- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.409
- 798
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Atladiginiz bir sey var, kuzen problem etmiyor zaten esi ediyor,kosa kosa gidip babasina soyluyor,o akilli baba da kosa kosa konu sahibinin esine yetistiriyor. Konu sahibi hatali degil,diger herkes bir garip sadece.insanların kuzenlik yakınlık anlayışı nekadar garip yahu
kuzenim bana gelse canı tantuni çekse ben kendim direk arar sipariş ederim .
hanfendinin ne görgüsüzlüğü kaldı ne 2 saat boğazını tutamadığı kaldı
ne kadar küçük şeylere takılıp hayatı zorlaştırıyorsunuz ya .
bence ayıp olan ev sahibinin yaptığı .
ayıp etmiş diyenler kendi kuzenini düşünüp konuşsun bence ne ayıbı ya :)
ay üf takıntılı insanları sevmiyorum
Atladiginiz bir sey var, kuzen problem etmiyor zaten esi ediyor,kosa kosa gidip babasina soyluyor,o akilli baba da kosa kosa konu sahibinin esine yetistiriyor. Konu sahibi hatali degil,diger herkes bir garip sadece.
Ya iste bu aileye sonradan katilanlar hep dertyok ben konu sahibine saldıranlara şaşırıyorum .
ev sahipleri bence de garip nolmuş ya tantuni sipariş vermişler vaauw olaya bak .
Bu olayi tuhaf karsilayan insanlara da yorum yazdim. Keske yapmasaydim dedigim cevap da var. Ama ben samimiyetimden yaptigimi, kendim gibi gordugumu, ben olsam alinmayacagimi soyluyorum ama siz niye inatla sizin gibi dusunmemi istiyorsunuz anlamadim. Ya buna acik acik gorgusuzluk yazan oldu, siz de simdi terbiyesiz demeye getiriyorsunuz. Hanimefendi bu gorgu kurallarini siz mi koydunuz? Nerede yaziyor? Is arkadasinin evine gitmenizle kardesinin ya da kuzeninin evine gitmeniz ayni midir sizin icin? Siz oyle dusunup onu yapiyorsunuz, ben de boyle. Illa da ayip, yanlis, hata diye kestirip atiyorsunuz, ben kabul etmedigim icin de terbiyesiz demeye kadar goturuyorsunuz isi. Ayrica her yarim saatte bir aciktigimi nereden cikardiniz? Evet bu kadar sık acikmamin sebebi hamilelik, arkasina siginmam kadar normal birsey yok. Rica ediyorum googlea yazin Tarsus Mezitli arasi sahil yolundan is cikis saati ne kadar suruyor. Bunun ustune bir de kucuk bebekle hazirlanma suresini de ekleyin. Yarim saat mi ediyormus. Kendi evimde de olsam o kadar surede acikirdim. Normal hayatimda uc ogun yerken hamileyken bes alti ogun yiyebiliyorum. Yemeyen hamile varsa da helal olsun. Arkasina siginmiyorum, acikmamin ve yememin tek sebebi hamile olmam.Bu resmiyet ile alakali degil ki, normal terbiye ile alakali. Onca yorum yapildi, cogu insantuhaf buldu ve halen kabul etmiyorsun. Ben ablamin evindede bunu yapmam, yabancinin evindede yapmam. Görgü kurallari geneldir.
Caya gittiginiz yerde yemek siparis edilmesinin ayip oldugu niye "kasilmak" olarak görüyorsun? Gayet ayip. Hele ilk defa, yeni evli çiftin yanina gittiginizde çok ayip. Hamileligin arkasina siginmanda garip. Hepimiz hamile olduk, hiç kimse her yarim saatte bir yemek yemedi. Hadi öyle bir durum var, ekmek arasi neyine yetmiyor?
Ha bende olsam bende anneme anlatirdim. Sadece dayinin konuyu size tasimasi ayip oldu. Yoksa onlar gayet hakli kirilmakta.
Kusura bakmayin, benim de kavga etmek gibi bir niyetim yok. Gorusunuze saygi duyuyorum.Polemik yaratmak için yazmadım ben.yorumumu bana doğru geleni yazdım.damat sizdenmiş nedir yani.
Sizin tantuni soylemenizin yanlis olduğu kadar(bana göre),onlarin da ses çıkarmaması yanlış.aa olur mu öyle,beraber birseyler yapalım yiyelim demeleri lazımdı.misafirim aç olduğunu söylüyorsa kalkar yaparım şahsen.
Size bir hakareti yok. Kardeşime direk oglum gorgusuz musun derdimTesekkur ederim hakaretiniz icin. O biri kardesiniz olsa da ayni seyi mi soylerdiniz?
Siz gorgusuz diyince ben gorgusuz olmadim malesef. Daha duzgun kelimeler secebilirsiniz. Kuzenimin evinde canimin cektigini siparis edip yedim diye gorgusuz oldugumu asla dusunmuyorum ve kabul etmiyorum. Siz sanirim fazla ciddiye aliyorsunuz boyle seyleri. Tipki bizim damat gibi.Ben mesafeli olurdum sizle kuzenlerin yerinde olsam. Sizinle aynı durumu yaşadık ama bizde ilk 1 yıl kadar olmadı. Sonrasında gece 2 de 3 de kalktığımız oldu birbirimizden. Yemek de sipariş ettik, market market de gezdik. Siz ilk defa gittiğiniz evde çaya deyip karı koca yemek istemişsiniz. Hadi siz yediniz 2 saat tutamadınız kendinizi kocanız niye yedi ? O bari otursaydı. Görgüsüz lafı burada oturuyor üstünüze maalesef. İyi ki bir de parasını ödetmemişsiniz. Şunu da söyleyeyim misafir olduğum evde ben yemek yerken ev sahipleri izlese rahatsız olurdum açıkçası. Bence samimiyet bu değil.
Evet keske yuzumuze soyleseydi, ben de kendince hakli deseydim. Cocuk gibi babaya sikayet etmek nedir? 30 yasini gecmis insanlariz. Gercekten anlamiyorum. Buradaki insanlari da anlamiyorum. Cidden herkes yakin akrabasinin evine gidince boyle kenderince "gorgu" kurallari cercevesinde mi misafirlik yapiyorlar? Biz ne kadar ciddiyetsiz insanlarmisiz? Ben bu kuzen evlenmeden once babasinin evine de cok gittim. Hep beraber aksam balkonda otururken canimiz kokorec ceker gider yerdik. Evde koca tencereyle yemek dururken. Kimsenin aklina boyle birsey asla gelmezdi. Baska bir kuzen benim evime geldiginde otururken cani tatli ister, gider getirir oturur yeriz. Ben asla niye diye sormam, dusunmem. Cani onu cekmis, cok normal, tabi ki alsin yesin. Ne var ki bunda.Değişik ya. Komik geldi kusura bakma, kendi kendine triplenmiş adam.
Hiç üzerine düşünülecek bir konu değil, mevzu haline getirilmesi ayıp esas; kuzen evinde sipariş vermek ayıp filan değil. Bizim kuzenlerle de arada buluşmalar olur birbirimizin evinde, aylık ya da işte denk gelirse 15ten 15e eşlerle birlikte bir araya geliriz. Geçen yeni evli kuzendeydik; ilk kez gittik evlerine; kudurduk yani, damat bey de uyum sağladı bize sağ olsun karaoke gecesi yaptık. Ondan önceki buluşma bendeydi film gecesi yaptık, dışarıdan pizza söyledik, o anda karar verdik. Bir ondan önce diğer kuzendeydik "Sıkıldık" dedik, hep beraber kalktık dışarı çıktık.
E onlar niye gönül koymadı "Bizde sıkıldılar bak evimizde sıkıldılar" demedi? Ya da biz niye "Dışarıdan pizza istedik ya yetmedi mi ikramlar?" diye sorgulamadık? Kuzenler arasında lafı mı olur ya? Ne kadar saçma..
Neyse. İşin özü, durum çok saçma. Bunun dillendirilmesi daha da saçma.
Takmayın, dert edilecek bir şey yok, rahatsız oluyorlarsa da bir zahmet yüzünüze söyleyebilecek cesarette olsunlar. Hiç samimi gelmedi bana davranışları. En olmadı oturun konuşun samimiyetinize bir şans vermek istiyorsanız "Problem mi ettiniz bunu gerçekten?" diye.
Diyebilirler, kabul etmiyorum. Kendi ayiplari. Ben bu kadarcik sey icin kimseye hakaret etmem.Bizim millet cok ince düsünüyor harbiden.
Bende burda okuyup ögreniyorum bu kafalariinan bana yurtdisinda yanimizda yemek yese biri ve sormasa sende istiyormusun diye alinan bile olmaz ki kimsenin aklindan gecmez ah niye sormuyor vs diye. Ki böyle yapan yabancilar birbirini ayiplamaz birbirleri hakkinda bu yüzden kötu dahi dusunmezler.
Insanlari sürekli kaliplara sokuyor bizim milletimiz. Görgüsüz bile diyen olmus konu sahibine ...
Bence takmayin. Istediginiz gibi yasayin..tabi yasatirlarsa
Bence de. Yuzume soyleyecek kadar samimi degil miydik diye dusunurum ben simdi. Insanlar acik mi ariyor bilmiyorum.aman takmayın konu sahibi ya
onlar düşünsün bukadar küçük şeyi arkanızdan konuşup nasıl şimdi yüzünüze bakıcaklar
Bu olayi tuhaf karsilayan insanlara da yorum yazdim. Keske yapmasaydim dedigim cevap da var. Ama ben samimiyetimden yaptigimi, kendim gibi gordugumu, ben olsam alinmayacagimi soyluyorum ama siz niye inatla sizin gibi dusunmemi istiyorsunuz anlamadim. Ya buna acik acik gorgusuzluk yazan oldu, siz de simdi terbiyesiz demeye getiriyorsunuz. Hanimefendi bu gorgu kurallarini siz mi koydunuz? Nerede yaziyor? Is arkadasinin evine gitmenizle kardesinin ya da kuzeninin evine gitmeniz ayni midir sizin icin? Siz oyle dusunup onu yapiyorsunuz, ben de boyle. Illa da ayip, yanlis, hata diye kestirip atiyorsunuz, ben kabul etmedigim icin de terbiyesiz demeye kadar goturuyorsunuz isi. Ayrica her yarim saatte bir aciktigimi nereden cikardiniz? Evet bu kadar sık acikmamin sebebi hamilelik, arkasina siginmam kadar normal birsey yok. Rica ediyorum googlea yazin Tarsus Mezitli arasi sahil yolundan is cikis saati ne kadar suruyor. Bunun ustune bir de kucuk bebekle hazirlanma suresini de ekleyin. Yarim saat mi ediyormus. Kendi evimde de olsam o kadar surede acikirdim. Normal hayatimda uc ogun yerken hamileyken bes alti ogun yiyebiliyorum. Yemeyen hamile varsa da helal olsun. Arkasina siginmiyorum, acikmamin ve yememin tek sebebi hamile olmam.
Ben kuzenimle aramadaki samimiyeti anlatirken bunu diger aileler samimiyetsiz demek icin yazmadim. Bakin burada herkes sizin gibi yasamiyor. Sizin gibi dusunen herkes de bana gorgusuz demiyor, daha duzgun bir dille ayip etmissin diyor. Sizce bu ifade cidden guzel mi? Hic tanimadiginiz birine sizin gibi bir aile iliskisi yok diye gorgusuz demekten hic mi cekinmiyorsunuz? Ve buna israrla devam ediyorsunuz. Sifonu cekmekle kuzeninin evinde kendi evindeymis gibi hareket etmek ayni sey mi? Lutfen biraz saygi ya.Misafirlikte yemek siparis etmek samimiyet ile alakasi yok. Bunu yapmayanlar, benim gibi bu yapilani görgüsüz olarak görenleri israr ile samimiyetsiz ile suçluyorsun. Yani bizim ailelerimizde herkes çok resmi, hiç samimiyet yokmus gibi.
Baze kurallar her yerde uygulanir. Mesela ne bilim tuvaletten sonra orayi temiz tutmak, yemek yerken agzini kapatarak yiyip, yeri kirletmemeye dikkat etmek, biri geldiginde ikramliklar hazir olmasi. Bu kurallar hiç bir yerde yazmiyor ama toplum olarak uyguluyoruz.
Ben mesela teyzeme derim "x yemegi yaparmisin" diye ona gitmeden önce, bunu annemede derim, ablamada derim. Yahut orda oldugumda yada aciktigimda bunu ifade ederim. Mesela orda bir tost, iki kirilmis yumurta isteseydin, ev sahibi seve seve yapardi. Yani sorun yemek ise, onun ilede doyardin.
Ancak ev sahibinin cani çekmedigi halde, israr ile yemek siparis edip, ev sahibinin önünde yemek evet görgüsüzlük. Yani hamile olarak hiç yiyemezsin denilmiyor fakat herseyin bir üsülü, bir tarzi var.
Ben acsam acim derim. Kuzenin evinde yemek yoksa asla niye yapmamis diye dusunmem cunku ben caya gelecegim dedim. Onun sucu yok. Gidip mutfakta hazirlamak yerine canimin istedigini soyledim. Bence ayni sey. Sonucta benim.hazirladigim da ikramlik degil.Acaba; çay dedik ama yemek niye yapmadınız biz aç geldik demeye getirdiginizi düşünüp de ona mı alındılar hesap bahane olabilir mi diye geçti aklımdan yani açiz burda yemek yok sipariş edelim gibi algılamış olabilirler mi ama yinede babayla laf göndermek de doğru olmamış tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?