- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Bunlar nerenin adeti acaba erkek tarafı yaparmış da kiz tarafı küçük şeyler alırmış bizler oldum olası herşeyi yarı yarıya ortak aldık alınır beyaz eşyamı da salonumu da mutfağımi da ailem yaptı karşı taraf da diğerleriniAyol düğünü erkek tarafı yapar zaten. Eşyalarında yatak odasını bı de küçük ev aletlerini ki, tarafı alır, gerisini erkek tarafı karşılar. Yapacakları düğünün de lafını etmesinler bi zahmet. Düğünü onlar yapsın, eşyalarınızı sozlunuzle birlikte alın, altınlarinizi da vermeyin. Kanunu boşver ne demek,resmen hakkınızı gasp etmeye çalışıyorlar.
Valla bende anlamadım. Erkek tarafı olunca neden herseyi onlar üstlensin ki. Biz eşimle neyimiz var ise ikimiz ortaya koyduk. Ona göre ayarladık herseyimizi. Herseyimizi beraber yaptık , karışan görüşende olmadı.Bu adetler nerde var acaba herşeyi erkek
Bunlar nerenin adeti acaba erkek tarafı yaparmış da kiz tarafı küçük şeyler alırmış bizler oldum olası herşeyi yarı yarıya ortak aldık alınır beyaz eşyamı da salonumu da mutfağımi da ailem yaptı karşı taraf da diğerlerini
Birde kendi yapmak ne demek herkes evladı için elinden geleni yapar bunun da lafını zaten etmez
düğünde takılan damada takılan tabi ailenindir çünkü onların taktıkları geliyor götürülmesi icap eden yerede onlar götürür ekstra sana altın yapılmıştır oda kocanla senindir onuda almayacaklarını söylemişler zaten.ailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde ve damada takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim '' kanunu boşver vicdan meselesi'' dedi. bunı söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor. sonra ben bişey diyemeden konu kapandı gitti kaç gündür de normal konuşuyoruz ama bu konu ilerde karşıma çıkacak belli ki.
Siz düğan olsun eşya alma olsun hiç bi katkınız olmıçakmıailesiyle bu konu hiç geçmedi ama sözlüm bana bir laf söyledi sinir oldum. iki memleket var ve sadece kendi tarafında olan düğünde ve damada takılan altın ve paradan bahsediyor, diğerleri benimmiş ve ailesi dokunmazmış falan. bende tüm takılar gelinin oluyor kanunda da böyle dedim '' kanunu boşver vicdan meselesi'' dedi. bunı söylemesinin nedeni düğünü ve eşyaları ailesi yapıyor. sonra ben bişey diyemeden konu kapandı gitti kaç gündür de normal konuşuyoruz ama bu konu ilerde karşıma çıkacak belli ki.
Aynen öyle kayınvalidenin akrabasinin eşinin dostunun taktığı altin a göz dikip bunun için munakasa eden de ilk kez görüyorum onları yeniden kayınvalide götürecek gunu geldiginde yada şimdiye kadar etrafa dökülüp saçıldığı altın bunlardüğünde takılan damada takılan tabi ailenindir çünkü onların taktıkları geliyor götürülmesi icap eden yerede onlar götürür ekstra sana altın yapılmıştır oda kocanla senindir onuda almayacaklarını söylemişler zaten.
Benim esyalarimi da düğünümüzü de eşim yaptı. Bir miktar takıyı eşim bir miktarını ailesi yaptı . Takılar bende öyle de olcak. ezdirme kendini takılar sana ait cebinde parası olmayan bu yola çıkmaz ilk kez duyuyorum böyle pazarlık . Sizde durumları ne ise ona göre istersiniz aldirirsiniz alincak olanı .Çırağan da düğün istemediğinize göre bir zahmet yapsınlar
sıkıntı yokken sıkıntı çıkaran diyoruz böyle kişilereAynen öyle kayınvalidenin akrabasinin eşinin dostunun taktığı altin a göz dikip bunun için munakasa eden de ilk kez görüyorum onları yeniden kayınvalide götürecek gunu geldiginde yada şimdiye kadar etrafa dökülüp saçıldığı altın bunlar
Gelinin ailesinin taktığı altınları kastetmedigini hatta nisanda takilanlari kastetmedigini açıkça soylemis zaten sözlüsü
Zaten o verilen uc ornekler gibi eşini kandırıp zinetini bileziğini alan ackurt erkekler gibi olsa bunu soylemez bile hepsi senin hepsi senin der diğerleri gibi iş işten gecip düğün bitince dugunden sonra yapar serefsizligini
Cebinde parası olmayan bu yola çıkmaz nedir ya esas böyle siz eziksiniz ezdirmeyin diyorsunuz ya hem hic birsey size ait değil hemde cahil cahil herşeyi sahiplenip ezdirme kendini herşey benim oyle de olacak demissiniz ne lazimsa aldırırsınız istersiniz nedir su yazdiklariniz neresinden tutsan orası elinde kalır herşeyi eşinizin ailesi yaptı sizin babanız da izledi miBenim esyalarimi da düğünümüzü de eşim yaptı. Bir miktar takıyı eşim bir miktarını ailesi yaptı . Takılar bende öyle de olcak. ezdirme kendini takılar sana ait cebinde parası olmayan bu yola çıkmaz ilk kez duyuyorum böyle pazarlık . Sizde durumları ne ise ona göre istersiniz aldirirsiniz alincak olanı .Çırağan da düğün istemediğinize göre bir zahmet yapsınlar
bir önceki konum düğün ve kına istemiyorum başlıklıydı ama genel konuşmuşsunuz, devam :)
Aynı ben bende zamanında düğün takılarıni alamadim isteyemedim ve iki aydır evde esim esnaf kapattık dükkanı iki tane bilezik gitti uçtu ödemelere,onlari almak icin kaç ay uğraşmıştımBen evlenmeden önce eşimin takılacak altınları kullanma isteğinde olduğunu anladım ve dedim ki '' benim parada pulda gözüm yok yeterki evimde huzurum olsun''... İyi b.k yedim. Gitti bütün altınlar paralar. Düğünden sonra gram altın görmediğim gibi gram da huzur görmedim. Ha sonra akıllandım mı yoooo. Daha bugün bile dardayım dese hemen ceplerimi yokluyorum. Yeter ki huzurumuz olsun diye diye kafamda 1 tek siyah tel kalmayacak ulen...
Ben çalışmıyorum evlenirken bütün borcu eşyayı düğünü takıyı eşim üstlenmiş borca girmiş düğünden sonra iki sene borç ödedik iyikide biz odemisiz kimse şunu aldık bunu yaptık diyemedi.Aynen öyle. Zaten kazansa kaynanasından ev düzmesini beklemez. Asla çalışmak da istemiyor bu insanlarşey istiyorlar ama kına gecesine organizasyon gelsin ben sandalyeye oturayım beni havaya kaldırsınlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?