siz olsanız altınları verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkek tarafı şimdiye kadar eşe dosta çevrelerine götürdükleri küçük altınları kastediyor geline taktıkları bilezikleri takıları kastetmiyorlar onlar zaten alınmaz

Ben bunu asla laf bile etmedim bana Kayinvaldem ler zaten bilezikler setler taktılar diğer gelen çeyrekler yarımlar o altınları öylece verdim daha salon da

Çünkü bizde onlar alınmaz aileler o altınları masraflar için kullanır ve zamanı gelip karşı taraf düğün yaparken de kayınvalidenin akrabası olduğu için yerine o götürüp takar

Aynı şekilde benim tarafım da yapacakları altını hediye yi anneme yaptilar onları da annem kullandı masraflara ve yeniden karşının düğünü doğumu vs olduğunda annem götürdü o altınları da

Zaten size nisan da takı bilezik altın Kayinvalde kayinbabaniz taktıktan sonra diğer gelen ve kayınvalidenin geri goturecegi ceyrekliklere göz dikmek bence ayıp hele bunun için birde esip gürleyip ayrıl falan diyenler olmuş asla vermem diyip vereni eziklikle suçlamışlar biraz naif olun ya

Tüm masrafları ailesi karşılıyor ve bu nedenle sıkıntıya düştüler ise ben olsam verirdim.
Artık gençler herseyi kendileri yapıyor bu nedenle kimse takılara karışmıyor ama bu durumda maddi külfet altına giren karşı taraf sıkıntıda iseler verilebilir.

Vallaha ben bizzat yaşadım.O yüzden sana da anlatayım.Ben hep dedim altınlarıma dokunmayın diye hatta mihir olarak bunu istedim.Altınlarıma dokunmayın.Onlarda tabi kızım para bize altınlar size dedi.Sonra ne mi oldu anlatayım bacım.Evlendik alnıma yazılmış göremedım ben bu yuzlerını.Bana dedıkı babamın dukkanda kasası var goturur oraya koruz ora daha guvenlı.Tabi dedim kocan sonuçta .Neyse balayına gıttık geldık.2 gun sonra kayınvalıdem gune gıdelım dedı.Taktım takıstırdım gıttım.Kapıdan ıcerı girdim.Bana mesaj geldi.Ben altınları sattım diye.Borçları odedık dedı.Canım hani senın aılem odeyecegını solemıstı dedım.Zaten odedıler dedi.1 hafta sonra da bılezıklerı ıstedı.Altınları sattın zaten hastalık var saglık var dedıgımdede senın guvencen benım evet demedıgın adama sarılıp uyuyamazsın dedı.Sonrada kredı cekmemı ıstedıler.Borc batagındalarmış.Ben canımı zor kurtardım.Boşandım.Geriye bir çok gozyaşı yıkılan hayaller ve gecmısı hatırlamıyım diye ıctıgımmılaclar kaldı.Bu gunume şukurler olsun hastalıklara hamd olsun.En basında konuşulsun.Tum aıle bir araya gelsın.Sonunda kötu olmayın.Ha vazen konuşulsada olmuyor am umarım sen benım yasadıklarımı yasamazsın.Umarım kımse yasamaz yaşadıklarımı.Her seyı oturup konuşsun aılen.

Bunlar nerenin adeti acaba erkek tarafı yaparmış da kiz tarafı küçük şeyler alırmış bizler oldum olası herşeyi yarı yarıya ortak aldık alınır beyaz eşyamı da salonumu da mutfağımi da ailem yaptı karşı taraf da diğerlerini
Birde kendi yapmak ne demek herkes evladı için elinden geleni yapar bunun da lafını zaten etmez

Benim esyalarimi da düğünümüzü de eşim yaptı. Bir miktar takıyı eşim bir miktarını ailesi yaptı . Takılar bende öyle de olcak. ezdirme kendini takılar sana ait cebinde parası olmayan bu yola çıkmaz ilk kez duyuyorum böyle pazarlık . Sizde durumları ne ise ona göre istersiniz aldirirsiniz alincak olanı .Çırağan da düğün istemediğinize göre bir zahmet yapsınlar

Valla bende anlamadım. Erkek tarafı olunca neden herseyi onlar üstlensin ki. Biz eşimle neyimiz var ise ikimiz ortaya koyduk. Ona göre ayarladık herseyimizi. Herseyimizi beraber yaptık , karışan görüşende olmadı.
Bu herseyi erkek tarafına yaptıranlar yarında görümcem şöyle yaptı kaynanam bunu yaptı diye konu açarlar. Çünkü aile birliği kurulurken onlara el açıyorlar ve insanların kurdukları ailelerine karışma hakkı veriyorlar.

düğünde takılan damada takılan tabi ailenindir çünkü onların taktıkları geliyor götürülmesi icap eden yerede onlar götürür ekstra sana altın yapılmıştır oda kocanla senindir onuda almayacaklarını söylemişler zaten.

Siz düğan olsun eşya alma olsun hiç bi katkınız olmıçakmı
Eğer olmıcaksa ver bence herşeyi bu devirde onlar karşılıçaksa ekonomik yönden zorluk çekerler

Aynen öyle kayınvalidenin akrabasinin eşinin dostunun taktığı altin a göz dikip bunun için munakasa eden de ilk kez görüyorum onları yeniden kayınvalide götürecek gunu geldiginde yada şimdiye kadar etrafa dökülüp saçıldığı altın bunlar
Gelinin ailesinin taktığı altınları kastetmedigini hatta nisanda takilanlari kastetmedigini açıkça soylemis zaten sözlüsü
Zaten o verilen uc ornekler gibi eşini kandırıp zinetini bileziğini alan ackurt erkekler gibi olsa bunu soylemez bile hepsi senin hepsi senin der diğerleri gibi iş işten gecip düğün bitince dugunden sonra yapar serefsizligini

Bu arada ekliyim ceyizim küçük ev aletlerim mikrodalga firinim vs tabikide vardı mutfak yatak odası halı perdelerini ben aldım takimizi taktik kına gecemde bende salon tuttum organizasyon dahil.
Demek istediğim şey benim eşim kendi birikimi ile bu yola çıktı. Ailesini zora sokmadik o yüzden de takılar benim

sıkıntı yokken sıkıntı çıkaran diyoruz böyle kişilere

Biz erkek tarafından takılan altınları erkek tarafına, kız tarafı takılan altınlarıda kız tarafına verdik. Bilezik, yüzük ve kolye haric.Og mis kafam rahat , altın borcu var diyende yok. O altınlar borc niyetiyle takılıyor, geri bizede taksınlar diye.. Altınları geri takacaksan onu bilemem..

Cebinde parası olmayan bu yola çıkmaz nedir ya esas böyle siz eziksiniz ezdirmeyin diyorsunuz ya hem hic birsey size ait değil hemde cahil cahil herşeyi sahiplenip ezdirme kendini herşey benim oyle de olacak demissiniz ne lazimsa aldırırsınız istersiniz nedir su yazdiklariniz neresinden tutsan orası elinde kalır herşeyi eşinizin ailesi yaptı sizin babanız da izledi mi

Ekleme yapmıştım aslında bizim ne yaptığımızı ezik olan sizin oldugunuz aşikar önce bir okuyun ne yazdığımı benim eşim kendi çabasıyla yaptı ne yaptıysa diyorum ? Bana takılan takıları da ben götürüyorum geriye ? Sorun ne konu sahibine yazmıştım ama siz cevap vermişsiniz ugurbocuuu

@frequencyadverb yore yöre gelenekler değişmekle beraber burada üye olan ben de dahil pekcok kişi düğününü ve eşyalarını eşinin ailesi ile ortak karşılıyor.Esinin ailesi tarafından da pekbirsey takılmiyor..Esinin ailesi tum eşyalarını ve düğününü karşılayıp sana da ayrıca takı yapacaklarsa damada yapılacak takıyı almalarında bir mahsur olmaz diye düşünüyorum.Ama erkege zaten fazla takı olmaz gibi düşünme ..eşinin tüm akrabalari sana değil damada da takı yapabilir. Obur yandan için rahat edecekse senin şehrinde olan kinada takılanları ailende bırak ..senin olsada bu altınlar ailenden sonra alırsın ama eşine ve eşinin ailesine böyle dersin.Bir Türkiye klasigidir gelinin altinlarinin ilk fırsatta bozdurulup hiç edilmesi çünkü

Aynı ben bende zamanında düğün takılarıni alamadim isteyemedim ve iki aydır evde esim esnaf kapattık dükkanı iki tane bilezik gitti uçtu ödemelere,onlari almak icin kaç ay uğraşmıştım

Aynen öyle. Zaten kazansa kaynanasından ev düzmesini beklemez. Asla çalışmak da istemiyor bu insanlar şey istiyorlar ama kına gecesine organizasyon gelsin ben sandalyeye oturayım beni havaya kaldırsınlar
Ben çalışmıyorum evlenirken bütün borcu eşyayı düğünü takıyı eşim üstlenmiş borca girmiş düğünden sonra iki sene borç ödedik iyikide biz odemisiz kimse şunu aldık bunu yaptık diyemedi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…