Sitede çocukların 12'ye kadar bahçeye çıkmasını yasaklamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hajahaajahajahajah go girllll

cok okuyamadim ya gormedim onu yazani ama cocuklarin boyle bi konuda bi ayricaligi oldugunu dusunmuyorum. kovalamaca toplumsal beka sorunu degildir yani. o yuzden bunu boyle bi mevzu haline getirmemek gerek. biraz az oynasin ne biliyim sabah saatinde bu cocuklar hic mi usenmez o sicakta oynamaya. amaaan yine beni hic alakadar etmeyecek ve hayatimin hicbir doneminde gundemimde olmayacak bir seye kafa yordum djdkxhxkxhdjdhd

Maalesef hep beraber bu dedikoducular yuzunden banlanacagiz

ben de gorememistim o detayi ama hepsini okumadim konunun atladim baya. bilemiyorum mantikli da degil yani saat 18de oynamayacaksa ne zaman oynayacak cocuk zaten okuldan 16da geliyor.
Ya bırakın daireyi ülke ayaklanır böyle bir duruma hatta A haber koşarak gelir bence Konu sahibi aklına geldikçe bi şeyler ekliyor. Doğruluk payı varsa bile gidip toplayacak herkesi konuşacak 18 e kadar oynamak ne demek hapiste bile daha uzun süre veriyorlardır O yüzden inanamıyorum zaten ayrıca adam herkesle kavgalıysa daha iyi daireden attırmak çok daha kolay olurdu onlar için madem bu kadar huzursuzluk çıkarıyor çocukları dövüyor ( bir yorumunda öyle demiş) o zaman topalancak hepsi şikayetçi olacak böyle hakları da var. Evet 3 5 kişinin şikayetiyle olmuyor. Eğer dediği gibiyse adam sitenin ağalığını yapıyor adeta :)

E senin uykununda yani öğlen uykunun benim için zerre değeri yok ne olacak :)) Allah'tan benimde sizin gibi komşum yok

Çocuk gündüz 12 de site parkinda oynayabilir o kadarda değil ya. Harbi millet kafayı yemiş.
İnsanlar şunu anlamıyor ya bence
12de oynayabilme hakkı var evet ama tavırlar nasıl biliyor musunuz o saate kadar uyunur mu? Kime ne kim ne kadar uyur.
Ben annelerin bu tavrına sinir oluyorum
Sabah da söyledim 11.30 bile normal geldi bana çok erken bir saat değil. Ama sabahtan beri konuyu takipteyim bazı kadınlarımızda sizin uyumanız umrumuzda değil veya o saate kadar uyunur mu tavrı var, şaka gibi.

Alt komsumu görsen o kadar tatlı bir kadın ki, direk görüşmüyoruz ama cocukları var 2 tane sürekli karsılasınca rahatsız etmiyoruz di mi falan diyor, kendi de calısıyor, zaten kendi de calıstıgı icin halden anlıyor calısmayıp evde 3 cocuk bakıp catlayın yazıp kocasından kardeşinin dügününe para alamayacak bir zavallı kadın olsaydı benim prens ve prenseslerime ayak uydurun!!derdi. Canım komsum

arkadaşlar insanlar istediği saatde uyuyabilir canım mesela şimdi uyumak istiyor yoruldum uykum var
sitemizin bahçesinde de oynayan çocuklar var
onların oyun saatine uygun bir saat, onlara hiçbirşey demek hakkım yok eğer sabah erken veya gece geç saat olsaydı apartmanın whatsaap grubuna çocuklarımız biraz daha sessiz mi olsa? diye yazardım ama şuan öyle bir hakkım olmadığı için uyuyabilirsem uyurum yoksa uyumam . bu konu tartışmaya açık bile değil neden kavga ediyorsunuz allah aşkına... kural belirlenmişse herkes uymak zorunda bu kadar...

Şöyle düşünüyorlar, benim dogurdugum çocuğu tüm toplum büyütmek zorunda ama hayır, değil :)

Konu sahibi sana lojmanda mutluluklar git gör bakalım lojmanlarda nasıl medeniyet ve hiyerarşik düzen var. Kafana göre carlayabiliyor musun o zmn anlarsın
Gitte biraz medeniyet ögren, iletişim öğren.
Orada kimse seni bu üslupla konuşturmaz

Benim üst kat komşumda ki hiç rahatsız olduğumuzu söylemedik . Bazen gece 12 de bile çocukları zıplıyor. Diğer gün bana pasta börek getirir çocukları susturamadığında . Hödödö hödö prensesler gibi uyuma demez

slaayyyy

Şimdi karısına saat hakkında mesaj attım, cevabı atınca buraya atacağım. Yalan söylediğimi ima ettiğin için özür dileyecek misin?

İnsanlar yanlarında biri ölürken bile müdahale etmiyor, kim problemli iki kişiyle uğraşır. Üstelik daha önce davalık olunmuş. Ayrıca imza toplayıp evden attırmak dizilerde olduğu gibi kolay değil. Adam tutup siz benim evimi mi elimden almaya çalışıyorsunuz deyip insanları vursa kim karşı duracak?

Bizim site 3 blok 124 hane ve sabahtan gece 1 e kadar çocuklar gençler dışarda. Müzik de dinliyorlar oyun da oynuyorlar bazen gürültüden cam açamıyorum artık yaz geldi sıcak yani... Gece yasak koysalar anlarım da.. gündüz:/ çok saçma . Hiç yasak yok bizde. İyi mi kötü mü bilmiyorum .

Daha geçenlerde yaşadığım bir olayı anlatayım arsızlık demişken. Çocuklara değil, çocukların ebeveynlerine kızarım ben çünkü belli ediyorlar nasıl bir ana-babanın elinde olduklarını gariplerim. (Bazı aileler hariç diyeyim, zor çocukların olduğunu da inkar edemeyiz)

Dükkanda boyama yapıyorum, hemen yan taraftaki bir abi ve müşterisi "Baksana" diye kaşıyla gözüyle dışarıdaki raflarımı işaret etti. Baktım, 3 yaşlarında bir çocuk, bebeklikten çıkmış ama ufak çocuk işte, bazı şeylere aklı basmayabilir gayet; raflardaki kırılacak ürünlerimle oynuyor, itiyor-çekiyor vs. Annesi de tepesinde duruyor. Kadın görmedi sandım, başka ihtimal veremedim yani hususi kim oynatır ki çocuğunu, kırılacağı bariz bir şeyle?

İçeride, oturduğum yerde kadınla göz göze geldim, tebessümle çocuğunu işaret ettim. Kadın gözlerini devirip görmemezlikten gelince dışarı çıktım "Hanımefendi çocuğunuzu lütfen çeker misiniz raflardan, gördüğünüz gibi bunlar kırılacak şeyler" dedim. Kadın bana "Bir şey olmaz, oynasın, kırılırsa öderim ne var yani?!" diye çıkıştı. :)))

Dilimin ucuna geldi "Kırılanlardan saçılan toprakları, parçaları da mı siz temizleyeceksiniz dükkanın önünden?" demek ama kadın belli ki o laflardan anlayacak biri değil, çocuğu için yaratılmış dünya yani biz kim kopek ahshs biz sıradan faniler, onun çocuğu seçilmiş insan; dedim "Hanımefendi hadi lütfen çocuğunuzu alın, gidin"... Dokunmuyorum da çocuğa, hani biraz "Yavrum elleme desem çocuğu muhatap alsam "Sen benim çocuğuma karışamazsın!!" diye de olay çıkaracak.

Kadın "Düzgün konuşun benleğğ!!" diye çıkışıverdi. Ula daha düzgün nasıl konuşayım ahshs, manipüle mi etmeye çalıştı beni sinirime basarak artık ne haltsa, "Düzgün konuşuyorum zaten ama siz karşınızdakinin nasıl konuştuğunu ayırt edebilecek psikolojide değilsiniz sanırım, inat etmeye devam ederseniz polis çağıracağım" dedim ve gitti.

Ben hayret ettim ya, hayyyret... Böyle bir kadının elinde yetişecek garibim çocuk ve kendini dünyanın merkezinde sanarak büyüyecek. O gün sabrımdan ötürü kendimi tebrik ettim ya, imtihan gibi bir olaydı ve maalesef böyle insanlar çoğaldı.
Şimdi buna karşı da "Çocuk" dendi mi çok keskin laflar eden "Pis terbiyesiz çocuklarınızın bilmem nesine tahammül etmek zorunda değilim!" diye bağıranlar da türedi. İki uç ya, ortası çok az. Çocuklara tahammül edilir, edilmez mi, hepimiz çocuktuk; bağırdığımız olmadı mı? Put gibi durduk mu? Hayır.

Kapı zillerine basar kaçardık yav biz, hasta husta düşünmezdik. :)) Ama annemiz öğrendiğinde karşısına oturtur anlatırdı "Hasta olur, bebek olur uyuyan, öyle oyun mu oynanır?! Ben sana böyle mi terbiye verdim kızım?" derdi. Yok anam işte bu yok artık. Herkes bi çeşit.

Bazıları tepkileri gerçekten anlayamamış sorun çocuğun saat 12' de oynamaya çıkması değil sorun çocuğun, sabahın köründe sokağa çıkarılıp 12' ye hatta gece yarılarına kadar çıģıra çığıra ( pardon çocuk cıvıltılarıydı) oynamaları.

İnanıyorum ki tepki verenlerin, benim bu yazdıklarıma benzer bir çok anısı vardır.

Geŕçekten bazıları, çocuğunu yaz gelince sokakta büyütmeye çalışıyor.

Çalışan, dinlenmek isteyen komşuların bunda ne suçu var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…