Siz olsanız nasıl olurdunuz?

aynen öyle mune. bende tek çocuğum. babamı düşünüyorum da böyle bir durumda muhtaçlığına utancından kahrolur eminim.
çok zor bir durum.

Beni anlamışsınız teşekkür ederim.ben de merhametsizliğimden değil kız kardeşi de bursa olabilirdi dışarda işe girmeyi tercih etti.babası bu durumdayken.paylaşılabilir di bu durum ama tek oğlana kaldı .asıl KV baksada ruhsal olarak çökük eşim evde ruh gibi.bu hastalık 4,5 senedir var.bi yardımcı sağlanabilirdi bu zamana kadar .az bir zaman değil ki kimse için kolay değil.

Evet daha yeni evlisiniz ve bu kadarı size fazla geliyor,bunaliyorsunuz.

Fakat Lütfen eşinizi, evliliğinizi hiç bir kişi ve durumla kıyaslamayın.

Mükemmel bir evlat karşınız da ve o sizin kocanız. .Çok şanslısınız bunu bilin .Bu zamanda az rastlanır insan gibi insan..

Bırakın evlatlık görevini sonuna kadar yapsın.En azından manevi olarak destek olun..Bırakın dinlensin o çok yorgun bunu anlayın.

Bu konu sabah sabah beni çok etkiledi ki, ikinci kez yazma ihtiyacı hissettim. Benim rahmetli babam da 3 yıl yatağa bağlı halde yaşadı. Biz üç kardeşiz. Evli olan benim sadece, iki bekar kardeşim ve annem misler gibi baktılar babama ben çalıştığım için haftada birkaç gün giderdim. Eşim sizin gibi düşünse çok üzülürdüm 3 yıl yattı dedim ama toplamda 8 yıl hastalık mücadelemiz var. Evli olunca zaten kendi içinizde eşe yetememe duygusu hissedip yükünüz daha da ağırlaşıyor, ama sağolsun Allah razı olsun eşimden her süreçte maddi manevi yanımda oldu, yeter artık demedi. Lütfen destek olun eşinize.

Annesi neden kocasıyla ilgilenmiyor ben annesi yok zannederek yazmıstım
İlgileniyor .ama yatırma kaldırma yıkama vs işler için ,birde KV gezmeleri olduğunda eşim gidiyor beklemeye.kız kardeşi dışarıyı tercih etti maalesef paylaşsalar iyiydi oda olsaydıda.ben yalnızım.kendi yanımda olduğunda bile yok gibi çoğu zaman

aynen öyle mune. bende tek çocuğum. babamı düşünüyorum da böyle bir durumda muhtaçlığına utancından kahrolur eminim.
çok zor bir durum.
Sen de benim kızım gibi teksin demek, babayı bırak anne bile kahrolur, 46 yaşındayım kendimi bildim bileli kendi göbeğimi kendim kestim, ölüyorum desem bir bardak su istemem kimseden, öyle bir yapım var, yaşlansam ve elden ayaktan düşsem kızımı çağıramam nooption o yüzden yaşar ve tek kalırsam huzurevine gitmeyi düşünüyorum, evladım bakmaz mı bakar ama ele karışacak bir gün, evladın anlarda el anlar mı halinden yazarken bile içim kötü oldu, neyse işte öyle, zor işler bunlar, her iki tarafı da anlıyorum ama ben en çok bakıma muhtaç olan baba için içerledim, çok ağrına gidiyordur.

Bir gün sizinde başınıza gelebilir bu kadar kafaya takmayın.
Ben olsam eşimle giderdim yalnız bırakmazdım ona yardımcı olurdum.

Annesinin gezmeleri oluyor akşamları babasını beklemeye gitmek zorunda kalıyor.bizim bir plan varsa altüst oluyor hemen.annesi gezmesine gitmeyiveremez mi?
Kadın nefes almasın mı? O anne baba eşiniz için yıllarca eve kapandı, hastalık anında başında sabahladı, yıkadı büyüttü, eşiniz saksıda bitmedi yılların emeği ve şu an evlatlık görevini yerine getiriyor.
Allah herkese eşiniz gibi evlatlar nasip etsin ve her eşiniz gibi olan insanı, kendisi gibi vicdan merhamet sahibi insanlarla karşılaştırsın.

Konuda eksik cok nokta var herseyden once esinizle konustunuz mu bu konuyu o ne diyor.
Siz tozpembe bir yeni gelinlik yasayamayacaksiniz bu acik ama bu ne sizin ne esinizin elinde oncelikle bunu kabullenin. Esinizle konusun cok bunaldiginizi onu ozlediginizi oda annesiyle konussun ve acil durumlar disinda standart bir plan yapsinlar sizde kendinizi ona gore ayarlayin (acil durumlarda planinizi bozmak gozunuze batmamasi sartiyla) ve kardesiyle konussun esiniz, belli araliklarla gelip 1 hafta kadar kalsin sizde o ara esinizle vakit gecirin ve bununla yetinmeye calisin. Sizede zor anlayabiliyorum ancak duzelebilecek bir konu degil.
Birde hastaligi neydi kayinbabanizin. Rabbim tez zamanda sifa versin insallah.

Yapilan iyilik görülmüyorsa kendini geri çekeceğin kişi kayınvalide, kayınpeder değil . O ,eminim aksama kadar oğluna dua ediyordur.

Bir de görümcen çalışma durumunu kendine göre ayarlayabilse babasını yalnız birakacagini sanmıyorum . Biraz kendini sakinlestir ve kabullen bence ..şu durumda evliliğini zorlaştırıyorsun

Teşekkür ederim anlayışlı güzel cevabınız için.

Ben inanamıyorum böyle konular açanlara gerçekten!Adamı atsa bir kenara arayıp sormasa,bakmasa rahatlayacaksınız yani!Vicdanınızla nasıl yüzleşiyorsunuz geceleri?

Size hak veriyorum kayınvalide kayınpederinize de, ama size evlilikte tecrübeli bir ablanız olarak şunu diyebilirim ki eşinizin kıymetini bilin, evet gençsiniz, eşiniz her istediğinizde yanınızda olamıyor babasına baktığı için lakin eşiniz hem size hem ailesine saygılı, merhametli biriymiş gerçekten, nice erkekler var, alıyor ana babasını getiriyor eşinin başına, bakacaksın onlar benim ailem diyor, eşiniz size böyle bir baskı yapmıyor, babasına kendi bakmaya gayret ediyor, annesine yardım ediyor, belki yardımcı almak istemiyorlardır saygı duymak lazım, belki eşiniz ailesine olan vefasını onlara yardım ederek ödemek istiyor, sonuçta onu bu boya getiren, elinin ekmek tutması için büyüten okutan onlar.

Kayınpederın yerinde sızın babanız olsa siz yapmazmıydınız bunları ve esınız sızın gibi dusunse zorunuza gıtmezmıydı?? Lütfen biraz empati...

Teşekkür ederim anlayışlı güzel cevabınız için

Teşeşkkür ederim.kanser 4,5 senedir.

Benim eşim yılın yarısı Yok yani bu aptal yerde yalnızım...annem var yanımda hamileyim. Sanki annemle evlenip eşimin memleketine gitmiş gibiyiz... çok mutsuzum... ve hep böyle sürüp gidicek.. dönmeyi düşünüyorum bebekle kendi memleketime... bende iki yıllık evliyim herşeyden herkesten nefret ediyorum.... başka iş yap diyorum ne iş yapıcam diyor üstüne üstlük borca da girdi ev aldı burdan hem kira hem kredi ödüyoruz. Yazınsa hiç çalışmıyor ben işe gidiyorum o evde yada ailesinin yanında falan... şimdilik sevgi var aramızda bi süre sonra sıradanlaşacak herşey... kendimden nefret ediyorum evlenmeden önce yurt dışı olayı yoktu evlendik böyle oldu. Boşwer gitsin babasına baksın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…