Siz olsanız ne yapardınız? Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum

Zaten belirttim arkadaşının ısrarı yersiz. Gereksiz içselleştirmiş olayı. Bu korku sorununun aşılması da lafla olacak bir şey değil. Ama burdaki bazı yorumlar da yangına körükle gitmek gibi. Hiçbir şey siyah ya da beyaz olamaz ki. Adama durduk yere neler demişler. Arkadaşı gereksiz burun soksa da bunun o adamla bir ilgisi yok. Konu sahibi zaten ilişkilere olumsuz bakıyor buradaki yorumlar da tuzu biberi olmuş. Yok yay burcu yok korkak herif yok şu yok bu e komik yani.
Adam gayet düzgün yaklaşmış. Keşke askere gittikten sonra tanışsaydık ama ben askerdeyken de konuşmak isterim demiş. Ne ısrar etmiş ne iteklemiş. Gayet ılıman. Arkadaş kişisi biraz olayı alevlendirmiş. Yine de konu sahibini iyi gözlemlediğini düşünüyorum orası ayrı.

Bu arada dün paylaştığın konuşmanın sonunda arkadaşın " fikrin değişirse haberim olsun" demesi hiiç hoş değil, hatta senin kararına hâlâ saygı göstermediğini belirten şu cümle afedersin midemi bulandırdı.

Bu konudan bağımsız, senin şu an tamamen kendine dönüp birini hayatına almaman lazım. Önce kendindeki sorunları çözmen, eksiklikleri kapatmalısın, ki böylece bir ilişkiye tam anlamıyla hazır olursun.

Herkes yanında güçlü bir karakter ister ama sana bu daha çok lazım. Çünkü kafanda milyon tane fikir dönüyor, çok fazla karamsar olabiliyorsun. Hem bu yüzden hem de yaşın gereği bu saatten sonra hayatına girecek kişi ailesinden bağımsız işi olan, düzenini kurmuş, evlilik için birikimi olan , mücadeleci, " ıhh tıss" demeyen ayaklara yere sağlam basan ve sevdiği kadını da beraberinde yükseltecek biri olmalı.

Bak seninle yaşıt sayılırız, şu son paragraf benim için de geçerli. Biz 20 li yaşların başında değiliz ki elin oğlunun askerliğini, iş güç sahibi olmasını bekleyelim. Hayat böyle toz pembe değil. Sonra burada benzeri konular okuyoruz.

Ha gerçek arkadaş , dost dediğin kişi de şu son paragraftaki gibi birini sana layık görmeli.

27 yaşındaki adamın kadın bulması hakkında bu kadar ısrarcı olunması, bana da bi kusuru var gibi hissettirdi
Israrcılığı da aşmış, sinirlenip trip atıyor. O kadar şey yazışıyorlar. En sonunda diyor ki " fikrin değişirse haberim olsun". Ne!?

Konu sahibi kimseyi kırmak istemiyor, rest çekmiyor. O yazışmalar da bu yüzden olmuş. Konu sahibi hâlâ dert anlatmaya çalışmış.

Konu sahibi " şu şu sebeplerden istemiyorum, bu konuda ısrarcı olma, konuyu kapatalım, konuyu açarsan bozuşuruz" dese ve karşı taraf bunun üzerine bir şeyler yazsa bile mesajları okumasa konu bu kadar dallanıp budaklanmazdı.

İşte insan baskaları kırılmasın, üzülmesin diye kendi kırılırsa bir gün bir bakar kendinden tek bir parça bulamaz.

Ay shop olayını unutmuştum tam sayko

Aynen. Hala bir umut kaynıyla konuşmasını istiyor. Konu sahibini düşündüğünden değil kayınaileye mahcubiyet. Bir de demek istiyo ki bulmuş bunuyorsun Konu sahibinin karakterini bildiği için üstüne gidebiliyor zaten. Hani istediğini söyleyebilir, konu sahibi çok tepki vermeyeceğini biliyor. O shopta şüphelenmeliydik biz Fazla iyi niyetli davranmışım...

Ya shopla foto üzerinde gelinlik yapması ve hemen askerden gelince gelinlik bakalım demesi falan bunlar şakaydı tabi. Ama bu konuyu kapattım zihnimde. Erkeklerle uğraşacak takatim yok şuan

Arkadaşın biraz fazla burnunu sokmuş senin işlere benim hiç hoşuma gitmedi. Bir kusuru mu var bu çocuğun mu adamın mı ? Önceden evlilik / nişan olmuşmu ? inmidir cinmidir cin ali..

Ortada fal yok yumurta yok fotolar gösteriliyor ben olsam çok fena kızardım, ayrıca kpss sınavların evlilikten daha önemli. Sınavlara girmeden evlilik düsüncesi bu denli kendini kaptırman kafanın bulanması hiç iyi olmadı senin için. 6 ay hızlı geçer askerlik için merak etme. O dönem sen baya bir derslerine odaklan bence böyle kalsın o askerden gelene kadar yani çok zaman geçiremiceksiniz bu yüzden aceleye gerek yok. Tüm söylediklerim negatif gelse de senin iyiliğin için.

Açıkcası kafamı kurcaladı. Yani arkadaşının bukadar ısrar etmesi bana normal gelmedi.

Normal bir insan bak şöyle biri var bikere bi bak bi konuş istemezsen kalsın der. Ama foto göstermelere kadar sabitlemiş işi bu hoş değil.

Yok hayır hiç nişan evlilik vs olmamış . Adamla konuşmak istemediğimi söyledim zaten. Uzatıp kurcalamaya gerek yok. Ama arkadaşım tekrar ısrarla ondan bahsederse eski sakin beni göremeyecek karşında

Arkadaşınız uçuş uçuş. Benim yerime hayal kurarken basamakları 3'er 5'er atlayan biri olsa çok rahatsız olurdum.
Her lafı her hareketi ayrı falso.
'Ben ona bulurum bir kız' mı?
Giriştiği çöpçatanlık sizin iyiliğinizden çok kendisiyle alakalı. O yüzden bu kadar bozuldu ve tepki verdi. Yakıştırıyor olabilir, yapı olarak uyumlu da olabilirsiniz. Ama sizin karar ve isteklerinize hiç mi saygısı olmaz bir insanın? Bu kadar yönetme, planlama çabası çok fazla.

Kaynını size yamamaya çalışıyor mu bilemedim ama kesinlikle eş ailesine yaranmaya çalışıyor. Birde fotoğrafınızı gösterip kartları baştan açtı. Herkes bir iş olduğunu, ama işin olmayacağını biliyor şimdi. Onun iç sıkıntısı ve mahcubiyetinide size ısrar ve öfke olarak yansıtıyor. Ama bu onun sorunu. Sizin adınıza çok ileri gitmeseymiş.

Son düzenleme:
"Ben ona zaten kız bulurum, kendi de bulur ama lütfettik seni seçtik, ne hakla itiraz edersin, bulmuşsun bunuyorsun."
"KPSS ile atanamazsın, boş hayal kurma." (Tamam koşullar malum ülkede ama bu böyle mi söylenir?)
"Evlilik istemiyosan niye birileriyle konuşuyorsun?"
"Bu kafayla kimseyi bulamazsın, şöylesin böylesin."
Hangi iyi niyet? Çatır çatır hesap sorup azarlıyor, manipüle ediyor seni. "Ben senin iyiliğini istiyorum." Yav he.

Seni tanıyan ve çok yakının biri olarak yanlış hareketlerini eleştirip seni kendine getirmek isteyebilir, hayatın yoluna girsin isteyebilir, diretip kendine zarar verdiğin mantıksız düşünceler ve hareketler varsa gözünü açman için uğraşabilir ama her şeyin bi adabı var; istediği gibi olmadığında seni rencide edemez, eksik gördüğü kısımlarını yüzüne vuramaz, lütfetmiş gibi konuşamaz, azarlayamaz, ne münasebet ya.
Benim de var zaman zaman saçmalayan yakın arkadaşlarım, ben de saçmalıyorum, birbirimizi silkeliyoruz, gerekeni söylüyoruz ama bu değil ya, olamaz.
Senin nahif, sakin biri olduğunu bildiği için böyle ağzına geleni söyleyebilmiş zaten, insan düşünse bile "kaynım da o da 30 yaşına kadar napmış evde diyebilir" diyemez. "Biz zaten ona birilerini buluruz" diyemez.
Bu cesareti kendi hadsizliği ve senin sessizliğinden alıyor.

Son düzenleme:

Karşılıklı olarak çok gereksiz yere uzatılan, insanı boğuluyormuş gibi hissettiren, nefes almaya imkan tanınmayan bir yazışma olmuş. Ayrıca arkadaşın tam bir sayko. 50 kere ben seni düşünüyorum diyince gerçek olmuyor, karşındakinin fikirlerine de saygı duymak gerekiyor.

Şimdi cümle cümle analiz yapmaya çalışacağım elimden geldiğince. Öncelikle insanın kendine vermesi gereken öz değeri bir erkeğin ona verdiği değerde arıyor , başkalarının üstünden hayal kuruyor ki sanırım küçücük yaşında kendi hayallerinin hepsini başarmış, kendini gerçekleştirmiş sıra başka insanların evliliği üzerine hayaller kurmaya, elticilik oynamaya kadar gelmiş.

Kızın yazdıklarının hangi birine gülsem hangisiyle dalga geçsem bilemedim.

Hiç tanımadığın birine askerde destek olmanı bekliyor, sanki çok meraklıyız askerlik anısı dinlemeye. Ne demek elin tanımadığım adamının asker eğlencesi olmak, kafasını dağıtmak, banane, o süreç içinde gezip tozmak, eğlenmek veya kendime yatırım yapıp vaktimi gelişimime adamak varken, bu dediği ileriki aşamalarda olur ancak.

Ve evet doğru anlamışsın, bu kız kaynının ve kendisinin düşüncelerini, hislerini seninkilerden daha çok önemsiyor, " O çok iyi birini zaten bulur ben de onunla akrabacılık oynarım peki sen napacaksın? " cümlesinde sen ben olmasam babayı alırsın bu adamdan başkasını da bulamazsın şeklinde bir küçümseme var. Zaten olması gereken saygıyı ve özveriyi sana bir lütufmuş gibi sunuyor, evli olduğu!! için bir şey başarmış veya meziyeti varmış gibi kendini senden üstün görüyor.

Sürekli üste çıkıp seni manipüle etmeye çalışıyor, seni değişmekle, eskisi gibi saf ve itaatkar olmamakla, söz dinlememek ve boyun eğmemekle suçluyor, geçmiş evliliğini ağzına alıp sakız edebiliyor, hala adamın kötü hissetmesine ve kendisinin kötü duruma düşmesine takmış durumda.

Hem beni kırmamak için mi adamla konuştun diye sokranıyor hem de kendisini yok saymana dellenmiş, sana kakalamaya çalıştığı adamı kaderin sunduğu bişey diye yedirmeye çalışıyor dsdhsa.

Sürekli bıdı bıdı tavsiye vermeye çalışıyor ki bu insan benim tavsiye isteyeceğim son insan bile olmazdı, ne ayak anlamadım. Çok tecrübesi varmış gibi insan 1 haftada tanınır gibi beylik laflar falan.

Herşeyden öte hala çok gençsiniz hele hele 2.evlilik için ohooo. Önce eğitiminize ve kariyerinize odaklanmanız gerekiyor. Bu tip insanlar yüzünden ilerde 7 kocalı Hürmüz yada Seda Sayan olma ihtimaliniz de var. Umarım karşınıza daha aklı başında arkadaşlar ve daha güçlü erkekler çıkar.

Son düzenleme:
Arkadaşım bugün beni aradı. Bana söylediği şeylerden dolayı çok pişman olduğunu, üzgün hissettiğini söyledi. Özür diledi benden. " Mesele x abi değil artık. Bu konuyu senin için kapattım. Bu senin hayatın ve ne yapmak istediğine sen karar verirsin. Senin çok üzerine geldim kusura bakma. Kendini daha çok tanımak, keşfetmek, bazı hedeflerini gerçekleştirmek bunlar tamamen senin elinde, nasıl mutlu olacaksan onu yapmanı isterim. Seni seviyorum ve sana değer veriyorum " dedi

Üç günlük dünya kimse kimseyi kırmasın üzmesin ya. Ben şimdiye kadar istemeden birçok kişiyi üzmüşümdür. O kadar çok vicdan azabı çektimki. Kalbimde bunun ağırlığını hissediyorum bazen.

arkadaşımin deger verme anlayisi; adamin dayısının evindeyken sana yazmasi
lütfa bak
sonradan tatliya bagladik dedin ama arkadaşlığınizda birseyler kirilmis bence - ilk mesajimda da dostluğunuz zarar görür demistim.
simdiden demis yok senin buldukların şöyle, yok eski kocan böyle...
yogurdu ufleyerek yemenin nesi kotu?
daha tanisma asamasinda bitince bu kadar gerilmissiniz, bir de ikiski baslasa kavgali ayrilsaniz ne olacakti acaba

Şu karakterle başkasını üzmediğine o kadar eminim ki...
Ben zerroyu üzmüşüm mesela. Farkında bile değildim. Bana küsmüş ama neden küstüğünü hâlâ söylemedi . Bir de kkde gördüğün yorumlar, paylaşımlarla birini tanımak mümkün değil. Gerçek hayat çok bambaşka. Yakın zamanda istemeden üzdüğüm bir başkası daha oldu. Vicdan azabı çekiyorum hâlâ bu konuda.

Evet bir de bu herifle flört sürecine girsek , ilişki ilerlese herhalde çok daha farklı sorunlarla karşılacaktım. Bir erkeğin değer vermesi dayısının evinde yazmasıyla ölçülemez. Değer vermek hissettirilir , zamanla güven bağı oluşur. Ya da insanın kendisini değerli hissetmesi için illa bir erkeğin sevgisi, ilgisi gerekmiyor. Askerlik sürecinde zor zamanlarda onunla konuşursam bağımız artar, bu süreçte konuşmazsam bencilce hareket etmiş olurum diye bir şey de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…