Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya var çevremde de öyle çocuklar. Hatta benim konu açmışlığım bile var nasıl büyüyeceğim bu çocuğu. Bizim bir akrabamız. Aile bireyleri hepsi okumuş saygın meslekleri olan türdenler. Gittiğimiz düğünde gelin arkadaşları ile karografimidir nedir ondan yapıyorlar. Ortada çocuklar cirit atıyor. Orkestra herkes çocuğunu alsın dedi. Bi tek o aile almadı. Anneme dedim gıcık oldum. Kızın gösterisini mahvettiler diye. Onlar özgüven li olsun kimseye boyun eğmesin diye özgür yetiştiriyoruz dedi. Bu yaklaşım da çok yanlış. Fakat buradaki bazı üyeler gözümde eskiden topları kesen bakkal amca gibi göründü. Annemin apartmandaki çocuklar da sınırları zorluyorlar azgınlıkta. Yönetici ile görüşün karşıya bir park yapılsın en azından orada oynarlar çocuklar diyorum.herçekten tahammülsüzlük iyi değil hele çocuklara

Konuyu anladiginiza emin misiniz? Haftasonu diyoruz, pazar gunu diyoruz. Okudugunuzu anlamiyorsaniz yorum yapmayin lutfen.

Burada kimse herkes benim doğruma uysun demiyor. Rahatsızlığını dile getiriyor, ne kadar hassas olursan ol ve hassasiyetine göre seçenekler sıralarsan sırala dediğiniz şekilde bulmak her zaman mümkün olmuyor. Deprem sonrası ev bulmakta okadar kolay olmadı malesef.

Mesela yatak odası iç bahçeye bakmayan bir ev tutarsın, bu sefer de üst komşunun çocukları tavanı başına yıkacak gibi olur. Keza ben ikisinden de muzdaribim.
Çünkü çocuklar hem çok erken saatlerde aşırı ses yapıyorlar, özellikle sabah okula giderken bile saat 7 gibi bağırış çağırış şeklinde ilerliyorlar, hem de üst komşumun 2 çocuğu evi başımıza yıkacak gibi oluyor. Büyük depremlerden birini yaşamış bir şehirde oturuyorum ve her defasında sıçrayarak kalkıyorum uykudan. Yine de kimsenin gönlü kırılmasın diye üst komşuma rahatsızlığımı dile getirmedim keza yine bahçede gürültü yapan çocuklara karşı da aynı şekilde...
Kimse çocuklar ses çıkarmasın, sussun, oynamasın demiyor. Zaten çocuğun doğasında hareketlilik dolayısıyla oyun var. Sadece insanların uyku saatlerine veya izin günlerine biraz özen gösterilsin isteniyor. Bu da çok doğal bir beklenti, kimse bu aşıldığı zaman bağrış çağrış kavgaya da tutuşmuyor ya susuyor ya da rahatsızlığını dile getiriyor çok nadir durumlar istisna olabilir.
Fakat siz istiyorsunuz ki, kimse gerek sanal ortamda gerek biriyle konuşurken rahatsız olduğu bir mevzuyu söylemesin. Beğenmiyorsan gidersşn anlayışı doğru gelmiyor bana. Toplum kurallarına uymak gerekir. Birinin özgürlüğü bir diğerini kısıtlamamalı ki, aynı toplumda yaşayabilelim.

Konuyu anladiginiza emin misiniz? Haftasonu diyoruz, pazar gunu diyoruz. Okudugunuzu anlamiyorsaniz yorum yapmayin lutfen.

Yoo okuduğumu gayet iyi anlıyorum, daha bundan bir hafta önce pazar günü dibimizdeki kolejde bahar şenliği kutlamaları yapıldı bangır bangır. Hem de öğleden önce 11 gibi başladılar müzik seslerine. Ne yapalım okulu basıp 12 yi bekleyeceksiniz mi diyelim saçma sapan? Büyük şehirdeyiz hafta sonu inşaattır yol kazısıdır köpek çete kavgalarıdır kesintisiz devam ediyor bunların hepsine okey olup bir tek çocuklara musallat olmak çok saçma.

Ayrıca başkasının açtığı konuda yorum yapıp yapmayacağımı sana soracak değilim cevap yazmazsın olur biter. Kendin bana cevap yazıyorsun farkındaysan.

Bu konuyu ailelere indirgemek biraz dar bakmak oluyor ama neyse.
Tepeden tırnağa bur zihniyet bu.
Sadece ebeveyn sorumluluğu değil.
Eminim devlet eliyle çocuklara sunulan imkanlar da çok başkadır.

120 daire yaaa yönetim istifa etmiş yeni yönetim geldi her toplantıda kavga gürültü

Valla bence iyi olmuş keske bizim burayada gelse.
sabahin 7 8 gibi bi bagirmalad bi cagirmalar yaz sicak pencereyi de kapatamıyoruz.

Şu çocuk cıvıltısını 12 ye kadar evde bol bol dinleyin sonra çıkarın olmaz mı? Yoksa sokakta çocuk büyütmek daha mı kolay?

12 bence çok geç zaten o kural 10 olmalı koyuluyorsa.12 de öğlen günceli oluyor zaten çıkılmıyor . Herşeyin boku çıkıyor Zaten sinir oluyorum

Beni asıl sinirlendiren de bu aramanın 11 buçukta gelmesi ve benim oğlumun 10 dakika önce aşağı inmiş olması. Üstelik normalde haftasonlarını babasından geçiren bir çocuk. Buradakilerin kendilerini haklı çıkarmak için terminatör profili çizmeye çalışmalarının aksine son derece sakin, sessiz ve oturaklı bir çocuktur. Hatta başka çocuklar bile söyler. Abla x neden bu kadar çekingen diye. Böyle bir çocuğu hedef alması tamamen kötü niyetlilik.

Bi de ne kadar negatif enerji yolladılarsa çocuk az önce tekrar indi, şimdi geri geldi burnu avuç dolusu kanamış.

Valla ben köylüyüm, doğunun bir köyünde doğup büyüdük. Atalarım da köylü, hatta öyle çok imkanlarımız da yoktu. Eğitim açısından bile.
Ayrım yapan küçümseyenler var, ama umrumda değil. Ben olmayan imkanların içinde kendimi yetiştirmeye çalıştım, onlar imkanları ile ayrım yapıyorlarsa insanlıktan nasibini almamışlardır benceee.

12 bence çok geç zaten o kural 10 olmalı koyuluyorsa.12 de öğlen günceli oluyor zaten çıkılmıyor . Herşeyin boku çıkıyor Zaten sinir oluyorum
Herkes sinirini bilse yeterince yaptirim kurallar olsa kimse kimsenin ozgurlugunu alamaz elinden.. cocuk cikacagi saatide bilir konsu sikayet edecegi saatide.. dedigim
Gibi sabah 6 da cikmamis bu cocuk gayet uygun bir saat.. gece 12 de sacma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…