- 25 Ağustos 2014
- 21.174
- 50.726
- 798
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Anlatmak istediğim tam olarak bu işte, ozellikle son paragraf çok güzel olmus, agzina saglik.Daha geçenlerde yaşadığım bir olayı anlatayım arsızlık demişken. Çocuklara değil, çocukların ebeveynlerine kızarım ben çünkü belli ediyorlar nasıl bir ana-babanın elinde olduklarını gariplerim. (Bazı aileler hariç diyeyim, zor çocukların olduğunu da inkar edemeyiz)
Dükkanda boyama yapıyorum, hemen yan taraftaki bir abi ve müşterisi "Baksana" diye kaşıyla gözüyle dışarıdaki raflarımı işaret etti. Baktım, 3 yaşlarında bir çocuk, bebeklikten çıkmış ama ufak çocuk işte, bazı şeylere aklı basmayabilir gayet; raflardaki kırılacak ürünlerimle oynuyor, itiyor-çekiyor vs. Annesi de tepesinde duruyor. Kadın görmedi sandım, başka ihtimal veremedim yani hususi kim oynatır ki çocuğunu, kırılacağı bariz bir şeyle?
İçeride, oturduğum yerde kadınla göz göze geldim, tebessümle çocuğunu işaret ettim. Kadın gözlerini devirip görmemezlikten gelince dışarı çıktım "Hanımefendi çocuğunuzu lütfen çeker misiniz raflardan, gördüğünüz gibi bunlar kırılacak şeyler" dedim. Kadın bana "Bir şey olmaz, oynasın, kırılırsa öderim ne var yani?!" diye çıkıştı. :)))
Dilimin ucuna geldi "Kırılanlardan saçılan toprakları, parçaları da mı siz temizleyeceksiniz dükkanın önünden?" demek ama kadın belli ki o laflardan anlayacak biri değil, çocuğu için yaratılmış dünya yani biz kim kopek ahshs biz sıradan faniler, onun çocuğu seçilmiş insan; dedim "Hanımefendi hadi lütfen çocuğunuzu alın, gidin"... Dokunmuyorum da çocuğa, hani biraz "Yavrum elleme desem çocuğu muhatap alsam "Sen benim çocuğuma karışamazsın!!" diye de olay çıkaracak.
Kadın "Düzgün konuşun benleğğ!!" diye çıkışıverdi. Ula daha düzgün nasıl konuşayım ahshs, manipüle mi etmeye çalıştı beni sinirime basarak artık ne haltsa, "Düzgün konuşuyorum zaten ama siz karşınızdakinin nasıl konuştuğunu ayırt edebilecek psikolojide değilsiniz sanırım, inat etmeye devam ederseniz polis çağıracağım" dedim ve gitti.
Ben hayret ettim ya, hayyyret... Böyle bir kadının elinde yetişecek garibim çocuk ve kendini dünyanın merkezinde sanarak büyüyecek. O gün sabrımdan ötürü kendimi tebrik ettim ya, imtihan gibi bir olaydı ve maalesef böyle insanlar çoğaldı.
Şimdi buna karşı da "Çocuk" dendi mi çok keskin laflar eden "Pis terbiyesiz çocuklarınızın bilmem nesine tahammül etmek zorunda değilim!" diye bağıranlar da türedi. İki uç ya, ortası çok az. Çocuklara tahammül edilir, edilmez mi, hepimiz çocuktuk; bağırdığımız olmadı mı? Put gibi durduk mu? Hayır.
Kapı zillerine basar kaçardık yav biz, hasta husta düşünmezdik. :)) Ama annemiz öğrendiğinde karşısına oturtur anlatırdı "Hasta olur, bebek olur uyuyan, öyle oyun mu oynanır?! Ben sana böyle mi terbiye verdim kızım?" derdi. Yok anam işte bu yok artık. Herkes bi çeşit.
Ben bunu algılayamıyorum galiba. Çocuk sesinden rahatsız nasıl olabiliyor insan. Bizim sitede çocuk sesi inşaat sesi pazar sabahından vs başlıyor biz ailecek hiç şikayetçi olmuyoruz çünkü insanlık hali. Nedir yani ses çıkınca noluyor. Sanki bana prenses kate.
Kuzum sen çocuk sesini hesaba katmış gitmiş rezidans tipi bir yerleşim yerinde ona göre bir düzen kurmuşsun..millet "ilerde çocuk olursa oyun alanı olsun..parkı çardağı olsun" diyip bahçe katı evlere yerleşip kendi çocuğu olana kadar da milletin çocuğu kaçta dışarı çıkmış onun bekçiliğini yapıyor.Ben çocuğumla 11 de pastahaneye çıksam ..dönüşte almadığım birşey için ağlasa saat 12 ye kadar sokağa çıkmayı mı yasaklayacaklar bana acabaniye catlayalim ya valla hayret ettim ne ara bu mevzu mahalle kavgasina dondu
Kim kime görev veriyor ya, kafalar bir hayli güzel herhâlde, klan savaşlarında mıyızProfiline baktım da dedikodu grubunuzdaki bazı üyelerin yönlendirmesiyle gelip burada sözde "analizcilik" kasıyorsun. Niyetin gayet açık. Sanal arkadaşlarından devraldığın görevi sürdürüp çocuk düşmanlığı ve zorbalık yapmak. Çocuğum hakkında yaptığın haddini aşan yorumları da saygısızlığına veriyorum. Sanal zorbalar sizi. Şimdi dedikodu grubuna geri dön ve bir daha bana yazma.
Bu tepkilerin bi çoğu da çocukların ve çocuklu ailelerin arsizlik ve pişkinliginden kaynaklaniyor inan. "Benim cocugum, benim prensim/prensesim" diye galaksiler arasindan ışıklarla süzülerek inmiş muamelesiyle yetiştirilen çocuklar o kadar fazlalasti ki, hem çocuk rahatsizlik veriyor hem de eli belinde ebeveyni.
Aynen öyle.Durduk yere insan niye cocuk sevmesin ki ya da niye tavır alsin ki? Hepimiz cocuk olduk gökten yetişkin düşmedik ama kafa dinlemeye sakince sohbet etmeye yemek yemeye gittigim bir mekanda cocugun devamli cok yuksek tonda hiç durmadan konuşmasi, bagirtisi aglatmasi "cocuk civiltisi" olarak gelmiyor kulağa.
Geçen sakin sakin yurume parkinda yuruyusune cikmistik gayet sakindi kuş sesleri filan taze kesilmiş çimen ve hanimeli kokusunu... Derken arkamizdan cocuklu bir aile geldi.
Cocuk avaaazi ciktigi kadar bagiriyordu neyse ki babasi mudahale etti sağolsun. Ama sirf "cocuk" diye asla mudahale etmeyen çok var.
Bağcılar’a laf yok.Bu arada burası yazanların yaşadıkları yerler gibi çocukların ordu halinde oynayıp tüm gün gürültüden evde durulmayan bir bölge değil. Her apartmanın kendi bahçesi, kamelyası, yeşil alanı vs var. Aralarda yeterli mesafe de var. Burada öyle azmış, sağa sola saldıran çocuk da görmedim. En fazla bahçelerinde birbirleriyle şakalaşıp, gülüp eğlenen çocuklar. Sanırım aşırı tepki verenler Bağcılarda Esenyurtta vs yaşayıp oradaki tiplere ses çıkartamayıp burada hıncını almaya çalışanlar ama konu onların tahayyül ettiğinden farklı.
Ben 12 ye kadar olan yasağa değil 18 demenize inanmadım zira buna kimsenin karşı çıkmaması kavgalıda olsalar çok zor. Evet bazı manyaklar var etrafı korkutarak geçimini sağlayan bende yaşadım emin olun ben müstakilde otururken bunu yaşadım üstelik. En az 30 çocuklu olan yan çapraz arka komşularımızın '' biz istediğimzi yaparız kimse karışamaz '' kafasıyla etrafı pisletip çocuklarının gürültülerine maruz kaldık üstüne pitbull almaları patlama noktamız oldu. Ama yinede pes etmedim emniyete gittim. Sonra sesini kıstı hepsi. Bunca zaman mahalleden kimse yanlışına yanlış demediği için bi özgüven gelmiş onlara. Hiç abartmıyorum onlar 25 kişiydi ( bu arada doğlular ağrıdan gelmişler o yüzden bu kalabalık) kavga çıktı aramızda biz annemle ikimiziz sadeceŞimdi karısına saat hakkında mesaj attım, cevabı atınca buraya atacağım. Yalan söylediğimi ima ettiğin için özür dileyecek misin?
İnsanlar yanlarında biri ölürken bile müdahale etmiyor, kim problemli iki kişiyle uğraşır. Üstelik daha önce davalık olunmuş. Ayrıca imza toplayıp evden attırmak dizilerde olduğu gibi kolay değil. Adam tutup siz benim evimi mi elimden almaya çalışıyorsunuz deyip insanları vursa kim karşı duracak?
Evet söyle de bir şey var ki bir uç nokta kendi zıddı olan diğer uç noktayı besler. Çocuklar sokakta oynayacagggg çatlayın piremseslerin uykusundan bananeggg diyen birine doğurup doğurup sokağa salmayin diye çıkışan bulunur. İkisini de haklı bulmam ama ağzımı açsam ikisi de beni karşı uçtan olmakla itham ederler.Daha geçenlerde yaşadığım bir olayı anlatayım arsızlık demişken. Çocuklara değil, çocukların ebeveynlerine kızarım ben çünkü belli ediyorlar nasıl bir ana-babanın elinde olduklarını gariplerim. (Bazı aileler hariç diyeyim, zor çocukların olduğunu da inkar edemeyiz)
Dükkanda boyama yapıyorum, hemen yan taraftaki bir abi ve müşterisi "Baksana" diye kaşıyla gözüyle dışarıdaki raflarımı işaret etti. Baktım, 3 yaşlarında bir çocuk, bebeklikten çıkmış ama ufak çocuk işte, bazı şeylere aklı basmayabilir gayet; raflardaki kırılacak ürünlerimle oynuyor, itiyor-çekiyor vs. Annesi de tepesinde duruyor. Kadın görmedi sandım, başka ihtimal veremedim yani hususi kim oynatır ki çocuğunu, kırılacağı bariz bir şeyle?
İçeride, oturduğum yerde kadınla göz göze geldim, tebessümle çocuğunu işaret ettim. Kadın gözlerini devirip görmemezlikten gelince dışarı çıktım "Hanımefendi çocuğunuzu lütfen çeker misiniz raflardan, gördüğünüz gibi bunlar kırılacak şeyler" dedim. Kadın bana "Bir şey olmaz, oynasın, kırılırsa öderim ne var yani?!" diye çıkıştı. :)))
Dilimin ucuna geldi "Kırılanlardan saçılan toprakları, parçaları da mı siz temizleyeceksiniz dükkanın önünden?" demek ama kadın belli ki o laflardan anlayacak biri değil, çocuğu için yaratılmış dünya yani biz kim kopek ahshs biz sıradan faniler, onun çocuğu seçilmiş insan; dedim "Hanımefendi hadi lütfen çocuğunuzu alın, gidin"... Dokunmuyorum da çocuğa, hani biraz "Yavrum elleme desem çocuğu muhatap alsam "Sen benim çocuğuma karışamazsın!!" diye de olay çıkaracak.
Kadın "Düzgün konuşun benleğğ!!" diye çıkışıverdi. Ula daha düzgün nasıl konuşayım ahshs, manipüle mi etmeye çalıştı beni sinirime basarak artık ne haltsa, "Düzgün konuşuyorum zaten ama siz karşınızdakinin nasıl konuştuğunu ayırt edebilecek psikolojide değilsiniz sanırım, inat etmeye devam ederseniz polis çağıracağım" dedim ve gitti.
Ben hayret ettim ya, hayyyret... Böyle bir kadının elinde yetişecek garibim çocuk ve kendini dünyanın merkezinde sanarak büyüyecek. O gün sabrımdan ötürü kendimi tebrik ettim ya, imtihan gibi bir olaydı ve maalesef böyle insanlar çoğaldı.
Şimdi buna karşı da "Çocuk" dendi mi çok keskin laflar eden "Pis terbiyesiz çocuklarınızın bilmem nesine tahammül etmek zorunda değilim!" diye bağıranlar da türedi. İki uç ya, ortası çok az. Çocuklara tahammül edilir, edilmez mi, hepimiz çocuktuk; bağırdığımız olmadı mı? Put gibi durduk mu? Hayır.
Kapı zillerine basar kaçardık yav biz, hasta husta düşünmezdik. :)) Ama annemiz öğrendiğinde karşısına oturtur anlatırdı "Hasta olur, bebek olur uyuyan, öyle oyun mu oynanır?! Ben sana böyle mi terbiye verdim kızım?" derdi. Yok anam işte bu yok artık. Herkes bi çeşit.
Esencılıs’a hele hiç laf yokBağcılar’a laf yok.
ayni sey degil bence. mesela siz cocugunuzu alip yuruyuse cikarsaniz kimse bir sey demez diye dusunuyorum. cunku tek basina cocuk ne sesi yapabilir? ama birkac cocuk bir araya gelirse bunun dogal sonucu cigliklar, birbirine seslenmeler olur. cocuga da kovalamaca oynarken sessiz ol denmez zaten. ikisinin arasinda fark var bence. boyle carpitmayi sizden beklemezdimKuzum sen çocuk sesini hesaba katmış gitmiş rezidans tipi bir yerleşim yerinde ona göre bir düzen kurmuşsun..millet "ilerde çocuk olursa oyun alanı olsun..parkı çardağı olsun" diyip bahçe katı evlere yerleşip kendi çocuğu olana kadar da milletin çocuğu kaçta dışarı çıkmış onun bekçiliğini yapıyor.Ben çocuğumla 11 de pastahaneye çıksam ..dönüşte almadığım birşey için ağlasa saat 12 ye kadar sokağa çıkmayı mı yasaklayacaklar bana acaba
Hele sen hiç konuşma çocuk düşmanı ve zorba çete üyesi.Esencılıs’a hele hiç laf yok
Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar, yıkasınllaaaaarrrŞehirde yaşıyorsanız saat 11de çocuk seslerine maruz kalırsınız. Çocuk sesi yoksa araba sesi, sokaktan geçen insanların sesi, havlayan köpeklerin sesi var onları da mı susturacaksınız? Sizin gibi insanlar köyüne dönse herşey çok daha iyi olacak.
Restoranta gidip gitmemek kişinin insiyatifindedir. Biri çocuk istemiyorsa 100 tanesi çocukla kabul ediyordur, ona göre tercihinizi yapabilirsiniz ama ev öyle değil. Aslında güzel fikir. Çocuklu ailelerin ev alamadığı siteler yapsalar öğlen 3'e kadar uyurlar, camdan çocuk tespit edip millete de salça olmazlar. ne iyi olurdu:)Valla iki uç da haksız bence böyle durumlarda. Aylar önce tartışma vardı. Birkaç otel ve restoran çocuk kabul etmiyordu. Çocuklu ailelerden bazıları neredeyse çıldırmıştı. Nasıl çocuklar dışlanırmış. Böyle ayrımcılık suç olmalıymış bilmemneyahu işte bazı yetişkinler çocuksuz tatil yapmak istiyor, yemek istiyor. Yani onlara ayrı yerler olması kadar doğal ne olabilir. Benim çocuğum var şimdi gidemem ama büyüyünce ben de öyle yerleri tercih edebilirim. Kendi çocuğumun ağlaması bile yorabiliyor bu çok çok doğal bir durum.
Onum dışında öğlen 12 akşamüstü 18 çok saçma ve ağır kural. O çocuğun da oynamak hakkı. Sonuçta çocuksuz site değilsabah 10- akşam 22 gayet uygun saatler olur. Zaten çocukların 22 den sonra uyanık olmaları kendileri için kötü. Gece 00’da derin uykuda olmalılar ki melatonin uygun salgılansın. Sabah da 10 a kadar haftasonu insanların uyuması normal. Ben nöbet tuttuğum dönemde mesela pazar sabah 10 da gelirdim eve ama kimseye sessiz ol uyuyacağım deme hakkım yoktu. Kapımı penceremi kapatır uyumaya çalışırdım. Gerekirse kulaklık takması gereken bendim. Kimse benim için elbette çocuğunu eve hapsedemezdi ya da evde oyun oynamayıver diyemezdi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?