama sanırım başka çarem yok. Bu ay laparoskopim yapılacaktı semra hocanın rahatsızlığından dolayı ertelendi. 3 dondurulmuşum var. Kasım ayında önce laparoskopi olup sonra transfer yaptırıcam. Umarım bu tedavi sonrası sorunumz çözülmüş olur. Bebeklerimizi kucağımıza alırızz..Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum. Hepinizi içten selamlıyorum Rabbim herkesin gönlüne göre versin...
Hikayemi paylaşayım sizinle, şişli memorialde tedavi görüyorum. Yumurta toplama işleminden sonra baya etkilendiğim için hemen transfer yapılmadı, embryolarım donduruldu ve iki ay sonra tek embriyo transfere edildi, sonuç pozitifti ve bebeğimin 11. haftada kalbi durdu. İkinci denemem de dondurulmuş embriyo ile oldu, sonuç yine pozitif ama bu sefer de kendiliğinden düşük oldu. Tüpbebekten önce bir spontan gebeliğim olmuştu o da 8. haftada kalbi durmuştu. Yani arkadaşlar hamile kalıyorum ama düşükle sonuçlanıyor. Son olarak Aylin hn. laparoskopi yapalım dedi belki tüplerini alırız diyince kararsız kaldım ve açıkçası çok korktum. (bu arada daha önce sol tüpümün rahim filmi ile kapalı olduğunu öğrenmiştim, sağ tarafta da çikolata kistim var)
Ne yapacağımı şaşırdım bana bir akıl verin arkadaşlar, daha önce laparoskopi olan var mı, nasıl birşey bu tüplerimi alırlar mı acaba, aklımda sorular...
genetik test yapıldılarmı canım genelde düşük olunca komozom analızı istenirMerhaba arkadaşlar, aranıza yeni katılıyorum. Hepinizi içten selamlıyorum Rabbim herkesin gönlüne göre versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?