Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Yemek isteyen yer, istemeyen yemez zorla ağızlarına tıkacak değiller ya. :)
Eğer misafir ağırlama hali törene bağlanması gerek bir şeyse şu durumda; misafire "Tokuz" denmez, rahat yiyebilmesi için mümkün mertebe eşlik edilir, uyum sağlanır. Bizde misafir böyle ağırlanır.

Ama burada kuzen ilişkisi denilen bir unsur da var; kardeş gibi büyüdüğüm kuzenimin yanında (ki konu sahibi de bu dinamiği vurguluyor) "Ya kuzen canım tantuni çekti bee, söylesek mi birer tane?" diyeceğim de ayıplanacak? Ne kadar komik ya, insan buna takılır mı? :))) Bana kuzenim böyle dese "Yiyelim tabi kız, bi tantunici vardı du arayalım hemen" derim, lafı olmaz.

Konuda tek odaklanabildigim 'tantuni' ve bir yorumda okudugum 'cigkofte' oldu. Ikisini de yasadigim ulkede bulamiyorum (((

Neyse, ben hesap odemelerinden daha cok eve yemek soylemenize bozulmuslar; odeme kismi bahane gibi olmus diye hissettim.

Aynen bende öyle dedim zaten ilk msjımda tokuz demek de ayıp kaçmış. Konu sahibi de görgüsüz değil tabiiki biraz tuhaf geldi bana sadece:) ama olabilitesi de var yani abartmamak lazım Allah ın tantunisi işte

Konuda tek odaklanabildigim 'tantuni' ve bir yorumda okudugum 'cigkofte' oldu. Ikisini de yasadigim ulkede bulamiyorum (((

Neyse, ben hesap odemelerinden daha cok eve yemek soylemenize bozulmuslar; odeme kismi bahane gibi olmus diye hissettim.
aynen bence de. olau cok garip ve ayip
olmus. ayip
olan parayi odemek degil tantuni siparis vermek. giderken alip gitseniz gayet normal
olurdu da bu cok sacma olmus.

Misafir gittiğiniz eve tantuni söylemek biraz tuhaf kaçmış. Giderken görürseniz anlardım ama hiv olmamış bence. Hesabı sizin ödemeniz çok sıkıntı değil ama bıraksaymışsınız ödeselermis. Fazla alınganlık yapmayın bence haklılar.

Simdi arada samimiyet var diyorsunuz ama normalde bir kuzen diğerine gider yemek sipariş eder kimin odediginin de bir anlamı omaz. Ama siz orda daha çok yeni gelinin evine girmiş onu ziyaret etmiş oluyorsunuz. Esim de kuzeniyle kardes gibidir ama benim icin sosyal yükten baska bisiy degil. O yüzden bu kadar rahatlık biraz fazla olmuş açıkçası. He benim sekerim düştü ekmek arası bişiy hazırlayalım deseydiniz yine çok normal ama karı koca gittiğiniz evde tantuni sipariş vermeniz pek hoş olmamış.

Benim kuzenim bana çaya gelse çok da samimi olsak, ben çayın yanına zateb 1 2 bişey koymuş olurum. Evimde yemek de vardır.
Ki yemeğe gelmeyeceklermiş o zaman biz yemişizdir.
Gelip çocuğuna yptığım yemekten yedirip kendi yemez burun kıvırırsa veeee evime yemek söylerse bpzulurum e bi daha gelirken bi zahmet söyle de onu yapayım derim. Ya da aman ye gel derim bu kadar net. Ben olsam kırılacağını anlar susar beklerdim. Çıkınca hemen arabaya alır yolda yiye yiye giderdim milletin evine kuzen arkadaş dshi olsa sırf ben karnım doysun diye yemek söylemem .

Sizin dusunceniz. Duzeltmek icin yaziyorum, evde yemek yoktu. Ben cocugumun yemegini kavanoza koyup kendim goturmustum. Yemek olmamask da cok normam tabi cunku ben caya gelecegiz dedim.

Sizin dusunceniz. Duzeltmek icin yapiyorum, evde yemek yoktu. Ben cocugumun yemegini kavanoza koyup kendim goturmustum. Yemek olmamask da cok normam tabi cunku ben caya gelecegiz dedim.

Geçenlerde eşimin kuzenine gittik. Aynen de öyle oğluma yemeğini götürdüm. Ona yedirdim. Kimseden karnımızı doyurmasını beklemem. Yemek saatinde gitmemize rağmen çayın yanına hazır kek koydu sadece. Bende çok açtım. Eşime belli etmeye çalıştım erken kalkalım dedim anlamadı sustum oturdum kalkınca da hemen atıştırıdm yedim. Sizin tek özel durumunuz 4 aylık hamile olmanız. Bence olay tamamen şu .. siz karı koca gayet rahat yemeyi seven insanlarsınız sanıyorum. Bu çok doğal gelmiş size.. Ama şunu anlatmaya çalışıyorum herkes sizin kadar rahat olamaz kuzenin eşi de böyle demekki çok normal kırılması bende kırılır bozulurdum. Evime kim olursa olsun yemek siparişi verirse ..

Evet kuzenin esi alinmis zaten, kuzen degil. Aslinda biz kari koca degil, boyle ailece birbirimizin evinde rahat eden insanlariz. Kuzen de keza oyle. Esi simdiye kadar tanidigim kadariyla gayet samimiydi ama ben bizim gibi oldugunu dusundugum icin hata ettim. O yuzden boyle bir problem cikti. Karakteri geregi alinmasina birsey diyemem. Ama bunu arkamdan konusup taaa kayinpederin kulagina goturmesi sizce de sacma olmamis mi?

Ya ben hamileyken dışardan hic et ürünü yemiyordum takıntı gibiydi sizde cok yemeyin et, salata türü şeyleri , diger konu hakkinsa yemenize değil dürümün parasını ödemenize bozulmuş enişte herhalde, yeni evli henüz huyu suyunu bilmiyorsunuz. Belki evinde odendi diye bozuldu. Bu kadr büyütülecek birşey mi değil

Sanirim oyle. Evet dikkat etmeliyim haklisiniz

Heh o saçma çocukça olmuş.
Siz şimdi olgunlukla gelin hanımla konuşmaya çalışın.
Kusura bakma canım seni kırmışız ben yakın gördüm seni kendime ama bi daha olmaz böyle şey, heh bir de bizimle ilgili bir sorun olursa lütfen araya kimseyi sokmadan bize söyleyip konuşsak daha olgun davranış olur dersiniz ..

Alınacak zerre bişey yok halbuki.. hadi alındın diyelim kp yada babaya bunu taşımak ne alaka. Baya manasız

Valla ben de deminden beri sasiriyorum cevaplara.Insan samimi olmaya korkuyor.Bunca resmiyet neden ki.Sanki herkes kraliyet ailesinin mensubu.Madem insan icinden geldigi gibi davranamiyor neden iletisim kurma geregi duysun ki.Yabancilasma , yozlasma dedigimiz sey tam da budur bence.Hayretler icerisindeyim.

Milana acikcasi sizin de böyle düsünmenize sasirdim.

Milana acikcasi sizin de böyle düsünmenize sasirdim.
Neden ki? Ben cok samimi arkadasim evime gelse yemek siparis ederim ama hayatimda ilk defa gittigim birinin evinde yemek siparis edip de ev sahibi karsisinda yemem ve acikcasi bana da cok tuhaf gelir benim evimde yapilmasi
Ozellikle hamilelik konusunun da abartilmamasini dusunuyorum , 4 tane hamilelik yasadim cidden cok acikirsam evde ekmek peynir var mi diye sorar isterdim ama disaridan siparis vermek 40 yil dusunsem aklima gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…