Evet aynen oyle oldu.Ama ben babami oyle kabul ettim o da bizi oyle kabul etmek zorunda kaldi.Geri adim atmadik yaniGelip cok durmadan gitti yani oyle mi? Iste bizde de boyle olacagi icin alindi bu alet. Insanlarin anlamak cok guc
Gelip cok durmadan gitti yani oyle mi? Iste bizde de boyle olacagi icin alindi bu alet. Insanlarin anlamak cok guc
tontrikocum onunda kolayı var, çocuklara akıllı telefon almayacaksınız, yıllardır yalnızca alo deyip SMS atabildiğim fotoğraf bile çekmeyen telefonumla mutlu mesut yaşıyordum 2 hafta öncesine kadar, bu site dışında hiçbir yere üyeliğim yok, sosyal medyada kendime ait sayfalar açmadım, elimde telefon kafamı kaldırmadan yürümüyorum sokaklarda, 2 hafta evvel telefonu değiştirdim, whatsapp denen şeyi kurdular ama sor bakalım ne kadar aktifim :))Agzina saglik aynen. Ancak 60 yasindakiler bagimli olabilir, akilli tel pek kullanamadiklari icin. Biz ve cocuklar icin asil bagimlilik bu telefonlar tabletler. Tv masum kaliyo belki yaninda. En azindan tv ile kimseyle iletisim kuramaz. Bi instaya girse cocuklar mesela birsuru tehlike var. Youtube acsa iyi kotu hersey var. Cok kucuk cocuk icin endiselenmem bu konuda ya da akli basinda genc icin.. ama yeni yeni ergen olan cocuklarin elinde bu telefon olunca.. asil tehlike orda bence. O yaslarda arayis icinde oluyolar genelde ve gunumuzde bu imkankarla kontrol altinda tutmak cok cok zor ne yazikki
Başkaları için alınması sinir bozucu evet. Biz de normalde açmayız. Ama bir misafir geldiğinde dizisi varsa, eşim açmaya bayılır, illa burda izleyin gitmeyin vs şeklinde ısrarcı olur. Ben de buna çok sinirleniyorum. İnsanlar geldikleri yere uymak zorunda bence .Ev sahibini istemediği şeylere zorlamak çok yanlış. Ama olmuş bir kere. Açmazsınız olur biter. Benimki de salonda öylece duruyorMerhaba kizlar :) Durumumu Ozet geceyim, 3 aylik evliyim. Evimi her seyimi istedigim gibi dizayn ettim. Zevkime guveniyorum ve kendime gore bir hayat tarzim var. Hayatimda simdiye kadar cok nadir televizyon izlemis bir insanim. Keza esim de oyle ve biz evlenirken evimize almadik, istemiyoruz ve gereksiz goruyoruz. Esimin ailesi ise tam tersi tvsiz yapamayan insanlar. Bize geldiklerinde sanki bizi ziyarete gelmiyorlar da TV izlemeye geliyorlar. Surekli laf sokmalar, ne zaman alacaksiniz demeler . Esimin abisinin cocuklari da resmen TV bagimlisi oldugu icin Cocuklar zaptolmuyor, illa cizgi film istiyorlardi. Aksi takdirde evimi mahvediyorlardi. Zorla evime istemedigim halde TV aldim. Esimin zoruyla diyeyim, yani bana kalsa gene almam ama eşim cok dil doktu bize gelmek istemiyorlar vs. Gelmezse gelmesinler.. Ziyarete gelmiyorlar sanki cok sinirlendim ama neyse aldim Sonuc olarak. Su an ise bu Siyah kutu resmen canima batiyor kizlar. Hem baskasi icin evime bir sey yerlestirmis olmak hem de ilerde bu cihaza alisma ihtimali beni felaket rahatsiz hissettiriyor. Eşime surekli laf sokasim geliyor, huzurumuz bozuluyor.. Ne yapacagimi bilmiyorum . Bana oneride bulunur musunuz?
Yani evet bizde bu kadar sıkıntı olmadı. Hatta misafir geldiğinde açarsak bile genelde sesi kısık durur. Bir komşu vardı bize gelen, bildiğiniz dizi izlemeye geliyorlar. Akşam 20 de gelip dizi özetiyle başlıyorlar 23:40 a kadar oturup diziyi bitirip gidiyorlardı. Baktım böyle olmayacak onlar gelince hususi olarak kanal değiştirdim aaa ben bunu takip ediyorum kesinlikle başka kanal açamam diye. Bir iki tekrarlandı ve ondan sonra dizilerinin olduğu günler gelmediler. Işin ilginci her akşam bir dizileri var :) oh dedim hem misafirden hem diziden kurtuldum .Kontrol edebiliyorsunuz yani? Ne guzel :)
Siz eşinizle huzurunuz bozulmasın diye böyle yapmışsınız bu konuda haklısınız. Yoksa kendi huzurunuz kaçacak. Yalnız eğer size zorla tv aldırdıklarını farkeden kişiler umarım sizi başka herhangi bir istekleri için zorlamazlar. Bazı aileler çok despot oluyor. Yaptırana kadar direniyorlar. Umarım bu yaşadığınız tekrarlanmaz.Aynen ben de zaten iyice inada bindirmistim. Ama eşimden kaynakli oldu işte
Bacım göndermesine gönderirim de, eşim maç için, oğlum çizgi film için, annem hint dizileri için kavga ediyor. Sonra eşim beni kaleci, oğlum pepe annemde hindu yapar ondan korkuyorum.bana gönderin talibim tv nize
Haklisin ablam.. ama nasil olacak bu dedigin.. mesela benim babaminda akilli teli yok idare ediyo. Annemin var wp tan filan kardesleriyle konusur o kadar. Face insta yoktur.tontrikocum onunda kolayı var, çocuklara akıllı telefon almayacaksınız, yıllardır yalnızca alo deyip SMS atabildiğim fotoğraf bile çekmeyen telefonumla mutlu mesut yaşıyordum 2 hafta öncesine kadar, bu site dışında hiçbir yere üyeliğim yok, sosyal medyada kendime ait sayfalar açmadım, elimde telefon kafamı kaldırmadan yürümüyorum sokaklarda, 2 hafta evvel telefonu değiştirdim, whatsapp denen şeyi kurdular ama sor bakalım ne kadar aktifim :))
Evet çocuklar için televizyondan daha tehlikeli sosyal medya, akıllı telefonlar vs ama bunun kontrolü de ailelerin elinde, 18 yaşın altındaki çocukların eline akıllı telefon verilmesin, 3 yaşındaki çocuğa sosyal medya hesabı açılmasın, oyalansın diye tablet verilmesin, çocuk pcde ödev mi hazırlayacak ailenin gözle takip edebileceği bir yerde ödev hazırlasın, takip de kontrol altında tutmak da zor değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?