Anormal döllneme ne demek nasıl oluyormuş?semra hocanın işine önem vermesini seviyorum. gerçekten ayrıca ilgileniyor. ama nasıl öyle şey olmuş. neyse belki de hayırlısı böyleydi canım. emin ol Semra hoca burada olmasa da ona haber gidiyordur. Ben bile şaşırdım geçen özellikle muayeneme o girdi. Anormal döllenme olduğu için üzerinde duruyormuş.takipteymiş öyle söyledi
İki tane transfer oldu canim ilki 5aa(cozuldukten sonra ilerlemis) ikincisi 3 ab semra hoca girdi transfere ikincisi düşük kalite olmasa transfer yapmadım dedi benim isteğimle oldu biraz :) suan dinleniyorum haftaya perşembe test günüm o bütünnn heyecan stres geçti canimNeler oldu bakalım bebişler senle mi? transferin nasıl geçti_
Aaa benimkiyle ayni durumun desene.ayni cümleyi benim icin de kurdu.birini tekrar dondurmanın bi anlami yok ve dusuk kalite oldgu icn iki tane veriyorm dedi.ben de siz bilirsinz dedm cok sukurrrr ikisi benle insallah senin de oyle olur.ikncsi dogal anne rahmini severse buyuyor.yetişiyor digerine.İki tane transfer oldu canim ilki 5aa(cozuldukten sonra ilerlemis) ikincisi 3 ab semra hoca girdi transfere ikincisi düşük kalite olmasa transfer yapmadım dedi benim isteğimle oldu biraz :) suan dinleniyorum haftaya perşembe test günüm o bütünnn heyecan stres geçti canim
İnşallah canım yaaa sen hamile sin dimi ya hemde ikizzzz süper insallah sağlıcakla kucağına da alırsınAaa benimkiyle ayni durumun desene.ayni cümleyi benim icin de kurdu.birini tekrar dondurmanın bi anlami yok ve dusuk kalite oldgu icn iki tane veriyorm dedi.ben de siz bilirsinz dedm cok sukurrrr ikisi benle insallah senin de oyle olur.ikncsi dogal anne rahmini severse buyuyor.yetişiyor digerine.
Evet cnm 7+4 suan cok sukur.insallah darisi sana ve isteyen herkese.senin gibiydim ben de iki embryo biri 5 ab digeri daha dusuk blmiorm kac oldgnu onn.simdi bir gun daha kucuk oburune gore :) normalmis bu durum.İnşallah canım yaaa sen hamile sin dimi ya hemde ikizzzz süper insallah sağlıcakla kucağına da alırsın
Anormal döllneme ne demek nasıl oluyormuş?
Ne güzel canım allahım isteyen herkese nasip etsin insallah kaçıncı denemeydi sizin 2 galibaEvet cnm 7+4 suan cok sukur.insallah darisi sana ve isteyen herkese.senin gibiydim ben de iki embryo biri 5 ab digeri daha dusuk blmiorm kac oldgnu onn.simdi bir gun daha kucuk oburune gore :) normalmis bu durum.
Canm ilk deneme.ilk günlerde hicbir belirti olmuyor.ilk test yaptirdigim günlerde hani hamilelerde gobek deliginden asagi uzanan cizgi olur ya o cok hafif belirmisti.herkeste olmazmis ama bende hafif var.sonra koyulasirmis.simdi yeni yeni kasik agrilari ve istahsizlik basladi.sirt agrisi bide.ama sen suan hiçbirşey hissetmezsin canm ya insallah olumlu olr.heyecanla bekliyorz Allah isteyen herkese nasip etsin tekrar tekrar soyluyorm ve diliyorum...Canım bu arada belirilerini ne zaman hissetmeye başladın diğer denemede kasik ağrım çok oluyordu şimdi hiç birşey hissetmiyorum sanki transfer olmadim gibi
Cevabın için teşekkür ederim cnm diğerinde ilk 3 gün çok ağrım vardı benim şimdi yok insallah tuturlarda pozitifi görürüm insallah sabırla beklicem artikCanm ilk deneme.ilk günlerde hicbir belirti olmuyor.ilk test yaptirdigim günlerde hani hamilelerde gobek deliginden asagi uzanan cizgi olur ya o cok hafif belirmisti.herkeste olmazmis ama bende hafif var.sonra koyulasirmis.simdi yeni yeni kasik agrilari ve istahsizlik basladi.sirt agrisi bide.ama sen suan hiçbirşey hissetmezsin canm ya insallah olumlu olr.heyecanla bekliyorz Allah isteyen herkese nasip etsin tekrar tekrar soyluyorm ve diliyorum...
Rica ederim cnm bisey sorarsan burdayım ben :) herkesin belirtileri farklı zaten.haa bide ben ananas yedim tutma asamasinda.meyve falan yedim.ananas iyi diyolardi nette.çok yedim.Cevabın için teşekkür ederim cnm diğerinde ilk 3 gün çok ağrım vardı benim şimdi yok insallah tuturlarda pozitifi görürüm insallah sabırla beklicem artik
En önemlisi rahatlik ztn cnm.Cok sagol canim ben diğerinde de yedim canım simdide başladım. Ama bu sefer psikolojik olarak rahatım ilkine göre tabii
Darısı başımızda stresi hayatından uzak tut canımmİki tane transfer oldu canim ilki 5aa(cozuldukten sonra ilerlemis) ikincisi 3 ab semra hoca girdi transfere ikincisi düşük kalite olmasa transfer yapmadım dedi benim isteğimle oldu biraz :) suan dinleniyorum haftaya perşembe test günüm o bütünnn heyecan stres geçti canim
Evet cnm 7+4 suan cok sukur.insallah darisi sana ve isteyen herkese.senin gibiydim ben de iki embryo biri 5 ab digeri daha dusuk blmiorm kac oldgnu onn.simdi bir gun daha kucuk oburune gore :) normalmis bu durum.
Insallah canm.cok sagol.herkese nasip olsun insallah yaaa.cok istiyorum bunu kimse bunun üzüntüsünü yaşamasin.ayyy ne güzel yaaa, Rabbim sağlıkla kavuşturdun
Allah gerçekten razı olsun uzunca ve çok güzel açıklayıcı yazmışsınız.Arşivlik bir cevap olmuş çoğu arkadaşa yol gösterecek inş.Herkesin gönlündeki versin Rabbim inş.Sağolun.Adet olduğumuz 1. gün vucudumuz östrojen salgılamaya başlıyor giderek artan oranda. 14. gün vucutta hcg hormonu aniden yükselerek yumurtamızın çatlamasını sağlıyor ve bu 14. günde endometrıum kalınlığımız östrojen hormonumuzun etkisiyle en kalın haline ulaşmış oluyor yumurta çatladıktan sonra beyne giden sinyal progestoron hormonunu salgılayarak döllenmiş olan yumurtanın rahme tutunmasını sağlıyor yani rahmi yumuşatıp yatak haline getiriyor sadece 2 gün yerleşmek için en uygun zamanı sunuyor...
Doğal olmayan siklus dedikleri -yani estofem ve crinone jel-aslında onların bizim vucudumuzu taklit etmeye çalıştıkları sistem... ama vucud haddinden fazla ostrojene maruz kalmakla kalmıyor bazı insanlarda yapılan istatistiksel çalışmalara göre daha düşük başarıya sebep oluyor rahimden salgılanan bazı maddeler var bazı kişilerde embiryonun gelişimini durduruyor..(tabi herkeste olmuyor)
Gelelim naturel(doğal) siklusun dezavantajlarına yumurta herkes de 14. gün çatlamıyor yumurtanın çatladığı o günü tespit edemezlerse 7 gün sonra yapılması gereken transferi yanlış günde yapacaklarından vucut döllenme olduğunu anlamayacak hormonlar salgılanmayacak rahim embiryoyu kabul etmiyecek ve embiryomu çöp olacak bu ay benim başıma gelen gibi transfer iptal edilecek..
Diğer sistemde zamanı onlar belirliyor daha basit ostrojen 14 gün kullanılıyor crinone alındıktan 5 gün sonrada transfer yapılıyor.
Naturel siklus semra hocanın demesiyle çokçok sıkı takip gerektiren ve olumsuz denemeleri olup hormonlara çok duyarlı kişilerde uygulanması gerekir.. Benim vucudum ostrojene çok duyarlı hem kilo aldırıyor hemde endometriozis hastası olduğumdan kistlerimi arttırıyor. aslında ostrojen hormonu tüm kötü olan hastalıklarada genetiğinizde varsa davetiye çıkartıyor bu hastalıklardan bahsetmekte istemiyorum.
bence naturel siklus hormonlarında sorun olmayan herkese uygulanabilir ama bu şekilde yapmak doktorların işine gelmez 10 gün boyunca ultrason takibi yapmak zor geliyor sonuçta her halukarda aynı parayı alacaklar. ilacı verip yolluyorlar
--Semra hoca hariç---Yeni ekol naturel siklusta dondurulmuş embiryo transferi...
Hadi inşallah tutunurlar sımsıkı. İnşallah bu sefer sağlıklı bir gebelik elde edersiniz. Bir şey sormak istiyorum. Ben de ocakta ilk denememi yaptırdım fakat sonuç pozitif çıkmasına rağmen kan degerim istenilen şekilde yükselmedi ve ilaçları bırakarak adet oldum. Şimdi 1 tane daha dondurulmus embriyom var doktor dondurulmuşu kullanmak istediğini belirtti. Sormak istediğim ilk transferden kac ay Sonra dondurulmuşu denediniz? Ben nisan gibi düşünüyordum ama Semra hoca o tarihlerde hastanede Olmayacak mis galiba.İki tane transfer oldu canim ilki 5aa(cozuldukten sonra ilerlemis) ikincisi 3 ab semra hoca girdi transfere ikincisi düşük kalite olmasa transfer yapmadım dedi benim isteğimle oldu biraz :) suan dinleniyorum haftaya perşembe test günüm o bütünnn heyecan stres geçti canim
Yumurta yeterli büyüklüğe gelene kadar 2 gunde bir gittim. 18-19 mm oldugunda her gun gittim. Bu arada kit yapiodum. Kitte pozitifi gorunce Ayse hanima msj attim hemen gel dedi. Iş çıkışı gittim ve donuste arayip transfer günü verdiler. Benim doktorum Ayşe hanımdi o yokken Yucel bey gordu ikisi de çok iyi doktorlar. Bizim gibi duzenli adet gorenlerde dogal siklus daha basarili oluyormus.Yumurtlama tespiti için kaç gün arayla çağırdılar kit ilemi tespit ettiniz onlar mı anladı yumurtladığınızı?
Sayenizde çok hevesliyim naturel siklustan semra hocaya endometrıum kalınlığım yeterli seviyeye ulaşmassa nolucak demiştim ilaçsız daha güzel oluyor demişti görüceksin bak demişti...Yücel beyde ilgilendimi sizinle takibinizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?