siz olsanız gider miydiniz ?

O zaman bi zahmet empati yapsınlar bakalım, ne hissedecekler..hiiç takılma canım bunlara boşverin siz
empati yapmak mı :) onlar için ne desek boş. beni asla bu konuda anlamıyorlar kuzenlerim bile teyzem babana kızdığı için öyle diyor diyorlar.

Karşındakiler hatalarını anlayabilecek insanlar mı? Sen konuşunca evet haklısın biz sana kötü davrandık yapmamalıydık derler mi? Demezlerse bu sefer de sorun çıkaran yeğen olacaksın
bilmiyorum ne derler ama kırgınlığımı hissetmiyorlar bile... büyük ihtimal nankör biz sana evimizi açtık derler.

Boşver canım git bence sonuç olarak teyzen o senin 1.derece yakının ve Allah korusun yarın ölürse gitmedim dememek için git geçmişi boşver elbet karşılığını bulacaktır ya da bulmuştur biryerden hoş olmamış tabi ki ama iyilik güzellik sende kaldım bence

bende küs değilim oğlu evlendi takımı taktım gıttım cenazesı olsa gıderım ama öyle guzel bır ılışkım yok durduk yerde onu aramam

gitmezdim.

Gitmem. Yani genel olarak canımın istemediği,içimin almadığı hiçbir yere gitmem.Kimsenin zoruyla baskısıyla 'aman elalem ne der' laflarıyla da bişey yapmam!

hiç unutmuyorum teyzem anneme ''babaları evlenecek belki de yeni hayata yelken açacak ver bunu diğerilerini de ona sen niye salak gibi çocukların sorumluluğu masrafı ile uğraşacaksın onların bi suçu yok belki ama ben olsam almazdım sende salak mısın '' dedi.

Tabi çok çirkin, çok acımasız, vicdansızca. Benim hayatıma benzer hayatı olan çocukları görünce çok üzülüyorum içim eziliyo. Ağlıyorum.. Keşke imkanım olsa tüm imkanları sağlasam ona diyorum. Daha küçük yaşlarımda da merhametli düşünürdüm. O çocukların hiçbir şeyi değilim ben ama yanında olmak bi şeyler yapmak istiyorum onlar için. Ama size bana bunları yapan teyzeler... Ne kadar tuhaf dmi insanlık :)

biz size evimizi açtık nankör derler aynı bunları söylesem. (babamda annemde maddi olarak zor zamanlardan geçiyordu) ben hiç unutmuyorum o gün çok üstüme geldiler galiba bende ağladım annem sakinleştirmeye çalışınca teyzem de bu sefer o bu evde rahat olduğu için ağlıyor çok rahatsızsa gitsin yetiştirme yurdunda kalsın dedi.

Ben de dağılmış aile çocuğuyum
Benim de böyle amcalarım, teyzelerim var.
Ve ben de gitmek istemezdim ...

Ama annem öyle dediyse giderdim. Onun hatrı için.
Zamanında kötü de olsa bize evlerini açtıkları için.
Önüme konan bir kase yemek için gerekirse.
Giderdim hiçbir konu da açmazdım.
Asil bir şekilde oturur, kalkardım.

Büyüklük bende kalsın ve o büyüklük altında ezilsinler diye giderdim.

bende aynen sizin gıbı düşünüyorum fakat annem teyzemın evınde kaldık maddı yardımı oldu zaten o sözleri de çocukların babasına kızdığı için söyledi diye düşünüyor. ben kırgın olduğumu dile getirdim çok kere ama annemin de pek umrunda olmadı.

Ay yok gitmezdim beni vaktinde otekilestirenin yanina...hastaliksa hastalik...
Insanoglu bu,cogunlukla herkes yaşliliginda hastalaniyor zaten...bu kimseyi affedilecek kisi yapmaz

babam bize yüz çevirmedi nafaka ödememezlikte yapmadı. babam bizim için elinden geleni yaptı. teyzemde bize değil kardesine açtı evini. yine hatırlıyorum o eve annem girerken teyzem çocukları bırak öyle gel dedi. annem bizle geldiğinde de teyzem bunları nıye ekledın dedı o gunden berı basladı ıste.

allah kalbimizi gün de defalarca yoklarmış, herkes kendi vicdanına yakışacak şekilde davranırmış, balkı de allah sizi sınıyor, ben olsam giderdim, kendime yakışanı yapardım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…