Siz olsanız ne yapardınız? Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

X abi bu kadar mikemmelse arkadaşınız onunla evlenseymis keske.

Ay tövbe tövbe konu nerden nereye geldi valla moralim çok bozuk ya. Arkadaşım iyi birisi ama bu mevzu sıktı canımı. Eşiyle de çok severek evlendi kendisi. Onunla yıllardır sıkı fıkıydık her şeyimizi anlatır paylaşırdık, benim ağır depresyonlu dönemimde saçımı defalarca çok kısa kestiğim , sabah 5-6 ya kadar uyuyamadığım dönemlerde o yanımdaydı. 7 yılın hatrı çok bende

Ya Allah aşkına bırakın burcuymuş arkadaşıymış yok bilmem neyiymiş yaa durum çok saçma sapan bi hale gelmiş hala yok burcu yok askerliği yok arkadaşı bilmem ne diyorsunuz yapmayın yaa

Kadın seni kucumsuyor sen buna laf anlatma derdindesin. Yarın su konuşmayı tekrar oku. Kendi arkadaşın değil de burada bir konuymus gibi bak ve arkadaşinin ne kadar hadsiz olduğunun farkına var.

Ayrıca iki günde kim kimi seviyor görmeden. Her lafı ayrı saçmalık ya. Seni b.klamis sürekli sen hala kiramam hatiri var diyorsun yani sen de garipsin... Sana kibarca seni kimse almaz evde kaldın, evde boş boş durmani başkası kabul etmez, senden bir halt olmaz boşuna sınava hazirlaniyorsun vs vs sıralamış sürekli sen ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza bey modundasin.

Son düzenleme:
görmezden mi gelmiş??? mutlu olmanı istiyorum diyor kadın. yazdıklarınızı okudum psikolojik anlamda iyi hissetmiyorsunuz yalnızlık acı verici. burdan kendimi nasıl ifade edebilirim bilmiyorum yanlış anlaşılmak da istemiyorum ama savunma mekanizmalarınız var bana göre. dediğim gibi ben bu adam özelinde konuşmuyorum. genel olarak korkularınız çook yoğun ama adamın askerliğe dair kaygılarına olumsuz bakmışsınız. halbuki o size korkuları hakkında açık olmuş.
insana insan gibi yaklaşmak gerekir. kadın/erkek cinsiyet rolleri bir yere kadar. erkeklerin de korkuları var. kimi bunları bastırmak için şiddete, büyüklenmeciliğe başvurur(onlara da narsist diyorlar) kimi de açıkça ifade eder(onlara da özgüvensiz diyorlar) yüreğinizin sesini dinleyin.

tanımadığı etmediği adama burda "kıçı kırık" "anasının kuzusu" "eğlenmekten eve girmez" yazanlar bana beğenmedim atmazsa sevinirim ya,cidden. bazen doğrular ağır gelir derler. konunun o adamla ilgisi yok bu arada. kendinle yüzleşebilmek cesaret ister ne desem boş.
Adamın askerliği konu olduğu için arkadaşınız size kpss örneğini vermiş. Demek istediği şu ki "eleştiriyorsun ama sen de olumsuzluklar yaşamadın mı?" o seni yargılamazken sen neden yargıladın diyor.
Bu arada dediğim gibi sınırlar ihlal edilmiş mi? evet edilmiş. Hayır deme hakkına sahipsiniz zaten ve arkadaşınızdan icazet almanıza asla gerek yok yani. Bana haber verseydin vırt zırt saçma olmuş. Ama her şeyden öğrenecek bir şeyler çıkarmak lazım diye düşünürüm hep.

Evet kadınlarda olduğu gibi erkeklerin de kaygı korkusu olabilir ve paylaşabilir bunu ben de normal karşılıyorum aslında. Eski sevgilimle uzun uzun sohbet ederken mesela bana ailesiyle daha önce yaşadığı sorunlardan, çocukluk döneminden falan bahsederdi. Arkadaşımla 7 yıllık süreçte çok yakın,samimi paylaşımlarımız oldu. Nerdeyse her şeyimi bilir. Savunma mekanizmalarım her an tetikte zaten. Bu arkadaşımla çok güldük, eğlendik bazı zamanlar beraber ağladık üzüldük. Güzel günlerdi. Eğer ki bu herif yüzünden aramız bozulursa iyice sarsılırım.

Ya Allah aşkına bırakın burcuymuş arkadaşıymış yok bilmem neyiymiş yaa durum çok saçma sapan bi hale gelmiş hala yok burcu yok askerliği yok arkadaşı bilmem ne diyorsunuz yapmayın yaa
Ne diyelim my mister :), detayları da yorumlamak lazım.

Meselenin saçma sapan hale gelmesi konu sahibinin arkadaşına haddini bildirmeyip arkadaşın da bunu fırsat bilip üste çıkmasından dolayı olmuş görünüyor.

İşte bu gibi konularda resti çekip kibarlık etmemek lazım. Konu sahibi 7 yıllık arkadaşlığın hatrına diyip yumuşak konuşmuş ama arkadaş kişisi 7 yıllık hatır demeyip konu sahibini küçümseyip saygısızlık yapmış.

ay arkadaşa sinir oldum

işte siz bu adamla konuşmaktan keyif almışken neden kestiniz arkadaşınız bunun sebebini biliyor ve buna sinirleniyor istemsizce. kpss işin bahanesi olmuş.

Birincisi burçlara takilmani istemem
İkincisi arkadaşın gerçek bir dost kimse kimseye kefil olmaz bu devirde
Üçüncüsü bende ikinci evliliğimi yapmış biri olarak diyorum söz nişan nikah toplam üç ay sürdü ikinci evliliklerde öyle uzun uzun flört falan filana gerek yok birisi aracı olacak ve elektrik alındıysa uzatmadan evlenecen ve sen zaten hoşlanmışsin o izlenim hemen alınıyor güven duygusu sıcaklık öyle hemen burca falan bakılmıyor

Sizinki de iyi cesaret . 3 ay içinde evlilik yapmışsınız. Mutluluklar dilerim ömür boyu. Ben uzun süre flört etmek, tanışmak istiyorum. Adamdan hoşlandım aslında. Hayvansever merhametli erkek benim için her zaman + puandır. Yay burcu çok gezgin, özgürlüğüne düşkün olarak bilinir. O yüzden burçlara takılıyorum ben bazen. Ama kendisi aynı benim gibi evcimen biriymiş. Evde vakit geçirmeyi,yemek yapmayı seviyormuş. Tabi ben konuşmayı kestim. Bundan sonraki maçlara bakarım. Dünyadaki tek erkek o değil sonuçta.

Bir çok kriter uyuyor sadece bir burç mi yani olay anlamadım ki
Uzun uzun flörtten sorası genelde evlilige gitmiyor illaki bir prüz çıkıyor
Evlilik korkum çok fazlaydı eşimle aştim iyiki onu tanıdım ve iyki yasadigim tüm kötülükler vesileyse eğer yaşamışım diyorum oda benim için aynısını söylüyor
Bazen yıllarca tanırsın aynı evin içine girince değişir şans meselesi
Kestirip atma bir dene derim

Hayır olayın burçla alakası yok. Ben 30 yaşıma girmek üzereyim. O 27 yaşında. Ben daha önce evlendim boşandım. O hiç evlenmemiş bu konuda tecrübesi yok. Maddi durum sorun olabilir. Arkadaşımın kayınvalidesine benim fotoğrafımı atması ileriki zamanda sorun olabilir. Sürekli bizi sorup müdahele ederler diye düşündüm. Ayrıca farklı şehirdeyiz. Sürekli görüşemeyiz, tanışmak için uygun koşullar yok ortada. Ama arkadaşım o seni beğenmiş,senin için yanına gelirdi diyor. Bu arada siz eşinizle kaç yaşında evlendiniz? Onu ilk gördüğünüzde hissettiniz mi eşiniz olacağını?

yok illa taktığına takacak. yay burcuymuş adam olmaz. hey allahım.

Ağır olmadı, kesinlikle çok cahil ve hadsiz biri. Ne hakla öfkeleniyor mesela? Normalleştirilecek, iyi niyete sığınılacak tarafı yok.

Ağır olmadı, kesinlikle çok cahil ve hadsiz biri. Ne hakla öfkeleniyor mesela? Normalleştirilecek, iyi niyete sığınılacak tarafı yok.

Tüm mesajları okudunuz mu? Yani bu kadar ısrar kavga kıyamet sizce de çok saçma değil mi? Eğer arkadaşı sadece ikisini tanıştırıp aradan çekilseydi, konu sahibi de konuşmayı durduk yere kesseydi de arkadaş güzel bir dille sorunlarınla yüzleş, hayat böyle devam etmez deseydi çok haklı olurdunuz. Ama durum hiç de öyle gözükmüyor bence.
Bir kere 30 yaşındaki kadın en başta tutturmuş tanışın diye. Daha konuşalı, tanışalı birkaç gün olmuş gidip kvye fotoğraf göstermiş, konu sahibini gelinlikle falan şoplamış, sürekli baskı yapmış, çocukça muhabbetlere girmiş. Biz buna artık çöpçatanlık bile demiyoruz bildiğiniz yamamak bu.
Bence çok duygusal bakıyorsunuz, ben zaten ilişkilere, bağlanmaktan korkan arkadaşımı askere gidecek adamla ilişki yaşamaya zorlamam. Yeni tanıştığı adamı da askerde idare edene de enayi derim. Tabii ki uzun güzel bir ilişki olur, o zaman derinleşir haklısınız.
Arkadaşın attığı mesajın alt metni belli, beni yanlış anlamalar arkadaşımdır diye söylüyorlar hiçbir şeyi değiştirmiyor bence. “Sen bu sene KPSS kazanamayacaksın, yıllar sonra belki şansın var, bu gidişle evde kalacaksın bari evlen, zaten x abi daha çok kız bulur ama ben bu şanslı kızlar arasında arkadaşım olduğun için seni ilk sıraya koydum.” Yani bu diyalogları bana hiç de samimi geçmedi.
Tüm bunlar sadece sınır ihlali değil, ayrı bir boyut bu. Evet konu sahibinin bu sorununu aşması gerekiyor, ama bu sorun arkadaşının zorla yamadığı erkekle aşılmaz. Çok kötü olaylar yaşamış, psikolojik destek alması, bu sorunu içinde çözmeye çalışması gerekiyor. Çok düşünceli bir arkadaşsa düzgünce bu konuyu konuşur, yanında olur, zorla da kimseyi konuşturmaya çalışmaz. Yazılan mesajı da iyi niyetli görmüyorum, kısaca KPSS kazanamazsın git evlen demiş.

10 kere sınava girmek bu kadınla elti olmaktan iyidir konu sahibi. Eminim kendini verirsen bu sene kazanacaksın, sadece biraz motivasyon eksikliğin olduğunu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…