Siz olsanız nasıl olurdunuz?

1moonse3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
420
133
103
Antalya
Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.

Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.

Eşinizin yerine kendinizi, kayınpederinizin yerine babanızı koyun sizin psikolojiniz nasıl olurdu?
Yazdıklarınız keyfi değil, bu durumdan en rahatsız olan da ele düşendir, Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, sağlıklı bir ömür için sözleşme imzalamadıysanız sağlık konularında hırs yapmayın.

Bu saydığınız güzel işleri eşim söylenmeden kızmadan yapıyorsa merhametli ve vicdanlı bir eşim var diye çok mutlu olurdum. Tek başına yaptığınız işlere gelince çoğu kadın yemeği, alışverişi ve temizliği kendi yapıyor. Zor değil yani...

Tabi ki yapacak ne bekliyorsunuz oğlu o mecbur yapacak.. Annem 1 hafta önce çok kötü rahatsızlandı 3 gün kalkamadı o üç günde anlafım yatalak bakmanın ne kadar zor olduğunu.. Sizi de anlıyorum ama sizden bi şey beklenmiyor eşinize destek olun aynı durumda olan sizin ailenizde olabilir..

Eminim eşiniz de isterdi babası sağlıklı olsun gezsin yesin içsin. Sizden beklenen tek şey anlayış ama belli ki siz ondan da acizsiniz. Lütfen bu kadar şımarık olmayın ya. Yarın bir araba çarpsa yatağa mahkum olsanız eşiniz gık demeden size bakacak insan belli. Ve sizin de anne babanızda bir hastalık olsa anlayış gösterecek.
.
.
Yapılması gereken de budur.

Annesinin gezmeleri oluyor akşamları babasını beklemeye gitmek zorunda kalıyor.bizim bir plan varsa altüst oluyor hemen.annesi gezmesine gitmeyiveremez mi?

Annesinin gezmeleri oluyor akşamları babasını beklemeye gitmek zorunda kalıyor.bizim bir plan varsa altüst oluyor hemen.annesi gezmesine gitmeyiveremez mi?

sizin başınıza böyle birşey gelirse siz 7/24 evde oturup hasta bakarsınız o zaman.
iki insan görme ihtiyacı, nefes alma ihtiyacı hissetmeden. banyosunu falanda kimseden yardım istemeden kendiniz yaptırırsınız.

yapacak birşey yok başa gelen çekilir. şartlara uyum sağlayıp kabullenmek gerekir bazen.
hasta bakmakta zor iş. eşinizde böyle olsun istemezdi sonuçta.
Öyle.keyfi olanlarda oluyor. annesinin gezmeleri oluyor akşamları beklemeye gitmek zorunda kalıyor babasını.bizim plan altüst oluyor.gitmeyiveremiyo .hayatından o ödün vermezken benim hayatım yeni evliyken bile en az 10 senelik bi evlilik gibi

Keyfi de oluyor ama .gezmeleri oluyor annesinin. akşam gidip beklemek zorunda kalıyor babasını.bizim bir plan varsa altüst oluyor.

Kadın hiç mi bir yere gitmesin ?
Gitmesin demişsiniz,siz de o gün o planı yapmayın o zaman.Kadın tüm gün değil bir akşam çıkıyormuş,gün içinde zaten bakıyormuş,o kadın olmasa eşiniz tüm gün bakmak zorunda olacaktı hatırlatırım.
Hayat filmlerdeki gibi değil işte,her gün mutluluk birliktelik olmuyor.Durumlar bambaşka da olabilirdi,bence eşinizin değerini bilin,ailesine kıymet veriyor.

Bakıcısı var mı? Varsa da yoksa da adam gibi adammış kocan ..düşün ki sen kayınpederin gibi yardıma muhtaçsın, arkandan böyle konuşulduğunu öğrendin , naparsin? Bir an önce ölmeyi dilersin .bakmış, büyütmüş ,o yaşa getirmiş, şimdi haftada bir iki yada hergün olsun , yapilan yardım gözüne batıyorsa sorun sende .

Benim babam kanserdi ,yıllarca savaştı bu hastalıkla .ayın 20 gününü muhakkak yanında geçirirdim,farklı bir şehirde . Döndüğümde de çok iyi bir psikolojiye sahip olmadigim için eşimle ilgilenecek durumum olmazdi pek ,o da ozel ilgi beklemezdi zaten .çoğunlukla benimle birlikte gelir , bir hafta kalır dönerdi. Bir kere "yeter artık, mecbur muyum" demedi , diyebilirdi .. şikâyetçi olsaydı ayrılırdım ,onun iyiliği için ! Bide bu adam babamın kaybından sonra bir sürü sıkıntımı çekti . Dediğim gibi mecbur değildi ama yaptı çünkü iyi günde kötü günde diyerek evlendik .

bir üstte cevap verdim buna.
hayatından ödün vermediğini mi düşünüyorsunuz gerçekten?
hiç yatalak hasta baktınız mı?

Bi yardımcı sağlanamaz mı? Kendi kızı dışarda ona hiçbirşey dokunmazken ,oğlunun hayatını umursadığını düşünmüyorum .kendi keyfi şeyleri için siz keyfi işlerinizden olsanız memnun olur muydunuz planlarınız altüst olduğunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…