• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu bana mı düşer?

Yüzük varmış ortada bu şekilde durmak doğru değilmiş bilseymiş ailemin bu şekilde olacağını teklif dahi etmezmiş, rezil oluyormuş insanların içinde, ben nasıl anlamazmışım ailemi de ona teklif etmesine izin verirmişim şeklinde bana da kızıyor. ama her şey tekliften sonra patlak verdi aslında.

Bir de ben ona cidden her şeyi aktardım ama benden duymak istiyorlarmış ne alakaysa. Annem çok kapsamlı düşündü aldığınız maaşla bir ton borca girip nasıl geçineceksiniz tarzında.

Herkese tek tek çok teşekkür ederim.

Benim ailem istemeyip onun ailesi istediği için kötü olan aile bir anda benim ailem oldu, neden ailemin istemediğine odaklanılmadı, bununla çok güzel manipüle edildim, bizim engelimiz benim ailem şeklinde göründü.

Ailesinin yaptığı bu ayrımcılıkları yüzüne vurup ailesinden kendimi çektiğimde de sana yapılmadı sonuçta sen kendini çekemezsin yapılan bana yapıldı şeklinde tepki gösterdi

Bir de annesiyle defalarca görüşmedim diye bize kırgınmış haklıymış da, arayı ısıtmak için herhangi bir hamurişi yapıp bir anda gidersem çok mutlu olurmuş, hayır yani ben böyle bir kadını niye mutlu etmeye çalışıyorsam
ohooo balik bastan kokmus
evlensen de bdv mudavimi olursun.
en iyisi gencsin guzelsin ayril gitsin
erkek kitligi yok ya ülkede

Bir de annesiyle defalarca görüşmedim diye bize kırgınmış haklıymış da, arayı ısıtmak için herhangi bir hamurişi yapıp bir anda gidersem çok mutlu olurmuş, hayır yani ben böyle bir kadını niye mutlu etmeye çalışıyorsam
En azından herhangi bir hamur işi denmiş, ille şunu bunu yapsın da diyebilirdi. o konuda sıkıntı çekmezsiniz gibi. Bu istek annesinden gelmediyse üyeliği siler giderim bu alemden. Size kaç kişi toplanıp ayrıl diyelim? Anneniz akıllı kadınmış, daha görmeden tanışmadan vermiş notlarını. Niye olmayacak bir şeyi oldurmaya çalışıyorsunuz? Benim 20 yıllık eşimin annesi bana böyle buyuramaz, evime gel açıklama yap gelirken de hamur işi pişir diyemez, hatta eşim bana bu lafı getiremez bile.

Yüzük varmış ortada bu şekilde durmak doğru değilmiş bilseymiş ailemin bu şekilde olacağını teklif dahi etmezmiş, rezil oluyormuş insanların içinde, ben nasıl anlamazmışım ailemi de ona teklif etmesine izin verirmişim şeklinde bana da kızıyor. ama her şey tekliften sonra patlak verdi aslında.

Bir de ben ona cidden her şeyi aktardım ama benden duymak istiyorlarmış ne alakaysa. Annem çok kapsamlı düşündü aldığınız maaşla bir ton borca girip nasıl geçineceksiniz tarzında.
Annen akıllı kadın bence. Anladığım kadarıyla herhangi bir birikiminiz yok nasıl olacak peki bu evlilik. Mantıklı düşünmek lazım. Al yüzük evlenelim demekle olmuyor. Çocuğun ailesi de sıkıntılı bence. Ben seni yerinde olsam bu oyunlara gelmem. Biraz daha düşünürüm. Yaşlar kaç bu arada?

Annen akıllı kadın bence. Anladığım kadarıyla herhangi bir birikiminiz yok nasıl olacak peki bu evlilik. Mantıklı düşünmek lazım. Al yüzük evlenelim demekle olmuyor. Çocuğun ailesi de sıkıntılı bence. Ben seni yerinde olsam bu oyunlara gelmem. Biraz daha düşünürüm. Yaşlar kaç bu arada?

27 yaşındayız ikimiz de. Bir de her şey bu kadar pahalıyken sıkıntı çekmemizi istemiyor annem. Ama annem en çok onun annesine düşkünlüğünden şikayetçi.

Çok teşekkür ederim herkese tekrardan, beni biraz manipüle etmişti ve ailemi suçluyordum neden izin vermiyorlar diye ve sevgimizle üstesinden geliriz sanıyordum, hangi aile kızını göz göre göre ateşe atar ki sonuçta

Niye kendi açıklayamıyor muymuş?
Ailesi onu adam yerine koyup açıklamasını ciddiye almıyor mu yani?
Ayrıl gitsin, yağlı kapı bulmuş erkek ailesi yapışması bu, hayatını kaydırırlar.

Ailesi benden duymak istiyormuşmuş ve hani daha ailesine bile üzerine baskı kurmasına izin verip susturamıyor, o benim bi açıklamam yüzümden bunu çekmek zorunda değilmiş, benim açıklamamla her şey rahatlayabilirmiş

Ailesi benden duymak istiyormuşmuş ve hani daha ailesine bile üzerine baskı kurmasına izin verip susturamıyor, o benim bi açıklamam yüzümden bunu çekmek zorunda değilmiş, benim açıklamamla her şey rahatlayabilirmiş
Anasından ödü kopuyor. Hiç babasından bahsetmediniz mesela, demek ki aileyi kadın yönetiyor. Açıklama yapmak falan dümen, kadın sizi kafalamak yağlamak ballamak için çağırıyor. Ailenizin durumu iyiyse oğlunu bir an önce sizle evlendirmek istiyor. Sizin anneniz sevgiliniz için gelsin açıklama yapsın, gelirken de eli boş olmasın der mi? Aslında oyunu açık oynuyorlar, kendilerini farklı göstermiyorlar, biz buyuz işine gelirse diyorlar. Parmağınızda yüzük olması neyi garantiliyor? Ne mahkeme ne dava ne belediye. Yüzüğü çıkardın mı bitti gitti. Gelin ata binmiş ya nasip demiş.

Kusura bakmayın detaylandırayım biraz, benim ailem yüzünden ilerlemiyor, ben de gelip onun ailesine açıklama yapıcakmışım ailem böyle böyle yapıyor ama biraz zaman verin biz ciddiyiz tarzında.
Aileniz çok haklı, evlat ayrımı yapan ailenin itilmiş çocuğu gelip size aileme açıklama yap müddet iste diyor, ne zayıf bir herif bu, nasıl korkuyosa artık. Eskaza bunla evlenirseniz her şeyde sizi öne atacak, hiç korumayacak. Kızlar bile ailesinin karşısına çıkıp iki laf edebiliyor bu beyefendi prenses gibi gel ailemi ikna et diyor. Yapmazsanız ne olur mesela, nazlı ceylanı başkasına mı verirler ne bu korkusunun nedeni?

Hayır, o eve bütün aile toplanıp sizi araya alacaklar. Gidecekseniz yalnız gitmeyin şöyle laf bilen cevval biri olsun, kızkardeş, teyze, hala, yenge vs. Yoksa sizi kıtır kıtır yer o kadın. Kurup kurup ailenizin üstüne salma peşinde sizi. Gerçi gitmenize gerek yok, o herif erkek olsun da anasına bu budur diyebilsin. Çiçeği burnunda gelinlik kızlar gibi odasına saklanmasın.

Kızlar merhaba,

3 yıllık bir ilişkimiz var, evlilik teklifi edildi ancak bazı şeyler rayına oturmadığı için söz-isteme-nişan vs henüz konuşulmuyor, benim ailem biraz soğuk bakıyor bu ilişkiye ve kendilerine göre haklı nedenleri var.

Onun ailesi de üsteleyip duruyormuş ne zaman olacak seni geçiştirip oyalıyor vs. aklına girip sürekli moralini bozuyor sevgilimin, aslında alakası yok ben sadece ailemi ikna etmeye çalışıyorum, ailem onun ailesini sevmiyor ki düşününce hak veriyorum onun ailesi ciddi anlamda evlat ayrımı yapan bir aile.

Sevgilim geçen gün ailesine bu ilerlemeyişle ilgili benim gelip açıklama yapmam gerektiğini istemesem de buna “mecbur” olduğumu söyledi, yoksa sürekli üstüne geliyorlarmış, böyle bir şey bana mı düşer kızlar Allah aşkına? ben hep geçiştiriyorum bunu dedikçe, ama bir gün patlak verecek yani.
Yani teklife evet dediyseniz birşeyler olacaktır haliyle. Karşı taraf bunu beklemekte haklı.
Geçerli sebep söyleyin ya da aileniz için şuan müsait değiliz falan deyin maddiyat ile ilgili o zaman.

Herkese tek tek çok teşekkür ederim.

Benim ailem istemeyip onun ailesi istediği için kötü olan aile bir anda benim ailem oldu, neden ailemin istemediğine odaklanılmadı, bununla çok güzel manipüle edildim, bizim engelimiz benim ailem şeklinde göründü.

Ailesinin yaptığı bu ayrımcılıkları yüzüne vurup ailesinden kendimi çektiğimde de sana yapılmadı sonuçta sen kendini çekemezsin yapılan bana yapıldı şeklinde tepki gösterdi

Siz hala bu adamı kendi tarafıma çekebilir miyim diye düşünüyor musunuz? Size gelecekten bahsedeyim tecrübeli olarak, siz evlenince ailem de ailem diyecek, ailenin gözünde de oğulları kıymete binecek, arada olan size olacak. Ailenizin sözünden çıkmayın, ama uzatmayın insanların vaktini çalmayın bitirin herkes yoluna baksın. Şimdiden sizin ailenize cephe almış, devam ederseniz üzülen siz olursunuz.

Back
X