- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Tabi canım daha burada anlattıklarım ne ki babamla aynı Takım'ı tutuyorum diye bile laf yapıyorlardıCocuklugunuza travma eklemek icin ugrasmis epey...ben dogruya dogru gitmezdim
Çok ağır hasta değil ya ona bşy olmaz zaten :)Sanırım ağır bir hastalık,ben olsam gider bi 15-20 dk geçmiş olsun der çıkarım,eğer vefat ederse bu seferde keşke gitseydim diyebilirsiniz çevremde de gördüm gitmeyip vefat haberini alınca keşke gidip görseydim diyenler,yüzleşme olayına gelince yüzleşmezdim eğer karşı taraf konusunu açmazsa eğer açarlarsa elbette cevabım olur ama hasta yatağında kimsenin eski konuları açacağını zannetmiyorum.
Ikinci Yazdığınız daha mantıklı . Ama şu da var ben babamın kızı olmaktan gurur duyuyorum . Her ne kadar annemle anlaladılarsa bile biz çok iyi anlaşırdık .Hııııımmm... Doğru o da var. O zaman gidin ve "buraya annem istediği için geldim, tıpkı zamanında senin bize annemin hatrı var diye katlandığın için. Buraya, senin yıllar önce babamın kızıyız diye söylediğin iğrenç cümlelere rağmen geldim, annemin kızı olduğum için" de. Ya da bu tarz bir şey.
Haaa ya da kısaca, "buraya annemin kızı olarak geldim. Babamın kızı olsaydım , zamanında küçücük bir çocukken bizi hor gören bir kadının evine asla gelmezdim"
diyebilirsin.
Ikinci Yazdığınız daha mantıklı . Ama şu da var ben babamın kızı olmaktan gurur duyuyorum . Her ne kadar annemle anlaladılarsa bile biz çok iyi anlaşırdık .
Bende Evliyim eşimle ilgili hiçbirşeyi anlatmam anneme .Siz evli misiniz bilmiyorum ama evlenince kocayla yaşanılan tüm kötü şeyler aileye anlatılmaz, çünkü sen affedersin ama ailen affedemez.
Zamanında annenizin de canına tak ettiğinde ve de boşanma aşamasında anlattığı kişi teyzeniz olmuş ki anneniz o olayı unutsa da teyzenizde alev canlı durmuş ve yaptıklarından ötürü babanızın da cezasını çekmesini istiyor.
Bu demek değil ki sizin canınızı yakmasını doğru buluyorum.
En zor günlerinde elinden geldiğince annenize ve sizlere destek olmuş, belki bu sebeplrrden kocasıyla kavga etmiş vs.
Kişisel algılamayın onun da içindeki öfkeye verin.
Bence affetmeye çalışın. Gidin.
En kötü yarın öbür gün ' bak ben o kadar baktım da ben düşünce gelmediler' diyemesin.
Annenizin de boynu bükük kalmasın.
Olmazsınız eminim. Ayrıca bu yaşadıklarınız sizi büyütür, olgunlaştırır. Onlar gibi olmazsınız.Aynı acıyı paylaşan kişiler daha iyi anlıyor tabi :) onlar gibi vicdansız olmaktan korkuyorum
merhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
Laf çarpmadan içimdekileri döneceğim şekilde söylerim umarım .Yok o anlamda demedim aslında, ama öyle de anlaşılabilir doğru söylüyorsun.
:)
Bu tarz bir şeyleri kendince harmanla sen. Teyzenin en doğru anlayacağı şekilde.
Bunları yaşadığımda daha 15 yaşındaydım aslında ergenlik yası . Ama zaten fark etmez teyzemden bu sözleri duymam çok daha önceden de vardı devamlı 6-7 yaşındayken de yapardı Babanızın çoçuğusunuz vs vs diyeOlmazsınız eminim. Ayrıca bu yaşadıklarınız sizi büyütür, olgunlaştırır. Onlar gibi olmazsınız.
Nasıl davranırsan o şekilde Karşılık alırsın halbuki ama karşındaki kişiler insan değilmişiçinizden gelmiyorsa gitmeyin. kinci değilim halen çok şükür babamın kanını taşıyorum dersiniz:)
ben yakın zamanda tartışma yaşadığım akrabanın oğlu askere gidecek diye aradım. Ama onlar beni (bir durum var) hayırlı olsun diye aramadılar. Bende anneme söyledim. Sen ara dedin aradım onlar neden beni aramıyor bir daha bana ara filan deme dedim
zaten sadece o bize gelirdi annemi istemezdi eşi miras yüzünden anmmi kovdu evlerinden biz daha çoçuktuk ama yılaarca 5 yıl öncesine kadar haftada iki üç gelir akşam yemeğinden sonra giderdi artık bazı yaptıklarından sonra bende istemeyince gelemedi sanırımda gelmeye yüzüde yok annemlerle yaşamıyorum artık en son üç ay önce konuşmuş annemle annem gecmiş olsuna gitmiş gerek yoktu demiş anneme bu kadarAnneniz bu duruma ne tepki gösterdi ?
Geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versinGüzel anneler dualarınıza ihtiyacım var .. Minikkuşum erkekmiş . 13. Haftada kız demişti doktor . Doktorumuz beyninde kist var %85 erir ama ayrıntılı bakılması gerek demişti . Burda Atatürk Hastanesi nde Ali Kardeş’e giden bir arkadaş vardı sanki . Mumnun musunuz acaba ? Doktorum ona yönlendirdi .. Minikkuşum için dualarınızı esirgemeyin güzel annelerYarın 3lü taramamız var . İnşallah herşey güzel olur
Benim annem böyle tepki göstermez . Benim annem sadece babana kızdığı in teyze. O gun sana da öyle demiştir teyzenler iyi der annem hepzaten sadece o bize gelirdi annemi istemezdi eşi miras yüzünden anmmi kovdu evlerinden biz daha çoçuktuk ama yılaarca 5 yıl öncesine kadar haftada iki üç gelir akşam yemeğinden sonra giderdi artık bazı yaptıklarından sonra bende istemeyince gelemedi sanırımda gelmeye yüzüde yok annemlerle yaşamıyorum artık en son üç ay önce konuşmuş annemle annem gecmiş olsuna gitmiş gerek yoktu demiş anneme bu kadar
Gitmezdim..Gitmedim de.Bana çocukluğumda hata yapanları unutmadımda...Şuan hiçbiriyle konuşmuyorum çok mutluyum. Ölselerde, düğünleri de olsa gitmedim gitmem...merhaba arkadaslar,
bundan yıllar evvel annem ve babam ayrıldı. bir süre annem ve kardeşimle beraber teyzemlerde kalmak zorunda kaldık. maddi imkansızlıklar bir yandan parçalanmış aile olmanın verdiği manevi zorluklar bir yandan zor zamanlardan geçtik. evlerinde kaldığımız süre boyunca teyzemler devamlı babamı kötülediler babamın ailesini kötülediler. anneme sürekli ''çocuklarını bırak sen canını yolda mı buldun ilk duruşmada temizle üstünden kendi başına bu evde bizle kral gibi yaşarsın eşin şimdi hayata yeniden başlayacak ama sen çocukların sorumluluğuyla hayatını mahvedeceksin bırak babaları baksın ver bunları babalarına '' bile dedikleri oldu. annem çocuklarımı bırakmayacağım dediğinde hatta hakaret bile ettiler anneme sende hiç akıl yok bilmem ne dediler. bana kaç defa bize yaklaşmayın babanızın kanını taşıyorsunuz dedikleri bile oldu.
neyse yıllar geçti bazı şeyler geride kaldı şimdi öğrendim ki bu teyzem hastaymış annem onu ziyarete git ayıp olmasın dedi. ama benim değil yanına gitmek telefonda konuşmak bile gelmiyor içimden böyle söyleyince de ben kinci, bencil,egoist oluyorum. siz olsanız gider misiniz ? ya da yüzleşir misiniz ? ne yaparsınız ?
Sizinde mi başınıza benzer olaylar geldi ?Gitmezdim..Gitmedim de.Bana çocukluğumda hata yapanları unutmadımda...Şuan hiçbiriyle konuşmuyorum çok mutluyum. Ölselerde, düğünleri de olsa gitmedim gitmem...
Demek ki ben de kinci bencil ve egoistim. Asla gitmezdim.merhaba arkadaslar,
Çok benzeri değil ama annem ve babam farklı kültürde evlenen insanlar. Babaannem baktığı için onlarla muhattap olmak zorunda kalırdım. Bu yüzden Babamın akrabaları genelde baskı yapardı bana. Sürekli laf sokma, laf vurma, kendi çocuklarını kayırma, beni karalama vs vs. ben güçlü bir karakter sahibi olmasaydım. Belki içine kapanık bir birey olarak yetişecektim. Ama annem her zaman özgüvenli bir kız olarak yetişmemi sağladı...Ama onları affetmicm. Düğünümede geldiler. Yok gibi birşeydiler...Hiç bir şey hissetmedim. umrumda olmadılar bile...İyi karar ver. Eğer vicdan azabı çekeceksen git derim. Ama ben gidemezdimSizinde mi başınıza benzer olaylar geldi ?
Ki bu daha Yazdığım aklıma gelenler . Birgün de teyzemin yanına gittim yine o zamanlar bana ne dedi biliyor musun bana Dokunmayın Babanızın kanını taşıyorsunuzDemek ki ben de kinci bencil ve egoistim. Asla gitmezdim.
Annen küçükken bırakıp gelmeliydi sizi annende hata dediDemek ki ben de kinci bencil ve egoistim. Asla gitmezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?