- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
arada sitem ediyor hiç aramıyorsun vs diyeNe diyebilir ki? Seni istememistik kusura bakma mi? Bence ne dese bos. Senin gelmenin de onun icin cok bi anlami yoktur bence.
empati yapmak mı :) onlar için ne desek boş. beni asla bu konuda anlamıyorlar kuzenlerim bile teyzem babana kızdığı için öyle diyor diyorlar.O zaman bi zahmet empati yapsınlar bakalım, ne hissedecekler..hiiç takılma canım bunlara boşverin siz
bilmiyorum ne derler ama kırgınlığımı hissetmiyorlar bile... büyük ihtimal nankör biz sana evimizi açtık derler.Karşındakiler hatalarını anlayabilecek insanlar mı? Sen konuşunca evet haklısın biz sana kötü davrandık yapmamalıydık derler mi? Demezlerse bu sefer de sorun çıkaran yeğen olacaksın
bende küs değilim oğlu evlendi takımı taktım gıttım cenazesı olsa gıderım ama öyle guzel bır ılışkım yok durduk yerde onu aramamya kin,öfke ve düşmanlık hisleri insanın sırtında yük,mesela ben yaklaşık bir yıl önce bu şekilde hesaplaşma içinde olduğum herkesi affettim ve sadece kendim için,o kadar mesafe ve yıpranmışlıktan sonra zaten o insanlarla öyle bi muhteşem bi ilişkim olmuyor ama küs değilim,hasta düğün cenaze vb durumlarda gidiyorum,gidiyoruz ama hala çok zekiyim bi daha bana kötülük yapma fırsatlarını vermiyorum Allahın izniyle,ben olsam giderdim kendim için ve gittim. şuan vicdanı olarak gayet hafifim.
gitmezdim.merhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
hiç unutmuyorum teyzem anneme ''babaları evlenecek belki de yeni hayata yelken açacak ver bunu diğerilerini de ona sen niye salak gibi çocukların sorumluluğu masrafı ile uğraşacaksın onların bi suçu yok belki ama ben olsam almazdım sende salak mısın '' dedi.bi de öyle boşanma zamanlarında böyle yorumlar yapılır,her ailede olur,çünkü çocuklarını bırakma denirse çocukların sorumluluğunu paylaşmak gerekir bunu istemediklerinden çocuklarını bırak derle genelde,bunu biçok aile yapar,çok büyük bi hata oldugunu düşünmüyorum,o kadar vicdanları var demek ki,o kadar insanlar demek ki,onlar da o kadar
hayatıma bakıyorum sadece ama bazend e böyle deşiliyor işte. aynen öyle diyorum çocuktum benden ne istediler neden böyle dediler. hani takılmak için şakadan babasının kızı falan dersin ama onun yaptıkları çok çirkindi.
Tabi çok çirkin, çok acımasız, vicdansızca. Benim hayatıma benzer hayatı olan çocukları görünce çok üzülüyorum içim eziliyo. Ağlıyorum.. Keşke imkanım olsa tüm imkanları sağlasam ona diyorum. Daha küçük yaşlarımda da merhametli düşünürdüm. O çocukların hiçbir şeyi değilim ben ama yanında olmak bi şeyler yapmak istiyorum onlar için. Ama size bana bunları yapan teyzeler... Ne kadar tuhaf dmi insanlık :)hayatıma bakıyorum sadece ama bazend e böyle deşiliyor işte. aynen öyle diyorum çocuktum benden ne istediler neden böyle dediler. hani takılmak için şakadan babasının kızı falan dersin ama onun yaptıkları çok çirkindi.
biz size evimizi açtık nankör derler aynı bunları söylesem. (babamda annemde maddi olarak zor zamanlardan geçiyordu) ben hiç unutmuyorum o gün çok üstüme geldiler galiba bende ağladım annem sakinleştirmeye çalışınca teyzem de bu sefer o bu evde rahat olduğu için ağlıyor çok rahatsızsa gitsin yetiştirme yurdunda kalsın dedi.Tabi canım samimiyetle.
Anlıyorum sizi, dediğim gibi çocuk kalbin kırılınca daha farklı durum.
Ki bunu "Yakınlarım" dediğiniz insanlar yapıyor, sizin o yetişkinler dünyasını anlamaya çalıştığınız, anne babanızın boşanma zamanında, daha hassas davranılması gereken bir anda yapıyorlar üstelik. Böylesi insanlara acımıyorum; nitekim öfkelerini, bir çocuğun kalbini nefret cümleleriyle parçalayarak dindirmeye çalışan, çocuğu utandırıp, ona kendisini sorunlu ve dışlanmış hissettiren insanlara, aynı çocuğun büyüyüp, tebessüm ve saygıyla hasta yatağında ziyarete gitmesi gerektiğini söylemek zaten sahteciliğin dik alası.
En başta dediğimi yineliyorum; salt annem "Ayıp olur" dedi diye bile, tepki olarak gitmem.
Çok üzerinize varırlarsa da "Gerçek nefretimi, sizin mktan sahte sevgi gösterilerinize tercih ederim" diyebilirsin. ^_^
biliyorlar zaten. kinci bencil diyenlere aynı teyzem yavrucuğum derdi o yüzden o beni anlayamaz. babana kızmış söylemiş derler.Sana kinci bencil diyenlere zamaninda bunlar boyle dedi istemediler dersin..
tam uymuş evet çocuklar herseyı bılıyor ve anlıyorBugün bir kitapta bu sözü okudum tam da denk geldi;
"Küçük çocuklar bu kadar zekiyken yetişkinler nasıl aptal olabiliyor?.. Eğitim yüzünden olmalı..."
helallik istemez çünkü o benım kırgınlığımın farkında bıle değilBen olsam giderdim yuzlesmezdim de. Eger helallik isterse o zaman icimdekileri dokerdim.
Kin nefret en cok kisiye agir gelir. Bosverin kendinize yapmayin bunu.
bende aynen sizin gıbı düşünüyorum fakat annem teyzemın evınde kaldık maddı yardımı oldu zaten o sözleri de çocukların babasına kızdığı için söyledi diye düşünüyor. ben kırgın olduğumu dile getirdim çok kere ama annemin de pek umrunda olmadı.liseden çok sevdiğim abi gibi gördüğüm bi hocam var.bana hep der ki mutlu olmak istiyosan bencil olmayı öğrenmen lazım.
öğrenebildim mi?sanmıyorum
burda önemli olan annenizin kırılması mı bilemiyorum.ya da anneniz neden kardeşine karşı bu kadar yumuşak onu da anlayamadım açıkçası.
zamanında kardeşi kendi çocuğunu bu kadar kırmış.sizi ön plana koyması gerekirdi kardeşi değil diye düşünüyorum.
babam bize yüz çevirmedi nafaka ödememezlikte yapmadı. babam bizim için elinden geleni yaptı. teyzemde bize değil kardesine açtı evini. yine hatırlıyorum o eve annem girerken teyzem çocukları bırak öyle gel dedi. annem bizle geldiğinde de teyzem bunları nıye ekledın dedı o gunden berı basladı ıste.Ben cok vefali biriyimdir karakter olarak. Birisinin bir lokma ekmegi gecmisse bogazimdan ona borclu hissederim kendimi. Teyzenizin yaptigi yanlis ama sunu da unutmayin. Babaniz size yüz cevirmisken onun lokmasi geçmiş bogazinizdan. Babaniz nafaka odemezken evini acmis ama iyi ama kötü. Elbette hakkini verememis o ayri. Yine de karar sizin icine nasil siniyorsa oyle yapin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?