- 21 Nisan 2018
- 8.221
- 30.283
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Alinan kuzen degil aslinda esi alinmis. Kuzeni tanirim, takmaz boyle seyleri. Esini de kendimiz gibi gordum, hata ettim.Vurgu yeni evli olmalarında. Tamam pembik gelinlere karşıyız ama sonuçta eve ilk kez gidiyorsunuz onlar da bir şekilde sizi memnun etmek istemiştir ellerinden geldiğince. Ki daha önce siz onlara evinizi açmışsınız. Memnun edemediklerini düşündükleri için alınmışlar bu da çok normal. Şu anki rahatlığımız ve pratikliğimizle yeni evli birininkini karşılaştırmamalıyız bence.
Keske o an abi ayip ettin ama ben sana boyle mi yaptim falan diye sitem etse yine haklidir derim o an susup arkamizdan konusulmasi beni uzdu acikcasi. Beklemezdim.öyle düşününce haklısınız. bu durumda onlar da tok bile olsa bir tane söylemeliydi beraber yense böyle olmazdı. hamile olduğunuz için hoş görülmeliydi yani. arkadan konuşması ayıp..
Yemesin diye agzimi acamiyorum :)Aynı benim eşim, hamileliklerimde akşam belli bir saati geçti mi, sorar canın birşey istiyor mu diye, maksat bana şunu sipariş verelim dedirtirp kendi de bu vesileyle yemek
Sonunda biri anladi beni :) sanirim arkadaslar kuzen ayrintisini kaciriyorlar. Uzak bir insanin evine gitsem bunu neden yapayim? Kardestir benim icin de. Cani ceken ne isterse soyler. Bugun ben oderim yarin o oder. Bunlarinafi olmaz ki.
Yok be degmedi bunca lafa soze :) butun gece midem yandi.Güzelim tantuni güzel miydi?
Misafir bile sayilmaz ki. Her seyin kurali olmamali bence. Bak kasildim simdi, bir daha gitsem nasil oturacagimi bile sasiririm artik.Herhalde, ya da kuzenleriyle de misafircilik mi oynuyorlar bilemedim. :))
"Ya bi tantuni olsa da yesek, ay arayalım getirtelim mi? Hadi yiyelim yav benim canım çok çekti" denir yani ne varsa bunda. Tuhaf karşılanması tuhaf geldi bana esas
Is arkadasima gitsem ben de oyle yaparim.Şimdi bende hamileyim ama akşama çaya gideceğim evden yemek beklenmez doğal olarak gideceğime yakın yemeğimi yerdim tok karnıma da çay ve tatlımı yerdim ha canım tantuni mi istedi dönüşte eşime aldırırdım gerekirse arabada yerdim biri benim evime çaya gelip dışarıdan yemek söylese yadırgarım kesinlikle kendim de öyle bir şey yapmam
Olsa bende hayır demem şuan, hemde hamileyim, sipariş vereyim de kendi evimde rahat rahat yiyeyim
Misafirliğe gittiğim evde eşim ve ben dışardan yemek yiyeceğiz! Çok saçma bir durum.siz yapmamışsınız bizde dışardan yeriz gibi olmuş.çocuğum söylemez yani misafirlikte bunu.kuzeniniz konu açsa olurdu.misafirlerim dışarıdan yemek söyledi yedi diye.çok ayıp gerçekten.Esimin kuzeni yeni evlendi. Iki hafta sonra evime yemege davet ettim. Bir gece de bizde kaldilar. Arada disari falan ciktik, cay bahcesine gittik. Misafir olduklari icin, esim de kendini oz abisi gibi gordugu icin hesap falan odetmedik kesinlikle. Konunun devami icin bu ayrintiyi veriyorum. Daha sonra zaman gecince bir aksam caya gidelim dedim. Aradim, caya gelecegiz aksam musaitseniz dedim. Tabi abla buyrun gelin dedi. Neyse gittik, evden cikmadan atistirmistik ama ben hamile oldugum icin zirt pirt acikiyorum. Oraya gidince de canim tantuni istedi. Esime soyledim, disardan siparis ettiler. Onlar tokuz dediler, esim de yemegi cok sevdigi icin tok olmasina ragmen kendine de soyledi. Siparis geldiginde ben mutfakta oglumun yemegini yediriyordum. O esnada esim gelen siparisi kendisi odemis. Buna da kuzenin esi alinmis. Laf arasinda bu kuzenin babasina kadar gitmis. Kuzenin babasi esimin dayisi oluyor. Dayi dun bize geldi. Ben oglumu yatirdigim icin yanlarinda pek oturamadim. Bu esnada bu konuyu konusmuslar. Esime yaptiginin yanlis oldugunu falan soylemis. Belki haklilar bilmiyorum ama bana bu kadarcik ufak seylerin alinganligini yapmak, direk yuzune degil de arkadan lafini etmek cok sacma geliyor. Yani bir daha evine gitsem acaba alinir mi diye iki kez dusunmek zorunda kalirim. Kendimi hic rahat hissedemem. Ben bu tarz seyleri cok onemsemem. Ama sizlere de sorayim dedim. Eger gormedigim bir nokta varsa gorup ona gore hareket ederim.
Misafir bile sayilmaz ki. Her seyin kurali olmamali bence. Bak kasildim simdi, bir daha gitsem nasil oturacagimi bile sasiririm artik.
Herkesin aile iliskileri farkli demekki.Misafirliğe gittiğim evde eşim ve ben dışardan yemek yiyeceğiz! Çok saçma bir durum.siz yapmamışsınız bizde dışardan yeriz gibi olmuş.çocuğum söylemez yani misafirlikte bunu.kuzeniniz konu açsa olurdu.misafirlerim dışarıdan yemek söyledi yedi diye.çok ayıp gerçekten.
Lezzetli olaydı iyiydiYok be degmedi bunca lafa soze :) butun gece midem yandi.
Evet damat bey. Resmiyeti seviyor demekki, oysa bana hic oyle gelmemisti :) bir dahakine evime geldiklerinde sofraya yedek catal falan koyayim bari. Bunlara da takarsa falan alinmasin sonraYok ya, takma.
Ama senin yerinde olsam, ben bunun mevzu edilmesine, dayılara kadar laf arasında şikayet edilmesine bozulurdum. Daha doğrusu bozulmayı geç, baya bi dalgaya alırdım "Olm bizi şikayet mi ettiniz dayıma ahaha" diye gülerim ya. Ne bu çocuk gibi. Yok o ödemiş de sen ödemişsin de... E cüzdanı hazır edip araya atlayıp olmaz ya biz öderiz deyip yapışsaydın eline de sen ödeseydin; kenardan "Biz idisiydik" de, sonra da buna bozul git şikayet et. Ay şaka gibi yaKuzeninizin eşi mi bunu yapan? Damat bey mi? :))
Yok yok uzulmem hic. Sadece bundan sonra adimlarimi daha dikkatli atarim. Tesekkurler yorumun icinLezzetli olaydı iyiydişu an bu konuya uzulmen bebeginden başkasını çok da etkilemez.Lutfen uzme kendini..Sen o eve misafir olarak gitmişsin ,kuzen eşinin kuzeni ....kırılacak üzülecek varsa onlar kendi aralarında halletsin. Sen eşine canının ne çektiğini söyledin de "illaha isterim,şimdi isterim" demedin ki..esin de sen hamilesin diye hemen tez canlılık yapmış ikiletmemis seni hemen oraya istemiş ...bence sen hiç takma üzme canını.Gercekten çok yakinlarsa eşinle kuzeni de bu konuyu aralarında aşarlar
Sizin ki de pek farklı değil ki alınmışlar...Herkesin aile iliskileri farkli demekki.
Evet damat da sizdenmis. Ogrenmis oldum.Sizin ki de pek farklı değil ki alınmışlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?