- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.696
- 798
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Istedigi kadar maddi yardimi olsun...bende aynen sizin gıbı düşünüyorum fakat annem teyzemın evınde kaldık maddı yardımı oldu zaten o sözleri de çocukların babasına kızdığı için söyledi diye düşünüyor. ben kırgın olduğumu dile getirdim çok kere ama annemin de pek umrunda olmadı.
babama da kimse o kadar ağır laf söyleyemez ne olursa olsun. babamında teyzemlerde illa ki hakkı vardır. insanın insana her zaman hakkı gecer.giderdim .... Giderek onu mahcup ederdim iyilikten zarar gelmez be kardesim bosver ..sahsiniza kizmamis babaniza kizmislar
böyle yapsam muhtemelen nankör derler ve annem çok üzülürNe ölün ölüme ne dirim dirine.
Asla gitmem.
içimdekileri söylemeli miyi ?Boşver canım git bence sonuç olarak teyzen o senin 1.derece yakının ve Allah korusun yarın ölürse gitmedim dememek için git geçmişi boşver elbet karşılığını bulacaktır ya da bulmuştur biryerden hoş olmamış tabi ki ama iyilik güzellik sende kaldım bence
en güzeliGitmem. Yani genel olarak canımın istemediği,içimin almadığı hiçbir yere gitmem.Kimsenin zoruyla baskısıyla 'aman elalem ne der' laflarıyla da bişey yapmam!
evet çok tuhaf gercekten de neler neler duymadım onlardan anneme keşke çocukları bıraksaydın evlenırdın mı demedıler. annenız sizi aldı almak zorunda değildi yaramazlık yapmayın mı demedılerTabi çok çirkin, çok acımasız, vicdansızca. Benim hayatıma benzer hayatı olan çocukları görünce çok üzülüyorum içim eziliyo. Ağlıyorum.. Keşke imkanım olsa tüm imkanları sağlasam ona diyorum. Daha küçük yaşlarımda da merhametli düşünürdüm. O çocukların hiçbir şeyi değilim ben ama yanında olmak bi şeyler yapmak istiyorum onlar için. Ama size bana bunları yapan teyzeler... Ne kadar tuhaf dmi insanlık :)
o içimdeki kırgınlığı bılse buyukluğu anlar ve ezilir ama bilmediği için buyuk ıhtımalle gelecek tabı ben onun buyuğuyum dıyordur.Ben de dağılmış aile çocuğuyum
Benim de böyle amcalarım, teyzelerim var.
Ve ben de gitmek istemezdim ...
Ama annem öyle dediyse giderdim. Onun hatrı için.
Zamanında kötü de olsa bize evlerini açtıkları için.
Önüme konan bir kase yemek için gerekirse.
Giderdim hiçbir konu da açmazdım.
Asil bir şekilde oturur, kalkardım.
Büyüklük bende kalsın ve o büyüklük altında ezilsinler diye giderdim.
peki yüzleşir mıydınız ?allah kalbimizi gün de defalarca yoklarmış, herkes kendi vicdanına yakışacak şekilde davranırmış, balkı de allah sizi sınıyor, ben olsam giderdim, kendime yakışanı yapardım...
annen sizi aldı ettı almak zorunda değildi hep bu cümle bşy olsa hemen gidin babanızın yanına annen sızı çekmeyecek.Istedigi kadar maddi yardimi olsun...
Parayi veriyor lafla davranisla sövuyor...yok ya!
bende teyzemle görüşmüyorum görüşmeyide asla düşünmüyorum onunla görüşmediğim şu birkaçyılda hayatımda eksilen hiçbirşey olmadı hatta onun iğneleyici laflarını sürekli bizi annemi kulanmaya çalışması herkonuda kendini övmesi birsürü birsürü daha anlatamaycağım kadar sorunlu bir insandı iyikide görüşmedim keşke daha önce kesseydim ilişkimizimerhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
Hepsi aynı sanırımevet çok tuhaf gercekten de neler neler duymadım onlardan anneme keşke çocukları bıraksaydın evlenırdın mı demedıler. annenız sizi aldı almak zorunda değildi yaramazlık yapmayın mı demedıler
Cocuklugunuza travma eklemek icin ugrasmis epey...ben dogruya dogru gitmezdimannen sizi aldı ettı almak zorunda değildi hep bu cümle bşy olsa hemen gidin babanızın yanına annen sızı çekmeyecek.
Ben cok vefali biriyimdir karakter olarak. Birisinin bir lokma ekmegi gecmisse bogazimdan ona borclu hissederim kendimi. Teyzenizin yaptigi yanlis ama sunu da unutmayin. Babaniz size yüz cevirmisken onun lokmasi geçmiş bogazinizdan. Babaniz nafaka odemezken evini acmis ama iyi ama kötü. Elbette hakkini verememis o ayri. Yine de karar sizin icine nasil siniyorsa oyle yapin.
tatlim karar senin fikir sordun benim hayata fikrim bu her zaman istegigimiz gbi olmuyor maalesef soylemisler soylerler soylicekler kimsenin agzini tutamayiz .. Herkes kendinden mesul. Gidip gitmemek sana kalmis ben giderdim inancim ve gordugum aile bakisimdan dolayi .. Benimde annem BBM Ayri o konuyu acmazlar onumde ben giderimbabama da kimse o kadar ağır laf söyleyemez ne olursa olsun. babamında teyzemlerde illa ki hakkı vardır. insanın insana her zaman hakkı gecer.
Sanırım ağır bir hastalık,ben olsam gider bi 15-20 dk geçmiş olsun der çıkarım,eğer vefat ederse bu seferde keşke gitseydim diyebilirsiniz çevremde de gördüm gitmeyip vefat haberini alınca keşke gidip görseydim diyenler,yüzleşme olayına gelince yüzleşmezdim eğer karşı taraf konusunu açmazsa eğer açarlarsa elbette cevabım olur ama hasta yatağında kimsenin eski konuları açacağını zannetmiyorum.peki yüzleşir mıydınız ?
o içimdeki kırgınlığı bılse buyukluğu anlar ve ezilir ama bilmediği için buyuk ıhtımalle gelecek tabı ben onun buyuğuyum dıyordur.
Ven hiçbirine gitmem anneminde babamındasende mı yasadın ?
Anneniz bu duruma ne tepki gösterdi ?bende teyzemle görüşmüyorum görüşmeyide asla düşünmüyorum onunla görüşmediğim şu birkaçyılda hayatımda eksilen hiçbirşey olmadı hatta onun iğneleyici laflarını sürekli bizi annemi kulanmaya çalışması herkonuda kendini övmesi birsürü birsürü daha anlatamaycağım kadar sorunlu bir insandı iyikide görüşmedim keşke daha önce kesseydim ilişkimizi
Aynı acıyı paylaşan kişiler daha iyi anlıyor tabi :) onlar gibi vicdansız olmaktan korkuyorumHepsi aynı sanırımbizimkiler de benim annemi evlendirmek için çok uğraştı ahh ah :) üzmeyin kendinizi. Çok düşünmeyin başka bi şey diyemiyorum kardeşim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?