Siyah Kutu!

Gelip cok durmadan gitti yani oyle mi? Iste bizde de boyle olacagi icin alindi bu alet. Insanlarin anlamak cok guc
Evet aynen oyle oldu.Ama ben babami oyle kabul ettim o da bizi oyle kabul etmek zorunda kaldi.Geri adim atmadik yani Onun disinda kimse bu kadar yadirgamadi herkesle guzel guzel muhabbetimizi ediyoruz kimse de of sikildim tv niye yok demiyor .

Gelip cok durmadan gitti yani oyle mi? Iste bizde de boyle olacagi icin alindi bu alet. Insanlarin anlamak cok guc

Bence sen aksam bi cay yap bi de cekirdek al. Ac tvden rastgele bir Turk dizisi izleyin kocanla. Araniz duzelsin. Gonlunu almis olursun. Hem bizim muhteşem dizilerimizi izlersiniz gozunuz oyunculuk gorur, ufkunuz acilir Ya da en kotu ihtimalle ona 2 3 saat eziyet etmis olursun ve intikamini o sekilde alirsin

tontrikocum onunda kolayı var, çocuklara akıllı telefon almayacaksınız, yıllardır yalnızca alo deyip SMS atabildiğim fotoğraf bile çekmeyen telefonumla mutlu mesut yaşıyordum 2 hafta öncesine kadar, bu site dışında hiçbir yere üyeliğim yok, sosyal medyada kendime ait sayfalar açmadım, elimde telefon kafamı kaldırmadan yürümüyorum sokaklarda, 2 hafta evvel telefonu değiştirdim, whatsapp denen şeyi kurdular ama sor bakalım ne kadar aktifim :))
Evet çocuklar için televizyondan daha tehlikeli sosyal medya, akıllı telefonlar vs ama bunun kontrolü de ailelerin elinde, 18 yaşın altındaki çocukların eline akıllı telefon verilmesin, 3 yaşındaki çocuğa sosyal medya hesabı açılmasın, oyalansın diye tablet verilmesin, çocuk pcde ödev mi hazırlayacak ailenin gözle takip edebileceği bir yerde ödev hazırlasın, takip de kontrol altında tutmak da zor değil.

Son düzenleme:
Başkaları için alınması sinir bozucu evet. Biz de normalde açmayız. Ama bir misafir geldiğinde dizisi varsa, eşim açmaya bayılır, illa burda izleyin gitmeyin vs şeklinde ısrarcı olur. Ben de buna çok sinirleniyorum. İnsanlar geldikleri yere uymak zorunda bence .Ev sahibini istemediği şeylere zorlamak çok yanlış. Ama olmuş bir kere. Açmazsınız olur biter. Benimki de salonda öylece duruyor

bende almadım gelenler ılk basta zorlanıyordu şimdi alıstı daha ıyı muhabbet edılıyo bız arada netten film izlıyoryz esmle

Kontrol edebiliyorsunuz yani? Ne guzel :)
Yani evet bizde bu kadar sıkıntı olmadı. Hatta misafir geldiğinde açarsak bile genelde sesi kısık durur. Bir komşu vardı bize gelen, bildiğiniz dizi izlemeye geliyorlar. Akşam 20 de gelip dizi özetiyle başlıyorlar 23:40 a kadar oturup diziyi bitirip gidiyorlardı. Baktım böyle olmayacak onlar gelince hususi olarak kanal değiştirdim aaa ben bunu takip ediyorum kesinlikle başka kanal açamam diye. Bir iki tekrarlandı ve ondan sonra dizilerinin olduğu günler gelmediler. Işin ilginci her akşam bir dizileri var :) oh dedim hem misafirden hem diziden kurtuldum .

Bizde televizyon var ama uyduya bagli degil. Chrome cast taktik, netflixten ve internetten film izliyoruz sadece. Yeni tvlerde chrome casta gerek yok kendileri baglaniyor zaten, sizinki de muhtemelen oyledir. Cok guzel filmler var. Sinema da sanatin bir dalidir. Bu kadar kati olmayin

Son düzenleme:
Biz de tv pek izlemeyiz ama alındı tabi eve.. Yine de bağımlısı olmadık. Günlerce hiç açmadığımız oluyor.

Aynen ben de zaten iyice inada bindirmistim. Ama eşimden kaynakli oldu işte
Siz eşinizle huzurunuz bozulmasın diye böyle yapmışsınız bu konuda haklısınız. Yoksa kendi huzurunuz kaçacak. Yalnız eğer size zorla tv aldırdıklarını farkeden kişiler umarım sizi başka herhangi bir istekleri için zorlamazlar. Bazı aileler çok despot oluyor. Yaptırana kadar direniyorlar. Umarım bu yaşadığınız tekrarlanmaz.

Cok abartiyorsunuz. Tv var diye zorla istemediginiz kanallari seyretmek zorunda degilsiniz. Neyi istiyorsaniz onu seyredersiniz. Laptoptan film izlemek ne yani?

Bizde de TV yok ama buyuk ekran monitör var. Bizim acimizdan ozaman daha avantajliydi. Hem esim işi icin kullaniyor hem netflix hem oyun ekrani olarak kullaniyoruz. Bazi tv kanallarini da izliyorum.

Bence de abartmışsın benim evde de var ama çocuklarla uğraşmaktan tv izlemeye oturamıyorum bile.İstemezsen karşısında oturup kalmazsın.Bu senin elinde.Misafir de senle sohbetini eder tabii ama bu seni de yormaz mı bence aldığın iyi olmuş

herhangi bir sebeple açarsanız artık öyle ya da böyle izler duruma gelirsiniz. Bence hiç açmayın hatta fişini falan çıkarın misafir gelince onlar için açarsınız sadece. Gerekirse başka yere koyun. Ben de sevmem televizyonu ve bence izlendikçe bağımlılık yapıyor. Dediğim gibi kullanmayın her ne sebeple olursa olsun zamanla varlığına da alışırsınız vazo gibi misafir için tabak gibi düşünün gitsin.

Haklisin ablam.. ama nasil olacak bu dedigin.. mesela benim babaminda akilli teli yok idare ediyo. Annemin var wp tan filan kardesleriyle konusur o kadar. Face insta yoktur.
Zaten onlar aramaz cok fazla akilli tel., .. bizim nesil bagimli bence:)) birde bizim cocuk yetistirmemiz zorlasti.. zaten herseyin zoru bana denk gelir : ( dusunuyorumda bizleri yetistirirken annemlerin boyle dertleri yoktu.. tv izlerdik sabah kalkip cizgi film vs. Kisitlama yoktu.. yok psikolojimiz bozulcakmis filan kim bilir boyle seyleri:)

Tabiiki direniyorum direncem, zira 6 yasindaki oglum iphone x istiyor kendisi. Diyorum ben ilk telefonumu kendim calisip aldim, sende ilerde buyuyunce calisip alabilirsin. Cok ikna edemiyorum ama el mahkum simdilik: )

14 aylık evliyim, Tv almadık. Eşimde bende istemiyoruz. İlk başlar her gelen bi kaç aya alırsınız diyorlardı. Tv'siz olmaz alın bir tane evde ses yok diyorlardı. Ailelerimizden bazıları ev hediyesi olarak bile almayı teklif etti ama eşim net bi şekilde hayır istemiyoruz dedi. Benim ailemde eşimin ailesi de yatılı olarak evimize gelirler ve benim küçük yeğenlerim de var onlarda gelir bir haftaya yakın kalır. Herkes çok memnun Tv olmamasından, bir arada oturunca sohbet ediliyor insanlar birbirini dinliyor en azından, bizim evimiz harici herkesin evinde tv var zaten gidip kendi evlerinde izliyorlar. Ayrıca herkesin telefonu var interneti var isteyen oradanda izler dizisini bakar haberlere. İş dolayısıyla küçük bi laptopumuz var çok istersek onu açıp film izliyoruz. Hem ev de tv olmayınca sinemaya, tiyatroya gitmeye en önemlisi kitap okumaya daha fazla vaktimiz oluyor. Şimdi bebeğimizi bekliyoruz ve o geldiğinde kesinlikle tv almayı düşünmüyoruz. Sizde gerekirse çıkarın kablosunu vs. misafiriniz gelmediği sürece açmayın. Veya çok yüksek bir meblağa almadıysanız geri verin veya ikinci elde satın gitsin. Kimse sizin evinize ve isteklerinize müdahale edemez.

Biz de aynı durumdaydık. Eşim de ben de tv seyretmeyiz, ihtiyaç duymadığımız için de almadık ama esimin tarafı geldiğinde sıkılıyorlardı, oyle bi talepleri olmasa da biz onlar için aldık. Haliyle mutlu oldular, onlar mutlu olunca biz de olduk. Ama biz oturduğumuz odaya değil salona koyduk tv'yi. Kişin orayi kullanmıyoruz, eğer takip ettikleri bi dizi varsa izlemek isteyen icin bi elektrikli isitici veriyoruz, orda izliyor. Bir seneyi geçti alalı; ne bağımlılık yaptı ne de alışır miyiz korkusu oldu. Izlemeyi sevmiyorsanız aklınıza gelmiyor zaten onu açmak.

Sizi anlıyorum 20 yıl önce yaşadım. Evlendiğimizde bizim de kararımız televizyon almamakti. Ama gelenler huzursuz diye eşim bilgisayara TV kartı taktı önce ki o zaman ki bilgisayar şimdiki laptop gibi değil. Ardından TV mız yok diye evimize hiç geleceğini tahmin etmediğimiz bir aile elinde 37 ekrandi sanırım fazlalık olan televizyonuyla gelmişti bize o TV bizde kaldi. Tabi normal antenle nereye kadar diyip eşim uydu almıştı ( çok yaslanmisim kimbilir kaciniz yazdıklarımı anlar)
Ortak verdiğimiz karar benim fikrim olmadan değişti.
Başka bir arkadaş küçük ekran olmaz diyip büyük ekran TV getirdi falan derken pes ettim.
Ev gezmesine geldiklerinde canları sikilmis.
Uzun yıllardır ev gezmesine katılmıyorum. Sohbet yok tamamen gözler televizyonda. Sadece ailelerin evine gidiyorum . Arkadaşlarımla da dışarıda kabul ederlerse görüşüyorum.
Ailelerde de gözler TV de. Bari arkadaşlarla sohbet alanım olsun diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…