nooption erkek hasta çok rahatsız oluyor, bizim bir akrabamız yatalak olmuştu adamcağızhayatta bir evladı vardı o da kızı, kızı bile babasının altını değiştirirken adamcağız ağlıyordu, tamam gerçekten bakan içinde kolay değil ama hastanın açısından da düşünmek lazım, vücutları tutmuyor olabilir ama herşeyi biliyor ve algılıyorlar, büyükanneannem keza öyle, boncuk gözlü tontonum hep ağlardı, hayatı boyunca her işini kendi yapmış, belli yaştan sonra bakıma muhtaç oldu, kızları yıkar o ağlardı, saçlarını tarar örerdik ağlardı, elden ayaktan düşmek o kadar kötü birşey ki Allah kimseye yaşatmasın, bilmeyen anlamaz
Yatalak hasta bir insan 40 kilo ağırlığa sahip olsa bile vücuduna hakim olamadığı için 2 kişi olmadan tuvalet, yıkama, kaldırma vb işler yapılamıyor, gençsiniz yeni evlisiniz, eşinizle baş başa kalmak, gezmek, vakit geçirmek istiyorsunuz haklısınız ama eşiniz evlatlık vazifesini yapıyor, hasta birine bakmak hiç kolay değil, bakana da zor yatana da zor, kayınvalideniz tüm gün yemek, ev işi, kayınpederinizin ihtiyaçları derken evde bunalıyordur, siz nasıl bunalıyorsunuz, o da bunalıyor, arada gezmeye gidip kafasını dağıtması kadar normal birşey yok, bunu ona çok görmeyin, kim ister ki elden ayaktan düşüp altının bile temizlenmesine muhtaç olmayı, kayınvalideniz ve kayınpederiniz ne kadar üzülüyordur bu hale geldikleri için.
Allah kimseyi elden ayaktan düşürüp evladına bile muhtaç etmesin, rahmetli babamın bir lafı vardı genç öleyim cesedim yakışıklı olsun derdi, aslında elden ayaktan düşmeyeyim manasında söylerdi, öyle de oldu, 2 gün hasta yattı, 2. günün gecesi fenalaştı vegenç öldü cesedi yakışıklı oldu, bende onun gibi giderim umarım.[/
Beni anlamışsınız teşekkür ederim.ben de merhametsizliğimden değil kız kardeşi de bursa olabilirdi dışarda işe girmeyi tercih etti.babası bu durumdayken.paylaşılabilir di bu durum ama tek oğlana kaldı .asıl KV baksada ruhsal olarak çökük eşim evde ruh gibi.bu hastalık 4,5 senedir var.bi yardımcı sağlanabilirdi bu zamana kadar .az bir zaman değil ki kimse için kolay değil.
Evet daha yeni evlisiniz ve bu kadarı size fazla geliyor,bunaliyorsunuz.Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
İlgileniyor .ama yatırma kaldırma yıkama vs işler için ,birde KV gezmeleri olduğunda eşim gidiyor beklemeye.kız kardeşi dışarıyı tercih etti maalesef paylaşsalar iyiydi oda olsaydıda.ben yalnızım.kendi yanımda olduğunda bile yok gibi çoğu zamanAnnesi neden kocasıyla ilgilenmiyor ben annesi yok zannederek yazmıstım
Sen de benim kızım gibi teksin demek, babayı bırak anne bile kahrolur, 46 yaşındayım kendimi bildim bileli kendi göbeğimi kendim kestim, ölüyorum desem bir bardak su istemem kimseden, öyle bir yapım var, yaşlansam ve elden ayaktan düşsem kızımı çağıramam nooptionaynen öyle mune. bende tek çocuğum. babamı düşünüyorum da böyle bir durumda muhtaçlığına utancından kahrolur eminim.
çok zor bir durum.
Kadın nefes almasın mı? O anne baba eşiniz için yıllarca eve kapandı, hastalık anında başında sabahladı, yıkadı büyüttü, eşiniz saksıda bitmedi yılların emeği ve şu an evlatlık görevini yerine getiriyor.Annesinin gezmeleri oluyor akşamları babasını beklemeye gitmek zorunda kalıyor.bizim bir plan varsa altüst oluyor hemen.annesi gezmesine gitmeyiveremez mi?
Konuda eksik cok nokta var herseyden once esinizle konustunuz mu bu konuyu o ne diyor.Evet ama bi yardımcı sağlanabilir.oğlunun da bi hayatı var bunu düşünmüyor bence .kendi kızı dışarda o da burada olsa yardımlaşsalar neyse.ama yok .boyuna çağrılmasından yalnız bırakılmaktan Yoruldum.
Parayı bakıcıya vermek istemiyor KV.yoksa çok zengin olsa herşeyini o yapsın diyiverecek biri.dedi de .kakasını vs herşeyini bakıcı alsın dediama adam kendisini elin kadının yıkamasından tuvalete taşımasından rahatsız olabilir.
Yapilan iyilik görülmüyorsa kendini geri çekeceğin kişi kayınvalide, kayınpeder değil . O ,eminim aksama kadar oğluna dua ediyordur.Haklısınız bir şey demiyorum.ama 2 evlat var .tek değil.biri dışarda olmasaymış .babasının yanımda işe girseymiş de paylaşsalarmış bu durumu en azından.tek bi oğlana yükleniliyor.KV zaten eşimden için bişey yapmıyor herşeyimi kendim yapıyorum diyor hiç bi yaptığını görmüyor oğlunun.o da bi değişik .
Teşekkür ederim anlayışlı güzel cevabınız için.Evet daha yeni evlisiniz ve bu kadarı size fazla geliyor,bunaliyorsunuz.
Fakat Lütfen eşinizi, evliliğinizi hiç bir kişi ve durumla kıyaslamayın.
Mükemmel bir evlat karşınız da ve o sizin kocanız. .Çok şanslısınız bunu bilin .Bu zamanda az rastlanır insan gibi insan..
Bırakın evlatlık görevini sonuna kadar yapsın.En azından manevi olarak destek olun..Bırakın dinlensin o çok yorgun bunu anlayın.
Size hak veriyorum kayınvalide kayınpederinize de, ama size evlilikte tecrübeli bir ablanız olarak şunu diyebilirim ki eşinizin kıymetini bilin, evet gençsiniz, eşiniz her istediğinizde yanınızda olamıyor babasına baktığı için lakin eşiniz hem size hem ailesine saygılı, merhametli biriymiş gerçekten, nice erkekler var, alıyor ana babasını getiriyor eşinin başına, bakacaksın onlar benim ailem diyor, eşiniz size böyle bir baskı yapmıyor, babasına kendi bakmaya gayret ediyor, annesine yardım ediyor, belki yardımcı almak istemiyorlardır saygı duymak lazım, belki eşiniz ailesine olan vefasını onlara yardım ederek ödemek istiyor, sonuçta onu bu boya getiren, elinin ekmek tutması için büyüten okutan onlar.Beni anlamışsınız teşekkür ederim.ben de merhametsizliğimden değil kız kardeşi de bursa olabilirdi dışarda işe girmeyi tercih etti.babası bu durumdayken.paylaşılabilir di bu durum ama tek oğlana kaldı .asıl KV baksada ruhsal olarak çökük eşim evde ruh gibi.bu hastalık 4,5 senedir var.bi yardımcı sağlanabilirdi bu zamana kadar .az bir zaman değil ki kimse için kolay değil.
Kv niz gezmesine gittiğinde ,eşiniz beklemek zorunda kaldığında da mıBir gün sizinde başınıza gelebilir bu kadar kafaya takmayın.
Ben olsam eşimle giderdim yalnız bırakmazdım ona yardımcı olurdum.
Teşekkür ederim anlayışlı güzel cevabınız içinSize hak veriyorum kayınvalide kayınpederinize de, ama size evlilikte tecrübeli bir ablanız olarak şunu diyebilirim ki eşinizin kıymetini bilin, evet gençsiniz, eşiniz her istediğinizde yanınızda olamıyor babasına baktığı için lakin eşiniz hem size hem ailesine saygılı, merhametli biriymiş gerçekten, nice erkekler var, alıyor ana babasını getiriyor eşinin başına, bakacaksın onlar benim ailem diyor, eşiniz size böyle bir baskı yapmıyor, babasına kendi bakmaya gayret ediyor, annesine yardım ediyor, belki yardımcı almak istemiyorlardır saygı duymak lazım, belki eşiniz ailesine olan vefasını onlara yardım ederek ödemek istiyor, sonuçta onu bu boya getiren, elinin ekmek tutması için büyüten okutan onlar.
Teşeşkkür ederim.kanser 4,5 senedir.Konuda eksik cok nokta var herseyden once esinizle konustunuz mu bu konuyu o ne diyor.
Siz tozpembe bir yeni gelinlik yasayamayacaksiniz bu acik ama bu ne sizin ne esinizin elinde oncelikle bunu kabullenin. Esinizle konusun cok bunaldiginizi onu ozlediginizi oda annesiyle konussun ve acil durumlar disinda standart bir plan yapsinlar sizde kendinizi ona gore ayarlayin (acil durumlarda planinizi bozmak gozunuze batmamasi sartiyla) ve kardesiyle konussun esiniz, belli araliklarla gelip 1 hafta kadar kalsin sizde o ara esinizle vakit gecirin ve bununla yetinmeye calisin. Sizede zor anlayabiliyorum ancak duzelebilecek bir konu degil.
Birde hastaligi neydi kayinbabanizin. Rabbim tez zamanda sifa versin insallah.
Benim eşim yılın yarısı Yok yani bu aptal yerde yalnızım...annem var yanımda hamileyim. Sanki annemle evlenip eşimin memleketine gitmiş gibiyiz... çok mutsuzum... ve hep böyle sürüp gidicek.. dönmeyi düşünüyorum bebekle kendi memleketime... bende iki yıllık evliyim herşeyden herkesten nefret ediyorum.... başka iş yap diyorum ne iş yapıcam diyor üstüne üstlük borca da girdi ev aldı burdan hem kira hem kredi ödüyoruz. Yazınsa hiç çalışmıyor ben işe gidiyorum o evde yada ailesinin yanında falan... şimdilik sevgi var aramızda bi süre sonra sıradanlaşacak herşey... kendimden nefret ediyorum evlenmeden önce yurt dışı olayı yoktu evlendik böyle oldu. Boşwer gitsin babasına baksın...Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?