- 21 Temmuz 2018
- 7.175
- 21.636
- 348
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Az önce tanımadığım bir numara aradı saat 11:20 civarı. Çocuk dışarı çıkalı 15 dakika olmuş. Bana diyor ki, çocuğu eve alın. 12'den önce dışarıda oynamak yasak. 40 dairelik dairede böyle bir saçmalık yapılabilir mi? Ben de sinirlendim ve "saat 9 değil, 10 değil. 11 buçukta neden beni arayıp çocuğu eve alın diyebiliyorsunuz, çok şikayetçiyseniz müstakil ev tutun. 40 dairelik apartmanda oturup bahçede oynayan çocuk istemiyorum da ne demek, Nazi kampı mı burası" diye çıkıştım, ve telefonu kapattım. (sonradan numaralara bakınca adamın en iyi anlaştığım komşumun kocası olduğunu gördüm)
Açıkçası komşumla durduk yere kötü olmak istemiyorum ama söylediklerimden de haksız değilim. Sabahın erken saatinde çocuğun kapının önüne çıkmasına izin vermem ama 12'ye kadar Apartmannın bahçesini çocuklara yasaklamak nedir yahu? Böyle bir kural daha önce duydunuz mu, çok mu sert çıkıştım, komşuma "senin eşin olduğunu bilmiyordum" diye mesaj atacağım ama aşırı saçma bir durum gibi geldi bana.
Not: çocuklar gürültü falan yapmıyordu, kendi hallerinde çardakta oturmuş konuşuyorlardı. Ayrıca 11:20 normal şartlarda öğle saatidir. O saate kadar uyuyan keyfinden uyuyordur. O zaman ben de 3'e kadar uyuyacağım deyip saat 3'e kadar çocuklarınızı dışarı çıkartmayın diyeyim.
Bizim site 120 daire çok fazla çocuk var. Sitede belli kurallar var mesela top oynamak yasakmış gibi gibi. Ben sabah oğlumla erken kalkıyorum ama eğer çocuk olmasa biraz uyumak isterdim kuralı mantıklı buldum . Bizim site de gece 12 ye kadar çocuklar dışarda mesela bağlık çığlık kıyamet anneleri bahçeye salıyor oh mis kafa dinliyorlar evde ama seslerini biz çekiyoruz . Birde üzerine kendileri balkonlardan sarkıp bağırıyorlar . Çocuğum çoktan uyumuş oluyor bende uyumak istiyorum ama seslerinden rahatsız oluyorum . Site yönetimi eğer kural koyduysa uyumak zorunda başka yolu yok malesef
Toplum olarak herseyin tezegini cikarmakta ustumuze yok.. saat 12 de ne isi var cocuklarin disardaBizim site 120 daire çok fazla çocuk var. Sitede belli kurallar var mesela top oynamak yasakmış gibi gibi. Ben sabah oğlumla erken kalkıyorum ama eğer çocuk olmasa biraz uyumak isterdim kuralı mantıklı buldum . Bizim site de gece 12 ye kadar çocuklar dışarda mesela bağlık çığlık kıyamet anneleri bahçeye salıyor oh mis kafa dinliyorlar evde ama seslerini biz çekiyoruz . Birde üzerine kendileri balkonlardan sarkıp bağırıyorlar . Çocuğum çoktan uyumuş oluyor bende uyumak istiyorum ama seslerinden rahatsız oluyorum . Site yönetimi eğer kural koyduysa uyumak zorunda başka yolu yok malesef
Sanıyorum ki siz de müneccim değilsiniz ki mesajlarımı hissetmeye çalışasınız.Adam müneccim değil ama sen müneccimsin ki adamın rahatsız olup aradığını bilebiliyorsun. Adam apartmanla davalık bir tip, daha önce çocuk dövdüğü için. Çardak kurulurken "buraya kuramazsınız orada oturup evimi gözetleyeceksiniz" diyen bir tip. Bununla kurduğun empati ve kendini bu kadar yorduğunu görse çok duygulandırdı.
Valilik izniyle yapabilirler demistim, tam okumadimiz sanirim. Sehir icine belli saatlerde buyuk is makinesinin girmesi yasak bu yuzden bazi isleri valilik izniyle gece hallediyorlar. Bunun disinda izinleri yoksa pazar günü yapamazlar, zabitayi arayin.Pardon?
İstisnasız sabah 8 akşam 10, hatta beton dökme vb işlemler gece 1 e kadar sürüyor.
Nerede inşaat duruyor, anlık bu foto.
Anlatamıyorum galibaKonu sahibi gece saatinden bahsetmemiş ki. 11. 30 çocuğum dışarı çıktı diye komşum aradı demiş. Herkes te hak vermiş. Bu kadar tahammülsüzlük iyi değil.
Tamamda yavrum cocuklar parkta filan oynamiyor mu? Yasak mi var? Ha asiri katolik bolgelerde olabilir.. malum pazar dinlenme gunuBana gayet mantıklı geldi insanların bir pazarı var onu da huzurla geçirmek istiyorlar işte
Aynısı tüm Almanyada geçer bir kural, Pazar günü tüm gün huzur-günü gürültülü aktivite yapamazsınız. Huzurgününü bozarsanız komşuların polisi arama hakkı var gayet.
Kural bu degilmis ki.. sabah 6.00 da cikabilirlermisAnlatamıyorum galiba
11:30 zaten bana göre de erken değil diye söyledim. Ama sitenin kuralı varsa uyacak bu kadar
Ay sizin idrak probleminiz var galiba. Benim gece 11 diye bahsetmemin sebebi tamamen mesajını alıntıladığım kişiyle olan konuşmamın gidişatıyla alakalı, sizinle değil. Neden üstünüze alınıyorsunuz veya Neden ısrarla anlamıyorsunuz?Gece 11'den mi bahsediyoruz arkadaş? Gündüz 11 hatta 11.30
3 yıl köyde yaşadım, gayet sessiz ve sakindi. Üstelik sadece 11'e kadar değil 24 saat o şekildeydi
Sizin köylerin nüfusu 10 bin herhalde?
Siz benim toplumla ilgili yorumlaşacağım son kişisiniz bu sitede. Alıntılamayın boşunaKural bu degilmis ki.. sabah 6.00 da cikabilirlermis
Bir de köyde bu sıcakta çoluk çocuk dışarıda olmaz , hayvanlar bile kümesinde, kulübesinde olur.Köyde cocuk gruplari varsa ses olur. Cocuklar disarida oynar, kopekler sabahlari çok havlar özellikle ve köyde kopek olur, hayvan olur mutlaka. İnsanlar pazar gunu diye öglene kadar yatmaz, benim bildiğim köy böyle bir şey.
Herkes sizin köyünüze gelirse kalabalik olur yine ses cikar olmaz ki.
Siteye geçince böyle düşüncesizler olmayacak sanmayınBen şu an sitede oturmuyorum . Benim bebegim kolikti sabah aksam uyumuyordu sese karsi hassasti disardan apartmandan o kadar cok ses geliyordu ki ee birde disari cikma yasagi vardi . Esimde surekli siteye tasininca rahat edecez diyordu . Sitede gidio oturursak ve sabahin körü ses gelirse acikcasi bende sinir olurum . Site demek bence bir duzen kuralli oturmaya uyan insanlar toplulugu demek gibi bir sey . Ben kimse rahatsiz olmasin diye oturma odasinda bebegimi susturmaya calisiyordum her gece yan binadan kadin her gece ama her gece bagirark telefonda konusuyordu . Ben en sonunda cildirdim yaa sen rahat uyu yataginda diye oturma odasina geciyorum sen gelip gecenin 2sinde bagirarak telefonda dedikodu yapiyorsun demistim . Yani her seyi uç olarak dusunmezsek ideal olan yapilmali her zaman .
Alintilamasaydin o zaman nefret puskurceneSiz benim toplumla ilgili yorumlaşacağım son kişisiniz bu sitede. Alıntılamayın boşuna
Neden ki ağaçlar varsa birde havuz su falan çocuklar bayıla bayıla durur.Bir de köyde bu sıcakta çoluk çocuk dışarıda olmaz , hayvanlar bile kümesinde kulübesinde olur.
Bir de köyde bu sıcakta çoluk çocuk dışarıda olmaz , hayvanlar bile kümesinde kulübesinde olur.
Kendinizce kuralı yazdınız ya bilerek görmedi denmesin diye alıntıladım. O da konu sahibi falan görür diye. Onun da sizinle alakası yok yaniAlintilamasaydin o zaman nefret puskurcene
Yok valla benim bir cok akrabam köyde asla sıcakta öyle keyfi dışarı cocuk çıkarmazlar .Neden ki ağaçlar varsa birde havuz su falan çocuklar bayıla bayıla duru.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?