Canım benim esimde de hız ve morfoloji sorunu var.yalnız bize denilen biz imsi ile hallediyoruz oldu.benim 6. denemem olacak.bize ilaç kullanım denediler.acaba hangi ilacı kullanıyorum eşiniz.selam kızlar...en son yaklaşık bir yıl önce aşılama yaptıracağım dönem yazmıştım buraya.Ve tabi ki tutmayan aşılama sonrası,tetkikler tahliller derken artık canıma tak etti ve tamam dedim tüp bebek yapacağım.Taktir edersiniz tüp bebeğe karar vermekten daha zor olan şey nerede yaptıracağına karar verebilmek.Bir sürü yazı,form okudum gidip görüştüğümde oldu ama içimden bir ses memorial şişliye gitmemi söyleyip durdu.Anadolu yakasında oturmama rağmen göze aldım ve Ayşe hanımdan randevu talep ettim.Şanslıydım istediğim tarihe alabildim randevuyu.O kadar çok doktor ve hastane gezmiş biri olarak hastaneye girip merkez katına çıktığımda kendimi gayet iyi hissettim.Ayşe hanımla görüşmeden önce Mehmet bey ile bir ön görüşme yaptık.Hikayemizi dinledi, bir kitap kalınlığındaki dosyamızı inceledi gerekli notları aldı ve Ayşe hocanın yanına geçtik.Bayan dr.lara karşı hep önyargılı olmuşumdur ama kendisi bunu öyle bir yıktı ki anlatamam.Gayet sakin,halden anlayan ve soruları cevaplayan bir doktor.Öyle ki daha ilk görüşmede sanki her şey hal olmuş hissiyatına kapıldım. Reglimin 3. günü olmasının avantajıyla ultrasonla baktı ve yumurta rezervimin gayet iyi olduğunu,rahim duvarının kalınlığının ve iç hacminin istenilen ölçülerde olduğunu söyledi.Bu bile o kadar iyi geldi ki inanamazsınız.Daha önce iki gebelik yaşayıp her iki bebeğimide 7. haftada kalp durması nedeniyle kaybettim.Zaten asıl korkum,yine hamile kalıp yine aynı sonla karşılaşmak.Kromozom,genetik,sperm analizi testlerinin hepsi vardı.Kan pıhtılaşması çıkmıştı ama ciddi boyutta değildi.Bu sebep olamaz dedi.Eşimden özellikle o hastanede yaptırması için test yazdı ve yaptırdık.Hız ve sayıda anormal birşey yokken morfoloji sıfırdı.Aynı hastanenin ürolog ve androlog hocası Murad beye yönlendirdi ve öğrendik, yumurtayı dölleyen morfolojisi bozuk spermler olduğu için bebeği kaybediyormuşuz.Ne büyük bir şükür anıydı benim için...En azından artık sebebini bildiğimiz bir sorunumuz vardı.Şimdi eşim ilaca başladı,Ekime kadar kullanacak ve sonrasında tüp bebek yaptıracağız.Biraz uzun oldu farkındayım ama her şeyi anlatmak istedim.Ayşe hocadan da Murad hocadan da hastaneden de gayet memnunum.Hatta Semra hoca koridorda her gördüğünde kocaman gülümsemeyi ihmal etmiyor.
Umarım hepimiz tez vakitte sağlıklı bebeklerimize kavuşuruz kızlar...Bir şey sormak isterseniz,özelden de buradan da yazabilirsiniz...
Sevgiyle kalın...
Ne kadar mantıklı bir doktormuş.normal olsun diye diretme neymiş!!bak canım normal doğum anbe için çok iyi ama bebek için tehlikesi daha fazla sezeryanda ise bebek için tehlike azdır anne için biraz daha zor farkı bu benim araştırdığımda vardığım sonuç sen de araştır.net elinin altında.Başka bir hastane ilk çocuk tüp bebek hemde Sezeryan olur kıymetli falan dedi bakalım ısrarcı olursa eğer ilerleyen Zaman'larda mecburen bırakılacak Oray'ı ama şimdilik direticem normal için
Bakalım inşallah dört beş tane gördü bugün doktor umarım birisi kalitelidirOyle dusunme. Benim gecen tedavide 13 yumurta cikti elde var sifir. Az olsun oz olsun
Benim bildigim kadariyla cogul gebelik disinda, anne psikolojisi ve anatomisi, bebegin durusu vs hersey normalse normal dogumun hem anne hem bebek icin daha iyi oldugu. Bebegin rahim kanalindan gecerken maruz kaldigi salgilar da bagisikligini guclendiriyor diye biliyorum. Mesela tum sezeryanle dogum yapan arkadaslarimda yenidogan sariligi oldu fakat normal dogum yapan arkadaslarimin bebeklerinde rastlamadim, belki tesaduftur tabi ama bahsettigim rahim kanalindan gecerken kazanilnis bagisiklikla da ilgisi olabilir.Ne kadar mantıklı bir doktormuş.normal olsun diye diretme neymiş!!bak canım normal doğum anbe için çok iyi ama bebek için tehlikesi daha fazla sezeryanda ise bebek için tehlike azdır anne için biraz daha zor farkı bu benim araştırdığımda vardığım sonuç sen de araştır.net elinin altında.
Insallah canim onemli olan tutunmasi bazen kaliteye bile bakmayabiliyor. Benim ilk transferimde iki tane 5aa koyuldu. Onemli olan sonuc.Bakalım inşallah dört beş tane gördü bugün doktor umarım birisi kalitelidir
İnşallah Insallah canim onemli olan tutunmasi bazen kaliteye bile bakmayabiliyor. Benim ilk transferimde iki tane 5aa koyuldu. Onemli olan sonuc.
Aminnİnşallah biraz strese girdim inşallah hayırlısıyla sonuçlarımız güzel olsun
Canım öncelikle bu sürecte Allah yardımcımız olsun demek istiyorum.Ben trambofilin paneli,kromozom ve diger testleri bu merkeze gitmeden önce yaptırdım.Yani iki kez ayni sebeple tekrarlayan kayıp olunca biraz benim arastırmalarım biraz dr. Tavsiyesi ile bunlari yaptirdim.Trambofoli paneli dedigimiz testte genetik testi yani son kromozomlarinin bir tanesinde kan pihtulasmasi varmis ama bu dusuk sebebi sayılamazmis.Burdan bisey cikmayinca esimle birlikte kromozom testi yaptirdik cok sukur onlarda normal cikti.Sonra yine kendi cabamla dahiliye dr. Israr ede ede troidime baktırdım ve hasimato tanısı kondu.Ilacla onu düzenledik,bu arada kürtajla alınan parcalarda incelenmeye gitmisti cok sukur bebeklerdede kromozomsal bir anormallik yok.Yani ben tup bebege karar verene kadar bir kitap olacak kadar test yaptirdim.Hsg cektirdim mesela,Amh bakildi,prolaktine bakildi.Bu yuzden dosyada pek eksik bisey yoktu.Bence sende dr.lara söyle,yönlendirsinler ve testlerini yaptır.Muhakkak bir sebebi vardır...Allah gönlümüze göre versin insallahNekadarda güzel anlatmışsın canım hikayeni allah tez zamanda saglikli hayirlli evlat nasip etsin
Ben daha önce 1 kimyasal 2 negatif sonuctan sonra memorial başladım 4. Denemem için ilk görüşmeyi bende ayşe hm la yaptım dediğin gibi insan gibi insan bi doktor
Yanliz bana 4. Denemem olmasına rağmen ne kromozom ne genetik ne kan pihtilasmasi testi hiç birini istemediler hatta ilk görüşmemde semra hocada vardı oda baktı eski dosyalarima ve 4. Tedaviye geçtik ilk pozitif sonucumu aldım ama düşük yaptım şimdi kafam iyice takıldı
Ve donmuşlarla başlıcam bu ay
Aceba onlarada da sorun varmidir yapsak mi yapmasak mi kafam allak bullak
Merhaba canım,hizda bir sorun yok morfolojide sifirmis.Gerci daha once iki kez normal yolla hamile kaldım.Mesela biz burdan önce emre hocaya (emre bakırcıoğlu) gitmistik, morfolojiye cok takılmayın demişti ama Murad bey önemli dedi ve progeny m 90 verdi.Gunde 3 kez aç karına kullanıyor.Morfolojiyi düzenliyormuş hatta esime 3 ay sonunda tahlil yaptırıp sonuca göre normal mi tüp mü ona karar vericem dedim.Yani banada mantıksız gelen şu morfoloji değişen bişey değilse nasıl düzelir bilemiyorum.Baş kısmı hasarli olan spermler coksa sıkıntı oluyormus.Bizi neler bekliyor bilmiyorum,Allah hayırlısını versin insallah hepimiz için...Canım benim esimde de hız ve morfoloji sorunu var.yalnız bize denilen biz imsi ile hallediyoruz oldu.benim 6. denemem olacak.bize ilaç kullanım denediler.acaba hangi ilacı kullanıyorum eşiniz.
@ ruyass47 Merhaba yazini yeni gördüm tekrar tedavin olmuş:)) transferimi emre hoca yapti bende cok tedirgindim ilk defa gordum kendisini ama sevdim istedigin herseyi sorabilecegin bir doktor sicak kanli geldi bana guleryuzlu. Canim ablacim rabbimm emeklerini bosa cikarmasin boll sanslar bol bol embriyo diliyorum.
Gerçekten zor bi durum bizimkisi.kadın doğumculara sorsan ilaca gerek yok .ürologlar da önemsemiyor aslında çoğu.yani morfoloji konusunda doktorlar bölünmüş durumda.bizde 3. Güne çok güzel gidiyorlar.5. Güne de oldu gittiğimiz.benim de bir düşüğüm var hatta 8. Haftada olan.ama bunu bile morfolojiye bağlamıyolar.bir doktorun dediğini ötekisi benimsemiyor.deneme tahtasına döndük valla.k aan aydosa da gittik.ama nafile.yüksek dozda umut vererek başlanan senaryolar hep olumsuzlukla sonuçlanıyo.ağustos ortası gibi başlıycaz bakalım.eşin proxed plus kullanıyor.ben de omega 3.b akalın hayırlısı.histereskopi oldum.laparoskopi oldum.bi sorun yok durumu açıklayıcı.hep kadına yükleniyorlar.embriyo iyi olsa tutuyor zaten.niye ısrarla beni inceliyolar ortada böyle görünen bi sorun varken anlamıyorum.Merhaba canım,hizda bir sorun yok morfolojide sifirmis.Gerci daha once iki kez normal yolla hamile kaldım.Mesela biz burdan önce emre hocaya (emre bakırcıoğlu) gitmistik, morfolojiye cok takılmayın demişti ama Murad bey önemli dedi ve progeny m 90 verdi.Gunde 3 kez aç karına kullanıyor.Morfolojiyi düzenliyormuş hatta esime 3 ay sonunda tahlil yaptırıp sonuca göre normal mi tüp mü ona karar vericem dedim.Yani banada mantıksız gelen şu morfoloji değişen bişey değilse nasıl düzelir bilemiyorum.Baş kısmı hasarli olan spermler coksa sıkıntı oluyormus.Bizi neler bekliyor bilmiyorum,Allah hayırlısını versin insallah hepimiz için...
Canim hayırlı olsun cok guzel bir haber cok sevindim bizlerede umut oluyor boyle haberler rabbim tamamina erdirsin. ..bi sorum olcak tedaviye basladigin gunle transfer gunu ikisi arasi toplam kac gunde olduKızlar bugünkü test 263 çıktı. Dünkü 122. Farklı bir merkez ama bir günde iki kattan fazla artması normal mi?
Canim hayırlı olsun cok guzel bir haber cok sevindim bizlerede umut oluyor boyle haberler rabbim tamamina erdirsin. ..bi sorum olcak tedaviye basladigin gunle transfer gunu ikisi arasi toplam kac gunde oldu
Sağol canım cevabin icin peki kromozom ve genetik ve pıhtılaşma tahlilleri ni doktor kağıt yazıp vermeden bi devlet hastanesine gitsem ben bu testleri yaptırmak istiyorum desem yaparlar mı birde hangi bölümden randevu almam gerekirCanım öncelikle bu sürecte Allah yardımcımız olsun demek istiyorum.Ben trambofilin paneli,kromozom ve diger testleri bu merkeze gitmeden önce yaptırdım.Yani iki kez ayni sebeple tekrarlayan kayıp olunca biraz benim arastırmalarım biraz dr. Tavsiyesi ile bunlari yaptirdim.Trambofoli paneli dedigimiz testte genetik testi yani son kromozomlarinin bir tanesinde kan pihtulasmasi varmis ama bu dusuk sebebi sayılamazmis.Burdan bisey cikmayinca esimle birlikte kromozom testi yaptirdik cok sukur onlarda normal cikti.Sonra yine kendi cabamla dahiliye dr. Israr ede ede troidime baktırdım ve hasimato tanısı kondu.Ilacla onu düzenledik,bu arada kürtajla alınan parcalarda incelenmeye gitmisti cok sukur bebeklerdede kromozomsal bir anormallik yok.Yani ben tup bebege karar verene kadar bir kitap olacak kadar test yaptirdim.Hsg cektirdim mesela,Amh bakildi,prolaktine bakildi.Bu yuzden dosyada pek eksik bisey yoktu.Bence sende dr.lara söyle,yönlendirsinler ve testlerini yaptır.Muhakkak bir sebebi vardır...Allah gönlümüze göre versin insallah
Canım insallah bu son tedaviniz olur ve bebeginize kavusursunuzCanım benim esimde de hız ve morfoloji sorunu var.yalnız bize denilen biz imsi ile hallediyoruz oldu.benim 6. denemem olacak.bize ilaç kullanım denediler.acaba hangi ilacı kullanıyorum eşiniz.
Nerede yaşıyorsun?Eğer İstanbul'da isen Zeynep Kamilde sana yardımcı olacaklardır.Ben evime yakın olduğu için Delta Hospitalde Tahir Tosyalı'ya gitmiştim o yazmıştı tahlilleri.Tahlillerin bir kısmı devlet hastanesinde yapıldı (hormon testleri), Tıbbi Genetik için Haydarpaşa Numuneden randevu almıştım, Kromozom testide devlette uzun sürdüğü için Bağdat caddesinde ki bir laboratuvarda yaptırmıştım.Hepsinin sonucunun toplanması 3 aya yakın sürdü.Hsg filan çekildi mi bilmiyorum ama onuda devlet hastaneleri yapıyor.Sağol canım cevabin icin peki kromozom ve genetik ve pıhtılaşma tahlilleri ni doktor kağıt yazıp vermeden bi devlet hastanesine gitsem ben bu testleri yaptırmak istiyorum desem yaparlar mı birde hangi bölümden randevu almam gerekir
Şimdiden allah razı olsun
Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Kaybettiğim her iki bebeğim içinde sorun bende arandı ki asla bundan rahatsız olmadım.Olabilir,normaldir...Ama her şey normal çıkınca kafayı yemek üzereydim ki eşim ''bir dakika bu çocuğun oluşmasında bende rol oynuyorum bende araştırmalıyım'' dedi ve bizim hikaye öyle başladı.Bir dönem eşimde proxed plus kullandı ki; ikinci bebeğime o ilacın sonunda kavuştum fakat onunda 7. haftada kalbi durdu.Normal olmayan bir şey vardı,Emre hocaya gittik o sperm kromozom testi yaptı.Kromozomsal olarak bir sıkıntı yok ama morfoloji sıfır dedi ama sen daha önce normal yolla çocuk sahibi oldun deyip önemsemedi.Şimdi Murad hoca kalp durmasının sebebini bozuk morfolojiye bağlıyor ki bana mantıklı geliyor.Bu kullandığımız ilaç hem sayıyı hem hızı hemde morfolojiyi etkileyen bir ilaçmış.Semen analizinde sağlıklı sperm sayısını arttırmaya çalışacaklar herhalde.Düşüğü morfolojiye bağlamamaları normal çünkü bir sürü sebep varmış,ben birçok sebebi temize çıkardığım için şimdi morfolojiye yöneldiler...Hayırlısı demekten elden başka bir şey gelmiyor maalesef canım..Allah büyük...Gerçekten zor bi durum bizimkisi.kadın doğumculara sorsan ilaca gerek yok .ürologlar da önemsemiyor aslında çoğu.yani morfoloji konusunda doktorlar bölünmüş durumda.bizde 3. Güne çok güzel gidiyorlar.5. Güne de oldu gittiğimiz.benim de bir düşüğüm var hatta 8. Haftada olan.ama bunu bile morfolojiye bağlamıyolar.bir doktorun dediğini ötekisi benimsemiyor.deneme tahtasına döndük valla.k aan aydosa da gittik.ama nafile.yüksek dozda umut vererek başlanan senaryolar hep olumsuzlukla sonuçlanıyo.ağustos ortası gibi başlıycaz bakalım.eşin proxed plus kullanıyor.ben de omega 3.b akalın hayırlısı.histereskopi oldum.laparoskopi oldum.bi sorun yok durumu açıklayıcı.hep kadına yükleniyorlar.embriyo iyi olsa tutuyor zaten.niye ısrarla beni inceliyolar ortada böyle görünen bi sorun varken anlamıyorum.
Sağol canım ıst Avrupa yakasında oturuyurum 4.leventteNerede yaşıyorsun?Eğer İstanbul'da isen Zeynep Kamilde sana yardımcı olacaklardır.Ben evime yakın olduğu için Delta Hospitalde Tahir Tosyalı'ya gitmiştim o yazmıştı tahlilleri.Tahlillerin bir kısmı devlet hastanesinde yapıldı (hormon testleri), Tıbbi Genetik için Haydarpaşa Numuneden randevu almıştım, Kromozom testide devlette uzun sürdüğü için Bağdat caddesinde ki bir laboratuvarda yaptırmıştım.Hepsinin sonucunun toplanması 3 aya yakın sürdü.Hsg filan çekildi mi bilmiyorum ama onuda devlet hastaneleri yapıyor.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?