Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben dayanamayıp güvenliği aramıştım yaşlı karı koca benim üst katımdakiler adam ayaklarını vurmaya başlamıştı şikayet ettiğimizi öğrenince çalışmayıp tüm gün evde oturduklarından umurlarında değil açıkçası gürültü olurmu olmaz mı

Daha önce de izah ettiğim gibi, anormal olan tavır büyük bir şehirdeki mevcut olan dışarıdaki birsürü gürültüye hır güre rağmen sadece çocuğun 11.30 da sitede minimum gürültüyle oynamasına takılmak ve çocuğun bir anda zorba olduğunu, dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden bir çocuk olduğunu, ileride büyüyünce saygısız biri olacağını iddia etmeniz

Kediyle çocuğu kıyas ettiler diyenin aklından korkarım. Berbat kafa.
Kediyle çocuğu kıyas etmek nedir ya? Evlat besliyorum evde evlat. Çocuğum diyorum. Çünkü çocuğum.

Ben yurtdisinda yasiyorum, burada kopegimin karnesinde bile `annemin/babamin ismi` yaziyor. Veterineri, gittigi kres, yuzme kursu, kuaforu (evet, kopekler icin her imkan var) bile hep `annesi, babasi` olarak bahsediyor. Bir kisinin bile kopek `sahibi` olarak bahsettigini duymadim.

Cunku annelik biyolojik bag ile saglanmaz. Emek verip cok sevdigimiz her seyin annesi olabiliriz. Bu bir cicek de olur, insan bebegi de, kedi bebegi de...

Aksini dusunen insanlar icin cok uzuluyorum. Hayatlari boyunca kendileri ile yasamak zorunda olmak, onlar icin en buyuk ceza ama farkinda degiller.

Tamam sizsiniz daha fazla bu konuda vakit harcamayacağım

Kedi evden cikarmasan disariyi istemez illa, cunku dogasi geregidir.. ama insan yavrusu oyle birsey degil.. o da dogasi geregi oyledir. Kimse hayvan sevgimizi sorgulayamaz hemen konuyu istediginiz yerlere cekip ben ve ben gibilere aciyin ama kediye fare vermekle cocugun disari cikmasini kiyas etmekte ne bilim

Sizin dediğiniz gibi her hafta o tur duruma maruz kalan bi teyzem vardi 1 uyar ayni 2 uyar ayni bir gün gelenlerin ayakkabılarını toplayıp çöpe atmış bi daha da yapmadılar dedi

Kesinlikle öyle. Eskiden bizler hep sokaktaydık ama komşum bana kızdığında ya da uyardığında çekinirdikte gerçekten utanma duygumuz vardı. Ve ailemiz hemen dahil olmazdı şimdi adam sessiz olun biraz çocuklar demesiyle karşı tarafın anne babası sen benim çocuğumu nasıl susturursuna kadar gidiyor kavga çıkartıyorlar. Birde konu sahibi 40 daireden bahsediyor Her birinin bi iki çocuğu olsa ohoo düşünemiyorum o daireyi ben hepsi dışarı çıktığında tenefüse çıkan öğrenciler gibi oluyordur muhtemelen o yüzden 12 ye kadar yasak olması çok normal. 5 katlı bir daire değil ki bu. Ben evimiz satmıştım bu yüzden çok şükür 2.5 senedir uğraşlarım sonucu sakin bir yere ev yaptırdım ama herkeste bu imkan olmuyor ki bende zamsız döneme denk getirdim yoksa daireye gidecektik el mahkum.

Sizin dediğiniz gibi her hafta o tur duruma maruz kalan bi teyzem vardi 1 uyar ayni 2 uyar ayni bir gün gelenlerin ayakkabılarını toplayıp çöpe atmış bi daha da yapmadılar dedi
Dinsizin hakkından imansız gelir derler, maalesef laftan anlamıyor insanlar.

Ben bunun bir kural olmasından ziyade birinin sizi pazar günü arayacak kadar rahatsız olmasına dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Neden sürekli toplumca kurallara karşı direnç gösteriyoruz. Hakkını savunma adı altında her türlü rezillik mübah görülüyor. Pazar günü Almanya’da elektrik süpürgesi açmak bile yasak kimin neyin olursa olsun ha bence saçma ama kuralsa uyacaksın yani her kuralın bize mantıklı mı gelmesi gerekiyor. Herkes kendisine saçma geldiğini düşündüğü için kuralları kafasına göre çiğnerse böyle 5.sınıf ortadoğu ülkesi olarak yaşamaya devam ederiz. Adam sizi rahatsız olmuş ki aramış, kural olmasa bile çocuğunuz insanları rahatsız etmeden oynamayı öğrenmeli zaten.

Küçük çocuklar annesiz çıkmıyor, büyükler zaten bahçede durmuyor. Bahçede oynayan yaş aralığında 5-6 çocuk var. Ayrıca bahçede bu çocuklar için ayrılmış bir oyun alanı var. O alan da evlere bitişik değil, site sınır duvarının dibinde. Yani aklınızda canlandırdığınız gibi 40-50 çocuğun hurra oradan oraya saldırdığı, koşup zıpladığı bir ortam değil.

Yoo bir soru soruyorum. Küçük bir çocuk hakkında böyle mesnetsiz şeyler yazmak vicdanınızı hiç rahatsız etmiyor mu?
Sizin çocuğunuzu tanımıyorum, konuda çocuklarının oyun hakkını benim uyku hakkımdan üstün görenler var , az uykusu bölunse migreni tutsa kendi çocuğuna tahammül edemeyecek insanlar gelmiş insanların hakkını görmezden geliyor.

Yok tanımıyoruz tabii ki çocuğunuzu, belki makul bir çocuktur demiştim;ama şu yorumunuzla fikirlerim değişti. O insanlar huysuz değildi, en doğal hakkı olan şeyi, huzur istiyorlardı, balkonlarında huzurla çayını içmek, çiçek sulamak haklarıydı. Her şeyi çocuğuna hak gören şenlik görmemişler ve çocukları tarafından delirtiliyorlardı.

Yaşlısına, hamilesine, engellisine şutları denk geliyor, apartman cephelerine güm güm vuruyorlar, oynarken bağırtıları, çıkardığı insanlık dışı böğürtüler, küfürler, goool çığlıkları derken bebek uyutmuyorlar, yaşlılar kafa dinleyemiyor, ders çalışan çalışamıyor, insanlar kapı baca açamıyor. Bodrumlarda girişlerde yaşayanlara sabır diliyorum. Sokaklar da oyun alanı değildir, site çardakları da. O insanın giriş katta, çardağa cephede oturması da gürültü çekmek sorumluluğu doğurmuyor. Kaldı ki cadde sesi, arkadaki plandaki düzenli sesler, çocuk sesinin yanında ninni kalıyor. Milletin kendi hâline dediği çocukları gayet iyi biliyoruz, bildiğin insan yerler.

Zaten şu yazdığınızı savunuyorsanız, insanlara rahatsızlık vermeyi hak görüyorsanız, sizin çocuğunuz da üç aşağı beş yukarı aynıdır. İnsanlara rahatsızlık vermeyi kendine hak gören, evet yarın trafikte, toplu taşımada karşımıza çıkan mağara adamları oluyor, hiç şaşmıyor.

Peki bu kararı kim aldı sitede? Oylama mı yapıldı? Sizin nasıl haberiniz yoktu ve diğer çocukların ailelerinin?

yavru bir kedi site bahçesine sığınmıştı. Birkaç gün evde baktım ama benim kedim yavruyu dövmeye çalışıyordu o yüzden site bahçesinde ona bir yuva yapmak istedim. Apartman yöneticisine söylemek yerine hata yapıp site grubuna sorma gafletinde bulundum. Bilin bakalım kim canhıraş karşı çıktı. Çocuk düşmanı bu iki daire. Avuç içi kadar kedi onların çocuklarını korkuturmuş, ısırırmış, sitede hayvan istemiyorlarmış. Neyse ki siteden başka bir aile kediyi sahiplendi. Anladım ki hayvanların evlatlarına merhamet duymayan insan evlatlarına hiç duymuyor

Profiline baktım da dedikodu grubunuzdaki bazı üyelerin yönlendirmesiyle gelip burada sözde "analizcilik" kasıyorsun. Niyetin gayet açık. Sanal arkadaşlarından devraldığın görevi sürdürüp çocuk düşmanlığı ve zorbalık yapmak. Çocuğum hakkında yaptığın haddini aşan yorumları da saygısızlığına veriyorum. Sanal zorbalar sizi. Şimdi dedikodu grubuna geri dön ve bir daha bana yazma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…