- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.890
- 133
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Gercekten oyle biri degilim. Evde hazirlamakla disardan soylemek ayni benim icin.Merhaba. Misafir gidilen evde yemek sipariş etmek ev sahibinin bir kurabiye bile olsa misafir için hazırladığı ikrama hakaret gibi algılanır. Ben de olsam gerçekten çok bozulurum. Hamileyken ben de tatlı yiyemiyordum midem bulanırdı, bu konuda haklısınız ama madem samimisiniz birlikte ufak tefek bir şeyler hazirlayabilirdiniz yiyebileceğiniz.
Sanırım biraz hamileligimden daha önemli ne olabilir ki canım ne isterse tabi ki o an yemeliyim rahatlığı göstermişsiniz.
Ben kuzenimle aramadaki samimiyeti anlatirken bunu diger aileler samimiyetsiz demek icin yazmadim. Bakin burada herkes sizin gibi yasamiyor. Sizin gibi dusunen herkes de bana gorgusuz demiyor, daha duzgun bir dille ayip etmissin diyor. Sizce bu ifade cidden guzel mi? Hic tanimadiginiz birine sizin gibi bir aile iliskisi yok diye gorgusuz demekten hic mi cekinmiyorsunuz? Ve buna israrla devam ediyorsunuz. Sifonu cekmekle kuzeninin evinde kendi evindeymis gibi hareket etmek ayni sey mi? Lutfen biraz saygi ya.
Sizin için öyle olabilir tabi. İnsan sosyal bir varlık. Sosyal ilişkilerini sürdürebilmesi için iletişime girdiği insanlara makul ölçüde empatik yaklaşması gerekir. Yorumların tamamını okumadım ama ilk sayfada okuduğum kadarıyla ben de olsam alınırdım denmiş çoğunlukla. Yani gerçekten hareketiniz hakaret algılanmışsa burada sizin niyetinizin ne olduğu tek başına çok önemli değil. Benim tavsiyem samimi bir ortam yaratıp niyetinizi açıklayıp özür dileyin.Gercekten oyle biri degilim. Evde hazirlamakla disardan soylemek ayni benim icin.
Tabi ki olabilir. Ben kendim gibi gordugum icin hata ettigimi soyledim diger mesajlarda da. Sizin gibi dusunen insanlara da hak verdim ya da sessiz kaldim. Inatla karsi cikmadim. Damat da sizin gibi dusunmus olabilir. Ben de ona gore davranirim artik ama bu beni kasar, buna yapacagim birsey yok. Benim evimde yapilsa sizin gibi hissetmem, hissetmedim de.Yaptigin birsey görgüsüz olabilir, bu seni kisi olarak görgüsüz yapmaz, sadece yaptigin sey dogru gelmedi.
Ifadem dogru olmayabilir. Benim için görgüsüz ve ayip kelimeler ayni sey, kim bilir görgüsüz daha agirdir haklisin. Yani özür dilerim.
Seni kirmak istemem fakat banada "ee siz samimi degilsiniz ki aileniz ile, nerden anlayacaksiniz" gibi bir hava gelmisti. Bende mesela yeri geldi yemek yetismedi, arkadasim ile beraber yemek yaptik, yada beraber pizza siparis ettik. Ama mesela en samimi oldugum aile mensubu bunu yapsa yine kirilirim. Kendimi yetersiz his ederim, yemek ikram edemedim diye. Hele yeni evli oldugunda bu misafir agirlama olayi farkli oldugundan insan daha ince düsünüyor.
Boyle olunca ister istemez mesafe koyasim geliyor araya.Alinmazdim...hamile kadinin cani her biseyi ceker normaldir hos hamile olmasan bile problem olmazdi bana...
Hesap konusunda bişey diyemiycem ama teee akrabalara gidecem mevzu değil,saçma
Koy tabi gik desen milettin haberi olcak belliBoyle olunca ister istemez mesafe koyasim geliyor araya.
Ben onlar öyle düşünmüş olabilir mi acaba dedim senin kötü düşünerek yaptığını söylemedim zaten bana hesabı siz ödediniz diye böyle alınmaları pek mantıklı gelmedi çünkü sadece o olsa niye ödediniz bizim misafirinizsiniz biz oducez gibi o anda açıklama yaparlardı size diye düşündüm bu benim fikrim sadeceBen acsam acim derim. Kuzenin evinde yemek yoksa asla niye yapmamis diye dusunmem cunku ben caya gelecegim dedim. Onun sucu yok. Gidip mutfakta hazirlamak yerine canimin istedigini soyledim. Bence ayni sey. Sonucta benim.hazirladigim da ikramlik degil.
Iste o yuzden iki kere dusunmem gerek demekki. Sık gorusmem daha iyi. Keske yuzume soyleseydi.Koy tabi gik desen milettin haberi olcak belli
Oyle demisler. Hesabi esimin odemesine bozulmus damat. Bize de konu oyle anlatildi. Ne tuhaf ya. Orada direk soyle madem bozuldun. Bi de esime sordum israr etti mi diye, yoo dedi. Adam kendi yiyecegi yemegi odemeye calisacak tabi ki. Odemek isteyen insan her sekilde engel olur bence.Ben onlar öyle düşünmüş olabilir mi acaba dedim senin kötü düşünerek yaptığını söylemedim zaten bana hesabı siz ödediniz diye böyle alınmaları pek mantıklı gelmedi çünkü sadece o olsa niye ödediniz bizim misafirinizsiniz biz oducez gibi o anda açıklama yaparlardı size diye düşündüm bu benim fikrim sadece
Değişik ya. Komik geldi kusura bakma, kendi kendine triplenmiş adam.
Hiç üzerine düşünülecek bir konu değil, mevzu haline getirilmesi ayıp esas; kuzen evinde sipariş vermek ayıp filan değil. Bizim kuzenlerle de arada buluşmalar olur birbirimizin evinde, aylık ya da işte denk gelirse 15ten 15e eşlerle birlikte bir araya geliriz. Geçen yeni evli kuzendeydik; ilk kez gittik evlerine; kudurduk yani, damat bey de uyum sağladı bize sağ olsun karaoke gecesi yaptık. Ondan önceki buluşma bendeydi film gecesi yaptık, dışarıdan pizza söyledik, o anda karar verdik. Bir ondan önce diğer kuzendeydik "Sıkıldık" dedik, hep beraber kalktık dışarı çıktık.
E onlar niye gönül koymadı "Bizde sıkıldılar bak evimizde sıkıldılar" demedi? Ya da biz niye "Dışarıdan pizza istedik ya yetmedi mi ikramlar?" diye sorgulamadık? Kuzenler arasında lafı mı olur ya? Ne kadar saçma..
Neyse. İşin özü, durum çok saçma. Bunun dillendirilmesi daha da saçma.
Takmayın, dert edilecek bir şey yok, rahatsız oluyorlarsa da bir zahmet yüzünüze söyleyebilecek cesarette olsunlar. Hiç samimi gelmedi bana davranışları. En olmadı oturun konuşun samimiyetinize bir şans vermek istiyorsanız "Problem mi ettiniz bunu gerçekten?" diye.
Bence de öyle ödemek isteseydiler hersekilde ödediler kapıyı eşiniz açmamıştır sonuçta sizin haberiniz olmadan bile odenirdi yada çok sorunsa para size geri verilebilirdi istedikten sonraOyle demisler. Hesabi esimin odemesine bozulmus damat. Bize de konu oyle anlatildi. Ne tuhaf ya. Orada direk soyle madem bozuldun. Bi de esime sordum israr etti mi diye, yoo dedi. Adam kendi yiyecegi yemegi odemeye calisacak tabi ki. Odemek isteyen insan her sekilde engel olur bence.
Turk kulturunde misafir agirlamak cok onemli. Bu guzel de birsey tabi. Ama bence kuzen, kardes gibi yasit insanlarin arasinda cok fazla resmiyete gerek yok. Olan vardir, saygi duyarim.Bana biri misafirlige gelecek ve birsey siparis ettigi icin kendimi yetersiz hissedecegim öylemi ?
Bizim insanimiz neyi nelerle bagdastiriyor anlamak mümkün degil. Turkiyede yasasam herkes bana küserdi ve arkamdan konusurdu demek ki benim de ruhum duymazdi sanirim
Milletimiz acinacak halde...
Evet siz duyarsiniz ama onlar duymaz..hatta sizi kötü kötü niyetlerle suclarlar...karakterinize varacak hakaretler ederler.Turk kulturunde misafir agirlamak cok onemli. Bu guzel de birsey tabi. Ama bence kuzen, kardes gibi yasit insanlarin arasinda cok fazla resmiyete gerek yok. Olan vardir, saygi duyarim.
Malesef. Hakaret edenin kendi ayibi. Toplumumuz da bu cok yaygin. Karsi fikirlere tahammul, saygi neredeyse bitmek uzere. Kendinden olmayani dislama, kucumseme, hatta iste hakaret etme. Ogrencilerime rehberlik dersinde bunu anlatmaya calisiyorum. Benim de bazen burada cok sinirlenip kirici yorum yaptigim oluyordur ama kimsenin sahsina hakaret etmedim, etmem de.Evet siz duyarsiniz ama onlar duymaz..hatta sizi kötü kötü niyetlerle suclarlar...karakterinize varacak hakaretler ederler.
Maalesef...
Esim benden cok aseriyor :) evet belki o yemese buyumezdi bu kadar. Ama bence bir sorun yoktu yine de. Onlar benim evimde yapsa bozulmazdim. Hatta size sunu soyliyim, konuya yazmamisim. Ben evime yemege davet ettigimde oturdugumuz yere biraz erken gelip gezmisler. Bize saat 5e dogru geldiler. Bizim normal aksam yemek saatimiz. Yemek yiyip gelmisler. Ben evde yemek hazirladigim halde. Bence oyle bakarsak bu da ayip. Ama ben hic art niyet aramadim. Biz acligimizi yatistirmak icin birer kase corba ictik esimle. 8e kadar onlarin tekrar acikmasini bekledik. Cani cekmis yemistir dedim. Benim icin sorun olmadi hic.Ben eşinizi anlamadım, ona noluyor. Asıl ayıp sizin değil eşinizin bence. sadece siz yeseydiniz kuzenler alınmazdı. Hamile der geçerdi. Ama eşinizle sofra kurup yiyince olay hamilelikten çıkmış. sorun burada başlamış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?