Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

hayirli olsun cnm bizim negatif
Iyi dileklerin icin Saol cnm senin icin cok uzuldum sende bozma moralini herseyde bir hayir vardir insallh evlatlik edindikten sonra kendiliginden hamile kalirsin transfer gunude konusmustuk boyle evlatlik sonrasi hamile kalan ikimizinde tanidiklari cikmisti insallh seninde olur

Kizlar hamile olanlari tebrik ederim hayirlisiyla kucaklarina alirlar ins.merak ettigim tutanlarda sorun varmiydi birde kacinci denemeniz.bende bu ay baslamak istiyorum hicbir sorunumuz yok yasim 29

yaptirdim.canim. Sonuç 3.8 negatif
Canım çok üzüldüm herseyde bir hayır var lütfen üzme kendini. Bugün test yaptırdıkdan dışarda bir cafede oturdum malum heyecandan iş yapamıyordum. Derken karşı masaya bir aile gelip oturdu ve çocuklarıyla gözgöze geldi galiba down sendromluydu içim gitti oturup dua ettim o iki saat boyunca hayırlıysa olsun dedim Zamanı geldiğinde rabbim bizede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip edecek inşallah!

Canim ya seni merak ettigim icin girmistim nete cok gecmis olsun bundsda vardir bir hayir ben bebegimi kaybettikten sonra keske tutmiyaydi dedim rabbim af etsin insallah bizlerede saglikli hayirli evlatlar versin

tabiki canım onun acısı daha büyük..bu neki düşünmesi bile kötü.ben hep hayırlısı dedim.demekki bu hayırlı olan

Tabi bu kararda çok güzel ve kutsal ama yaşınız kaç kaçıncı denemeniz merak ettim.

yaşım 37 3.denemem oluyor. yumurta çıkmıyor çıkan da böyle.. bir de 40 yaşından sonra kurumdan bebek vermiyorlar.1 yaş üstü veriyorlar daha geç kalmak istemiyorum.

hiç içimden gelmiyor.. zaten kararımı vererek tedaviye başlamıştım. bundan sonraki paramı hastanelere harcamak istemiyorum. sonucu belli değil.ama evlat edinirsem sonucu belli. elbet bir gün gelecek bebeğim.bundan sonraki paramı ona harcayacağım.odasını bile düzenleyeceğim :)

inşallah canım.zaten hayalimdi hep birinci çocuğumu doğuracak ikincisini kurumdan kimsesiz bir bebeğe annelik yapmak istiyordum.belki de hayalim böyle gerecek olacak.

vardır Allahın bir bildiği...

. Kesinlikle bir üzüntü veya
yaşım 37 3.denemem oluyor. yumurta çıkmıyor çıkan da böyle.. bir de 40 yaşından sonra kurumdan bebek vermiyorlar.1 yaş üstü veriyorlar daha geç kalmak istemiyorum.
Bende 36 yaşındayım ve 6.denemem olacak Allah inşaallah verir ama 16 kez daha denerim dur bakım sen bi daha 3. deneme ve hemen pes etmek olmamalı. bu biraz lükse kaçıyor öğretmen gibi konuştum ama inanın bence çok duygusal bi karar olmuş. Yıllar sonra keşke dememek adına bence 40 yaşına kadar deneyin tekrar tekrar deneyin elinizden geleni yapın.Sonrasında zaten gönül rahatlığıyla huzurla evlat edinirsiniz zaten.

Arkadaşlar pes etmeyin 31 yaşındayım ve 9.kere denicem tedavi ve doğal yolla toplam 4 kere hamile kaldım son tedavim kimyasal sınuçlandı.sayısız histeroskopi ve bir laporoskopi oldum.evet psikolojmiz çöktü yıllardır mutsusuz ama yine denicem

Adet olduğumuz 1. gün vucudumuz östrojen salgılamaya başlıyor giderek artan oranda. 14. gün vucutta hcg hormonu aniden yükselerek yumurtamızın çatlamasını sağlıyor ve bu 14. günde endometrıum kalınlığımız östrojen hormonumuzun etkisiyle en kalın haline ulaşmış oluyor yumurta çatladıktan sonra beyne giden sinyal progestoron hormonunu salgılayarak döllenmiş olan yumurtanın rahme tutunmasını sağlıyor yani rahmi yumuşatıp yatak haline getiriyor sadece 2 gün yerleşmek için en uygun zamanı sunuyor...
Doğal olmayan siklus dedikleri -yani estofem ve crinone jel-aslında onların bizim vucudumuzu taklit etmeye çalıştıkları sistem... ama vucud haddinden fazla ostrojene maruz kalmakla kalmıyor bazı insanlarda yapılan istatistiksel çalışmalara göre daha düşük başarıya sebep oluyor rahimden salgılanan bazı maddeler var bazı kişilerde embiryonun gelişimini durduruyor..(tabi herkeste olmuyor)
Gelelim naturel(doğal) siklusun dezavantajlarına yumurta herkes de 14. gün çatlamıyor yumurtanın çatladığı o günü tespit edemezlerse 7 gün sonra yapılması gereken transferi yanlış günde yapacaklarından vucut döllenme olduğunu anlamayacak hormonlar salgılanmayacak rahim embiryoyu kabul etmiyecek ve embiryomu çöp olacak bu ay benim başıma gelen gibi transfer iptal edilecek..
Diğer sistemde zamanı onlar belirliyor daha basit ostrojen 14 gün kullanılıyor crinone alındıktan 5 gün sonrada transfer yapılıyor.
Naturel siklus semra hocanın demesiyle çokçok sıkı takip gerektiren ve olumsuz denemeleri olup hormonlara çok duyarlı kişilerde uygulanması gerekir.. Benim vucudum ostrojene çok duyarlı hem kilo aldırıyor hemde endometriozis hastası olduğumdan kistlerimi arttırıyor. aslında ostrojen hormonu tüm kötü olan hastalıklarada genetiğinizde varsa davetiye çıkartıyor bu hastalıklardan bahsetmekte istemiyorum.
bence naturel siklus hormonlarında sorun olmayan herkese uygulanabilir ama bu şekilde yapmak doktorların işine gelmez 10 gün boyunca ultrason takibi yapmak zor geliyor sonuçta her halukarda aynı parayı alacaklar. ilacı verip yolluyorlar
--Semra hoca hariç---Yeni ekol naturel siklusta dondurulmuş embiryo transferi...

Daha önceden yazdığım bir mesajdı...CELAR BLUE OVULASYON testi ise yumurtlama gününü tespit etmeye yardımcı oluyor poziitif çıkarsa lh hormonu salınmaya başlamış demek oluyor bazen gece falan salınıyor yakalayamıyoruz ben bu ay yakaldım geçen ay yakalayamamıştım. pozitif olunca gülen yüz çıkıyor ve ondan 7 gün sonra transfer oluyor hiç bir hormon ilacı kesinlikle kullanılmıyor

Ben bi adetin 2. günü gittim ..9 gün gittim solda 13 mm folikul vardı
12. gün 18 mm folikul vardı hastaneden geldim test pozitif çıktı 7 gün sonra transfer dediler

Sağolun Vural yazmıştınız biliyorum. Yordum sizi ama benim aklıma şunlar takıldı doğal siklusta hergün mü hastaneye gidilip ultrasona giriliyor.Bide bir önceki ay yakalayamadım gecede salınabiliyor hormon demişsiniz bunun takibini günde sürekli biz mi kişi kendisi mi yapıyor. Çok tşk.

Ben bi adetin 2. günü gittim ..9 gün gittim solda 13 mm folikul vardı
12. gün 18 mm folikul vardı hastaneden geldim test pozitif çıktı 7 gün sonra transfer dediler
yani iki kez ultroson için gittiniz. takip evde nasıl oluyor sürekli bi test falan mı yapıcaz evde hormonu yakalamaktan bahsetmişsiniz o evdeki süreci tek anlayamadım cevap verebilir misin Vural.

Ne guzel bu naturel siklus olayi.ben bunu basta bilseydim kesinlkle talep ederdim.crinone jel ve estrofem beni mahvetti.ozellikle de estrofem.yeni bıraktım 10.haftam cok sukur..ilk kullandigm gunler siddetli migrenm tuttu.doktoru aradik tedaviyi kesmemiz gerektgni söyledi.baska bir tedavi uygulayacağını soyledi.anlamadik. sasirdk yani estrofem olmadan nasl dondurulms embryo konulacagni anlamadk.bikac gun daha deneyelm dedk.doktor da tamam dedi.ve denedik devam ettik..demek ki doktorum bana da bu dogal yolu uygulayacakmis..ama o ayki tedavim bosa gidecekti..dondurulmusla oluyor mu dogal siklus...

yani iki kez ultroson için gittiniz. takip evde nasıl oluyor sürekli bi test falan mı yapıcaz evde hormonu yakalamaktan bahsetmişsiniz o evdeki süreci tek anlayamadım cevap verebilir misin Vural.

kişiden kişiye değişiyor kaç kere gitmen gerektiği beni adetin ikinci günü çağırdı sağda hiç folikul yok dedisola bakalım dedi. bi kaçtane burada var dedi dominant olan büyür dedi soldan gelecek bu ay galba dedi. sonra 9. gün bi bakalım dedi gttim bakalım bu ay yumurta olacak mı dedi tahmin ettiği gibi sol tarafta bi tane 13mm folikul oluşmuş her ay tek bir yumurta dominant olabiliyor bu yumurtayı takip edicez dedi 20 mm olunca çatlayacak dedi. yumurtlama testini kullan bu arada dedi pozitif çıkınca beni hemen ara dedi yani 17mm de 18 mm de falan da çatlayabilir belli olmuyor... dün son kez baktı 18mm olmuş dedi yarın çatlar bu dedi her gün 2mm büyüyormuş kit pozitif çıkarsa ara dedi tekrar eve geldim testi yaptım pozitif çıktı hemen transfer günü belirledik.. üstelik rahim kalınlığım 10 olmuş ilaçla bu kadar güzel olmuyor dedi..inşallah sonuç iyi olur burda bi arkadaş bu şekilde hamile kaldı..
Bu yöntem sadece DONDURULMUŞ EMBİRYO da uygulanabiliyor crinone ve estofem yerine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…