- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.653
- 498
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Ben dayanamayıp güvenliği aramıştım yaşlı karı koca benim üst katımdakiler adam ayaklarını vurmaya başlamıştı şikayet ettiğimizi öğrenince çalışmayıp tüm gün evde oturduklarından umurlarında değil açıkçası gürültü olurmu olmaz mıBenim karşı komşumun çok misafiri gelir, 3 4 kardesi çocuklarla birlikte kalmaya gelir falan. Bir gün arkadaşları gelmiş, gece 1 2 gibi saz çalıp şarkı söylüyorlar bağıra bağıra, ben uyarsam çirkeflik yapıp bana saldıracaktı. Cidden insanlar çok anlayışsız.
Hayır alakası yok ne alakası var siz itiraz edilince aşırı tepki veriyorsunuz
Gayette benim istediğim olsun tantanası, olan çocuga olmuş sıcakta burnu kanamış okumadınız mı?
Bilmemesi normal ama bence tepki önce kendine zarar veriyor saat 15:00 ve tüm pazar günü adama sinirlenerek üstüne burada sinir olarak geçti çok mu normal bir tavır
Kediyle çocuğu kıyas ettiler diyenin aklından korkarım. Berbat kafa.
Kediyle çocuğu kıyas etmek nedir ya? Evlat besliyorum evde evlat. Çocuğum diyorum. Çünkü çocuğum.
Daha önce de izah ettiğim gibi, anormal olan tavır büyük bir şehirdeki mevcut olan dışarıdaki birsürü gürültüye hır güre rağmen sadece çocuğun 11.30 da sitede minimum gürültüyle oynamasına takılmak ve çocuğun bir anda zorba olduğunu, dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden bir çocuk olduğunu, ileride büyüyünce saygısız biri olacağını iddia etmeniz
Kedi evden cikarmasan disariyi istemez illa, cunku dogasi geregidir.. ama insan yavrusu oyle birsey degil.. o da dogasi geregi oyledir. Kimse hayvan sevgimizi sorgulayamazBen yurtdisinda yasiyorum, burada kopegimin karnesinde bile `annemin/babamin ismi` yaziyor. Veterineri, gittigi kres, yuzme kursu, kuaforu (evet, kopekler icin her imkan var) bile hep `annesi, babasi` olarak bahsediyor. Bir kisinin bile kopek `sahibi` olarak bahsettigini duymadim.
Cunku annelik biyolojik bag ile saglanmaz. Emek verip cok sevdigimiz her seyin annesi olabiliriz. Bu bir cicek de olur, insan bebegi de, kedi bebegi de...
Aksini dusunen insanlar icin cok uzuluyorum. Hayatlari boyunca kendileri ile yasamak zorunda olmak, onlar icin en buyuk ceza ama farkinda degiller.
Sizin dediğiniz gibi her hafta o tur duruma maruz kalan bi teyzem vardi 1 uyar ayni 2 uyar ayni bir gün gelenlerin ayakkabılarını toplayıp çöpe atmış bi daha da yapmadılarBenim karşı komşumun çok misafiri gelir, 3 4 kardesi çocuklarla birlikte kalmaya gelir falan. Bir gün arkadaşları gelmiş, gece 1 2 gibi saz çalıp şarkı söylüyorlar bağıra bağıra, ben uyarsam çirkeflik yapıp bana saldıracaktı. Cidden insanlar çok anlayışsız.
Kesinlikle öyle. Eskiden bizler hep sokaktaydık ama komşum bana kızdığında ya da uyardığında çekinirdikte gerçekten utanma duygumuz vardı. Ve ailemiz hemen dahil olmazdı şimdi adam sessiz olun biraz çocuklar demesiyle karşı tarafın anne babası sen benim çocuğumu nasıl susturursuna kadar gidiyor kavga çıkartıyorlar. Birde konu sahibi 40 daireden bahsediyor Her birinin bi iki çocuğu olsa ohoo düşünemiyorum o daireyi ben hepsi dışarı çıktığında tenefüse çıkan öğrenciler gibi oluyordur muhtemelen o yüzden 12 ye kadar yasak olması çok normal. 5 katlı bir daire değil ki bu. Ben evimiz satmıştım bu yüzden çok şükür 2.5 senedir uğraşlarım sonucu sakin bir yere ev yaptırdım ama herkeste bu imkan olmuyor ki bende zamsız döneme denk getirdim yoksa daireye gidecektik el mahkum.40 daireden 2 dairenin isteğini kavga gürültü ile kabul ettirmesi gibi bişey söz konusu olamaz. o zaman bu bir kural sayılmaz. demokrasi diye bişey var. böyle bir kural olsa senin de haberinin olması gerekirdi.
bunun dışında gerçekten abuk sabuk saatlerde gürültü yapılması ki çocuklara özel değil, her türlü gürültünün yapılması çok rahatsız edici. iş dönüyor dolaşıyor çocuk yetiştirme konusuna geliyor. çocuklara öğretilmeli, evin içinde koşturulmaz, koşuluyorsa da en azından erken ve geç saatlerde paldır küldür koşulmaz, alt kattaki komşularımız rahatsız olur denilecek. bu bilinç verilecek yani ağaç yaşken eğilir. öyle çocuk yetiştireceksin ki sabah 7'de parka çıkmışsa ve günlerden pazar ise, bağırırsam insanlar rahatsız olur diye düşünecek ve bağırmayacak, misal yani. bunu gerçekleştirmenin de ne kadar zor olduğunun farkındayım elbette.
evimin dibi park ve asla kaçışım yok, diğer cepheye bakmıyor ev. direkt parka ve parkın yanına bakıyornefret ediyorum çocuk sesinden. asla susmuyorlar, ne topları bitiyor ne de çığlıkları. bu bana ders oldu mesela bi daha asla park yakını eve taşınmayacağım. biz de çocuktuk ama hiç böyle bağırmazdık. şimdi mahalle kültürü kalmadı ama mahalle kültürümüzde saygı vardı en azından. bir evden cenaze çıkmışsa tv'nin sesine bile dikkat ederdik biz, ailelerimiz ikaz ederdi çünkü. ayıp derlerdi.
Dinsizin hakkından imansız gelir derler, maalesef laftan anlamıyor insanlar.Sizin dediğiniz gibi her hafta o tur duruma maruz kalan bi teyzem vardi 1 uyar ayni 2 uyar ayni bir gün gelenlerin ayakkabılarını toplayıp çöpe atmış bi daha da yapmadılardedi
Ben yurtdisinda yasiyorum, burada kopegimin karnesinde bile `annemin/babamin ismi` yaziyor. Veterineri, gittigi kres, yuzme kursu, kuaforu (evet, kopekler icin her imkan var) bile hep `annesi, babasi` olarak bahsediyor. Bir kisinin bile kopek `sahibi` olarak bahsettigini duymadim.
Cunku annelik biyolojik bag ile saglanmaz. Emek verip cok sevdigimiz her seyin annesi olabiliriz. Bu bir cicek de olur, insan bebegi de, kedi bebegi de...
Aksini dusunen insanlar icin cok uzuluyorum. Hayatlari boyunca kendileri ile yasamak zorunda olmak, onlar icin en buyuk ceza ama farkinda degiller.
Küçük çocuklar annesiz çıkmıyor, büyükler zaten bahçede durmuyor. Bahçede oynayan yaş aralığında 5-6 çocuk var. Ayrıca bahçede bu çocuklar için ayrılmış bir oyun alanı var. O alan da evlere bitişik değil, site sınır duvarının dibinde. Yani aklınızda canlandırdığınız gibi 40-50 çocuğun hurra oradan oraya saldırdığı, koşup zıpladığı bir ortam değil.Kesinlikle öyle. Eskiden bizler hep sokaktaydık ama komşum bana kızdığında ya da uyardığında çekinirdikte gerçekten utanma duygumuz vardı. Ve ailemiz hemen dahil olmazdı şimdi adam sessiz olun biraz çocuklar demesiyle karşı tarafın anne babası sen benim çocuğumu nasıl susturursuna kadar gidiyor kavga çıkartıyorlar. Birde konu sahibi 40 daireden bahsediyor Her birinin bi iki çocuğu olsa ohoo düşünemiyorum o daireyi ben hepsi dışarı çıktığında tenefüse çıkan öğrenciler gibi oluyordur muhtemelen o yüzden 12 ye kadar yasak olması çok normal. 5 katlı bir daire değil ki bu. Ben evimiz satmıştım bu yüzden çok şükür 2.5 senedir uğraşlarım sonucu sakin bir yere ev yaptırdım ama herkeste bu imkan olmuyor ki bende zamsız döneme denk getirdim yoksa daireye gidecektik el mahkum.
Sizin çocuğunuzu tanımıyorum, konuda çocuklarının oyun hakkını benim uyku hakkımdan üstün görenler var , az uykusu bölunse migreni tutsa kendi çocuğuna tahammül edemeyecek insanlar gelmiş insanların hakkını görmezden geliyor.Yoo bir soru soruyorum. Küçük bir çocuk hakkında böyle mesnetsiz şeyler yazmak vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu?
Kimden bahsediyorsun hoydara hoydara kıra döke oynayan çocuklar diyerek? Çocuğumu tanıyor musun? Ayrıca 90larda da herkesin nefret ettiği top kesen huysuz teyzeler amcalar vardı. Şimdi o kitle genişlemiş görünüyor.
yavru bir kedi site bahçesine sığınmıştı. Birkaç gün evde baktım ama benim kedim yavruyu dövmeye çalışıyordu o yüzden site bahçesinde ona bir yuva yapmak istedim. Apartman yöneticisine söylemek yerine hata yapıp site grubuna sorma gafletinde bulundum. Bilin bakalım kim canhıraş karşı çıktı. Çocuk düşmanı bu iki daire. Avuç içi kadar kedi onların çocuklarını korkuturmuş, ısırırmış, sitede hayvan istemiyorlarmış. Neyse ki siteden başka bir aile kediyi sahiplendi. Anladım ki hayvanların evlatlarına merhamet duymayan insan evlatlarına hiç duymuyorBen yurtdisinda yasiyorum, burada kopegimin karnesinde bile `annemin/babamin ismi` yaziyor. Veterineri, gittigi kres, yuzme kursu, kuaforu (evet, kopekler icin her imkan var) bile hep `annesi, babasi` olarak bahsediyor. Bir kisinin bile kopek `sahibi` olarak bahsettigini duymadim.
Profiline baktım da dedikodu grubunuzdaki bazı üyelerin yönlendirmesiyle gelip burada sözde "analizcilik" kasıyorsun. Niyetin gayet açık. Sanal arkadaşlarından devraldığın görevi sürdürüp çocuk düşmanlığı ve zorbalık yapmak. Çocuğum hakkında yaptığın haddini aşan yorumları da saygısızlığına veriyorum. Sanal zorbalar sizi. Şimdi dedikodu grubuna geri dön ve bir daha bana yazma.Yok tanımıyoruz tabii ki çocuğunuzu, belki makul bir çocuktur demiştim;ama şu yorumunuzla fikirlerim değişti. O insanlar huysuz değildi, en doğal hakkı olan şeyi, huzur istiyorlardı, balkonlarında huzurla çayını içmek, çiçek sulamak haklarıydı. Her şeyi çocuğuna hak gören şenlik görmemişler ve çocukları tarafından delirtiliyorlardı.
Yaşlısına, hamilesine, engellisine şutları denk geliyor, apartman cephelerine güm güm vuruyorlar, oynarken bağırtıları, çıkardığı insanlık dışı böğürtüler, küfürler, goool çığlıkları derken bebek uyutmuyorlar, yaşlılar kafa dinleyemiyor, ders çalışan çalışamıyor, insanlar kapı baca açamıyor. Bodrumlarda girişlerde yaşayanlara sabır diliyorum. Sokaklar da oyun alanı değildir, site çardakları da. O insanın giriş katta, çardağa cephede oturması da gürültü çekmek sorumluluğu doğurmuyor. Kaldı ki cadde sesi, arkadaki plandaki düzenli sesler, çocuk sesinin yanında ninni kalıyor. Milletin kendi hâline dediği çocukları gayet iyi biliyoruz, bildiğin insan yerler.
Zaten şu yazdığınızı savunuyorsanız, insanlara rahatsızlık vermeyi hak görüyorsanız, sizin çocuğunuz da üç aşağı beş yukarı aynıdır. İnsanlara rahatsızlık vermeyi kendine hak gören, evet yarın trafikte, toplu taşımada karşımıza çıkan mağara adamları oluyor, hiç şaşmıyor.
HayırGece oniki değil mi?
O zman tartışmaya müsait bir konu
Sizin için gece 12 uygun bir saatken öğlen 12 mi tartışmaya müsait?O zman tartışmaya müsait bir konu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?