- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.575
- 598
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Ya beraber bizde dışarıdan bişeyler söyleriz de, beraber söyleriz yani. Canımız çiğköfte çekti hadi yapalım veya hadi söyleyelim diyebilirz ama sadece kendimize söylemeyiz o tuhaf kaçan kısmı bana göre :))) misafir umdugunu değil buldugunu yermiş diye de bir güzide atasözümüz var bu konuylan ilgili
Yemek isteyen yer, istemeyen yemez zorla ağızlarına tıkacak değiller ya. :)
Eğer misafir ağırlama hali törene bağlanması gerek bir şeyse şu durumda; misafire "Tokuz" denmez, rahat yiyebilmesi için mümkün mertebe eşlik edilir, uyum sağlanır. Bizde misafir böyle ağırlanır.
Ama burada kuzen ilişkisi denilen bir unsur da var; kardeş gibi büyüdüğüm kuzenimin yanında (ki konu sahibi de bu dinamiği vurguluyor) "Ya kuzen canım tantuni çekti bee, söylesek mi birer tane?" diyeceğim de ayıplanacak? Ne kadar komik ya, insan buna takılır mı? :))) Bana kuzenim böyle dese "Yiyelim tabi kız, bi tantunici vardı du arayalım hemen" derim, lafı olmaz.
aynen bence de. olau cok garip ve ayipKonuda tek odaklanabildigim 'tantuni' ve bir yorumda okudugum 'cigkofte' oldu. Ikisini de yasadigim ulkede bulamiyorum(((
Neyse, ben hesap odemelerinden daha cok eve yemek soylemenize bozulmuslar; odeme kismi bahane gibi olmus diye hissettim.
Yaninda degildim iste, bebegi uyutuyordum. Yoksa ben de birkac cumle soylerdimDayı bunu size nasıl söyledi ben onu merak ettim asıl
Duydum ki olur olmadık tantuni sipariş ediyormuşsun. Etme. Hesabıda kendin ödüyomuşsun. Ödeme.
Sizin dusunceniz. Duzeltmek icin yaziyorum, evde yemek yoktu. Ben cocugumun yemegini kavanoza koyup kendim goturmustum. Yemek olmamask da cok normam tabi cunku ben caya gelecegiz dedim.Benim kuzenim bana çaya gelse çok da samimi olsak, ben çayın yanına zateb 1 2 bişey koymuş olurum. Evimde yemek de vardır.
Ki yemeğe gelmeyeceklermiş o zaman biz yemişizdir.
Gelip çocuğuna yptığım yemekten yedirip kendi yemez burun kıvırırsa veeee evime yemek söylerse bpzulurum e bi daha gelirken bi zahmet söyle de onu yapayım derim. Ya da aman ye gel derim bu kadar net. Ben olsam kırılacağını anlar susar beklerdim. Çıkınca hemen arabaya alır yolda yiye yiye giderdim milletin evine kuzen arkadaş dshi olsa sırf ben karnım doysun diye yemek söylemem .
Sizin dusunceniz. Duzeltmek icin yapiyorum, evde yemek yoktu. Ben cocugumun yemegini kavanoza koyup kendim goturmustum. Yemek olmamask da cok normam tabi cunku ben caya gelecegiz dedim.
Evet kuzenin esi alinmis zaten, kuzen degil. Aslinda biz kari koca degil, boyle ailece birbirimizin evinde rahat eden insanlariz. Kuzen de keza oyle. Esi simdiye kadar tanidigim kadariyla gayet samimiydi ama ben bizim gibi oldugunu dusundugum icin hata ettim. O yuzden boyle bir problem cikti. Karakteri geregi alinmasina birsey diyemem. Ama bunu arkamdan konusup taaa kayinpederin kulagina goturmesi sizce de sacma olmamis mi?Geçenlerde eşimin kuzenine gittik. Aynen de öyle oğluma yemeğini götürdüm. Ona yedirdim. Kimseden karnımızı doyurmasını beklemem. Yemek saatinde gitmemize rağmen çayın yanına hazır kek koydu sadece. Bende çok açtım. Eşime belli etmeye çalıştım erken kalkalım dedim anlamadı sustum oturdum kalkınca da hemen atıştırıdm yedim. Sizin tek özel durumunuz 4 aylık hamile olmanız. Bence olay tamamen şu .. siz karı koca gayet rahat yemeyi seven insanlarsınız sanıyorum. Bu çok doğal gelmiş size.. Ama şunu anlatmaya çalışıyorum herkes sizin kadar rahat olamaz kuzenin eşi de böyle demekki çok normal kırılması bende kırılır bozulurdum. Evime kim olursa olsun yemek siparişi verirse ..
Sanirim oyle. Evet dikkat etmeliyim haklisinizYa ben hamileyken dışardan hic et ürünü yemiyordum takıntı gibiydi sizde cok yemeyin et, salata türü şeyleri , diger konu hakkinsa yemenize değil dürümün parasını ödemenize bozulmuş enişte herhalde, yeni evli henüz huyu suyunu bilmiyorsunuz. Belki evinde odendi diye bozuldu. Bu kadr büyütülecek birşey mi değil
Heh o saçma çocukça olmuş.Evet kuzenin esi alinmis zaten, kuzen degil. Aslinda biz kari koca degil, boyle ailece birbirimizin evinde rahat eden insanlariz. Kuzen de keza oyle. Esi simdiye kadar tanidigim kadariyla gayet samimiydi ama ben bizim gibi oldugunu dusundugum icin hata ettim. O yuzden boyle bir problem cikti. Karakteri geregi alinmasina birsey diyemem. Ama bunu arkamdan konusup taaa kayinpederin kulagina goturmesi sizce de sacma olmamis mi?
Ben boyle seylere alinmam, kafama da takmam. Benim evime gelen insan kendini evinde gibi hissetsin, benim icin onemli olan bu. Ben asla boylr birseyin lafini yapmazdim. Boyle resmiyetler beni cok kasar, gorusesim gelmez asla. Her seyin bir kurali varmis gibi yasanmaz ki. Tesekkurler yorumunuz icin
Bende hamile kaldim evet insanin cani birsey ceker , acikir da misafirlikteyken kimsenin evine siparis vermedim , bence ayip etmissiniz
Onlarinda babalarina olayi anlatmalari garip olmus , gerci benim evime gelen biri bunu yapsa bende garipsedigim icin anneme anlatirdim buyuk ihtimalle ve annem de ayiplardi
Yaptiginiz cok tuhaf cidden
Neden ki? Ben cok samimi arkadasim evime gelse yemek siparis ederim ama hayatimda ilk defa gittigim birinin evinde yemek siparis edip de ev sahibi karsisinda yemem ve acikcasi bana da cok tuhaf gelir benim evimde yapilmasiMilana acikcasi sizin de böyle düsünmenize sasirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?