siz olsanız napardınız kayınvalidemmi yeni evmi

aklima bir sey takildi. sizin evleneceginiz belli degilmiydi. aylar onceden o kiraciya niye haber verilmedi. eminim nisanlin tasinma masrafiniz oderi deseydi o kiraci coktan cikardi. cunku bizimde oyle oldu. kiraci zarar etmesin diye belli masraflari odendi cikti kiraci. yani aklima takildi.

Kendi oturdugum evi sattim, yeni ev alabilmeknicin pesinat olsun diye, experdi krediydi derken 1 aya yakin zaman aldi satis islemlerinin gerceklesmesi. Satis gerceklesti simdi kendi gonlume gore ev bulamiyorum, bulana kadar annemler onlarin yanina yerlesmemizi teklif etti, 2,5 yillik evliyim ona bile sicak bakamadik ki benim zaten kendi ailem esim de kendi anne babasindan bile daha cok sever bizimkileri, vazgectim o dusuncemden de.

Demem o ki, evi dugunden 1 hafta bile almis olsaniz (gectim sonradan almayi) esya sececeksiniz, o esyalar hemen gelmeyecek bi hafta 10 gun surecek gelmesi en az, tuluydu perdesiydi elektrigi ac kapat vs sadece evi kurma duzme kismi 1 ayinizi alir en az.

Kaldiki dugunden hemen sonra icinize sinecek gibi bir ev bulabilecekmisiniz o su an muallak.

Kiraya ciksaniz baska bir yere, aile bir an once ev almak icin acele eder para harcanmasin daha fazla kiraya diye, ancak yanlarina giderseniz maddi olarak bir kayip olmayacagi icin acele etmeyin icinize sinen bi yer olsun derler rahat davranirlar emin ol.

Esyali ev fikri cok iyiymis gercekten. Hic dusunmezdim ben mesela ama cok mantikli, ama kayinvalide yaninda olmaz. Onlar evde olmasa sizi biraksalar bile dolap onun dolabi mutfak onun mutfagi duzen onun duzeni kendinizi misafir hissedersiniz. Kaldiki yeni evli olacaksiniz...

Hicbisey yapamiyosam otelde kalirim, yine de gitmezdim kayinvalidemin yanina. Kotu oldugu icin degil, iliskimizi (hem kocamla hem kv kp ile) tuketecegin icin...

Kendinize burda sizi destekleyecek biri olur belki diye konu acmissiniz ancak bu platformda buna onay verecek uye bulmaniz cok zor, neden? Cunku herkes fazla deneyimli:)

Sutten agzi yanmis, yogurdu ufleyerek yiyor herkes:)

Ben 2buçuk aylık evli iken tayin çıktı, başka şehre taşındık.
Yani hiç hesapta yokken bile 3 ayda ev taşıyabilir insan.
Siz haberdarsınız sadece, başka farkı yok.
Madem öyle az eşya alırsınız .
Mesela sadece yatak odası beyaz eşya ve oturma odası yaparsınız. Ne bilim olabilecek en asgari düzeyde döşersiniz, sonra kendi evinize geçersiniz .

Kayınların evinde gerçekten 1buçuk ay duracağınıza, bu sürenin uzamayacağına inanıyorsanız eyvallah. Ama hiç görmedim nedense söz verdiği zamanda çıkanı.

yok şimdi o kiraqcının çıkmama nedeni bizim o evin bize ters düşmesinden kaynaklı o yüzden orda kalmıyoruz yeni ev arayışına giriyoruz.

Yeni ev, hatta size Koalina nin konularini okumanizi oneririm bu konuda zorluklar yasamis bir arkadas, umarim bu soyledigimden rahatsiz olmazsin sevgili koalina
Biz de Mayıs sonunda evlendik, plana göre Eylülde gideceklerdi. Ne olacak sanki 4 ay dedim ama 2 seneden fazla sürdü. Pek kalmadılar da ama o az zaman bile yetti bana.
Aklı olan yapmaz, herkes ben farklıyım diye düşünüyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor genelde.

Kesinlikle eşyalı eve kiraya çık, düşünme bile. Kv kp uzaktan güzel. Planladığın gibi olmayacak.

1 ay diyorlarsa o 1 seneyi bulur. Tarla satılmaz falan.

Arsayi simdi satsinlar.
Düğün zamani hemen satilacagini kimse bilemez ki.
Esyali kiralik daireye gecersiniz gerekirse. Ilk bir ayimi kayinbabamla gecirmek istemezdim zannediyorum ki

yeni gelin olunca kaynana seni elinde. oynatacağini saniyir ona bir ayar ver yoksa o senin hayatını planlayacak

1+1ev tutun esyada cok olmasa olur
Ya arsa 1-2aya satilmazsa.
Madem nisanlisiniz boyle bir niyetleri var simdiye kadar satsalarsi arsayi gerisini kredi cekselerdi.
Altinlarami guveniyolar.

ha deyince ev alınıp,satılamıyor malesef.biz de ev alacağız dedik,oğlumla gelinime .tam 1 seneyi geçti,ancak alabildik.
evi beğensek,fiyatı pahalı geliyordu,fiyatı uygun evler de güzel değildi.

biz de oturabilirdik,ev alınan kadar.oğlum tek çocuk,eşim geç gelir.ben haftanın 5 günü dışardayım.gelinim çalışıyor.yine de olmazdı,istemedim.onlara teklif bile etmeden,konuyu ben kapattım.ev tuttuk.1+1 eşyalarını aldık.şimdi taşınırlarken,eşyalarını götürecekler.eksiklerini tamamlarlar.

ama şunu da belirteyim.1 ay oturup çıkmak zor gibi.çünkü kiralarken,depozite,1 aylık peşinat gibi önceden ödenen şeyler var.mesela bizimkiler,1000 tl ye kiraladıkları eve,3000 tl ödediler,girerken.e 1 ay oturup,çıkarsanız,bunları geri alamazsınız.bence en az bir sene oturulmalı ya da düğün tarihi,ertelenmeli.

1 yıldır haaaala ev alacağız biz de...o süre uzar canım ayrıca evliliğin en özel en rahat olunacak döneminde aynı çatı altında başkalarının olması çok rahatsız edici birşey..herhalde kardeş kardeş uyumayacaksınız:) ve de her vaade kanma derim köprüyü geçene kadar oluyorlar geneli..ama sen bilirsin senin tercihin tabi

Bir de kv kendince iyi bir şey diyecek siz tersini anlayacaksınız ya da tsm tersi

Bir tanıdığın kızı Almanya ya gitti kv ile oturdu neyse ramazan da sen yeni gelinsin oruç tutma demişler

Onlar kendilerince iyi düşünüp demişler ama yıllar sonra bile kv kızımın ibadetini engelledi diye konuşulurdu

Yani iki taraf da ağzı ile kuş tutsa yaranamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…