• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çok mu ödün veriyorum?

mizunoami

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
30
29
3
40
3 senelik evliyim. 6 aylıkta hamile. Eşimle gelirlerimiz iyi. İkimizde çalışıyoruz. Standartların üzerinde maaşımız var ama...
İşte aması var..
Evlendik düğün vs yapmadık ki milleti eğlendireceğimize kendimize harcarız diye düşündük ya da sadece ben düşündüm çünkü düğün yapılacak parayla ev aldık. Onun borçlarını ödemeye başladık.
Eşyalara vs çok para vermedik ama yine de borca girdik.Maksimum bir senede kurtulabileceğimiz bir borçtu. Ailelerimiz dara düştü onlara destek olmaya başladık.En çokta benim aileme.Ev aldılar onlara da bir miktar kredi çekip verdim. (Eşim bu konuda herhangi bir şekilde müdahale etmedi).Ev kredisi aileye yardım kredi kartları vs diye diye biz kısmaya başladık ama kıstıkça para da biriktirdik.
Sonrasında çocuk düşüncesi ile ev değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorduk (ısınma,üst kat vs sebeplerinden)
Ama kiraya çıkarız diye düşünürken yine ev aldık. EV üstüne EV alıyoruz. Yatırım iyi güzel hoş ama bu sefer benim maaş hepten kredilere onun maaşın bir kısmı kredi kredi kartı vs gitmeye başladı.

Velhasıl demem o ki evlendiğimden beri kısıyorum kısıyorum kısıyorum.
Eşime bunu söylediğimde ileride rahat etmek istediği için yaptığını çocuk vs sıkıntı çekmesini istemediğini falan söylüyor. Tamam diyorum ama biz yine para biriktiriyoruz ve yine borç ödüyoruz.Kendimi ot gibi yaşıyormuş gibi hissediyorum.
hafta sonları hiç bir şey yapmıyoruz ancak alışveriş. Sosyal hayatımız zayıf. Birilerinin peşine takılıp bir yerlere gidiyoruz. Çünkü onların arabaları var. Ya da biz bir şey yapmadan evvel şu muhabbet geçiyor.
''şimdi gidersek şu kadar para harcarız''.
Not; kişisel ihtiyaçlarımızdan kısmıyoruz.Önemli durumlarda gerekli harcamaları yapıyoruz.
Sadece sosyal hayatımızın zayıflığı beni üzüyor.

Bence eşiniz haklı, ilerde çok rahat edersiniz. Ben daha maddiyatçıyımdır böyle konularda. Geleceği düşünürüm. Borcunuz ne zaman bitecek ?

Evet ilerde sıkıntı cekmeyeceksiniz ama bu yaşlar da gezip keyif cikarmayacaksak neden çalışıyoruz? Ev varken 2. Evi almak yerine araba alabilirdiniz. Eğer çok zora sokmayacaksa ayda 1 yemeğe vs gidebilirsiniz.

Sadece siz odun vermiyorsunuz ki. Her şeyi beraber yapıyorsunuz. Ufak ufak bir kenara atarak arada kacamaklar yapabilirsiniz. Bu yaz tatile gittiyseniz o bile birşey. Çocuk olunca insan ister istemez odun veriyor. Hayat zor, asla yarın bugünden daha iyi olmayacak. Ona iyi bir gelecek bırakmak için bunu yapmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Hep böyle oluyor sanırım. Gençken kıs, didin, gezme, yorul, çalış, uğraş tam oh be şimdi istediğimi yapabilirim kıvamına geldiğinde de gençliğin gitmiş olsun, ne gücün ne hevesin kalmış olsun. Hayatlar böyle geçip gidiyor işte. Sürekli ev-iş çok sıkar insanı evet, ama para harcamadan da çok güzel şeyler yapılabilir. Göl kenarına pikniğe gidin, tüm günü orda geçirin, herkesi de çağırın, sahillere gidin, sinema-tiyatroya gidin.. para sorun değil bence ama bunalmanızı anlıyorum. Eşinize çıkışmak yerine destek olun lütfen,siz ne yaşıyorsanız aynısını o da yaşıyor

aklıma yıllar sonra eşiniz böyle birisi olarak geldi
kap%C4%B1c%C4%B1lar-kral%C4%B12-933x445.jpg

Çocuk olunca, masraflar çok artacak o zaman birikim yapamayabilirsiniz. Eşiniz bence cimri değil. Cimri olsa sizin ailenize ev alıyorlar diye yardım etmenize izin vermezdi. Artık senin evin burası falan derdi ne bileyim başka bir borca sokardı. Ya da gücü yetmese bile lafını yapardı. Eşiniz biriktirmeyi, birikimi seviyor. Ama siz sevmiyorsanız arada ortak bir nokta bulup anlaşmanız lazım. Ki ben eşinizi tamamen haksız görmedim. Eğer ev alırken sizin ailenize kredi çekip yardım edeceğiniz gibi bir durum yoktuysa adam nereden bilsin bu kadar sıkışacağınızı? Bence özellikle sıcak fırsatlar, indirim kodları gibi şeyleri takip edin, bu şekilde biraz tasarruf edip gezecek para bulabilirsiniz.

3 senelik evliyim. 6 aylıkta hamile. Eşimle gelirlerimiz iyi. İkimizde çalışıyoruz. Standartların üzerinde maaşımız var ama...
İşte aması var..
Evlendik düğün vs yapmadık ki milleti eğlendireceğimize kendimize harcarız diye düşündük ya da sadece ben düşündüm çünkü düğün yapılacak parayla ev aldık. Onun borçlarını ödemeye başladık.
Eşyalara vs çok para vermedik ama yine de borca girdik.Maksimum bir senede kurtulabileceğimiz bir borçtu. Ailelerimiz dara düştü onlara destek olmaya başladık.En çokta benim aileme.Ev aldılar onlara da bir miktar kredi çekip verdim. (Eşim bu konuda herhangi bir şekilde müdahale etmedi).Ev kredisi aileye yardım kredi kartları vs diye diye biz kısmaya başladık ama kıstıkça para da biriktirdik.
Sonrasında çocuk düşüncesi ile ev değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorduk (ısınma,üst kat vs sebeplerinden)
Ama kiraya çıkarız diye düşünürken yine ev aldık. EV üstüne EV alıyoruz. Yatırım iyi güzel hoş ama bu sefer benim maaş hepten kredilere onun maaşın bir kısmı kredi kredi kartı vs gitmeye başladı.

Eşime bunu söylediğimde ileride rahat etmek istediği için yaptığını çocuk vs sıkıntı çekmesini istemediğini falan söylüyor. Tamam diyorum ama biz yine para biriktiriyoruz ve yine borç ödüyoruz.Kendimi ot gibi yaşıyormuş gibi hissediyorum.
hafta sonları hiç bir şey yapmıyoruz ancak alışveriş. Sosyal hayatımız zayıf. Birilerinin peşine takılıp bir yerlere gidiyoruz. Çünkü onların arabaları var. Ya da biz bir şey yapmadan evvel şu muhabbet geçiyor.
Not; kişisel ihtiyaçlarımızdan kısmıyoruz.Önemli durumlarda gerekli harcamaları yapıyoruz.

Cidden hep başkalarıyla mı dışarı çıkıyorsunuz onların arabalarından istifade etmek adına? Halam anlatır hep, eskiden aynı sizin gibi arkadaşları varmış, ev üstüne ev alırlarmış ve hep halamla eniştemin arabasını kullanırlarmış. Seneler geçti hala hazmedemiyor arkalarından söylüyor halam, arkadaşlarınız bu durumdan memnun mu sizce ?

Abartmışsınız, her şey dengeli olmalı. Ben annemin etkisiyle birikime yönelirdim ama sağolsun eşim açtı beni artık dengeli gitmeye çalışıyorum çünkü bir süre sonra manevi doyumsuzluk oluşuyor.

Geçen çok zengin bir müşterim anlattı; gençken hep biriktirmişler hiç gezmemişler. Şimdi emekli ve parası zebil ama eşi kalp hastasıymış hiç bir şekilde seyahat edemiyorlarmış. Torun bakıyor evde. Bana dedi ki kızım benim gibi yapma çok pişmanım., benim tek hayalim Amerikayı görmekti olmadı olmayacak da , bu paranın ne hayrı var bana...

Bu alışverişlerin tümünü eşiniz size sormadan mı yapıyor? Yani birlikte oturup karar vermiyor musunuz ne kadar kredi öderiz, ne kadarla rahat ederiz, ailelere ne kadar yardım edebiliriz diye... Sanki sürpriz harcamalar içinde bulmuşsunuz, her şey sizin dışınızda gelişiyor gibi yazmışsınız da.

Kendi açımdan bakarsam, ben de geleceğini garanti altına almayı seven bir insanım. İkimiz de çalışıyoruz, evimizi aldık, kredimiz bitti, şimdi bu evi satıp yeni bir ev almayı planlıyoruz ama asla her şeyden kısacağım kadar büyük yükler altına da girmem, çünkü bugünü de yaşamak isterim. Kısaca bir ortası olmalı bu işin. Bugün her şeyden kısıp, on yıl sonra rahat etmenin de bir mantığı yok bana göre, zira on sene sonraki benle bugünkü ben aynı olmayacağız.

İşte aması var..

iyi de zaten 1 eviniz varmış 2. ev icin neden acele ettiniz ki. simdi olmaz 2 -3 yil sonra olur atıyorum. fazla hırs geldi bana. Hayata 1 kere geliniyor, tekrari yok. Cebimde para olmuş ama ben habire tasa topraga para gömmüşüm. bu yasamak da degil bence pek.

Her meyve mevsiminde güzeldir çevrem yıllarca para biriktirip ev dükkan arsa vs. alıp içinde bile oturamayan insanlarla dolu kimi sağlığı yüzünden kimi başka sorunlar nedeniyle sorunca hepsi pişman :/ İnsan yaşlılığını garanti altına almalı doğru ama gençliğini heba etmeden..

Biz de iki memur anca kiralarda sürünüyoruz:KK45:, öyle sosyal hayata da para harcayan insanlar değiliz üstelik. Şaka bir yana Nereden nasıl kısıyorsunuz merak ettim doğrusu. Ama iki eve birden kredi ödemek biraz zor...

Çocuktan önce dilediğinizce gezseydiniz iyi olurdu..

Çocukla da geziliyor ama her istediğin yere istediğin zamanda olmuyor. Ve çocukla daha yorucu oluyor..

Ben de ikimiz de çalışıyorken ev almak istedim. Düğün yaptık ama her şeyi minimumda tuttum. Buna pişman değilim.

Siz tutumlu olma birikim işini abartmışsınız. Size alan kalmamış. Zaten çocuktan sonra çift paylaşımları azalıyor. İnsan afallıyor..

Yatırım güzeldir ama sizinki fazla abartı mı olmuş sanki, bir evin kredisi ödeniyorken bir ev kredisi daha çıkarmak mesela neden bu kadar yükün altına soktunuz ki kendinizi ilerleyen zaman da mal mülk olacak ama enerji kalmayacak her şey kararında güzel yaa hem gezin tozun hem yatırım yapın. Hayat geçmez borç peşinde koşturmakla. Hangi işle meşgulsünüz merak ettim kusura bakmayın biz iki öğretmen maaşıyla anca geçiriyoruz da :D

Pardon ne kadar geliriniz var?Biz ikimizde memurum tek ev kredisini zor oduyiruz

Back
X